גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אינובייד צביקה נטר מסביר מדוע רכש את טייקי

אתמול דווח כי אינובייד, פלטפורמה טכנולוגית העוסקת בהפצת קריאייטיב וידאו חכם מבוסס דאטה, רוכשת את טייקי, שהיכולת העיקרית שלה היא טכנולוגיה המנתחת את סביבת התוכן של הפלטפורמות הדיגיטליות והרשתות החברתיות

צביקה נטר וטל חלוזין / צילום: ג'ף פולבר
צביקה נטר וטל חלוזין / צילום: ג'ף פולבר

"הרכישה של טייקי על-ידי אינובייד מגיעה קודם כל ממקום של לספק למפרסמים יותר אמון במערכת" - כך אומר ל"גלובס" צביקה נטר, מנכ"ל החברה ומי שהקים אותה יחד עם טל חלוזין וצחי זיגדון.

אתמול (ה') דווח כי אינובייד, פלטפורמה טכנולוגית העוסקת בהפצת קריאייטיב וידאו חכם מבוסס דאטה, רוכשת את טייקי, שהיכולת העיקרית שלה היא טכנולוגיה היודעת לנתח את סביבת התוכן של הפלטפורמות הדיגיטליות והרשתות החברתיות.

"משבר האמון של המפרסמים הגדולים עם הפלטפורמות לא ייעלם בחודשים הקרובים. אנחנו בעסק של שיווק, והלקוחות שלנו הם המשווקים הגדולים בעולם, והיינו חייבים להסתכל ולתת לזה פתרון", אומר נטר.

בישראל נושא האמון הוא אולי פחות משמעותי, אך בשווקים הבינלאומיים בהם פועלת אינובייד מדובר באחד מהמשברים החשובים עימם מתמודדת התעשייה. הטריגר לכך היה בחודש מארס השנה, כשמפרסמים גדולים בגוגל ופייסבוק למדו שהפרסומות שלהם מממנות תכנים של עידוד לטרור ואלימות. הראשונה להגיב הייתה חברת פרוקטר אנד גמבל - המפרסמת הגדולה בעולם ומי שהייתה מזוהה אולי יותר מכל מפרסם אחר עם מעבר מפרסום מסורתי לפרסום דיגיטלי - שהקפיאה באחת את הפרסום שלה ביוטיוב וחתכה באופן משמעותי את תקציבי הדיגיטל שלה בכלל, עד שתשתכנע באפשרות לפרסם בסביבת תוכן נקייה. המהלך של פרוקטר גרר אחריו מפרסמים גדולים נוספים, ועד מהרה הטפטוף הפך למבול.

נטר מכיר מצוין את הפרסום של פרוקטר, אחרי הכול מדובר באחד המפרסמים גם בפלטפורמה שלו - הם ומפרסמים גדולים נוספים כמו טויטה, דיסני, פייזר, הום דיפו ועוד. לדבריו, 340 מותגים מפרסמים באמצעות אינובייד, כשהמערכת משדרת כיום כמיליון וחצי שעות של פרסומות וידאו בכל יום.

"אנחנו עובדים בסקייל גדול עם לקוחות ענק שכל השיווק שלהם בווידאו הוא על המערכת שלנו. אנחנו עושים להם את הפצה ומשדרים תוכן בכמויות הזיות - וזה רק ילך ויגדל גם בגלל גידול בצריכת הווידאו וגם בגלל המעבר לתשתיות דיגיטלית. מה שנותן חווית משתמש אחרת שחברות מאוד אוהבות לשים בתוכה מותגים ולעשות דברים מתקדמים כמו טלוויזיה אינטגרטיבית", אומר נטר.

לדבריו, "החלק של רכישת טייקי נובע מהרגישות שיש בשנה האחרונה לזה שכולם הבינו שבמקומות כמו יוטיוב יש תוכן לא הולם. מארק פריצר, ה-CMO של פרוקטר, הוא לקוח גדול שלנו, וממארס הוא הודיע על מהלך דרמטי של קיצוץ בפרסום, ונוצר אפקט של כדור שלג. נוצרה בעיה של אמון, וזה הביא להאטה.

"כדור השלג הזה היה קטליזטור עבורינו לחפש דרכים לשפר את סביבת התוכן. ראינו שזה גורם נזק לתעשייה למפרסמים, לפבלשרים, לחברות המדיה ולנו. כי כשהפעילות יורדת, זה לא טוב לאף אחד. אנחנו לא בעלי המדיה ולא מוכרים מדיה. אנחנו לא מתחרים בגוגל, ולכן זה שם אותנו במקום מצוין להיות אלה שמספקים טכנולוגיה שאומרת 'המצב תקין או לא'", הוסיף.

- באיזה שלב עומד לדעתך משבר האמון של מפרסמים עם הפלטפורמות?

