גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארבעה מזוכי הפרויקט משתפים בתובנות הקריירה שלהם

ארבעה מתוך 40 הנבחרים בפרויקט המנהיגות הצעירה של גלובס התאחרו בפאנל "הדור הבא של ההנהגה העסקית" ● עו"ד מזל מרו, שותפה במשרד אגמון עם טולצ'ינסקי: "הדרך של אמא שלי לימדה אותי שאין אתגר שאני לא יכולה לצלוח" ● מנכ"ל טסלה ישראל, איתי ראב"ד: "אני חייב להגשים את עצמי. לראות שיש תוצאה לעשייה שלי" ● עדי הוברמן־מזוז מבנק לאומי: "הניסיון שצברתי מאפשר לי למצוא פתרונות יחד עם הרגולטורים" ● גיל פלדמן מאל על: "בנינו בתקופת הקורונה לאט-לאט תוכנית שתחזיק אותנו להישרדות"

איתי ראב''ד, עדי הוברמן-מזוז, גיל פלדמן ומזל מרו, בפאנל משותף בכנס 40 עד 40 / צילום: כדיה לוי
איתי ראב''ד, עדי הוברמן-מזוז, גיל פלדמן ומזל מרו, בפאנל משותף בכנס 40 עד 40 / צילום: כדיה לוי

במסגרת כנס 40 עד 40 נערך פאנל תחת הכותרת "הדור הבא של ההנהגה העסקית" בהנחיית כתב גלובס נבו טרבלסי בהשתתפות ארבעה מנבחרי הפרויקט: איתי ראב"ד, מנכ"ל טסלה ישראל; עדי הוברמן־מזוז, מנהלת רגולציה בבנק לאומי; גיל פלדמן, ראש אגף תקציבים ופיתוח עסקי באל על; ועו"ד מזל מרו, שותפה במשרד אגמון עם טולצ'ינסקי במחלקת חדלות פירעון.

לפרויקט המלא של 40 עד 40 לשנת 2025

ראב"ד סיפר על דרכו לצמרת טסלה כשבדרך עזב התמחות במשפטים: "זאת הייתה הפעם הראשונה שארתי - 'אני פורש, אני לא יכול'. גם לא ידעתי מה הדבר הבא. תוך כדי החלטתי מה הדבר הבא. אני חושב שיש המון חוסר ודאות לאורך הדרך. המהות תמיד הייתה שם. שאני חייב להגשים את עצמי. שיש תוצאה לעשייה שלי. אני רוצה לגרום לשינוי. זה קרה מאוד מהר בטסלה. אנחנו עובדים כצוות ולא בתור ארגון היררכי קשה".

כנס 40 עד 40 | אלונה בר און: "בנינו הליך בחירה מקצועי, נקי ומובנה, כדי שלבחירה תהיה משמעות"
כנס 40 עד 40 | יו"ר לאומי לנבחרת הצעירים: "עצבו את עתיד החברה והמשק בנחישות"

איתי ראב''ד, מנכ''ל טסלה ישראל / צילום: כדיה לוי

ראב"ד נשאל על היעדר השיווק של טסלה שמוכרת בישראל - אבל לא משווקת. "זו אסטרטגיה גלובלית של החברה. אנחנו משקיעים את המשאבים במוצר. שהמוצר יהיה כמה שיותר טוב, וביעילות תפעולית ויצרנית. לשם הולכים כל משאבי החברה. אין בישראל אנשי שיווק ואין אנשי כספים. אנחנו עובדים במודלים רזים כדי שנדבר שפה אחת באופן גלובלי".

על המחירים הגבוהים אמר ראב"ד: "רכבים בישראל נמכרים במחירים מהגבוהים בעולם - בגלל מס קנייה. על רכב חשמלי מס הקנייה עולה, לטעמי מהר מידי. הקפיצה האחרונה - מ-35% ל-45% - הופכת את הפער בין ישראל לשאר העולם ל-50%. כמו כל אתגר - ממפים אותו. כמה השפעה יכולה להיות לך בנושא. האם זה שווה את ההשקעה".

