גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אגודת העיתונאים: שיבושים ברשת ב' עקב פיטורי העובדים

(עדכון) - עובדי רשות השידור מתכננים עיצומים עקב הכוונה לפטר עובדים ■ בשלב הראשון שובשו יומני החדשות ברשת ב' ■ ח"כ נחמן שי: "הפיטורים ברשות מעלים חשש ללחצים פוליטיים"

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב יחלו לנקוט בעיצומים החל מהיום (א') בשעות אחר-הצהריים. בפגישה שנערכה הבוקר בהשתתפות חברי האגודות הוחלט לשבש את יומני החדשות ברשת ב' וכן לקיים היום ב-15:30 אסיפת מחאה של העובדים נגד כוונת הרשות לפטר עשרות עובדים מהרדיו והטלוויזיה. עוד הוחלט כי ביום ראשון הקרוב יתכנסו עובדי הרשות לישיבת חירום.

בעקבות מהעיצומים, שידורי יומן הכלכלה ברשת ב' הסתיימו היום בשעה 16:15 במקום ב-16:45. מנחם פרידמן סיים את השידור באמירה כי לבקשת אגודות העיתונאים וועדי העובדים מסתיים שידור יומן הכלכלה לנוכח פיטורי עובדים.

ראשי האגודה, יחד עם העיתונאים כרמית ראובן, דיקלה אהרון, אפרת וייס, שי זילבר ומירית הושמן, נכנסו לחדרם של אמיר גילת ומיקי מירו כדי לנסות ולהבין מה סיבת הפיטורים. בתגובה נאמר לעיתונאים כי מי שהוזמן לשימוע ישמע בשימוע.

באגודות מותחים ביקורת על חוסר הרגישות בצורת הפיטורים - ללא מסירת מידע מוקדם, ללא עדכון האגודות והוועדים, כאשר חלק מהכתבים שמעו בתקשורת על זימונים לשימוע לפני פיטורים.

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב נפגשו הבוקר במטרה להחליט על אופי העיצומים ברשות השידור, בהם יחלו לנקוט כבר בימים הקרובים בעקבות החלטת ההנהלה לפטר כ-15-20 עובדים "חדשים", התעלמות ההנהלה מפניות האגודות בשבועות האחרונים וכן בשל אי-קבלת פיצויי השחיקה שקיבלו כלל העובדים במגזר הציבורי.

"לא ניתן להפוך אותנו לעובדי קבלן", אמר ל"גלובס" דני זקן, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים.

בשבוע שעבר קיבלו עשרות עובדים ברשות השידור, מהם כ-15-20 עיתונאים, שמועסקים ברשות מתחת ל-3 שנים, מכתב ובו זימון לשימוע לפני פיטורים. "רשות השידור נדרשת להתייעל בשל מצבה הכלכלי", נכתב לעובדים. "במסגרת זו בוחנת הרשות לצמצם את היקף העסקת כוח-האדם. לפיכך נשקלת האפשרות לסיים את חוזה העבודה בינך ובין הרשות".

בין העובדים שקיבלו מכתבי שימוע יש עורכים, מפיקים וכתבים שהתברגו בתפקידי מפתח בתוכניות דגל וזכו לשבחים על עבודתם העיתונאית, ובהם מירית הושמנד, עורכת התוכנית היומית "סדר יום" עם קרן נויבך; כרמית ראובן, כתבת הבריאות ברשת ב'; כתבת המשטרה, אפרת וייס; הכתב בירושלים, שי זילבר; ודקלה אהרון, המשמשת כתבת כללית.

"זה נראה כאילו מישהו ברשות השידור נפל על הראש והחליט לפטר דווקא את העובדים הכי אפקטיביים וזולים", אמר יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, דני זקן. "המהלך הזה פוגע באיכות העבודה העיתונאית ברשות, ולכן לא ניתן ליישם אותו".

בישיבה שקיימו היום אגודות העיתונאים בירושלים נידונו צעדים אופרטיביים של העובדים בימים הקרובים. בין היתר דנו עובדי הרשות בכך שינקטו עיצומים הכוללים הפסקות שידורים ברדיו ובטלוויזיה, צעדים משפטיים, השבתה כללית של הרשות, הקמה מחדש של "הלובי למען השידור הציבורי" בכנסת ועוד.

לבסוף הוחלט, כאמור, כי כצעד ראשוני ישובשו יומני החדשות ברשת ב', וכן תתקיים אסיפת מחאה של העובדים על המהלכים החד-צדדיים הכוללים פיטורים.

הישיבה שהתקיימה היום מתקיימת כשבועיים לאחר פגישה קודמת של נציגי הוועדים ברשות השידור. מהלך הפגישה נקבע כי יו"ר האגודה, דני זקן, יכתוב מכתב ליו"ר הרשות, אמיר גילת, ולחברי הוועד המנהל, ובו דרישה כי העובדים יקבלו את "פיצויי השחיקה בהיקפים שנקבעו בהסכמי השכר הארציים" וכן את "יישום הסעיפים בהסכמים הנוגעים לעיתונאי הרשות, ובהם מענק חד-פעמי, תוספת נקודות זיכוי, השוואת תנאים בין פנסיה תקציבית לצוברת ועוד". לדברי האגודה, משלא התקבלה תגובה מהוועד המנהל וכן עקב הפיטורים, הוחלט לקיים היום פגישה.

נחמן שי: חשש ללחצים פוליטיים

מרשות השידור נמסר בתגובה: "רשות השידור נמצאת בתהליך בדיקה של התייעלות פנימית, ובמסגרת זו זומנו עובדים לשימוע וכל אגפי רשות השידור".

בתוך כך, ח"כ ד"ר נחמן שי (קדימה) דורש מועדת החינוך של הכנסת לדון בדחיפות בנושא פיטורי עובדים ברשות השידור. ח"כ שי העלה הצעה דחופה לסדר היום של הוועדה.

"הפיטורים ברשות השידור, שהיא גוף ממלכתי, מעלים חשש ללחצים פוליטיים בניהול הרשות ובהחלטותיה. מן הראוי שהחלטות אלה ייבדקו על-ידי גורם עצמאי, כמו מבקר המדינה, על מנת להבטיח התנהלות תקינה וראויה", אמר שי.

עוד כתבות

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה על ידי ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

פלאפון מפטרת כ-10% מעובדי החברה

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פיטורי 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

לייזר ועסקאות במיליארדים: מה מחפש ראש ממשלת הודו בישראל

ביקורו של נרנדרה מודי בארץ, לראשונה מאז 2017, יכלול שורת היבטים, בהם ביטחוניים, סחר והעברת טכנולוגיות להודו ● לצד הרחבת הסחר ושיתופי פעולה טכנולוגיים, אחד הנושאים המרכזיים שהצדדים ידונו עליו הוא פיתוח בתחום ההגנה מטילים בליסטיים

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

דוד לרון / צילום: ישראל שם טוב

מנכ"ל דואר ישראל דוד לרון פורש אחרי 4 שנים

דוד לרון, שמונה בשנת 2022 ע"י דירקטוריון החברה לתפקיד המנכ"ל, הודיע על פרישתו ● טרם ברור מי יחליף אותו, ולרון מתכנן להמשיך ולכהן כמנכ"ל בחודשים הקרובים עד שיימצא לו מחליף