"אף אחד לא חלם שמשהו כזה יקרה, בטח לא גוגל ופייסבוק שרואים את עצמם כאדוני העולם - הם יחליטו מה כמפרסם תדע ומה לא, הם יחליטו איפה יפרסמו. משלמים להם מאות אלפי דולרים, והם מחליטים על מה המפרסם ישלם כסף, והם לא נותנים דרכים לגופים צד שלישי כמונו לעשות ולידציה. ולבדוק. הם לא חלמו שמישהו כמו פרוקטר יבוא ויגיד - עד כאן. ולכן הם הופתעו מהמהלך.

"אחרי שפרוקטר הפסיקה לפרסם, כולם אמרו 'זה טרנד שיירגע וייעלם עוד חודשיים- שלושה', או שאמרו 'זה פוליטיקה ולחץ על מחירים' - ובאופן מפתיע זה לא נעלם. אנחנו כבר בדצמבר, והכסף לא חזר לאזורים שנחתכו. זה לא עובר מהר. זה יעבור בסוף. האמון יעלה בהדרגה, יש שיפור. זה לא יעבור מהעולם לגמרי, אבל הרגישות קיימת היום תישאר לפחות עוד חצי שנה, אם לא יותר".

- אז טכנולוגיה של טייקי משלימה לכם את ה-last mile?

"כשעובדים בסקייל עצום כמו שאנחנו מתמודדים איתו, 500 מיליון מודעות של פיסות וידאו - קשה להבין מה יש בהם. לכן חיפשנו טכנולוגיה שיודעת להסתכל על כמויות עצומות של דאטה לנתח אותה ולהבין מה קורה בה ולהגיד זה טוב או רע. זה קל להבין כשיש פרסומת של דעא"ש או מחבלים, חומר פורנוגרפי שלא אמור להיות ליד המותג. הטכנולוגיה כבר קיימת, ורצינו לקחת את זה צעד קדימה ולהגיד 'נפטרנו מהתוכן הנורא'. עדיין יש טווח רחב של בין המקום של איפה מותג רוצה להיות ואיפה הוא פחות רוצה".

- אז הרכישה היא כדי למנוע ממותגים להופיע על תוכן לא הולם?

"זה רכישה שעיקרה סביב הטכנולוגיה של טייקי. נפנים את הטכנולוגיה שלהם בתוך הפיתרון שלנו. טייקי מתמודדים עם כמות עצומה של מידע כל יום כדי לנסות להבין אותו. אנחנו לוקחים את הטכנולוגיה שלהם ומיישמים אותה באופן שאנחנו יודעים מידע על הווידאו שאנחנו רצים נגדו. כשאני משדר פרסומת של פרוקטר ביוטיוב, אני יודע מה הווידאו שרץ אחריה - מה שלא היה ידוע קודם.

"כולם התנפלו על זה שפרסום לא ישב במקומות של טרור אלימות ופורנוגרפיה. אבל גם כשלא מדובר בדברים האלה, הפרסום עדיין יכול להיות במקום לא מתאים. טייקי נותנת לנו כלים להגיש את הפרסומות בסביבה שהמותג ירגיש בה בנוח, להבין את התוכן ולתת ללקוחות שלנו כלים להבין איפה מתאים להם להיות. מעבר לזה, לדעת להתאים את המסר שהם מעבירים לסביבת תוכן שהם נמצאים בה, כי אולי אם הם יבינו היכן הם נמצאים, הם יוכלו להעביר מסר שונה".

אינובייד הוקמה על-ידי צביקה נטר, המשמש כיום כמנכ"ל. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למפרסמים הזרמת תוכן וידאו על פני כל הפלטפורמות הקיימות תוך הישענות על יכולות דאטה. החברה פועלת בארה"ב אסיה ואירופה.

טייקי, שהוקמה על-ידי היזם עמית אבנר, פיתחה טכנולוגיה לניתוח מידע דיגיטלי. בשלב הראשון פעלה טייקי גם כחברת מדיה, תוך שהיא מנצלת את המידע שאספה לצורך התאמת פרסומות העולות בקנה אחד עם המידע שנאסף. בהמשך שונה המיקוד שלה לניתוח מידע עבור מפרסמים. החל משבוע הבא תמוזג טייקי לחלוטין בתוך אינובייד ותחדל למעשה מלהתקיים כחברה עצמאית.

