ליימן שליסל, שנחשבת לאחת מעשר חברות המזון הגדולות בישראל ומזוהה עם ממתקים כמו מנטוס ולואקר, רוכשת מחצית מההחזקות ביצרנית המזון מקריית שמונה • לפי הערכות, העסקה משקפת לטעמי הגליל שווי של כ-20 מיליון שקל
9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי
פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"
זאת לפי שווי חברה של כמיליון שקל • במסגרת ההסכם תשלם כרמית בניהולו של מתניה שוורץ כ-620 אלף עבור 60% ממניות חברת רפאל'ס, המתמחה בייצור פיתוח ושיווק מוצרי מזון טבעיים
יו"ר אסם דן פרופר סבור כי היינץ פספסה את המגמות בשוק, ומסביר כיצד החברה שלו נערכת אליהן: "עובדים על שיפור הערכים התזונתיים"
מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם
מחיקת הענק של קראפט-היינץ, שזעזעה את המשקיעים, מסמלת נקודת מפנה ביחסים בין ענקיות המזון לצרכנים • מי שלא תתאים את עצמה במהירות לעולם שבו שולט האוכל הטרי, הבריא והמעובד פחות, תתקשה לשרוד • הפתרונות האפשריים: השקעות ענק, פנייה לקהלי נישה וסיוע מצד סטארט-אפים • ניתוח "גלובס"
כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"
שוק החלבונים מן הצומח מוערך היום על ידי החברה ב-40 מיליארד דולר •
ועדת הכלכלה של הכנסת ציינה את יום הסוכרת הבינלאומי בדיון שיוחד להורדת מחירו של סל מוצרי מזון בריא
החוק, שצפוי להיות מאושר בוועדה, אוסר על מכירה או הגשה בבתי הספר ובגנים של מאכלים מטוגנים, מאפים עשירים בשומן ומזונות עתירי סוכר • החוק אינו כולל פיקוח על הקייטרינג במוסדות החינוך בארץ בעקבות אישור ההחרגה שדרשו הישיבות הקטנות
ועדת החינוך של הכנסת צפויה להתכנס מחרתיים לדיון מיוחד כדי לאשר - אחרי שנים של התמהמהות ומאבקים - את תקנות החוק לאיכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות החינוך
במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה • קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
מגמת הבריאות צוברת תאוצה גם בתחום מזון התינוקות וחודר לשוק הישראלי • לונדון אורגניק של יוני דיטל תביא בשלב הראשון מוצר של המותג הבריטי פיקולו (Piccolo) ב-4 טעמים
ספירולינה, צ'יה, גוג'י ברי - כבר אי אפשר לחמוק מהמזונות המכונים "סופרפוד". האם מדובר רק בטריק שיווקי? למה זה כל-כך יקר? ומה הקשר לתעשיית המזון המעובד? אומינה קדמי, גורואית מזון-על מקומית, עושה סדר בטרנד הבריאותי
הספקיות מנסות להצמיח את השוק באמצעות הרחבת הקטגוריה עם מוצרים שנחשבים לבריאים יותר מחטיפי הדגנים הנמכרים כיום • משקלם גבוה יותר, והם נמכרים באריזות שקופות, כדי לייצר תחושה של שקיפות ברכיבים ושל מוצר עם ערך מוסף
ביונד מיטבשר מתורבתחזית המדעטבעונותטכנולוגיה: פודטקמזוןמזון מעובדמחירי המזוןעסק ביוםתזונה