גוגל / צילום: שאטרסטוק

הקול נשאר במשפחה | איציק בנבנישתי, מנכ"ל קבוצת פרטנר

גוגל / צילום: שאטרסטוק
איציק בנבנישתי, מנכ"ל קבוצת פרטנר, מתרשם מגוגל, שהשלימה בשנה האחרונה עוד שלב פורץ דרך והצליחה להפוך לחלק מרכזי בבית ובמשפחה
09.07.2018 | איציק בנבנישתי

בחודש מאי האחרון התקיים מופע יוצא דופן על במה גדולה בקליפורניה. מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי, התקבל ככוכב רוק בפני אלפי מעריציו. הוא חשף בכנס המפתחים השנתי של החברה את הפיתוחים החדשים שישנו את החיים שלנו, שוב.

הפעם, היה משהו אחד שונה במיצג המרשים של ענקית הטכנולוגיה שתמיד מצליחה להפתיע מחדש - בין שלל הפיתוחים שנחשפו, בלטה במיוחד תצוגה מרשימה של העוזרת הקולית, ה-Google Assistant (ומיד לאחר מכן של העוזר הקולי, שאיזן את הפוליטיקלי קורקט האמריקאי), שבזכות יכולות מדהימות של בינה מלאכותית, יכולים היום לבצע עבורנו שיחות טלפוניות עם נותני שירותים ולמעשה עם כל אדם, מבלי שזה או זו יודעים שהם מדברים עם תוכנה.

יכולת זו של ניהול שיחה "זורמת" על-ידי עזרים קוליים, שמבצעים עבורנו פעולות, נותנים מידע, מתריעים ומפעילים מכשירים אחרים בסלון ובמטבח, הופכת את ה-Google Assistant בתצורותיו השונות לחלק מהבית, מהמשפחה, למישהו לדבר איתו ולא רק אליו.

גוגל, שעד לאחרונה האמירה "Do no evil" הייתה חלק מהחזון הרשמי שלה, יודעת שעם כוח גדול מגיעה אחריות גדולה. הכניסה לבית של אנשים, של משפחה, ההשתלבות בשיח, וכן, גם ההקשבה, מחייבות מערכים מתקדמים של אבטחה, של דיוק - ובעיקר של מודעות לסביבה שנכנסת אליה. וכמובן שהסביבה הרגישה ביותר היא של הילדים.

איציק בנבנישתי/ איור: גיל ג'יבלי
 איציק בנבנישתי/ איור: גיל ג'יבלי

היום, במיליוני בתים בארה"ב, משפחות שלמות מדברות אל הגוגל הום, רמקול עם עזר קולי חכם מובנה, שמפעיל עבורן את האורות, את ממיר האנדרואיד TV ואת התוכנית האהובה, מנגן מוזיקה ושולח מיילים. הילדים גדלים אל תוך מציאות שבה העזר הקולי מבצע פעולות למשמע "Hey Google", וכעת, כך חשף מנכ"ל גוגל, החברה החליטה להוסיף נדבך חינוכי לישות הנוספת בבית.

החידוש, "Pretty Please", ילמד את הילדים להיות מנומסים יותר, אדיבים יותר, חברותיים יותר - באמצעות חיזוקים חיוביים, מילות עידוד ושימוש בטון ושפה המותאמים לגילאים הצעירים. הרגע הזה, שבו העזר הקולי הופך לתחליף אנושי, הבינה המלאכותית נכנסת לאינטראקציה כמעט עצמאית וללא פיקוח של מפעיל או נותן הפקודה, הוא רגע מכונן - וגוגל מבינה את זה.

הילדים מתחנכים על-ידי תוכנה מתוחכמת עם קול אנושי, שולחן במסעדה מוזמן על-ידי עוזר חביב שצוחק בקולו המקודד עם המארחת מעבר לקו, ולאף אחד אין מושג שאין באינטראקציה הזו שני אנשים. בהמשך, אולי יהיו אלו שני עזרים קוליים שמשוחחים ביניהם כבני אנוש, עם או בלי לדעת עם מי הם מתקשרים.

תצוגת היכולות המסקרנת בכנס של גוגל, יצרה בתוך שעות בודדות מיליוני תגובות משעשעות, יצירתיות, מודאגות, מבולבלות ומעניינות. המותג גוגל, שנמצא כמעט בכל מחשב, סמארטפון, בית ורכב, השלים בשנה האחרונה עוד שלב פורץ דרך בארה"ב, והצליח להיכנס גם אל מעגל מורכב יותר, אל המעגל האנושי, ולהפוך לחלק מרכזי בבית, במשפחה.

גוגל לא לבד. עזרים קוליים ותחום הבינה המלאכותית (AI) הם חלק מהותי בפעילות של ענקיות הטכנולוגיה המובילות בעולם, ולצד גוגל גם חברות ענק כמו אמזון, אפל ומיקרוסופט משקיעות מיליארדים בכניסה אל הבית שלנו. על פי התחזיות, עוד השנה, עשרות מיליוני בתים בארה"ב ידברו לא רק אל גוגל הום, אלא גם אל אלקסה של אמזון, סירי של אפל, וקורטנה, העזר הקולי מבית מיקרוסופט. בדוח האינטרנט השנתי הפופולרי של האנליסטית מרי מיקר, דווח שהעוזרים הקוליים של אמזון לבדם נמכרים בקצב מסחרר של 10 מיליון יחידות ברבעון, וכבר השנה יידעו להבין יותר מ-30 אלף פעולות שונות.

המעבר של מותג מ"מוצר" ל"דמות" שאנחנו מצרפים אל המשפחה, היא חלק מההווה שלנו, זה כבר לא מדע בדיוני - זו אבולוציה.

כתבות נוספות:
הנוקמים (אוונג'רס) של מארוול / צילום: שארטסטוק

בשבילה גיבורים עפים | אפי דהן, מנהל אזור ב-PayPal

אפי דהן

טד / צילום: שאטרסטוק

הרצאה שאי אפשר לסרב לה | נורית הראל, יו"רית בד"ר פישר

ד"ר נורית הראל