שוק הרכב העולמי כמרקחה / צילום: Shutterstock, alexfan32
לא מעט גורמים בתעשיית הרכב העולמית קיוו עד לרגע האחרון כי ממשל טראמפ ייסוג מהכוונה להטיל מכסים בגובה 25% על כלי רכב וחלקים, שמיובאים לארה"ב, או לפחות ירכך את המכה.
● סטוקים של רכבים בדרך? איך ישראל יכולה להרוויח מהמכסים של טראמפ
● יצרני הרכב יעלו מחירים בגלל המכסים? טראמפ: "לא אכפת לי בכלל"
אבל זה לא קרה והיום (ה') נכנסו לתוקף המכסים החדשים על כל כלי הרכב המיובאים לארה"ב למעט כלי רכב סיניים, שעליהם המכס אף גבוה יותר. בתעשיית הרכב כבר מבצעים בימים האחרונים בקרת נזקים אולם נראה, שכולם יצאו בשן ועין. חישובים ראשוניים מגלים, שהמכסים יוטלו על יבוא בהיקף של כ-460 מיליארד דולר בשנה, הרבה יותר גרוע מהתחזיות בתחילת השבוע. להלן כמה תשובות על שאלות שנשאלות בתעשייה. גלובס עושה סדר.
מה יקרה עם החלפים?
בתעשיית הרכב קיוו, שרשימת החלפים לרכב עליהם יוטלו המכסים החדשים בארה"ב, תהיה מוגבלת למספר מצומצם של רכיבים מרכזיים כמו מנועים ותיבות הילוכים - מה שיגביל את ההתייקרות של כלי הרכב המיוצרים בארה"ב עצמה.
אולם עם פרסום הרשומות המלאות היום הסתבר, שהמכסים מקיפים הרבה יותר פריטים וכוללים כמעט 150 רכיבים חיוניים לייצור רכב כולל סוללות ליתיום, צמיגים, בולמי זעזועים, מצתים, מחשבים לרכב ועוד.
לכך יש שתי השלכות עיקריות: הראשונה היא התייקרות כמעט מיידית של ייצור רכב בארה"ב עצמה, כולל של יצרני הרכב האמריקאים שבשמם הוטלו המכסים, כביכול. זה יגולגל די מהר למחיר לצרכן של כלי רכב מתוצרת יצרנים אמריקאים, כולל טסלה.
ההשלכה השנייה היא על כלל שרשרת האספקה הבין לאומית של חלפים לרכב, שמשרתת את כל תעשיית הרכב בארבע יבשות. זו ניצבת כעת בפני שיבוש משמעותי מאד, שעשוי לפגוע בייצור כלי רכב רבים שאין להם קשר ישיר לארה"ב.
איך יגיבו גושי הסחר של תעשיית הרכב?
התגובות הראשוניות קשות. נשיאת נציבות האיחוד האירופי אמרה היום כי "ההשלכות של הטלת המכסים יהיו קשות עבור מיליוני אנשים מסביב לגלובוס". היא הוסיפה כי בלוק המדינות של האיחוד האירופי נערך להטלת מכסי גומלין עם השיחות עם ארה"ב ייכשלו.
לאירופים אין יותר מדי כלים לתגובה בכל הנוגע לתחום הרכב אבל הם יכולים להגיב באמצעות הטלת מכסים על שורה של חלפים וחומרי גלם שמיובאים מארה"ב.
בדרום קוריאה, שמייצאת לארה"ב כלי רכב וחלפים בעשרות מיליארדי דולרים לשנה, הודיעה הממשלה על "חבילת סיוע חירום" ליצרניות הרכב במדינה ובמקביל קראה לארה"ב להמשיך לנהל מו"מ על פשרה. עם זאת הדילרים של קבוצת יונדאי בארה"ב כבר נערכים להעלאת מחירים של עד 25% על דגמים פופולריים, שמיובאים מקוריאה. מניית יונדאי מוטורס צנחה בחמשת הימים האחרונים בכמעט 7%.
ביפן הודיע היום ראש ממשלת יפן כי הוא "מאוכזב מאד" מהטלת המכסים על מוצרים וכלי רכב מתוצרת יפן. הוא האיץ בארה"ב לבחון מחדש את ההחלטה, אך לא מסר מועד לדיונים מול ארה"ב.
יצרני הרכב היפנים מייצרים את רוב כלי הרכב שנמכרים בארה"ב בתוך ארה"ב עצמה, אולם חשופים ליבוא של רכיבים רבים. גם סין, שמספקת לתעשיית הרכב האמריקאית רכיבי מפתח רבים ובהם את רוב סוללות הליתיום לרכב חשמלי, צפויה לפרסם בימים הקרובים תגובת גומלין "משמעותית".
איך תושפע ישראל?
ישראל מייצאת לארה"ב חלקים ורכיבי רכב בהיקף צנוע של כ-34 מיליון דולר בשנה (נתוני 2024) ולא ברור כמה מהם ימוסו. במישור יבוא הרכב כבר מתקיימים כיום מגעים של יבואנים מול יצרני רכב, בעיקר יפנים, קוריאנים ואמריקאים, לייבא "סטוקים" של כלי רכב בתקינה אמריקאית ממקסיקו, קוריאה ויפן, שטרם סופקו לארה"ב ועלולים לספוג כעת מכס.
העיתונות הקוריאנית מדווחת כי כ-150 אלף כלי רכב כאלה של יונדאי וקיה בלבד, שיוצרו במקסיקו, מנסים למצוא כיום יעד יצוא חלופי. אם אירופה תטיל מכסי גומלין גבוהים על רכב אמריקאי מיובא לא מן הנמנע, שחלק מאלה יגיעו גם לישראל במחירים מוזלים. אולם בטווח הארוך יותר התהליך כולו יביא לעליית מחירים משמעותית.