גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תנצלו כל עלייה כדי למכור": בנק ההשקעות שממליץ להתרחק ממניות אמריקאיות

גופי ההשקעות והבנקים ברחבי העולם מביעים זעזוע מתוכנית המכסים של טראמפ ● במורגן סטנלי מעריכים כי התוכנית תלחץ את האינפלציה בארה"ב מעלה ● ביוליס בר ממליצים למכור מניות אמריקאיות ולהתמקד כאלו מאירופה ומסין ● בג'יי.פי מורגן מדגישים כי קיים איום של מיתון על ארה"ב ועל הכלכלה העולמית ● ובוולס פארגו וב-UBS מעריכים כי התוכנית תזרז את מתווה הפחתות הריבית של הפד

דגל ארה''ב לצד ספינות סחורה בנמל בלוס אנג'לס / צילום: ap, Damian Dovarganes
דגל ארה''ב לצד ספינות סחורה בנמל בלוס אנג'לס / צילום: ap, Damian Dovarganes

תוכנית המכסים של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ נחשפה - ובשווקים מנסים לעכל אותה ולהעריך מה יהיו ההשפעות שלה. התוכנית, האגרסיבית יותר מהצפוי, כוללת מכסים בגובה של 54% על סחורות מיובאות מסין (20% שכבר הוטלו בעבר, וכעת עוד 34%). כאשר על האיחוד האירופי יוטל מכס של 20%. על סחורות מיפן יוטלו מכסים בשיעור של 24% ועל הודו 26%. גם ישראל נמצאת ברשימה, עם מכסים הדדיים נמוכים יחסית לרוב המדינות - 17%.

חבל ההצלה של ענקיות הטכנולוגיה: האם שבבים יוחרגו מהמכסים?
מחפשים יציבות: זה אפיק ההשקעה שחוזר לאור הזרקורים בוול סטריט

"סיכון להרס הסחר החופשי הגלובלי"

ב-CNBC הגדירו את התוכנית של טראמפ "חמורה יותר מהתרחיש הגרוע ביותר". כלכלן בכיר בחברת המחקר והייעוץ Numora Research, טקהידה קיוצ'י, אמר לרויטרס כי "המכסים של טראמפ טומנים בחובם את הסיכון להרס הסחר החופשי הגלובלי, שארה"ב עצמה הובילה מאז מלחמת העולם השנייה". כלכלן נוסף שהתראיין לרויטרס, אנטוניו פטאס מבית הספר למנהל עסקים INSEAD, אמר כי הוא צופה סחף של כלכלת ארה"ב והכלכלה העולמית לכיוון ביצועים חלשים יותר, הגדלת האי-ודאות ואולי גם לקראת "משהו שניתן לקרוא לו מיתון עולמי".

במורגן סטנלי אמרו כי השינוי צפוי להיות מסובך, והכלכלן דרק קם מהבנק אמר לוול סטריט ג'ורנל כי התהליך יהיה איטי, יקר ומאתגר.

ב-CNBC ציטטו את תגובת בנק ההשקעות גולדמן זאקס, לפיה העלאת המכסים האגרסיבית תוביל לאינפלציה ואבטלה ולכמעט קיפאון בצמיחה. לפי כלכלני הבנק, המכסים יקפצו ב-15 נקודות אחוז, אך ייתכנו שינויים בנוגע למדינות או מוצרים ספציפיים והם יובילו לעלייה של 9 נקודות אחוז בסופו של דבר. גולדמן זאקס צופים שיישום מלא של הצעדים יוביל להשפעה שלילית נרחבת על הכלכלה. "אנחנו ממשיכים להאמין שהסיכון מהמכסים שהוטלו גבוה יותר ממה שרבים בשוק צפו קודם לכן", כתבו בבנק, והם מעדכנים כלפי מעלה את התחזיות שלהם לאינפלציה ולאבטלה, ומורידים את התחזית לצמיחה.

גולדמן זאקס צופה כעת אינפלציית ליבה של 3.5% ב-2025, כלומר 0.5 נקודות אחוז יותר מהתחזית הקודמת והרבה מעל היעד של הפד, שעומד על 2%. האינפלציה תגיע יחד עם צמיחה כלכלית חלשה - בבנק צופים צמיחה של 1% מהרבעון הרביעי 2024 לרבעון הרביעי 2025, ירידה של 0.5 נקודות אחוז מהתחזית הקודמת. נוסף על כך הם מעריכים שהאבטלה תגיע ל-4.5% - 0.3 נקודות אחוז מעל התחזית הקודמת.

