ועדת המחירים המליצה להסיר את הפיקוח על מחירי הלחם ולהמשיך לפקח רק על רווחיות המאפיות ועל השינויים במחירים, אלא ששרת הכלכלה אורנה ברביבאי הודיעה כי לא תתמוך בהמלצה: "הלחם המפוקח הוא מוצר בסיסי שצריך להיות נגיש בכל בית"
סדנת עוגבים מרתקת, גן פסלים מרהיב, סטודיו קרמיקה מקסים ומאפייה כמוסה: תתפלאו אילו הפתעות מסתתרות בין עצי כליל החורש ביובלים
ענף המאפיות הישראלי כולל למעלה מ-1,100 סניפים ולתוך השוק הצפוף הזה נכנס אריק קייזר, מהבולונז'רים המובילים בעולם • היום, עם שלושה סניפים וביסטרו בתל אביב, הוא מסביר בראיון לגלובס איך השפיעה הקורונה על עסקיו, מה ההבדל בין הישראלים לצרפתים, ולמה הוא חושב שיצליח במקום שבו רשתות מזון בינ"ל אחרות נכשלו
ליאור מולכו, תושבת תל אביב • בעלת OFA, מאפיית בוטיק ביתית • בת 36 • "אני לומדת מכל אירוע וגם מבינה מה נכון לי. אני עדיין עסק קטן שעושה טעויות" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
כריכי קרואסון מצטיינים, מאפי שבלול חלומיים, בורקסים, עוגות וסתם לחמים: בחרנו עבורכם 8 מאפיות מצטיינות ברחבי הארץ
מקרה מכרז הלחם בצה"ל מוכיח כי יש פעמים שהמכרז כשר למהדרין, אך בצידו מחיר חברתי כבד ופגיעה באוכלוסייה חלשה בפריפריה • אסור לנו להשלים עם הדבר
ביהמ"ש המחוזי דחה עתירה של מאפיית מרחבית נגד זכיית מאפיית ברמן במכרז לאספקת לחמים לבסיסי צה"ל • אולם לפי בדיקת גלובס, הודות לצעדיה לעיכוב האספקה, הכניסה מרחבית 10 מיליון שקל
המלצת המשרדים היא שבמקום קביעת מחיר מפוקח, הפיקוח ייעשה באמצעות מעקב שוטף אחר מצב השוק • לפי נתוני ועדת המחירים, היקף הצריכה של לחמים מפוקחים ירד בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, גם בקרב משקי בית בחמישון התחתון
מאפיית ברמן ומאפיית מרחבית מקריית שמונה נאבקות בביהמ"ש על זכייה במכרז של מיליונים לאספקת לחם לצבא • מרחבית: "ברמן זכתה במכרז הודות להצעה הפסדית. אם לא נזכה, ניאלץ להיסגר" • ברמן: "הצעתנו רווחית. מרחבית מפעילה לחץ פסול על פוליטיקאים"
מבדיקה שביצעה רשות התחרות עולה כי עלות הייצור של הלחם המפוקח נמוכה משמעותית מהמחיר לצרכן שקבעה ועדת המחירים
בימים אלה, כשהרבה אנשים עדיין מעדיפים לא ללכת למסעדות, הפיקניקים חוזרים לאופנה • מסעדות, מעדניות, מאפיות ויקבים זורמים עם המגמה ומציעים סלי פיקניק מוכנים • פרויקט מיוחד
הרכישה מתבצעת באמצעות בנו קובי • שווי המאפייה עומד על 20 מיליון שקל, ולפי הערכות היא מוכרת בהיקף של 14 מיליון שקל בשנה • החברה תקים מפעל חדש בנכס השייך ללוי בהשקעה של 5 מיליון שקל
גיאורגיה היא אחד היעדים האהובים ביותר על ישראלים, גם כיעד קולינרי. האוכל המסורתי נהדר, אבל בעשור האחרון מתחוללת מהפכה בטביליסי, ומסעדות שף החלו לשלב במתכונים קלאסיים חומרי גלם לא שגרתיים וטכניקות ממטבחים שכנים
על רקע המשך הפסדי פעילות העוגות, באנג'ל מציינים כי ההנהלה שוקלת "מספר דרכי פעולה חלופיות בתחום העוגות"
אבולעפיה תחליף את רשת אביזרי הבישול Cook & Bake שפעלה קודם לכן במתחם • אבולעפיה היא רשת שנדיר לראות במתחמים מסוג עזריאלי ת״א שכן היא בדרך כלל פועלת בחנויות רחוב או במתחמים בהם דמי השכירות נוחים יותר
מאפיית אנג'ל הירושלמית דרשה מקונדיטוריית אנגל לחדול משימוש בשם אנגל והגישה בקשות לרישום מוצריה תחת שמה המסחרי המוכר • אנגל מצידה הגישה בקשה להישאר בשמה המקורי • רשות הפטנטים פסקה לזכות "אנג'ל": "הצליחה להחדיר לתודעת הצרכנים את המותג אנג'ל"
האופה מבגדדהעלאת מחיריםטיוליםיוקר המחיהלחםמאפיית ברמןמגדלור מוצרים אלטרנטיבייםמוצרים בפיקוחמסעדותמשרד האוצר