מ"צעצוע של סיפור" ועד "קוקו" - פיקסאר, העוסקת באנימציה ממוחשבת, נוסדה בשנת 1986 והוציאה עד היום 19 סרטים. צפיתי ב"קוקו" והרגשתי שאני מעריך את העובדה שהסרט מכבד את כל הדמויות שלו ואת האמונות שלהן. "ארץ המתים" גבלה בתענוג של ממש לעיניים, ולעומתה הסצנות ב"עולם האמיתי" הפכו לריאליסטיות בזכות רמת גימור מרהיבה של אנימציה, עד לרמת הקמטים של סבתא קוקו, או תמונות דהויות וסרטים ישנים. כל אלה מהווים חלק חשוב בהעברת סיפור. סיפור שמורכב מכמה רבדים ומדבר על חשיבותה של מסורת.
הסרטים של פיקסאר זוכים לפרסים, מועמדויות, ביקורות חיוביות רבות ותהודה בינלאומית חסרת תקדים, אבל החברה מעניינת אותי במיוחד בשל קרבתה לעולמות התוכן שלי ובעיקר בשל היותה חדשנית, מסקרנת, מעניינת, יצירתית ופורצת דרך בתחומה.
פיקסאר החלה בעצם בשנת 1979 כחברת טכנולוגיה והתגלגלה לחובות ושערוריות, עד שחידדה את יכולותיה ועברה ליצירה באנימציית תלת-ממד ומשם המריאה לפסגות, כשאחת מהן היא הרכישה על-ידי דיסני. בשנת 2001 הוכרזה לראשונה בטקס האוסקר קטגוריה של "סרט אנימציה באורך מלא", ומאז כל הסרטים של פיקסאר - 7 במספר - היו מועמדים בקטגוריה זו ו-5 מהם אף זכו. בסך הכל זכו סרטי פיקסאר עד היום ב-24 אוסקרים בקטגוריות שונות. פיקסאר הפכה לאחד האולפנים המעוטרים בתולדות הוליווד, וקיבע את דמותו כמצליחן סדרתי, שלא מכיר את משמעות המילה כישלון.
בשנת 2006 נמכרה פיקסאר לדיסני תמורת 7.4 מיליארד דולר, בעסקה שהפכה את מנהלי פיקסאר לחברי מועצת המנהלים של דיסני, ובפועל העניקה לאנשי פיקסאר את השליטה באולפני דיסני. סטיב ג'ובס הפך לבעל המניות הגדול ביותר בדיסני, ג'ון לאסטר מונה למנהל קראייטיבי ראשי בחברה, אד קטמול הפך לנשיא Disney Animation ופיקסאר הקטנה השתלטה למעשה על דיסני הגדולה והוותיקה.
רבים מייחסים את ההצלחה של פיקסאר, ובכלל של סרטי האנימציה התלת-ממדית, לשימוש בטכנולוגיה החדשה. אבל מלבד המהפכה הטכנולוגית, פיקסאר אחראית למהפכה לא פחות משמעותית בתחום האנימציה הקולנועית - מהפכת הסיפור.

משה אדרי / איור: גיל ג'יבלי
בימים שלפני פיקסאר, מי שהוביל את האנימציה הקולנועית היה וולט דיסני. סרטי דיסני היו מבוססים כמעט תמיד על אגדות או מעשיות מוכרות (סינדרלה, פינוקיו, היפה והחיה), עם סיפור רומנטי במרכזם, והמון-המון שירים. הסיפור - שעומד בבסיסה של כל יצירה קולנועית - היה זניח. הדגש הושם על דרך העברתו ועל האנימציה עצמה.
פיקסאר שינו את כל זה. "צעצוע של סיפור" היה מבוסס על סיפור מקורי של ג'ון לאסטר ופיט דוקטר. פיקסאר שינו לא רק את הטכניקה שבה נוצרים סרטי אנימציה, אלא גם את המהות שלהם. במקום אגדות ילדים - סיפורים מורכבים שפונים גם למבוגרים. במקום רומנטיקה - רגש והומור. במקום שירים - הרפתקאות ואקשן. מ"צעצוע של סיפור" ועד "צעצוע של סיפור 3", כל סרטי פיקסאר מבוססים על סיפורים מקוריים, שמגיעים מתוך האולפן. פיקסאר לא רכשה תכנים, לא עיבדה אגדות ולא חידשה ספרים. בכל ראיון פומבי ובכל סדנה מקצועית, חוזרים אנשי פיקסאר על אותה מנטרה - הסיפור הוא המלך.
מעבר לכך, הייחוד של סרטי פיקסאר הוא לא רק באנימציה הממוחשבת ובתלת-הממד, אלא בעובדה שפיקסאר לראשונה פנו לאוכלוסייה המבוגרת יותר והציגו סרטים עם דמויות מורכבות, עגולות, שאפשר להזדהות איתן, ולא רק לקנות צעצועים שלהן. מהלך זה הוביל להצלחה המסחררת שלה זכתה החברה, ולהכרה הנרחבת באקדמיה לקולנוע בארצות הברית, וברחבי העולם כולו.
אני מעריך הצלחה. אני מעריך אותה יותר כשהיא מגיעה עם חבילת חדשנות, תעוזה והתחדשות מתמדת. להיות טוב מעורר בי הערכה, להיות מצוין מעורר בי השראה, להיות הכי טוב - מעורר בי את הרצון ללמוד, לחשוב, "לצאת מחוץ לקופסה" ובכך בעצם להפוך את הסיפור - לאגדה.