שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 
אלון בר-שני, מנכ"ל HP אינדיגו, אוהב את הסיפור של המותג הדיגיטלי TASTY, שבאמצעות מהלך חכם ומדויק יצא מעמוד הפייסבוק והגיע אל מדף הספרים במטבח
17.07.2019 | אלון בר-שני

ענקית התכנים הוויראליים באזפיד הצליחה, בתוך שנתיים בלבד, להפוך את המותג TASTY לגוף תוכן מוביל ולשם גנרי עבור ז'אנר סרטוני האוכל - כאשר כל אמריקאי שני צופה בסרטון TASTY אחד לפחות פעם בחודש, והממוצע החודשי עומד על כ-540 מיליון צפיות.

כיום, כש-TASTY כבר אחראי לנתח מרכזי בהכנסות באזפיד, הוא מוכיח כי בעולם המהיר שבו אנו חיים, כל אחד יכול להצליח - ולהתחרות גם מול הענקים. מספיק רעיון חכם אחד והבנה של הקהל שלך.

בסוף 2016, ממש לפני הכריסמס, ישבו אנשי TASTY וחשבו - מה עושים עם למעלה מ-90 מיליון עוקבים רק בפייסבוק? הם הבינו את הצורך לייצר חיבור פיזי ומוחשי למותג, להגיע אל העוקבים הביתה, אל המטבח. בתוך 10 ימים בלבד, כשהם נסמכים על היכולות המתקדמות של הדפוס הדיגיטלי, יצא לאור ספר הבישול הראשון של המותג. הספר, שנראה כמו תוצר של עבודה ארוכה ומאומצת, היה למעשה פיילוט ראשוני מאוד, שנעשה מתוך כוונה להדפיס 5,000 עותקים בלבד. בסופו של דבר הודפסו, נמכרו ונשלחו בתוך חודשיים יותר מ-120 אלף עותקים, והספר הפך לרב-מכר.

בקריצה חכמה לדור המילניאלס, שיודע מה הוא רוצה וגם אוהב לספר על כך לעולם, כל ספר הוא ייחודי, אישי. אתם מחליטים: אוהבים רק ארוחות בוקר? צמחונים? TASTY דאגו שהתהליך כולו יהיה חברתי לעילא, כך שהוא מאפשר שיתוף, כתיבה והדפסה של הקדשות אישיות, וכמובן - גם אימוג'יז.

הרעיון היה נכון, האריזה הייתה מדויקת - והספר בהדפסה אישית זכה לביקוש שיא בזמן שיא. 5,000 עותקים? בסופו של דבר הודפסו, נמכרו ונשלחו בתקופה של חודשיים למעלה מ-120 אלף עותקים כמתנת חג, כולל הקדשה אישית וסינר ממותג, והמותג הגדיל את היקף ההדפסה בשל הביקוש הרב, עד שהספר הפך לאחד מרבי-המכר שנמכרו בניו יורק באותה עת.

אלון בר שני / איור: גיל ג'יבלי
 אלון בר שני / איור: גיל ג'יבלי

TASTY, שהתחיל כדף בפייסבוק, לא עצר שם, ויצא מאז בסדרת ספרים שלמה כספין-אוף, תוך פנייה והתאמה לקהלי יעד שונים ומגוון מוצרים, דוגמת ספר אישי לילדים, לוחות שנה מותאמים אישית, ואפילו תערובות קפה מותאמות אישית וכלי מטבח המשווקים בלעדית ברשת וולמארט.

בלומברג הכתירו את המהלך הזה כהצלחה אירונית - ענקית התכנים הדיגיטלית מגיעה לפרינט. האם זו באמת אירוניה? אני סבור שזה מהלך טבעי ביותר. אפילו שאנחנו ממהרים וצורכים תכנים ברשת תוך כדי תנועה, אנחנו עדיין בני אדם - לא רק אוכלים עם העיניים, אלא גם ממששים עם הידיים. באזפיד, גוף וירטואלי מעצם קיומו, הבין את הערך הרב ביצירת מוצר שמותאם באופן אישי ומחבר בין העולם הווירטואלי לעולם הפיזי.

טרנד הפרסונליזציה והמהדורות המוגבלות כבר מזמן איננו מותרות בקמפיינים בינלאומיים יקרים, אלא גורם משמעותי ביותר במלחמת הבידול, שלעתים אף מתווה את האסטרטגיה המיתוגית והשיווקית של מותגים רבים. עם ההתקדמות הטכנולוגית אצלנו באינדיגו, הן מבחינת מכונות הדפוס והן ברמת התוכנה לניהול התהליך כולו דרך הענן, היכולת של מותגים לייצר במהירות ובאיכות גבוהה מוצר מותאם אישית הפכה לתחמושת יעילה וקלה ביותר דווקא עבור המותגים הקטנים. כך שגם הם יכולים, בתוך פחות משבוע, להמציא קמפיין מיתוג חדש לחלוטין כשהם עומדים בשורה אחת עם הענקיות.

בעוד שישנם עדיין מותגים "כבדים" שממשיכים לתכנן שנה שלמה קדימה, מנהלים מלאי ענק ונאנקים תחת עלויות ההפצה, אנחנו רואים יותר ויותר מותגים משתנים ומתאימים את עצמם למודל החדש ועוברים לקווי מוצר עונתיים, מוצרים מותאמים אישית ומהדורות מיוחדות שמאפשרות להם לבחון את תגובת השוק ואף לייצר אינטראקציה וירטואלית אשר משנה את כללי המשחק. והנה, גם ענקית המזון נסטלה אימצה את המודל של TASTY, והשיקה לאחרונה ספר מתכונים פרסונלי במקסיקו.

כתבות נוספות:
ג'ק מא, יו"ר קבוצת עליבאבא / צילום: feelphoto, שאטרסטוק

2 מיליארד צרכנים לא טועים | חנן מור, יו"ר קבוצת חנן מור

חנן מור

פיקסאר / צילום: Christian Bertrand, שאטרסטוק

הסיפור הוא המלך | משה אדרי, מבעלי סינמה סיטי ויונייטד קינג

משה אדרי