עוד כתבות

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

"עשיתי דברים מסוכנים": המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

כפר ערב אל-עראמשה / צילום: איל יצהר

הותר לפרסום: 6 לוחמים נפצעו קשה בגליל, 8 נוספים במצב בינוני וקל

אדם נפצע אנוש, שניים נפצעו קשה, ארבעה במצב בינוני והשאר קל בפגיעה ישירה בערב אל-עראמשה ● דיווח: בארה"ב מעריכים שישראל תבצע תקיפה מצומצמת בשטח איראן • איראן: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו תיענה בתגובה חזקה ונחרצת" • בגליל המערבי: נפילות בשטחים פתוחים אחרי כ-5 שיגורים מלבנון, לא ידוע על נזק או על נפגעים • הפעילות במרכז הרצועה: כוחות הנח"ל חיסלו מחבל באמצעות רחפן • עדכונים שוטפים

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל מתקרב לרמה של 3.78 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדאללהיאן / צילום: Reuters, Reuters

שר החוץ האירני נחת בניו יורק: ישתתף בדיוני מועצת הביטחון של האו״ם ויקיים פגישות

שר החוץ האירני נחת בניו יורק, מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • דקות לחצות - אזעקות במטולה ובסביבתה • מתאם פעולות הממשלה בשטחים: יותר מ-300 משאיות סיוע נכנסו לרצועה, כ-100 משלוחים הוצנחו • צה"ל השלים תרגיל רחב היקף בצפון: "תורגלו תרחישי התקפה והגנה" • עדכונים שוטפים 

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

האם ישראל תחזור לייבא חלב? תלוי את מי שואלים ומתי

העלייה הצפויה במחירי החלב הניגר מעלה את השאלה האם המנגנון שקובע מכסים ומחירים מפוקחים לא מיותר ● כיצד ייראה השוק אם התחרות תיפתח, ואיך כדאי לפתור מחסור בפעם הבאה?

יירוטים באשקלון מהתקיפה האיראנית / צילום: Reuters, Amir Cohen

המתקפה האיראנית ייקרה את עלויות גיוס החוב של ישראל

בתחילת החודש עמדה התשואה על אג"ח ממשלתי של ישראל לתקופה של עשר שנים על 140 נקודות אחוז מעל התשואה של אג"ח אמריקאי מקביל ● בעקבות ההתלקחות, זינקה התשואה על אגרות החוב של ישראל לפער של כ-180 נקודות בסיס מעל ארה"ב ● בהמשך השבוע נרגעה מעט ה"הסלמה" בתשואות האג"ח הישראלי

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, איל יצהר

בדיקת רשות ניירות ערך והשאלה: מה שמותר לנתן חץ ולדוד פורר אסור לאחים אמיר?

האחים יוסי ושלומי אמיר התקפלו השבוע בפני הרגולטור והחילו על עצמם "וולונטרית" את ההגבלות של בעלי שליטה ● אבל האחים אמיר הם לא היחידים שהתנהלו כמו בעלי שליטה ללא ההגבלות, אז מדוע דווקא הם תפסו את תשומת הלב של רשות ניירות ערך?

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

במערב מתכננים סנקציות על תוכנית הכטב"מים האיראנית. איך זה יקרה בפועל?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן, ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

עסקים ברמת גן / צילום: טלי בוגדנובסקי

תביעה ייצוגית נגד מילואימניק העלתה מחלוקת ישנה. האם נמצא לה פתרון?

תובעים ייצוגים מתנגדים זה שנים לרצון לחייב אותם להתריע בפני עסקים טרם הגשת תביעה נגדם ● אולם כעת, סיפורו של בעל עסק שחזר מעזה וגילה שהוא נתבע ב־2.5 מיליון שקל, עשוי לגרום לזה לקרות ● מומחים חלוקים לגבי ההשלכות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

בנק דיסקונט ובנק לאומי

הריבית במשק נשארת גבוהה, המינוס לא השתנה, והבנקים מקזזים הטבות

בנק לאומי הודיע כי הוא מעלה את הריבית המקסימלית לחשבונות שנמצאים במשיכת יתר ● דיסקונט הודיע לפני כמה שבועות על ביטול ההטבה על אוברדאפט עד 2,000 שקל

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

צוות המייסדים של מנטי רובוטיקס / צילום: Mentee Robotics

ישטוף כלים ויעשה כביסה? אמנון שעשוע משיק רובוט דמוי אדם

הרובוט המכונה "מנטיבוט", פותח במסגרת חברה שהקים שעשוע לפני כשנתיים עם פרופ' ליאור וולף, שבעבר היה חוקר בינה מלאכותית במטא ● מדובר ברובוט דמוי אדם המיועד לבצע מטלות בסיסיות במשקי הבית או במחסנים תעשייתיים

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

בנימינה / צילום: נעמה מצגר טבול

"משלמים שכר דירה של 7,000 שקל בחודש ולא מקבלים דירה": הפרויקט שהסתבך והעלויות

ב־2018 זכו 18 משפחות בהגרלה של מחיר למשתכן בבנימינה, אולם עד כה הפרויקט לא התקדם ● היזם מאשים את המועצה והוועדה המרחבית שלא מאפשרות להוציא היתר בנייה, והוועדה טוענת שההיתרים שהגיש היזם אינם תואמים את תוכנית הבינוי החדשה ותרמו לעיכוב