יין

כתבות אחרונות

 
יקב פלם. מימין: רועי מרציאנו, גלעד פלם, ענת לוק / צילום: איל יצהר

ביקור ביקב פלם: "הכמויות שלנו לא עולות עם הביקוש. זה בא על חשבון רווחים"

הם שומרים על הכרמים שלהם בשיטת חקלאות עתיקות, לא מוכנים לוותר על האיכות גם כשהיבול פוחת בעשרות אחוזים, משווקים יינות למסעדות הכי יוקרתיות בישראל, וטוענים: "מאז הקורונה יש פה לוקאל-פטריוטיזם ביין" • ביקור ביקב פלם • הברזייה

הדס מגן 26.11.2022
אייל פרנקו, בעל עסק המספק מארזי יין וסדנאות בהתאמה אישית / צילום: אסף קרלה

מנחה סדנאות היין שלמרות האתגרים שואף שהעסק ישתבח עם הזמן: "המטרה היא להגדיל את היכולות"

אייל פרנקו, בן 41 מהוד השרון, נשוי למעיין ואב לשלושה ילדים • בעל עסק המספק מארזי יין וסדנאות בהתאמה אישית • "כל חומרי האריזה התייקרו בצורה משמעותית. אנחנו סופגים עליית מחירים גם ביינות עצמם, בעיקר אלו המגיעים ממדינות אירופה"• גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 21.11.2022
יינות יקב ''ניפורט'': טיארה, רדומה רזרבה, Port 10 years Tawny, נאט קול

היכרות עם היינות של דירק ניפורט, האיש ששינה את תעשיית היין בפורטוגל

דירק ניפורט, יינן מחונן מאזור הדואורו בפורטוגל, הוא דור שלישי ליצרני פורט, היין הפורטוגלי המתוק • כשהביקוש לפורט ירד ברחבי העולם, הוא החליט לשנות את האופי של העסק המשפחתי והחל לייצר יין אדום יבש • בעקבות הגישה החדשה של ניפורט, הלכו כל היצרנים המקומיים • בזכות המהפכה שהחל, הדואורו מזוהה כיום גם עם יינות יבשים

ענת אגמון 17.11.2022
מימין: פינו נואר סינגל בראל 2021 של יקב מיקה, תסיסה משותפת 2018 של יקב שורק; Stubborn Saints 2021 של יקב פילוקליה; Dolcetto 2021 של יקב לולו

היינות האדומים הכהים והכבדים מפנים את דרכם ליינות האדומים הבהירים והקלים יותר

מבקר היין האמריקאי האגדי רוברט פרקר, שהעדיף יינות אדומים כבדים, גרם לבעלי יקבים, בישראל וברחבי העולם, לייצר במשך זמן רב יינות בעלי משקל מרוכז וגוף אלכוהולי ומלא • בשנים האחרונות, העלייה הדרמטית בביקוש ליינות לבנים ורוזה מאותתת שטעם הקהל הישראלי משתנה, ושנדרשת מהיקבים חשיבה מחדש כיצד לייצר יינות אדומים בהירים וקלים יותר

ענת אגמון 03.11.2022
מימין: 1. נאוסה קיר יאני. 2. חצידאקיס סקיטאלי. 3. דומיין זאפראקיס לימניונה / צילום: יח''צ

300 זני גפן ומגוון קרקעות וטופוגרפיות: תכירו את היינות הנפלאים של יוון

יוון הפכה לשחקנית מרכזית בתעשיית היין הבינלאומית בזכות ייננים חלוצים שהחליטו לחשוף לעולם את הזנים המקומיים, ביניהם המלאגוזיה, הקסינומאברו והאסירטיקו • "תרבות יין": מדור חדש הכולל המלצות היכן לרכוש את היינות, איפה לשתות אותם ומה חשוב לדעת עליהם

ענת אגמון 20.10.2022
ברוסקטת שומן בקר ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף‎‎

תרצה: תפריט קטן וממוקד שמלווה 260 כותרי יינות

בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון

מרב סריג 07.10.2022
איך לקנות כוס יין / צילום: unsplesh, themephotos

רחבה ועגולה או צרה ומאורכת: איך לבחור כוס יין?

