שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 
משרדי WeWork בלונדון / צילום: Chrispictures, שאטרסטוק

עבודה מעשית | יולי תמיר, נשיאת שנקר

משרדי WeWork בלונדון / צילום: Chrispictures, שאטרסטוק
פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר, מפרגנת ל-WeWork
09.07.2018 |

בשוק הנדל"ן WeWork נחשבת לאימפריה, עם למעלה מ-250 אלף שולחנות עבודה (1.2 מיליון מ"ר) ביותר מ-20 מדינות ברחבי העולם. רבים חשבו שייקח ל-WeWork שנים לאייש את הכמות האדירה של שולחנות העבודה הללו, אבל החברה כבר עומדת על 81% אכלוס במשרדיה ברחבי העולם, כולל בשווקים שבהם התחרות קשה מאוד, כמו ניו יורק ולונדון.

לונדון היא דוגמה טובה, כי שוק הנדל"ן בבירה הבריטית נחשב לאחד היקרים בעולם. ארבע שנים אחרי שנכנסה לשוק הלונדוני, WeWork הפתיעה את רוב הגורמים בעולם הנדל"ן המדינה, כשרק ב-2017 לבדה היא מצליחה להכפיל את קצב ההתרחבות שלה ובמקביל לצמיחה המהירה ממשיכה לשלוח זרועות לכל העולם. בממלכה הבריטית בוחנים את ההצלחה הבלתי צפויה של חברת חללי העבודה המשותפים הגדולה בעולם ותולים בה תקוות גדולות. מפני שככל שהיא תצליח - כך יצליח שוק הנדל"ן לשמור על יציבות.

ההצלחה של WeWork גרמה לחברות מתחרות לצוץ כפטריות אחרי הגשם. אם נחזור לדוגמת לונדון, נגלה כי כיום 20% מהמשרדים הם כבר במודל של חללי עבודה משותפים ושכירויות במודל גמיש, לעומת כ-8% בשנה שעברה.

יולי תמיר / איור: גיל ג'יבלי
 יולי תמיר / איור: גיל ג'יבלי

שוויה של WeWork מוערך ב-20 מיליארד דולר, מה שמוכיח שמה שנחשב לטרנד בראשית הדרך ב-2010 הפך לעובדה מוגמרת ולסיפור הצלחה, לא רק בקרב דור המילניום וחברות הסטארט-אפ שהיו קהל היעד הטבעי של החברה הצעירה, אלא גם ובעיקר בקרב חברות ענק. אם עד לפני שנתיים אחוז החברות הגדולות ששוכרות שטחים מ-WeWork עמד על אפס, כיום חברות אלה מהוות רבע מההכנסות של החברה.

חלק ניכר מההצלחה של החברה ניתן לזקוף לזכות המעבר של WeWork למיקוד בשיתופי פעולה עם חברות ענק כמו אמזון ודויטשה בנק, שאותן הצליחו יזמי החברה לשכנע בפוטנציאל ובנחיצות המודל, וכיום הן שוכרות חללי עבודה גדולים בתנאים גמישים.

אבל סוד הקסם של ההצלחה הוא בכך שבשעה שהחברות הללו נהנות מחללי עבודה משותפים במחירים תחרותיים, הן מקבלות ערכים מוספים בעלי ערך כלכלי ואיכות משובחת שלא ניתנים לאומדן: האווירה הסטארט-אפיסטית של הכלכלה היצירתית והאנרגיה הצעירה של שלל עובדי החברות, מכניסות את הצעירים והוותיקים כאחד לאווירה של עשייה מבורכת ומקנות לכולם תדמית רעננה, נועזת ויצירתית מאוד. ויצירתיות, היא שם המשחק של העולם המסחרי בעידן החדש. במקביל, הסטארט-אפים ובהם הכישרונות המבריקים והצעירים נהנים מהקרבה לשחקנים הגדולים של העולם המסחרי, ובין שתי הקבוצות נוצר מעגל רב השפעה שמיטיב עם כל הצדדים. מעגל זה יכול לייצר שיתופי פעולה מסחריים מאתגרים ופורצי דרך.

אבל ל-WeWork זה לא מספיק. היא לא עוצרת ובוודאי לא שוקטת על שמריה. החברה ממשיכה לרכוש חברות שיציעו שירותים בעולמות תוכן משלימים למודל חללי העבודה המשותפים, למשל את הרשת החברתית meet up שמכנסת תחת קורת גג אחד קהילות ושיתופי פעולה בנושאים רבים, חלק נכבד מהם בעולמות הטכנולוגיה וההייטק.

צעדים אלה משרתים את מטרת-העל של מייסדי החברה, שמיומה הראשון הייתה לבנות ולייצר קהילות חדשות וחדשניות שמשתפות פעולה זו עם זו בדרכים מקוריות, ומשתמשות בטכנולוגיה על מנת ליצור פתרונות מתחומים שונים והצלחה מסחרית לכולן.

כתבות נוספות:
סטרבאקס / צילום: שאטרסטוק

קפה שחור חזק | איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל

איציק אברכהן

משקאות / צילום: שאטרסטוק

אפונה בשביל החלב | ג'יל גמון, מנכ"ל סוגת

ג'יל גמון