מזון בריא

כתבות אחרונות

 
טעמי הגליל./ צילום: איציק בן שושן
חברות מזון | בלעדי

יבואנית הממתקים ליימן שליסל נכנסת לייצור מזון בריא: רוכשת מחצית מחברת טעמי הגליל

ליימן שליסל, שנחשבת לאחת מעשר חברות המזון הגדולות בישראל ומזוהה עם ממתקים כמו מנטוס ולואקר, רוכשת מחצית מההחזקות ביצרנית המזון מקריית שמונה • לפי הערכות, העסקה משקפת לטעמי הגליל שווי של כ-20 מיליון שקל

שני מוזס 29.04.2019
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק
לפני כולם

משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

שני מוזס 14.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
מתניה שוורץ, מנכ"ל כרמית ממתקים / צילום: אלעד גוטמן

מממתקים למזון טבעי: כרמית רוכשת את השליטה בחברת רפאל'ס

זאת לפי שווי חברה של כמיליון שקל • במסגרת ההסכם תשלם כרמית בניהולו של מתניה שוורץ כ-620 אלף עבור 60% ממניות חברת רפאל'ס, המתמחה בייצור פיתוח ושיווק מוצרי מזון טבעיים

שני מוזס 17.03.2019

פחות סוכר, יותר חלבון: מה יקרה לקטשופ שלנו בקרוב?

יו"ר אסם דן פרופר סבור כי היינץ פספסה את המגמות בשוק, ומסביר כיצד החברה שלו נערכת אליהן: "עובדים על שיפור הערכים התזונתיים"

שני מוזס 26.02.2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

משרד הבריאות לוחץ, אבל המוצרים הבריאים יקרים

מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם

שני מוזס 25.02.2019
קשטופ של קרפאט-היינץ / צילום: Shutterstock

עתיד יותר טרי: מחיקת הענק של ענקית הקטשופ שיגרה קריאת השכמה לכל תעשיית המזון

מחיקת הענק של קראפט-היינץ, שזעזעה את המשקיעים, מסמלת נקודת מפנה ביחסים בין ענקיות המזון לצרכנים • מי שלא תתאים את עצמה במהירות לעולם שבו שולט האוכל הטרי, הבריא והמעובד פחות, תתקשה לשרוד • הפתרונות האפשריים: השקעות ענק, פנייה לקהלי נישה וסיוע מצד סטארט-אפים • ניתוח "גלובס"

שני מוזס 25.02.2019
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי

"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"

כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"

ענת ביין-לובוביץ' 20.12.2018
מסעדה חומוס חומוסייה / צילום: איל יצהר

חברת Innovopro גייסה 4.25 מיליון דולר להפקת חלבון מחומוס

שוק החלבונים מן הצומח מוערך היום על ידי החברה ב-40 מיליארד דולר •

גלי וינרב 04.12.2018
איתן כבל / צילום: דוברות הכנסת

הבריאות עולה ביוקר: "מחירי מזון בריא גבוהים בעד 120% משאר המוצרים"

ועדת הכלכלה של הכנסת ציינה את יום הסוכרת הבינלאומי בדיון שיוחד להורדת מחירו של סל מוצרי מזון בריא

מיכל רז-חיימוביץ' 13.11.2018
אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק

ועדת החינוך אישרה תקנות חוק הפיקוח על מזון במוסדות חינוך

החוק, שצפוי להיות מאושר בוועדה, אוסר על מכירה או הגשה בבתי הספר ובגנים של מאכלים מטוגנים, מאפים עשירים בשומן ומזונות עתירי סוכר • החוק אינו כולל פיקוח על הקייטרינג במוסדות החינוך בארץ בעקבות אישור ההחרגה שדרשו הישיבות הקטנות

שני מוזס 14.08.2018
אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק

על כוונת הכנסת: הסוף לבורקסים וג'חנון בבתי הספר

ועדת החינוך של הכנסת צפויה להתכנס מחרתיים לדיון מיוחד כדי לאשר - אחרי שנים של התמהמהות ומאבקים - את תקנות החוק לאיכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות החינוך

שני מוזס 05.08.2018
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם

אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית

במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה • קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות

רועי ירושלמי 23.06.2018
תינוק שהרגע נולד / צילום: shutterstock

פרימיום במזון לתינוקות: בקרוב בארץ - פיקולו הבריטי

מגמת הבריאות צוברת תאוצה גם בתחום מזון התינוקות וחודר לשוק הישראלי • לונדון אורגניק של יוני דיטל תביא בשלב הראשון מוצר של המותג הבריטי פיקולו (Piccolo) ב-4 טעמים

שני מוזס 14.06.2018
אומינה קדמי / צילום: שלומי יוסף

קינואה אהובתי: האם סופרפוד באמת יכול לשנות את חייכם?

ספירולינה, צ'יה, גוג'י ברי - כבר אי אפשר לחמוק מהמזונות המכונים "סופרפוד". האם מדובר רק בטריק שיווקי? למה זה כל-כך יקר? ומה הקשר לתעשיית המזון המעובד? אומינה קדמי, גורואית מזון-על מקומית, עושה סדר בטרנד הבריאותי

יעל בן ישראל 09.06.2018
חטיפי אנרגיה/ צילום: שאטרסטוק

שטראוס ווילי פוד משיקות חטיפי בריאות בקטגוריית פרימיום

הספקיות מנסות להצמיח את השוק באמצעות הרחבת הקטגוריה עם מוצרים שנחשבים לבריאים יותר מחטיפי הדגנים הנמכרים כיום • משקלם גבוה יותר, והם נמכרים באריזות שקופות, כדי לייצר תחושה של שקיפות ברכיבים ושל מוצר עם ערך מוסף

שני מוזס 30.04.2018

   1234567   

   נמצאו 99 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 7