יתרה מכך, בגודלמן זאקס צופים כיום סיכוי של 35% להתפתחות של מיתון ב-12 החודשים הקרובים, לעומת 20% סיכוי בלבד לפי התחזית הקודמת. להערכתם יש גם סיכוי גובר לכלכלת סטגפלציה, עם צמיחה נמוכה ואינפלציה גבוהה - לראשונה מאז סוף שנות ה-70-תחילת שנות ה-80. בבנק מעריכים גם שלוש הורדות ריבית של הפד השנה, בעוד שקודם לכן הם העריכו שיהיו שתיים כאלה. לפי כלכלני הבנק, הורדת הריבית שאותה צפו ב-2026 תוקדם ל-2025. "אנו צופים שלוש הפחתות ריבית רצופות ביולי, ספטמבר ונובמבר", מה שיוביל לריבית של 3.5%-3.75%, לעומת 4.25%-4.5% כיום.

יוליוס בר: הזדמנות למכור

דיוויד קול, הכלכלן הראשי בבנק יוליוס בר, כתב בתגובה להטלת המכסים כי הצידוק המרכזי להעלאתם היא התפיסה של הנשיא טראמפ שמרמים את ארה"ב בסחר, מה שלדבריו מרמז על כך שהמכסים הם דרך לאלץ מדינות אחרות לקיים עם ארה"ב מו"מ על עסקאות סחר שיהיו טובות יותר לארה"ב. בסופו של דבר, ברוב המקרים הוא מעריך שחסמי הסחר יהיו נמוכים יותר מאלה שהוכרזו אמש (ד'), אם כי המו"מ עשוי להימשך 3-9 חודשים, ובינתיים יהיו תגובות נגד והודעות מכס נוספות מצד ארה"ב. לכן הוא מעריך "סיכוני דאונסייד לצמיחה בכלכלה העולמית וכן לצרכן האמריקאי, שיראה מחירים גבוהים יותר". סיכון דאונסייד אחד שהוא מציין הוא לתחזית הצמיחה של 2% בארה"ב השנה, אם כי להערכתו התחזית של יוליוס בר לאינפלציה בשיעור של 3.5% השנה כבר מגלמת בתוכה את רוב הסיכונים של המכסים.

מתיו רכטר, אסטרטג ראשי בתחום המניות ביוליוס בר, העריך שבהנחה שחברות יספגו סביב 30% מנטל המכסים, הפגיעה הישירה ברווחי החברות ברחבי העולם עלולה להגיע ל-2% מהרווח הנקי למניה. עם זאת, לדבריו, ההשפעה אינה מחולקת באופן שווה, ושווקים מפותחים כמו אירופה ויפן נראים פגיעים במיוחד, בשל היחס הגבוה יותר של ייצוא כחלק מהתמ"ג. מעבר לכך, הוא מעריך שהחשש המרכזי עבור המשקיעים הוא הלחץ על התמחור של המניות. "בהתחשב בכך שאנו צופים שהלחצים יימשכו לפחות עוד 3-9 חודשים, האי-ודאות תמשיך להיות גבוהה ולהכביד על הסנטימנט בשווקים", כתב רכטר.

מי שלהערכתו עשויות ליהנות מהמכסים הן חברות ייצור שבסיסן בארה"ב ושיש להן תלות מינימלית ביבוא, כך שהן עשויות להיות "המנצחות היחסיות" של המצב. "עם זאת, הסיכון נשאר, כשמכסים סקטוריאליים פוטנציאליים על תעשיות כגון שבבים, פארמה, נחושת ועץ, עלולים להוביל לעוד תנודתיות בשווקים בחודשים הקרובים". הוא נותר זהיר בכל הנוגע לקניית מניות בחולשה, בעיקר בארה"ב, וממליץ דווקא לנצל כל התחזקות במניות האמריקאיות בטווח הקצר כדי למכור ולהמשיך לגוון את התיק למניות מחוץ לארה"ב, בהן מניות אירופיות וסיניות.

