מזון

כתבות אחרונות

 
השקעות | ראיון

הישראלית שזינקה פי 8 מההנפקה בקנדה: "אנשים רוצים לחזור למקום נקי וטהור יותר, אולי פחות גרידי"

נכון להיום שווי Else Nutrition עומד על 160 מיליון דולר קנדי, שהם כ-408 מיליון שקל • חמוטל יצחק, שייסדה ומנהלת את יצרנית תרכובות המזון לתינוקות: "אי-אפשר לנצל את המשאבים בעולם בצורה כל-כך חזירית ולגלגל עיניים"

שירי חביב-ולדהורן 14.06.2020
רמי לוי / צילום: שלומי יוסף

מאמין בפיתוח בשר מלאכותי: רמי לוי השקיע במיט-טק במסגרת גיוס של 20 מיליון שקל

במקביל להשקעה, חתמה מיט-טק על הסכם מסחרי ראשון עם קבוצת אדום לקידום מוצריה בשוק הבינלאומי

גלי וינרב 01.06.2020
שוק פתח תקווה / צילום: גיא ליברמן, גלובס
הדברה | ניתוח

מה גרם למשרד הבריאות לפרסם נתונים חלקיים לגבי הדברה של פירות וירקות

משרד הבריאות לא פרסם בשנים האחרונות נתונים לגבי תחום ההדברה • במקביל לפרסום דוח מבקר המדינה החליטו במשרד להקדים תרופה למכה ולהציג דוח שעוסק בנושא • הבעיה: הדוח כולל נתונים ישנים, חלקיים ומדאיגים • משרד הבריאות: "התהליך מצריך זמן"

שני אשכנזי 20.05.2020
סניף פרשמרקט / צילום: מצגת החברה

הטרנד הבא או פנטזיה נוספת? פנטזי מבקשת לקלוט פעילות של יבוא ושיווק מוצרי מזון

על הכוונת: חברת אייל אייכנר, יבואנית מזון עם כשרויות גבוהות - שמציגה מחזור שנתי של 29 מיליון שקל

אביב לוי 06.04.2020
מיכל הלפרין/ צילום:יוסי זמיר

"לא נהסס לפעול נגד עסקים שינצלו את קשיי התקופה לצורך התנהגות אנטי-תחרותית"

כך מתריעה היום הרשות לתחרות • מבהירה כי "ענפי המזון והטואלטיקה זוכים לתשומת-לב מיוחדת" מצדה דווקא במהלך משבר הקורונה, זאת עקב "תלות רבה של משקי-הבית בישראל באספקה סדירה" ועל-מנת למנוע ניצול של מגפת הקורונה לפגיעה בתחרות ובציבור

שני מוזס 05.04.2020
רשת ויקטורי בסוף השבוע. גידול של 45% בשוק מוצרי הצריכה בשבוע האחרון  / צילום: בר לביא, גלובס
חברות מזון | ניתוח

מרוויחים ביד אחת ומפסידים בשנייה: כך משפיע משבר הקורונה על ספקיות המזון הגדולות

בעוד שרשתות השיווק והספקיות שלהן נהנות מצמיחה יוצאת דופן בהיקפי הקנייה של הקונים ברשתות ובאונליין, יש גם מי שמפסיד • היקף הפעילות של ספקיות המזון לענף ההסעדה והמלונאות, שמהווה חלק מהותי מהפעילות שלהן, נפגע בעשרות אחוזים

שני מוזס 19.03.2020
מבצעי קורונה / צילום: מיכל רז-חיימוביץ, גלובס

מנצלים את המצב להעלאת מחירים? המועצה לצרכנות יצאה לבדוק

האם חלק מהרשתות לא מצליחות להתאפק ומנצלות את משבר הקורונה? סיירת חירום מטעם המועצה לצרכנות צפויה לבדוק מדי יום כ-150 מוצרים נבחרים בעשרות סניפים ברשתות שיווק שונות

מיכל רז-חיימוביץ' 18.03.2020
תור בטיב טעם / צילום: שירה ספיר, גלובס

פרשנות: מגמת עליית המחירים בשוק המזון כבר כאן

אנשים נשארים בבית ורוכשים יותר לטובת צריכה מיידית וגם "ליתר ביטחון", כשבמקביל נרשמת עלייה במחירים של חלק ניכר מהמוצרים וביטול הנחות שנהוגות בתקופת החג הפסח • כל אלה מבשרים על גידול חד בהכנסות של רשתות המזון ברבעון הראשון השנה - וכנראה גם אל תוך הרבעון השני