"רגולציה לא נולדת ביום אחד"

הוברמן־מזוז סיפרה על דרכה "עשיתי את רוב הקריירה ברשות ניירות ערך במחלקת התאגידים. כמשפטנית בכירה הייתי אחראית על נושאים שנוגעים לממשל תאגידי. לפני שלוש שנים קיבלתי הצעה לעבור לשוק הפרטי לחברת הביטוח מגדל. אני הולכת עם האינטואיציה הפנימית שלי. המעבר הזה חשוב, מהרגולטור לשוק הפרטי, להבין את האתגרים של עסק ביישום הרגולציה". הוברמן־מזוז הוסיפה שהניסיון מרשות ניירות ערך עוזר לה "בשיח עם הרגולטור בהיבט של מציאת פתרונות יחד עם הרגולטורים ובתוך המסגרת החקיקתית".

עדי הוברמן מזוז, מנהלת רגולציה, בנק לאומי / צילום: כדיה לוי

"רגולציה לא נולדת ביום אחד. זה תהליך ארוך שאנחנו מלווים מהשלבים הראשונים. השיח מול הרגולטור הוא שיח חשוב ומשמעותי. בחברה כמו בנק לאומי, זיהוי של האתגרים מאפשר להיערך מראש ליישום כדי לממש יעדים עסקיים. לדוגמה - מהפכת השירות של בנק לאומי. חלק מהשירותים במסגרת זו דרש שיח מול הרגולטור. דוגמה נוספת היא המלחמה - הייתה עבודה מאומצת מול הרגולטור למתן הקלות. יש שיח יומיומי", אמרה הוברמן־מזוז.

"הברבור השחור המושלם"

פלדמן סיפר על תקופת הקורונה שבה נכנס לתפקיד: "זה השפיע על רוב החברות במשק. לאל על הקורונה הייתה הברבור השחור המושלם. החברה הייתה בהדממה מוחלטת. המנכ"לית הייתה צוחקת שהיא מגיעה עם כפכפים למשרדים כי אין אף אחד. במשך שנה וחצי כל תשלום 50 אלף דולר הצריכה אישור מנכ"ל. ככה בנינו לאט-לאט תוכנית שתחזיק אותנו להישרדות".

גיל פלדמן, כלכלן ראשי וראש אגף התקציבים, אל על / צילום: כדיה לוי

עו"ד מרו סיפרה על התחום של חדלות פירעון: "הוא מורכב מהרבה אתגרים משפטיים ורגשיים. מאחורי כל סיפור כזה עומדים אנשים שזה מפעל החיים שלהם. עבורם זה הרבה מעבר לכסף. אני מנסה לחשוב כמו יזם ולראות איפה אני מצליחה לראות את אותו ערך חדש, רווח לאותה חברה. אני בונה תוכנית לשיקום כלכלי או הסדר חוב. באמצעות הדרך הזו אנחנו מאפשרים לאנשים להשתקם. היום אני סוגרת 5 שנים במשרד. חקלאים מהדרום אבא ושני בנים נקלעו לקשיים כלכליים בסכומים של עשרות מיליוני שקלים. היינו צריכים לייצר להם תוכנית תפעולית. היום הם שילמו את התשלום האחרון שלהם במסגרת הסדר הנושים ויצאו לדרך חדשה".

עו"ד מרו גם סיפרה כי היא עלתה לישראל בגיל 4 עם אחיה: "אמי איבדה 5 ילדים באתיופיה. גידלה עשרה ילדים בארץ. היא אחת מהנשים שמעוררות השראה עבורי. הדרך שלה לימדה אותי שאין אתגר שאני לא יכולה לצלוח".

מזל מרו, שותפה במחלקת חדלות פירעון, אגמון עם טולצ'ינסקי / צילום: כדיה לוי

לשאלה האם מדינת ישראל עושה מספיק עבור חברות של המילואימניקים בצל המלחמה, השיבה עו"ד מרו: "בעיני לא. בטח באזור הדרום. המענים היום בתביעות מס רכוש הם בהיקפים נמוכים. זה דן את החברות לגורל אכזרי. יצא לי ללוות חברות שהמענים הלא מספקים הובילו לתוצאות לא טובות. המדינה צריכה להיכנס יותר. חברה אחת קרסה כי לא קיבלה את המענק בזמן. לחברה אחרת היינו צריכים לספק לה מימון מקופת הנשייה. למזלנו היא הצליחה להשתקם ולחזור לרווח תפעולי אבל המענים מצד המדינה לא מספקים".