"איום של מיתון על ארה"ב ועל הכלכלה העולמית"

באתר forexlive ציטטו את כלכלני בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן וכתבו כי להערכתם, המכסים שהוכרזו "יכולים לשבש משמעותית את המומנטום בכלכלת ארה"ב ומעלים את הסיכון למיתון בטווח הקצר". באתר ציינו שהמדיניות החדשה תוביל לייצור הכנסות של 400 מיליארד דולר בלבד, שקול לכ-1.3% מהתמ"ג של ארה"ב. בהתייחסות שהוציא הבנק ללקוחות נכתב כי בג'יי.פי מורגן צופים שהצעדים הללו יוספו בין 1%-1.5% למדד PCE (המדד המועדף על הפד למדידת אינפלציה, המודד את הצריכה הפרטית) כשעיקר העלייה תגיע ברבעונים השני והשלישי. כתוצאה מכך, תהיה שחיקה בכוח הקנייה של משקי הבית, והדבר עלול לירידה בהכנסה הפנויה הריאלית בהמשך השנה. זה ישפיע בתורו על האטה בהוצאות הצרכנים, מה שמסייע להניע את הצמיחה - ויוביל את הכלכלה למקום "קרוב באופן מסוכן לתנאי מיתון".

התחזית עדיין לא לוקחת בחשבון האטה וירידה בייבוא וירידה בהשקעות, שגם הן תוצאות אפשריות ללחץ נוסף. לדבריהם, תגובות נגד מצד מדינות אחרות רק יוסיפי לסיכוני הדאונסייד.

בבנק מציינים שיש עדיין אי־ודאות סביב המכסים, מה שעלול להעיב על הסנטימנט ועל ההוצאות ההוניות שכבר נחלשו. בבנק ציינו שיבחנו שוב את התחזיות שלהם בהמשך השבוע, ככל שהנושאים יתבהרו יותר.

גם בברקליס התייחסו לסיכון של מיתון, והדגישו בפרט את הסיכון הזה בהקשר של בריטניה ומדינות נוספות באירופה, החל מהמחצית השנייה של השנה. כלכלני הבנק אמרו שהאי-ודאות במדינות שבהן המכסים משתנים תגדל, ותוביל להאטה בהשקעות ועיכובים בקבלת החלטות, מה שעלול להוביל להאטה בפעילות הכלכלית.

ב-UBS, העריכו היום כי הסמכות הביצועית של הבית הלבן תעמוד בפני אתגרים משפטיים. לדבריהם, הנשיא הודיע על המכסים תוך שימוש ב"חוק הסמכויות הכלכליות לשעת חירום בין-לאומית" (IEEPA), שלא שימש בעבר להכרזת שינויים נרחבים כל כך במדיניות הכלכלית. בנוסף, עסקים צפויים להגביר את מאמצי הלובינג שלהם בארה"ב, ולחץ פוליטי להקלת המכסים עשוי להתגבר ככל שהעלויות הכלכליות יעלו.

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי ב-UBS Global Wealth Management, מציין: "גם אם המכסים יופחתו בסופו של דבר עד לסוף השנה, הזעזוע בטווח הקצר וחוסר־הוודאות הנלווה אליו צפויים להוביל להאטה זמנית בכלכלת ארה"ב, ולהפחית את הצמיחה בשנת 2025 לרמה של 1% או פחות. אנו גם צופים כי הפדרל ריזרב יבצע הפחתת ריבית של 75-100 נקודות בסיס עד לסוף שנת 2025".

בבנק מוסיפים כי "בעוד אנו צופים שמדדי המניות בארה"ב יסיימו את השנה בעלייה, בטווח הקצר, צפויות ירידות בתחזיות הרווחים של החברות ובתחזיות הכלכליות, תיתכן גם הסלמה הדדית בין מדינות במכסים, והתנודתיות בשוק המניות תישאר גבוהה. מכשירי השקעה מובנים, אג"ח איכותיות, זהב והשקעות אלטרנטיביות יכולים לסייע בגיוון תיקי ההשקעות".

