שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 
חנן מור, יו"ר קבוצת חנן מור, בוחר בענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא, שהצליחה לפרוץ לרשימת עשרת המותגים המובילים בעולם
09.07.2018 | חנן מור

כמדי שנה ערכה קבוצת עליבאבא גם השנה פסטיבל חגיגי לעובדיה. יו"ר החברה ומקימה, ג'ק מא, מאמין שאמנם הביזנס, המוצר והשירות שמציעה החברה שלו, כמו גם ההכנסות והרווחיות כמובן, חשובים מאוד להצלחתה. אך עם זאת, הוא מאמין גם בסביבת עבודה תומכת, בתנאים טובים לעובדים ובשמחת חיים. לכן, לא היה מפתיע למצוא את מא עומד ושר בקולי קולות שיר עליז ומשתלב בהנאה במסיבה.

הקבוצה הוקמה בשנת 1999 על-ידי מא בעזרת 60 אלף דולר שגייס מכ-80 חברים. כיום עומד מא בראש חברה שמגלגלת מחזורי ענק ושוויה במאי 2018 הגיע לכ-507 מיליארד דולר, זאת לעומת שווי של כ-231 מיליארד דולר בספטמבר 2014, לאחר שהונפקה בבורסה של ניו יורק בהנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה. זוהי ענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא, זו שהחבילות שמוזמנות ממנה סותמות לא פעם את סניפי הדואר בישראל, זו שזכתה להיכנס השנה רשמית לפנתיאון של הגדולים, היישר למקום ה-9 במדד המותגים העולמי של חברת BrandZ, קצת אחרי החברות הגדולות בעולם - גוגל, אפל, אמזון, מיקרוסופט ופייסבוק.

קבוצת עליבאבא, שבסיסה בהאנגג'ואו שבסין מספקת שירותי תשלום מקוונים, פורטלים בין חברות, פורטלים של חיפוש קניות ושירותי מחשוב ענן. הגיוון הזה וחוכמת ההשקעות הם שגרמו למותג להפוך למעצמה עולמית ולהכפיל את ערכו ל-113 מיליארד דולר. הגיוון הזה בהחלט קורץ לקהל היעד שלה ובכלל זה לקהל הצעיר והמודע, שגישתו למותגים סיניים הולכת ומשתנה לטובה. לקוחותיה של עליבאבא הם אנשי ניו-אייג', אנשי טכנולוגיה, אנשי דור ה-Y ודור ה-Z שעבורם הזמן, נוחות הקנייה והמכירה, ושמירה על אורח חיים בריא, חשובים יותר משהיו בעבר. בזכותה, החיים שלהם הופכים לקלים ונוחים יותר. ההישג גדול אף יותר אם לוקחים בחשבון את המכשולים שעמדו בפני המותג עד כה, ובהם בעיות תדמית ואיכות, והיעדר קמפיינים גלובליים.

חנן מור / איור: גיל ג'יבלי
 חנן מור / איור: גיל ג'יבלי

מחברה סינית צנועה ודלה באמצעים ובמשאבים, צמחה עליבאבא לחברה גלובלית שמטביעה את חותמה על תחומים רבים. היום, כ-80% מהקניות המקוונות בסין נעשים דרך אתרי הקבוצה, היא משרתת כ-2 מיליארד צרכנים ועשרות מיליוני סוחרים בעולם, ומעסיקה כ-46,200 עובדים. זה מה שגרם לי לבחור בה כחברה חלוצה בתחומה, לפחות בסין, שרואה למרחוק, יוזמת כל העת מהלכים מרחיקי לכת, ומפתחת תחומים חדשים תוך שהיא משכילה לשלב בעסקיה את כל הפיתוחים האחרונים שישתלבו בכלכלה המודרנית. עליבאבא מזכירה לי את התכונה שכה אופיינית לנו הישראלים - היזמות, שגורמת לנו לעמוד בחזית הטכנולוגיה וההייטק העולמי.

עליבאבא מעצבת, מתוך ראייה קדימה, את סביבת המחיה של צרכניה בעולם כולו. היא לא מסתפקת בעשייה למען עצמה, אלא גם מאפשרת הזדמנויות חדשות לבעלי עסקים ומביאה בשורה חדשה לצרכנים. היא הצליחה לחולל שינוי אמיתי הן בקרב בעלי העסקים והן בקרב הצרכנים.

כמי שרואה את עצמי יזם וחלוץ בתחום הנדל"ן שבו אני עוסק, וכמנהל שקשוב לצורכי הלקוחות והעובדים, אני מתחבר לחלוטין לקונספט של עליבאבא ושל מקימה ג'ק מא. המטרה שלי, כמו שלו, היא להנגיש לאנשים את הצרכים שלהם בקלות ובנוחות.

שמה של הקבוצה מבטא לדברי מא את היכולת של עליבאבא לפתוח הזדמנויות עבור ספקים, מוכרים, לקוחות ועסקים קטנים. בדיוק כמו שער המערה בסיפור "עליבאבא ו-40 השודדים", שנפתח רק עם הסיסמה "סומסום היפתח". מא מאמין שגם לו יש את הסיסמה להצלחה. הוא אהב את השם גם כי קל לבטא ולאיית אותו בכל השפות, מה שלדעתו יסייע לפוטנציאל הגלובלי של החברה. בגלל השם או לא בגלל השם - זה הצליח לו.

כתבות נוספות:
פיקסאר / צילום: Christian Bertrand, שאטרסטוק

הסיפור הוא המלך | משה אדרי, מבעלי סינמה סיטי ויונייטד קינג

משה אדרי

אינסטגרם / צילום: שאטרסטוק, א.ס.א.פ קריאייטיב

נהנית מהפיצ'רים באינסטגרם | דנה לביא, מנכ"לית "הדקה ה-90"

דנה לביא