לסיום נשאלו ארבעת הנבחרים, איפה יהיו עוד עשור. ראב"ד: "לעבוד פחות ולטייל יותר, להשפיע על העולם הכלכלה על השוק הישראלי ולהתכונן למשבר גיל ה-50. אני נורא אוהב צמיחה, להמשיך לראות מספרים טובים". הוברמן־מזוז השיבה: "אני רואה את עצמי בתפקיד בכיר בבנק לאומי או תפקיד בשוק עם השפעה רחבה. רואה את עצמי כמי שעובדת קשה".

לדברי פלדמן, "התאהבתי בעולם התעופה. הוא מורכב וארוך. זה להסתכל קדימה עשור. אני רוצה להיות חלק מהתהליכים, לראות את הדברים צומחים קורמים עור גידים ומתממשים". עו"ד מרו השיבה: "אני רואה את עצמי מרחיבה את מחלקת חדלות פירעון במשרד. בפן האישי, אני מתגעגעת לטיולים בעוטף עזה. לדרום האדום. מקווה לראות את התקומה באזור".

*** גילוי מלא: פרויקט 40/40 של גלובס הוא פרויקט מערכתי הנערך מזה 20 שנה. בחירת המנהיגים הצעירים מבוצעת בהליך מסודר ומובנה המנוהל על-ידי פסיכולוגית תעסוקתית וועדה מייעצת, והבחירה היא על-פי קריטריונים קבועים עליהם ניתן לקרוא כאן וללא מעורבות מסחרית. גלובס מודה לשותפים שסייעו לנו לקיים את כנס המנהיגות הצעירה של ישראל: בנק לאומי, אל על, דוראל, משרד אגמון עם טולצ'ינסקי.

עוד כתבות

תומר וינגרטן מנכ''ל ומייסד סנטינל וואן / צילום: יח''צ

חברת הסייבר הישראלית שנקלעה למסע הנקמה של טראמפ במתנגדיו

חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית סנטינל וואן נקלעה לרשימת סנקציות שהטיל הבית הלבן על אחד ממנהליה הבכירים, כריס קרבס ● קרבס, לשעבר מנהל סייבר בכיר בממשל טראמפ הראשון, פוטר על ידו לאחר שהודה בפניו כי מערכת הבחירות שבה נבחר ג'ו ביידן ב-2020 לא עברה הטייה

''השוק חזר לעצמו מהר מידי''. גולדמן זאקס / צילום: Shutterstock, Sergei Elagin

הבכיר שמזהיר מהנתון הכי גרוע אי פעם בשוק האמריקאי

ג'ון פלאד, שותף בגולדמן זאקס, מאמין כי מדד ה-S&P 500 הגיע לרמה בה משקיעים מתחילים לקנות ● "משיחותיי עם משקיעים לטווח ארוך יותר, נראה שהם יתחילו לקנות בהדרגה את המדד" ● והאם התערבות הפד היא הפתרון לקריסה?

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-David Zalubowski, Chris O'Meara, Wilfredo Lee, Rick Bowmer

עומדות במבחן? מה עשו מניות דפנסיביות במפולת של השבוע האחרון בוול סטריט

גם חברות המספקות מוצרים ושירותים עם ביקושים יציבים נפגעו מהירידות בשווקים, אך פחות ממדדי המניות המובילים ● אי.בי.אי: "כולם קונים מוצרי מזון - לכן התוצאות שם ייפגעו פחות ביחס לענף השבבים" ● איילון: "עולם ההשקעות מתחלק בשבועות האחרונים לשניים: החברות שקשורות לאירוע המכסים - ואלה שלא"

פארק מתוכנן ברובע שדה דב. ''אין בתל אביב מגרשים יותר קרובים מאלה לים'' / הדמיה: אהרונסון אדריכלים

שמאים מעריכים: כמה תעלה דירה בשדה דב

שלושה שמאים שאיתם שוחחנו בנוגע למכרזי הקרקע האחרונים בשדה דב תמימי דעים: מחירי הדירות לא צפויים לרדת, ובמגרשים הקרובים לים יהיו גבוהים בהרבה מהמחירים הנוכחיים

המהפכה בחיסכון / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

ביצועי קרנות הגידור ברבעון הראשון עברו את מדדי הבורסה בת"א: מי הצטיינה ואיך ישפיעו הנפילות בשוק

חודש מרץ לא היטיב עם המשקיעים בקרנות הגידור, אך בסיכום רבעוני הן מציגות בממוצע ביצועים טובים יותר ממדדי הבורסה המקומית ● בין המצטיינות באפיק המנייתי: טוטאל לונג, ספרה, אי.בי.אי ראם וקאי קפיטל, באג"ח - מור ● השפעת הנפילות: "יש בת"א מספר יפה של חברות איכותיות שהפכו להזדמנות קנייה"