אסטרטג המניות של סיטי, סטיוארט קייזר, כתב ללקוחותיו שההודעה על המכסים הייתה גרועה מהצפוי, והוא עדיין לא ממליץ להם לנצל את הירידות לרכישת מניות. לדבריו, ישנה אפשרות של שינויים בתוכנית על בסיס משא-ומתן בילטרלי בין ארה"ב למדינות שעליהן הטילה מכס, אך הוא מעריך שנושא המכסים ימשיך להעיב על השווקים.

גם בוולס פארגו ציינו כי התעריפים שהטיל טראמפ היו גדולים מהצפוי, ובוודאי גם מעל לציפיות השוק. "המכסים עשויים להיתפס כשליליים עבור כלכלת ארה"ב ומדינות היעד". במקביל בבנק האמריקאי מעריכים כי הפד צפוי לבצע פעולות מוניטאריות מקלות "הרבה יותר" סביב אמצע שנת 2025 ועד אמצע 2026.

עוד כתבות

צילום: יח''צ HIT

המומחה שבטוח: טראמפ היה צריך לבחור בין המשך הפגיעה בוול סטריט להתקפה באיראן

"הקפאת המכסים, להערכתי, לא הייתה מתוכננת, אלא הבאקלאש של השווקים עשה את שלו", אומר ד"ר קובי ברדה, היסטוריון לפוליטיקה אמריקאית וגיאו־אסטרטגיה ● לדבריו, "טראמפ הבין כי הוא לא יכול להחזיק את כל הכדורים באוויר בו זמנית, ולכן הרפה מהמכסים ל־90 יום"

שר האוצר של ארה''ב סקוט בסנט בשיחה עם כתבים מחוץ לבית הלבן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ מגיב לסערת המכסים: "אנשים נהיו חרדתיים", "שום דבר עדיין לא הסתיים"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש עם כתבים מחוץ לבית הלבן והגיב להשהיית המכסים. "סין רוצה הסכם" הוא אמר, "הם פשוט לא יודעים בדיוק איך לגשת לזה" ● גם מזכיר האוצר סקוט בסנט הגיב לכתבים: "הוא ואני שוחחנו ארוכות ביום ראשון, וזו הייתה האסטרטגיה שלו מלכתחילה"

ליעד אגמון, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: איל יצהר

מקים חברה חדשה: ליעד אגמון עוזב את תפקידו כשותף באינסייט

לפי הודעת הקרן מהבוקר, אגמון "יעבור להיות יועץ בכיר בקרן וימשיך לכהן בדירקטוריונים של חברות הפורטפוליו" ● אגמון עדכן את הקרן בדבר רצונו לעזוב את התפקיד כבר בסוף 2024, אלא שכעת "על רקע היציבות הגוברת בישראל והחוסן שמפגינות חברות הפורטפוליו של אינסייט, כל הצדדים מרגישים שניתן לבצע את השינוי"

רעננה / צילום: Shutterstock

המכרז האחרון של מחיר מטרה? 1.2 מיליארד שקל בלב אזור הביקוש

המכרז האחרון לעת עתה של תוכנית הדיור הממשלתית, שכולל יותר מ־1,500 יחידות דיור, שווק בהצלחה ● וגם: השכונה החדשה בדליית אל כרמל שתכלול כ־7,000 יח"ד ● חדשות השבוע בנדל"ן

תקיפות צה''ל בעזה, ארכיון / צילום: Associated Press, Jehad Alshrafi

דיווח: מג״ד שג׳אעיה של חמאס חוסל בתקיפת צה"ל

תקיפה עוצמתית בשג'אעיה: צה"ל חיסל את מג"ד שג'אעיה של חמאס ● צה"ל התחיל מבצע בשכם: שתי יחידות מיוחדות וכמעט שלושה גדודים נוספים החלו בפעילות בבלאטה ● צה"ל: כוחותינו ממשיכים בפעילות הקרקעית ברצועת עזה, חיל האוויר תקף יותר מ-45 מטרות ברצועה ביממה האחרונה ● בכיר חיזבאללה: מוכנים לדון בפירוק מנשק ● 59 חטופים - 551 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

