גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האפליקציה ההודית שמתחרה בטינדר - בעזרת סבלנות

יישום הדייטינג NearGroup מפגיש בין משתמשים ומאפשר להם לראות אחד את השני רק אחרי שיחה: "אם נדבר עם מישהו 10-15 דקות ורק אז נראה את התמונות שלו, נניח שהוא מושך. זו נקודת הזמן הטובה ביותר"

פרשנט פיטי / צילום באדיבות החברה
פרשנט פיטי / צילום באדיבות החברה

הכירו את NearGroup: אפליקציית ההיכרויות שלא מסתכלת בקנקן, וחושפת את התמונות של משתמשיה רק אחרי שיחה מוצלחת של רבע שעה. האפליקציה, שניתן לגשת אליה דרך פייסבוק מסנג'ר, מופעלת באמצעות צ'טבוט וצוברת פופולריות גוברת במדינות דרום-מזרח אסיה ואמריקה הלטינית, ובחברה אף מעוניינים להתרחב לקהלים נוספים. "אתרי היכרויות לרוב מרוכזים במראה, נירגרופ היא ההפך הגמור. אנחנו שמים את האישיות לפני התמונות", אמר ל"גלובס" מייסד החברה, ההודי פרשנט פיטי, שהשתתף בשבוע שעבר בכנס Chatbot Summit הבינלאומי השלישי שנערך בתל אביב.

המשתמשים בנירגרופ יכולים לשוחח עם משתמשים אחרים בסביבתם על פי מאפיינים כמו מגדר, טווח גילאים, תחומי עניין, סטטוס מקצועי, גובה ומבנה גוף. בנוסף, ביכולתם לבחור אם הם מעוניינים להכיר למטרות דייטינג או פשוט ליצור חברויות חדשות. בעוד שהם יכולים לראות את הפרופיל והשם זה של זו, התמונות שלהם מטושטשות. ככל שהשיחה תתקדם התמונות יתבהרו בהדרגה ולאחר 10-15 דקות יופיעו במלואן.

"בגלל מראה אנחנו נוטים להתעלם מתכונות טובות אחרות. אם המראה טוב אנחנו מניחים שהאדם נהדר ואם לא - אז לא. ההיבט הפסיכולוגי מאחורי המוצר שלנו פשוט: אנחנו רואים פחות פגמים חיצוניים בחברים, ויותר בזרים. אם נדבר עם מישהו 10-15 דקות ורק אז נראה את התמונות שלו, נניח שהוא מושך, כי אנחנו כבר יודעים את הסיפור שלו", מסביר פיטי. אחרי שהתמונות גלויות, המשתמשים יישאלו אם הם רוצים להמשיך לשוחח. "ב-55% מהמקרים אנשים לוחצים 'כן' בשני הצדדים", אומר פיטי, "בטינדר רק ב-1.6% מהפעמים אנשים רוצים לשוחח אחד עם השני. זה כשלעצמו אומר לנו שזה עובד".

NearGroup

האם 15 דקות הן באמת זמן מספיק כדי להכיר מישהו כך שנתייחס פחות למראה שלו?

"עשינו בדיקות רבות בנושא הזה", מסביר פיטי, "הראינו תמונות אחרי שעה, ואז אחרי שתי דקות, ומצאנו ש-15 דקות הן נקודת הזמן הטובה ביותר, שבה אנשים נוטים להבין ולהכיר אחד את השני. אם השיחה לא הייתה מהנה, אחד המשתמשים כבר היה מסיים אותה בשלב מוקדם יותר ומנסה לדבר עם אדם אחר. אז התמונות משנות פחות בנקודה הזו, כי בכל מקרה הייתה שיחה נהדרת. ייתכן שהם לא ייצאו לדייט אבל כן ייעשו חברים. אנחנו ממשיכים לחקור כדי לשפר את השירות, יש לנו בחברה פסיכולוג במשרה חלקית שעושה הרבה מחקר על המשתמשים שלנו, מדבר איתם, ואנחנו משנים את המוצר בהתאם".