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

דנקנר קיבל מעט מרווח נשימה במגעיו עם הבנקים: העיקולים על נכסיו הופחתו ל-20 מיליון שקל

העיקולים על העזבון של אביו של דנקנר נותרו עומדים ● דנקנר טען כי הוא מקדיש את רוב זמנו לניהולה של חברת פודטק שהקים ב-2020, החזיר עד כה לבנקים 103 מיליון שקל מתוך כ-510 מיליון שקל שהתחייב לפרוע בעקבות קריסת קונצרן אי.די.בי

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ההגבלות רק נכנסו לתוקף, והקבלנים כבר מוצאים דרכים להמשיך למכור דירות

בתחילת השבוע נכנסה לתוקף ההנחיה של בנק ישראל, שהגבילה את מבצעי המימון של הקבלנים ● סגן נשיא התאחדות הקבלנים: "השוק מפתח כלים שעוקפים את ההוראה" ● בין הפתרונות: משכנתאות בדחייה של 3 שנים, מימון חוץ בנקאי והנחות ישירות

אלי רייפמן / צילום: תמר מצפי

אחרי צו המאסר: הבקשה החדשה שעשויה לסבך עוד יותר את אלי רייפמן

קבוצת משקיעים מבקשת למנות נאמן לחברה של בת זוגו של אלי רייפמן: "נפלנו קורבן למעשי הונאה" ● הבקשה הוגשה בעקבות הפרסום על צו המאסר שהוצא נגד רייפמן, לאחר שלא עמד בהסדר הנושים, ועקבותיו נעלמו ● המשקיעים טוענים כי לחברת אלטראגו יש חוב של כ-70 מיליון שקל כלפיהם, וכי רייפמן הוא הרוח החיה מאחורי החברה

ליעד אגמון, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: איל יצהר

מקים חברה חדשה: ליעד אגמון עוזב את תפקידו כשותף באינסייט

לפי הודעת הקרן מהבוקר, אגמון "יעבור להיות יועץ בכיר בקרן וימשיך לכהן בדירקטוריונים של חברות הפורטפוליו" ● אגמון עדכן את הקרן בדבר רצונו לעזוב את התפקיד כבר בסוף 2024, אלא שכעת "על רקע היציבות הגוברת בישראל והחוסן שמפגינות חברות הפורטפוליו של אינסייט, כל הצדדים מרגישים שניתן לבצע את השינוי"

הגרף שאתם חייבים להכיר לפני שאתם מזיזים את הכסף מהבורסה

המסכים אדומים והתחזיות פסימיות, אבל במקום לברוח מהשוק, זה הזמן לבחון את הסיבות שבגללן השקענו מלכתחילה, לבדוק שיש לנו כסף נזיל, ולחדד את סיבולת הסיכון שלנו ● חמישה צעדים פשוטים שיכולים לעשות הבדל גדול בתקופות של ירידות ● המחשבון

איור: גיל ג'יבלי

היועץ מלאומי שמתריע: אל תתפתו לעשות את הטעות הזאת בתיק שלכם

המכסים שהטיל הנשיא טראמפ טלטלו את השווקים בעולם, ורבים מתפתים לערוך שינויים בתיק ההשקעות ● איל קאופמן מבנק לאומי מסביר למה זה לא הזמן, איך להתכונן מראש, מה הסיכונים שבאופק, ואילו הזדמנויות עדיין יש ● נתון בשבוע 

איור: Shutterstock

באמצעות צוואה או במתנה: מתי הזמן הנכון להעביר את הדירה לילדים

הורים רבים מתלבטים האם להעביר את הדירה לילדים בעודם בחיים, או בצוואה ● לשאלה זו אין תשובה חד-משמעית, ולכל אופציה יש יתרונות וחסרונות

אופקים. אלופת המבצעים הפיננסיים / הדמיה: סנאפשוט

עסקאות הנדל"ן בפברואר: איזו עיר מובילה במבצעים הפיננסיים?