השקל מול הדולר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

״המוסדיים נאלצים למכור״: הדולר מתחזק בחדות - אלה הסיבות

כניסתה לתוקף של תוכנית המכסים האגרסיבית של דונלד טראמפ גררה זינוק בשער הדולר, שעומד כעת על 3.79 שקלים ● רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות: "הירידות במדדי המניות גורמות למוסדיים מקומיים למצוא עצמם בחשיפת־חסר למט"ח, מה שמאלץ אותם להמיר שקלים לדולרים, ולרכוש מט"ח בכמויות גדולות"

מנכ''ל משרד האנרגיה, יוסי דיין / צילום: ניר שמול

האוצר החרים, בעלי לוויתן ותמר נשמו לרווחה: ועדת דיין פרסמה את המלצותיה

הוועדה לבחינת מדיניות שוק הגז הישראלי, קבעה כי היצוא ימשיך כסדרו ושברון תשמור מאגרים - בניגוד לעמדת האוצר ● שר האנרגיה חשף כי הונגריה מתעניינת ברכישת 5% ממאגר תמר

תומר וינגרטן מנכ''ל ומייסד סנטינל וואן / צילום: יח''צ

חברת הסייבר הישראלית שנקלעה למסע הנקמה של טראמפ במתנגדיו

חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית סנטינל וואן נקלעה לרשימת סנקציות שהטיל הבית הלבן על אחד ממנהליה הבכירים, כריס קרבס ● קרבס, לשעבר מנהל סייבר בכיר בממשל טראמפ הראשון, פוטר על ידו לאחר שהודה בפניו כי מערכת הבחירות שבה נבחר ג'ו ביידן ב-2020 לא עברה הטייה

אלי רייפמן / צילום: תמר מצפי

אחרי צו המאסר: הבקשה החדשה שעשויה לסבך עוד יותר את אלי רייפמן

קבוצת משקיעים מבקשת למנות נאמן לחברה של בת זוגו של אלי רייפמן: "נפלנו קורבן למעשי הונאה" ● הבקשה הוגשה בעקבות הפרסום על צו המאסר שהוצא נגד רייפמן, לאחר שלא עמד בהסדר הנושים, ועקבותיו נעלמו ● המשקיעים טוענים כי לחברת אלטראגו יש חוב של כ-70 מיליון שקל כלפיהם, וכי רייפמן הוא הרוח החיה מאחורי החברה

אופקים. אלופת המבצעים הפיננסיים / הדמיה: סנאפשוט

עסקאות הנדל"ן בפברואר: איזו עיר מובילה במבצעים הפיננסיים?

עפ"י סקירת הכלכלן הראשי, שיעור הדירות החדשות שנמכרו בפברואר 2025 בהטבות מימון הגיע ל-55% מכלל הדירות שנרכשו בשוק החופשי, עם תאריכי איכלוס של שנה ומעלה ● עוד עולה מהסקירה כי למרות המבצעים, כמות הדירות החדשות הנמכרות מוסיפה להיות נמוכה

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

הטבה שתעלה ביוקר? ההבהרה החדשה של רשות המסים מעוררת סערה בשוק

רשות המסים קבעה תנאים ליישום ההטבה שהוענקה בהוראת שעה, המאפשרת פירוק חברות או העברת נכסים לבעלי מניות יחידים בדחיית מס ובפטור ממס רכישה ● על הפרק: המועד האחרון לביצוע והגדרת נכסי מקרקעין ● אלא שמומחים מזהירים: "המהלך עלול להוביל למס גבוה מהמצופה"

האטלנטיק: זה הפתרון האמיתי לחיסול המורדים החות'ים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן שולחת לפרוקסי שלה בעיראק טילים שיכולים "להגיע עד אירופה", יחסי טורקיה-ישראל מגיעים לצומת דרכים, איך צריך להתמודד עם החות'ים, והאנטישמיות בשווייץ נמצאת בעלייה מדאיגה • כותרות העיתונים בעולם

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

מנכ"ל טבע קיבל ב-2024 תגמולים בגובה 15.5 מיליון דולר

ב-2023 עלות התגמולים של פרנסיס הייתה גבוהה יותר, 25.7 מיליון דולר, אך היא כללה גם תגמולים הוניים שניתנו לו כתמריץ על הצטרפותו לטבע באותה שנה ● טבע מבקשת כעת להעלות את שכרו של פרנסיס, בכפוף לאישור אסיפת בעלי המניות