הצ'טבוט אפילו מתערב בשיחה

באופן מפתיע מעט, פיטי ממליץ לא להוריד את אפליקציית נירגרופ (שזמינה בגוגל פליי) כדי להשתמש בשירות, אלא להפעיל אותה דרך פייסבוק מסנג'ר. "זה הרבה יותר קל, לכולם יש פייסבוק מסנג'ר בטלפון. אין צורך להוריד שום דבר חדש, רק להקליד NearGroup בפייסבוק מסנג'ר או m.me/neargroup בשורת הכתובת".

מה הצ'טבוט עושה?

"הוא מבין את צרכי המשתמשים ומחבר ביניהם כדי לקיים שיחות. יש כ-50 שאלות שאנחנו שואלים, וככל שעונים על יותר מוצאים התאמות טובות יותר". בדיקה עצמית שערכתי באפליקציה גילתה כי רוב השאלות (כגון מבנה גוף, סטטוס מקצועי, גיל ועוד) מתייחסות למשתמש עצמו ולא להעדפות שלו בנוגע לפרטנר האפשרי. איך ניתן לבצע התאמות טובות במצב כזה? השאלה הזו נותרה פתוחה.

פיטי מספר על שימושים נוספים בבוט, "בעזרת הצ'טבוט אנחנו גם שואלים משתמשים על תכונות חדשות שהם רוצים בשירות, ולעתים הוא אפילו מתערב בשיחה. אם יש רגע שקט בין שני הצדדים, הוא יבין שהם לא מדברים, ויציע לאחד המשתמשים שאלה שיוכל להעלות. כך השיחה תתחיל מחדש ותישאר מעניינת. המשתמש השני לא יודע שהשאלה הגיע מהבוט".

הבוט מציע שאלות זהות לכולם?

"לא. בזכות טכנולוגיית למידת המכונה הוא מתאים שאלות שונות לאנשים שונים, תלוי באישיות שלהם".

מה המודל העסקי שלכם?

"כרגע השירות חינם, אנחנו לא רוצים לעצור את צמיחת המשתמשים וכשגובים כסף הצמיחה פוחתת, אבל בעוד שנה-שנתיים נתחיל לגבות תשלום".

פיטי מספר על תוצאות מרגשות בשטח. לדבריו, "בכל חודש אנחנו מקבלים 50-100 הזמנות לחתונות מהמשתמשים שלנו, אנשים שרוצים להודות לנו על כך שעזרנו להם למצוא את אהבת חייהם. חלקם אפילו מציעים לשלם על כל ההוצאות, כולל הטיסות והמלונות. זה גורם לנו לרצות לעבוד אפילו קשה יותר, כי אנחנו משנים חיים של אנשים. אלה האנשים שמצאו את כתובת האימייל שלנו וכתבו לנו, דמייני כמה אנשים מתחתנים בגלל נירגרופ עליהם ואנחנו אפילו לא יודעים. ואלה רק החתונות, כל כך הרבה אנשים מכירים חברים חדשים".

אתה חושב שנירגרופ יכולה להצליח גם במערב?

"כן, זו פסיכולוגיה אנושית מאוד פשוטה. אנחנו חיה חברתית, ואנחנו כל הזמן מחליפים את העבודה והמיקום שלנו, וצריכים חברים ובני זוג בסביבה. נירגרופ עוזרת למצוא אותם בדרך מאוד מגניבה, אף אחד לא עשה משהו כזה קודם ואנחנו חושבים שזה מוצר בינלאומי. אבל הוא פועל רק אם יש לו מספיק משתמשים באזור מסוים. לכן אנחנו ממוקדים יותר באמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה כרגע, אבל הסיבה שהגעתי לישראל היא שאנחנו רוצים להתרחב בכל מקום, ישראל היא מדינה נהדרת, ובעיקר בתל אביב יש צפיפות מאוד גבוהה, יש כאן הרבה רווקים, צעירים ואנשים שרוצים להכיר אנשים חדשים".