עפ"י סקירת הכלכלן הראשי, שיעור הדירות החדשות שנמכרו בפברואר 2025 בהטבות מימון הגיע ל-55% מכלל הדירות שנרכשו בשוק החופשי, עם תאריכי איכלוס של שנה ומעלה ● עוד עולה מהסקירה כי למרות המבצעים, כמות הדירות החדשות הנמכרות מוסיפה להיות נמוכה

לאחר התקיפות של ארה"ב: הממשל בעדן מבטיח לחות'ים הפתעות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב תוקפת במשך קרוב לחודש בעוצמה רבה את החות'ים, וכעת מתגלה היקף הנזקים; בכירה בממשל טראמפ מצהירה לקראת המו"מ עם איראן כי הם יודעים להשיג "עסקאות טובות"; ובאירופה, נשיא צרפת מסמן תאריך יעד להכרה במדינה פלסטינית • כותרות העיתונים בעולם

איור: גיל ג'יבלי

לסין יש נשק כלכלי רב עוצמה נגד ארה"ב, האם היא תעשה בו שימוש?

בתגובה לצעדי טראמפ, הודיעה סין על העלאת מכסים חדה על סחורות אמריקאיות ● מאחורי המאבק הכלכלי בין המדינות מסתתר עימות על הבכורה העולמית ועל השליטה בטכנולוגיות מתקדמות ● אגרות חוב אדירות, סנקציות פיננסיות ופלישה לטייוואן מהוות נקודות חיכוך מסוכנות בין המעצמות

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

מנכ"ל טבע קיבל ב-2024 תגמולים בגובה 15.5 מיליון דולר

ב-2023 עלות התגמולים של פרנסיס הייתה גבוהה יותר, 25.7 מיליון דולר, אך היא כללה גם תגמולים הוניים שניתנו לו כתמריץ על הצטרפותו לטבע באותה שנה ● טבע מבקשת כעת להעלות את שכרו של פרנסיס, בכפוף לאישור אסיפת בעלי המניות

טראמפ עם נתניהו. ראש הממשלה החמיץ את הפואנטה / צילום: ap

טראמפ בירך את ישראל, אבל התכוון להגיד: סידרתם אותנו כל כך הרבה שנים

הנשיא מעמיד את ישראל בין הארצות שהצליחו להערים על אמריקה באמצעות סחר לא הוגן ● איפוס המכסים שהציע לו נתניהו אינו מעניין את טראמפ, לא עם ישראל ולא עם שום ארץ אחרת ● הוא אינו רוצה "ליישר את המגרש" אלא לעקם אותו ככל האפשר לטובת הצד האמריקאי

מטוסי קרב של חיל האוויר / אילוסטרציה: Associated Press, Tsafrir Abayov

משרתי חיל האוויר החתומים על מכתב המחאה יודחו, נתניהו: "קבוצת שוליים קיצונית"

מפקד חיל האוויר, בגיבוי הרמטכ"ל, החליט להדיח את אנשי המילואים החתומים על המכתב להפסקת הלחימה ● לשכת ראש הממשלה בתגובה למכתב: "מדובר בקבוצת שוליים קיצונית שמנסה שוב לשבור את החברה הישראלית מבפנים" ● משרד ההגנה של טורקיה: השיחות הטכניות הראשונות עם ישראל למניעת עימותים וחיכוכים בסוריה נערכו אתמול באזרבייג'אן ● 59 חטופים - 552 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צילום: יח''צ HIT

המומחה שבטוח: טראמפ היה צריך לבחור בין המשך הפגיעה בוול סטריט להתקפה באיראן

"הקפאת המכסים, להערכתי, לא הייתה מתוכננת, אלא הבאקלאש של השווקים עשה את שלו", אומר ד"ר קובי ברדה, היסטוריון לפוליטיקה אמריקאית וגיאו־אסטרטגיה ● לדבריו, "טראמפ הבין כי הוא לא יכול להחזיק את כל הכדורים באוויר בו זמנית, ולכן הרפה מהמכסים ל־90 יום"

חיילים רוסיים משגרים טיל לעבר מטרה באוקראינה / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

הפתרון היצירתי של רוסיה למלחמה המתמשכת באוקראינה

צבא רוסיה חוזר להשתמש בתותח ממלחמת העולם השנייה, כווית רוכשת מערכות הגנה אווירית מארה"ב, הסטארט-אפ האמריקאי אנדוריל משיק פתרון לאיתור צוללות, יפן משקיעה תקציב עתק בטילים ארוכי־טווח, ואלביט זוכה בחוזה בשווי של כ־100 מיליון דולר • השבוע בתעשיות הביטחוניות