הצורה של הכוס והעובי של הזכוכית משפיעות על חוויית השתייה וגם על טעם היין • איך לעשות מה: שאלות בענייני יין ואלכוהול 

רועי ירושלמי 01.09.2022
יין קסטל גראן ואן  2020 / צילום: אלעד ברמי

גראן וין של יקב קסטל הוא מופת של יצירה ייננית

מדובר באחד היינות המתיישנים המוערכים בישראל, שנהנה מקהל מעריצים ומביקוש שעולה על ההיצע • מחירי הבקבוקים מתחילים במאות שקלים ומגיעים עד לאלפים

רועי ירושלמי 01.09.2022
רוינאר / צילום: יח''צ

כך החליפו הישראלים את הקאווה ב-20 שקל בבקבוקי שמפניה יוקרתית

כניסת יבואני הבוטיק שחתכה את המחירים, הקהל החרדי שמבקש יותר פרימיום והעובדה שהיא מצטלמת נהדר לאינסטגרם • צריכת השמפניה בישראל זינקה בכ-80% בשנה האחרונה • כך הפך יין היוקרה המבעבע ממשקה לעשירים בלבד לכזה שאפשר למצוא היום כמעט בכל בר

רועי ירושלמי 12.08.2022
ברוסקטה עם שכבת שומן בקר קצוץ ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף

6 ברוסקטות משובחות עם כוס יין - בפחות מ-100 שקל

הברוסקטה, הדבר הכי נכון לעונה ולתקופה: לחם קלוי עם ירקות וגבינות, עם מוח מתובל בעמבה, עם שרימפס בחמאה, וגם קיגל בנוסח בני ברק • ואפילו במחיר סביר, שלא כמקובל במקומותינו

רועי ירושלמי 25.06.2022
אודי פרידן / צילום: איל יצהר

הפרסומאי הוותיק יוצא לקריירה שנייה בתחום היין: "אני פונה למבינים"

אחרי 40 שנה כאחד מאנשי הפרסום הבולטים בישראל אודי פרידן הופך את התחביב הישן, יינות פרימיום, לעסק, ש"ישנה את השוק" • על בריחת המוחות ממשרדי הפרסום להייטק הוא אומר: "3-5 אנשים בשבוע מבקשים לחזור" • ולמרות שהוא חושב שבנט עושה עבודת קודש התחזית שלו פסימית: "יושבים על חבית נפץ"

אלה לוי-וינריב 17.06.2022
טעימות של קיץ. סלט מרענן במסעדת הבוטקה / צילום: גליה בן חיים

במושב הזה אפשר לבלות יום שלם, ולצאת בתחושה שהחיים יפים ושפויים

דהירה בטוקטוק בעומק מטעי המשמש והאפרסק, פרות דשנות רועות בנחת, מעיין קטן וטעימות יין בין הכרמים • צאו ליום מטעין מצברים במושב עמיקם, וחזרו חדשים

חגית אברון 17.06.2022
כרם ענבי יין / צילום: Shutterstock

כרם ניסיוני בשדה בוקר יכול להציל את ענבי היין בפרובנס

משבר האקלים הגובר לא פוסח על ענף היין - ואזורי גידול ענבים רבים הופכים לחמים ויבשים מכדי להמשיך לייצר זנים איכותיים • האם הפתרון יבוא מכרם בשדה בוקר?

שני אשכנזי 05.06.2022
ארץ חיטה ושעורה / עיצוב: אלישע נדב

האם ישראל תהיה זו שתציל את העולם ממחסור בחיטה, יין ודבורים?

משבר החיטה העולמי הולך וגובר עם התמשכות המלחמה באוקראינה • שינויי האקלים מאיימים על ענבי היין המשובחים שגדלים בקליפורניה ובפרובנס • ואוכלוסיית הדבורים הולכת ונעלמת, ומעמידה את כל החקלאות העולמית - ואת האוכל של כולנו - בסכנה ממשית • פתרונות אפשריים לכל הבעיות הבוערות הללו נמצאים ממש כאן, בישראל

כתבי G 04.06.2022
היינות הכי מומלצים לשולחן החג / צילום: דוד בר אילן, אורי גרון, חגית גורן, איל קרן, עמרי מירון, יואב אלון, יח''צ

4 כוסות, 20 המלצות: היינות הכי מומלצים לשולחן החג

חג היין הוא הזדמנות לגוון קצת, ובמקום קברנה וסגנו הנצחי המרלו, להתיידד עם סירה: זן ים-תיכוני שנותן פייט במחיר ובטעם לכוכבים הוותיקים • יינות אדומים ישראליים החל מ-40 שקל, וגם בהירים שווים למי שמעדיפים לחגוג עם לבן ורוזה

רועי ירושלמי 13.04.2022
שרגא גבהרד, יינן חרדי בעל ''אתר היין הכשר'' / צילום: תמונה פרטית

"איש היין הכשר" מאלעד שהצליח למנף את הקורונה כדי להנחיל תרבות שתייה חדשה בחברה החרדית

שרגא גבהרד, אלעד, בן 45 • יינן חרדי בעל "אתר היין הכשר" • "היום אני מרגיש שליחות להסביר לציבור הדתי והחרדי שיין זה לא רק הנוזל המתוק הזה שהם עושים עליו קידוש" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

יענקי פרבר 23.02.2022

   123456789   

   נמצאו 143 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 9