בעוד ענפי קמעונאות רבים חווים משבר עולמי, ענף היופי הגלובלי מראה נתוני צמיחה מרשימים ומצליח לשלב נוכחות דיגיטלית שמצטלמת היטב, לצד פתיחת סניפי קונספט המספקים חוויה צרכנית סוחפת עבור חובבות תרבות הסלפי והאינסטגרם.
ה"ביוטי בום" הוא תופעה צרכנית עולמית מרתקת, שפיצוחה הוא חלק בלתי נפרד מתפקידו של מנהל בענף. כדי להבין תופעה זאת, פתחתי חשבון אינסטגרם ובעידודן של בנות משפחתי התומכות והמצחקקות מאחורי גבי, התחלתי לעקוב אחרי מובילי הדעה של התחום.

אורי וטרמן / איור: גיל ג'יבלי
בענף שבו מנוע הצמיחה הבלתי מעורער הוא חדשנות, בחרתי בנציגת הדור הצעיר, קיילי ג'נר. רק בת 20 וכבר פיתחה מותג יופי, ומותירה אבק לאחיותיה למשפחה המסחרית המפורסמת - משפחת קרדשיאן.
נכון למאי 2018, קיילי ג'נר, היא האחות העשירה ביותר והצליחה לעקוף את אחותה המפורסמת, קים קרדשיאן, עם הערכת שווי של 386 מיליון דולרים. כל זאת, הודות למותג הקוסמטיקה Kylie Cosmetics שהקימה לפני כשלוש שנים. Kylie Cosmetics גרף 420 מיליון דולרים במכירות אונליין ב-18 החודשים הראשונים שלו.
בקצב הנוכחי, קיילי הצעירה, שבמקביל לניהול מותג האיפור שלה ילדה השנה את בתה הבכורה, עתידה להפוך למיליארדרית עד לשנת 2022.
נוכחות הרשת של קיילי ג'נר, שמרתקת 108 מיליוני עוקבים בחשבון האינסטגרם הפרטי שלה ו-16 מיליונים נוספים בעמוד של מותג האיפור, נחשבת חזקה יותר מנוכחות הרשת של ביונסה. שווי כל פוסט מסחרי של קיילי ג'נר מוערך ב-1.35 מיליון דולר. לאור הנתונים האלה, לא מפתיע לגלות כי 25% מהכנסות משפחת קרדשיאן-ג'נר מיוחסות להסכמי תוכן שיווקי ברשתות החברתיות.
אף על פי שרוב המכירות של Kylie Cosmetics הן עסקאות מקוונות באתר החברה וברשתות החברתיות, קיילי ג'נר עצמה, הגיעה לסן פרנסיסקו במאי האחרון כדי לקדם חנות פופ-אפ של מותג האיפור שלה. בתור לחנות עמדו אלפי צעירות, וחלקן ישנו על המדרכות לפני החנות כדי לא לפספס את הפתיחה.
ההתרחשות הזו ממחישה את החשיבות של חיבור רצפת מכירה פיזית עם הנוכחות הווירטואלית של המותג ברשת. החוויה שאנחנו מציעים לצרכניות בתחום היופי, חייבת לשלב רצפת מכירה ידידותית מותאמת לתקופה המעניקה הרפתקה חושית צבעונית, מלטפת וריחנית, וזאת במקביל לטיפוח התוכן במדיה הדיגיטלית.
החיבור ההדוק של קמעונאות דיגיטלית ופיזית הוא הרבה יותר ממשאת נפש של מנהלים, הוא נדבך חיוני בהצלחת מותגי. הקהל העדכני, היוצר ומוביל מגמות תרבותיות וצרכניות עכשוויות, חי במקביל בכמה עולמות. בעודו נכנס לסניף של רשת קמעונאית הוא מטייל באתר האי-קומרס שלה ושל מתחריה, ומשווה תכנים, מבצעים, הטבות ומחירים.
אפשר להרים גבה נוכח מלכת האיפור החדשה, אפשר גם לזלזל בצעירה בת ה-20, אבל בעיקר כדאי ללמוד שיעור במיתוג ובשיווק בתקופה שלנו. המהומה סביב Kylie Cosmetics, התחילה אמנם לא מעט בזכות הפרסום של הקרדשיאנס, אבל מאז ועד היום החברה הרחיבה את קווי היצור שלה כדי לעמוד בביקוש ומכרה קרוב לחצי מיליארד דולר של מוצרי קוסמטיקה. הרבה מעבר לגבולות של הייפ זמני.
המותג מציע מוצרי דגל טרנדיים באיכות גבוהה ובמחירים שפויים, בהתאם למהפכת צרכנות היופי החדשה. אי-קומרס וסושיאל קומרס מובילים את הצמיחה של החברה. המוצרים מוצעים למכירה באתר, במשלוח חינם ברכישות מעל 40 דולר בארה"ב ומעל 60 דולר בשאר העולם. הרכישה המקוונת, המוצעת גם ברשתות החברתיות, מקצרת את מסע הרכישה של מיליוני העוקבים מסביב לגלובוס.
נוכחות דיגיטלית מאסיבית היא המפתח ליצירת ביקוש. מותג קוסמטיקה בן-זמננו נולד ומתפתח באינקובטור דיגיטלי, ומונע קדימה על-ידי משפיעני רשת ותוכן גולשים. קיילי ג'נר לא הייתה הראשונה להשיק שפתון נוזלי מט עמיד, אך בהחלט פיתחה את הביקוש אליו בזכות קשריה עם מובילות דעה שסייעו לה בחוות דעת מעולות, סרטונים ואינספור תמונות ברשתות החברתיות.
העולם הדיגיטלי נע במהירות האור ויוצר שינוי תרבותי שמתורגם להכנסות. האתגר של מותגי יופי בני-זמננו, שמתכוונים להישאר כאן לאורך זמן, הוא להמשיך לחדש כל העת. אחת המטרות המרכזיות שלי היא ליצור שינוי בתפיסה של ענף היופי הישראלי ולהפוך אותו מזירת תחרות שמקדמת מותגים ומבצעים, לבמה שמקדמת ערכים חיוביים של יופי בר-השגה, חוויית לקוח וטיפוח עוצמה נשית.