שני מוזס 17.03.2020
אזרחי ברלין אוגרים מזון / צילום: Annegret Hilse, רויטרס

הבהלה מהקורונה הגיעה לבירת גרמניה: הברלינאים אוגרים בננות ופסטה

בחמישי האחרון, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה לגרמנים כי יש להאט את קצב התפשטות הקורונה, אך כי בתי הספר לא ייסגרו • בבוקר שאחרי, כל מדינות המחוז במדינה הודיעו כבר אופן עצמאי על סגירת הגנים ובתי הספר • ובנתיים, מדפי הסופרים מתרוקנים

אסף אוני, ברלין 15.03.2020
האם מכונה יכולה לטעום כמו בני אדם?  / איור: איל אונגר, גלובס

קובעי הטעם החדשים: האם אפשר ללמד מכונות לטעום כמו בני אדם?

הלשון האלקטרונית שמסייעת למהנדסי מזון להחליט איזה מוצר לפתח • המכשיר שמודד עד כמה תחליפי הבשר דומים לבשר • וחיישני המולקולות שמנבאים מה נריח • מדען המזון ד"ר אופיר בנימין מסביר מה אפשרי ומה מדע בדיוני

גלי וינרב 07.03.2020
סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

דעה: חוק סימון המוצרים - טוב אבל לא מספיק

בעולם הדיגיטלי המקוון, הקלות במעבר בין מוצרים באמצעות גלילה או לחיצה פשוטה על מסך הטלפון הנייד מייצרת לכאורה שפע חיובי, אולם עם כל השפע שסביבנו נראה שאין מענה אמיתי לצרכים הספציפיים שלנו כצרכנים

רועי איטח 14.02.2020
דוכן ירקות בשוק הכרמל  בתל אביב / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מצב השוק: מחנה יהודה והכרמל משגשגים, למה רוב האחרים עומדים ריקים?

סקר שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס" מגלה כי הציבור הישראלי נוטש שווקים שלא משתנים עם רוח התקופה ואינם מושכים קהל צעיר ותיירים • גיא נרדי יצא לבדוק מה קורה עם השווקים מחוץ לערים הגדולות

 

גיא נרדי 08.01.2020
ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס
ישראל 2030 | ניתוח

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

שני מוזס 03.01.2020
סופרמרקט יוחננוף בקריית עקרון / צילום: תמר מצפי

ווליו בייס: "האחראים העיקריים למצבו העגום של הצרכן הישראלי הן רשתות קמעונאות המזון"

האנליסטית נועה צבי טוענת כי בין 2014 ל־2018 הרשתות הוזילו את מחירי המזון בכ-2% בלבד, בעת שמחירי היצרנים הופחתו בכ-7.5% • "כל השיפור ברווחיות הרשתות מקורו בשיפור המרווח מול היצרנים, ולא בהתייעלות" • "ב-2019 אנו רואים עליית מחירים חדה, כשמחירי חומרי הגלם ממשיכים במגמת ירידה"

אביב לוי 22.12.2019

מזון טרי ובית מרקחת תחת קורת גג אחת: הפרטים על הרשת החדשה של סופר פארם נחשפים

רשת הפארם מתרחבת לתחום המזון באמצעות תת-הרשת החדשה "Daily" • החנויות הראשונות ייפתחו ברבעון השני של 2020 במתחם הבורסה בר"ג ובעזריאלי שרונה • החנויות יהיו קטנות מהסניפים המסורתיים ויורכבו ממחלקת מזון מוכן טרי, מוצרי טואלטיקה ובית מרקחת

שני מוזס 10.12.2019
מנכ"ל תנובה, אייל מליס
חברות מזון | בלעדי

תנובה מסמנת מנועי צמיחה חדשים: בוחנת כניסה לתחום האוכל המוכן

חברת המזון הגדולה בישראל בוחנת הקמת מערך ייצור למזון מוכן בוואקום המיועד לשוק המקצועי • ההשקעה בקווי הייצור מוערכת בעשרות מיליוני שקלים וצפויה להביא לתנובה תוספת מכירות של 150 מיליון שקל בשנה

שני מוזס 08.12.2019

   123456789101112131415   

   נמצאו 602 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 38