הגנה על נשים ולהט"בים

מאחורי החברה עומד צוות קטן של תשעה עובדים, הפועל מהמשרדים הראשיים בסן פרנסיסקו וממשרד נוסף בדלהי. לדברי החברה, מטרה נוספת שאי-חשיפת התמונות בשלב הראשוני משיגה היא הגנה על משתמשים, בעיקר נשים ולהט"בים. במדינות מסוימות, פרופיל גלוי באתר היכרויות עלול לסכן אותם.

פיטי היה אחד ממייסדי EaseMyTrip, פורטל הטיולים החמישי בגודלו בהודו, שהכנסותיו השנתיות כיום עומדות לדבריו על 250 מיליון דולר. נירגרופ יצאה לדרך בפברואר 2017. "אפשר להתאים את נירגרופ לכל מטרה. 70% מהאנשים משתמשים בה כדי להכיר חברים חדשים ולא לצורכי דייטינג בכלל. אפשר למשל להגדיר כדורסל כתחום עניין ואז השירות יציג לך רק אנשים שמעוניינים לשחק כדורסל בסביבתך". הוא מסביר כיצד חשב על הרעיון לאפליקציה, "לפני שנתיים, התחלתי לרוץ מרתון. רציתי למצוא שותף לריצה באיזור שלי, כי לבד קשה יותר להקפיד על משמעת אימונים ולא יכולתי למצוא פלטפורמה שתעזור לי למצוא אדם כזה". נירגרופ החלה כשירות שמטרתו לחבר בין שכנים, אך כשהוסיפו את שירות הספיד-דייטינג הוא הפך פופולרי מאוד וגרם להם לשנות אסטרטגיה. "הבנו מהר מאוד שאנשים מעוניינים יותר להכיר אנשים חדשים בסביבתם ולכן עשינו פיבוט למוצר".

לדבריו של פיטי, יש היום כ-5.5 מיליון משתמשים בשירות שהחל לפעול בסוף 2016, והשנה הם שואפים להגיע ל-50 מיליון. 800 אלף משתמשים חדשים מצטרפים אליו בחודש, כש-90% מהצמיחה מקורה מפה לאוזן. "לא ציפיתי שזה יצליח כל כך מהר. אנשים מעריכים את המוצר בגלל שהוא משנה את דרך המחשבה שלהם על דייטינג או על היכרות עם אנשים חדשים" מסביר פיטי. במאי 2017 עמד מספר ההודעות שנשלחו בנירגרופ ביום על 2 מיליון, ובדצמבר האחרון המספר כבר עמד על 48 מיליון. השנה החברה רוצה גם לצאת לסבב גיוס A, לאחר שבשנה שעברה גייסה 1.6 מיליון דולר בסיד מהמשקיעים OpenOcean, Neotribe ו-BoostVC.

NearGeoup

■ שנת הקמה: 2017

■ תחום פעילות: אפליקציית היכרויות אונליין מבוססת צ'טבוט

■ גיוסים: 1.6 מיליון דולר

■ משקיעים: OpenOcean, Neotribe ו-BoostVC

איך זה עובד?

1. המשתמש מתחבר לשירות דרך אפליקציית נירגרופ או דרך פייסבוק מסנג'ר. 

2. המשתמש מגדיר את העדפותיו: איזה אנשים הוא רוצה להכיר, לאיזה צורך, מה תחומי העניין שלו ועוד. 

3. הצ'טבוט של נירגרופ משתמש בבינה מלאכותית כדי לחבר משתמשים על בסיס העדפותיהם ומיקומם. 

4. בתחילת השיחה כל משתמש מקבל מעט פרטים על האדם שאיתו הוא מדבר. 

5. אחרי כרבע שעה של שיחה מוצלחת, המשתמשים ייחשפו לתמונות זה של זו ויוכלו לבחור אם להמשיך את השיחה. 

6. במקרה של שתיקה מביכה, הצ'אטבוט שלמד את אישיות המשתמשים יציע שאלות כדי להחיות את השיחה. 

עוד כתבות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות