כבר למעלה מעשור שטויס אר אס מתמודדת עם חובות שהגיעו לכ-6 מיליארד דולר, ולבסוף הם הכריעו את החברה הקמעונאית חובקת העולם והיא קרסה לחלוטין. בזאת תמו התקוות שהחברה תצליח לגייס כספים לתשלומי החובות שנאמדים במיליוני דולרים ולא היה מנוס מפשיטת רגל קולוסאלית.
מומחים בתחום סבורים שפשיטת הרגל הייתה נבואה שהגשימה את עצמה ובעיקר שיקפה את חוסר האמון של הנושים של טויס אר אס שלא הצליחו להגיע להסדר עם הנהלת החברה, הספקים שחששו מפשיטת רגל והפסיקו לספק מוצרים לסניפי הרשת, וכמובן הבנקים וחברות האשראי שנמנעו מהלוואות כספיות נוספות.
טויס אר אס סגרה את כל 700 החנויות שלה בארה"ב ופיטרה את כל עובדיה, כ-33 אלף איש. בזאת נסתם הגולל על רשת הקמעונאות לצעצועים וציוד לילדים ותינוקות, המובילה בעולם ב-70 השנה האחרונות. גם יצרניות הצעצועים המובילות, ובהן לגו, הסברו ומאטל נפגעו אנושות מקריסת טויס אר אס, שכן נתח נכבד ממכירותיהן נשען על החברה. מיד לאחר ההודעה על פשיטת הרגל, המניות של החברות הללו ירדו: הסברו למשל, עברה להפסד של 112.5 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 68.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ומכירות הצעצועים של החברה ירדו ב-19% בארה"ב ובאירופה ב-28%.
הקריסה של טויס אר אס מצערת בשל העובדה שהחברה לא הצליחה להתגבר על הנדידה הטבעית של הצרכנים מרכישת מוצרים בחנויות לרכישה דרך האינטרנט. וכך קרה שלא רק שהחברה לא הגדילה את המכירות, אלא שהצרכנים עברו בעיקר לרכוש באתרי אינטרנט ובראשם אמזון, והמכירות צללו בהתמדה, החובות תפחו, משקיעים חדשים לא רצו לרכוש את הרשת והדרך לפשיטת רגל הייתה קצרה מתמיד.
בפני טויס אר אס עמדו אתגרים לא פשוטים בשנים האחרונות, למשל התחרות הקשה ברשת הקמעונאיות הזולות כמו וולמארט. להידרדרות המהירה תרמה רבות העובדה שטויס אר אס בנתה את עצמה על צעצועים מסורתיים כמו משחקי קופסה, בשעה שהדור החדש של הילדים ובני הנוער זנח אותם לטובת הסמאטרפונים והטאבלטים.
טויס אר אס לא השכילה לצעוד עם הזמן, להישאר עם היד על הדופק ולמצוא לכך פתרון חלופי הולם. הרשת לא התקדמה עם הזמן והתרחבה לעולמות הגאדג'דטים האלקטרוניים החדשניים, וכך היא מצאה את עצמה דורכת במקום ומתמודדת בזירה שבה מתמודדות גם חברות הצעצועים המובילות בארה"ב.
גם צמיחתן של חברות הצעצועים המסורתיים (משחקי קופסה, הרכבה, יצירה ובובות) הואטה מאוד בשנים האחרונות, בשל השינוי בהעדפות של קהל היעד. טויס אר אס, בדומה לחברות הצעצועים ולמרבה האכזבה, לא הצליחה למצוא פתרון יצירתי או חדשני כדי להתמודד עם השינויים בהרגלי הצריכה ובמציאות המשתנה, והידרדרה עד לסוף המר.