משקיעים מבקשים להבין מה גורם לזינוקים הגדולים במניית החברה

וול סטריט ננעלה לאחר ראלי היסטורי: S&P 500 ונאסד״ק ביום הטוב ביותר מאז 2008

נאסד"ק זינק ב-12% ● טראמפ: "סין רוצה לעשות עסקה אך לא יודעת איך לגשת לזה, שי הוא אדם גאה" ● במקביל להקפאת המכסים, הודיע טראמפ שהוא מעלה את המכסים על סין ל-125% בשל "חוסר הכבוד שסין הראתה לשווקים העולמיים" ● אנבידיה זינקה ב-15%, טסלה ב-17% ● מחירי הנפט והביטקוין מזנקים ● אירופה ננעלה בירידות חדות

דמותו של הנשיא דונלד טראמפ משודרת על מסך טלוויזיה ברצפת המסחר של הבורסה לניירות ערך בניו יורק / צילום: ap, Seth Wenig

הזינוק היומי הגדול אי פעם: מומחים מנתחים את הכאוס בשווקים

וול סטריט סיכמה ביום רביעי יום היסטורי עם זינוק יומי מהגבוהים אי פעם, בעקבות הודעת טראמפ על דחייה של 90 יום על רוב המכסים שהטיל ● גלובס פנה ל-8 מומחים שינתחו את אחד הימים הדרמטיים שנראו בשוק ● לאן הולכים מכאן, איך תושפע ת"א, ומה טראמפ רוצה?

איור: גיל ג'יבלי

לסין יש נשק כלכלי רב עוצמה נגד ארה"ב, האם היא תעשה בו שימוש?

בתגובה לצעדי טראמפ, הודיעה סין על העלאת מכסים חדה על סחורות אמריקאיות ● מאחורי המאבק הכלכלי בין המדינות מסתתר עימות על הבכורה העולמית ועל השליטה בטכנולוגיות מתקדמות ● אגרות חוב אדירות, סנקציות פיננסיות ופלישה לטייוואן מהוות נקודות חיכוך מסוכנות בין המעצמות

המהפכה בחיסכון / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

ביצועי קרנות הגידור ברבעון הראשון עברו את מדדי הבורסה בת"א: מי הצטיינה ואיך ישפיעו הנפילות בשוק

חודש מרץ לא היטיב עם המשקיעים בקרנות הגידור, אך בסיכום רבעוני הן מציגות בממוצע ביצועים טובים יותר ממדדי הבורסה המקומית ● בין המצטיינות באפיק המנייתי: טוטאל לונג, ספרה, אי.בי.אי ראם וקאי קפיטל, באג"ח - מור ● השפעת הנפילות: "יש בת"א מספר יפה של חברות איכותיות שהפכו להזדמנות קנייה"

למה אין כמעט טייסים ערבים, ואיך טרנד המכוניות החשמליות פוסח על החברה הערבית

קורס העיתונאים לחברה הערבית של גלובס ועמותת אעלאם שהתקיים השנה לראשונה מציג את תוצריו: תמונת מצב של המקלטים הציבוריים בחברה הערבית, התחרות במשלוחים שבתל אביב יכולים רק להתקנא בה, איך עסקים קטנים נאבקים לשרוד בצפון ועוד

הגרף שאתם חייבים להכיר לפני שאתם מזיזים את הכסף מהבורסה

המסכים אדומים והתחזיות פסימיות, אבל במקום לברוח מהשוק, זה הזמן לבחון את הסיבות שבגללן השקענו מלכתחילה, לבדוק שיש לנו כסף נזיל, ולחדד את סיבולת הסיכון שלנו ● חמישה צעדים פשוטים שיכולים לעשות הבדל גדול בתקופות של ירידות ● המחשבון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

יום המסחר האחרון לפני ההכרעה: המניות שצפויות להכנס לת"א 35

בסוף המסחר היום ייקבעו זהויות המניות הנכנסות והיוצאות במדדים בבורסה, ובפרט במדדי ת"א 35 ות"א 90 ● לפחות משלוש מניות צפויות להתחלף במדד ת"א 35, ו-6 מניות במדד ת"א 90 ● גלובס מסמן את השינויים הצפויים ● וגם: הדרמה שמתחוללת בקרב על הנשארות במדד ת"א 90