גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סימני השאלה סביב ההשקעות של סופטבנק נערמים: השבוע שהיה בהייטק

קורטיקה רוצה להקים 50 חברות עד 2023, ובאחת מהן כבר השקיעו טויוטה ו-BMW; ההשקעות של סופטבנק מעוררות שאלות; מומחית ההצפנה הישראלית שהחליטה לשנות גישה; והסיפור של גיא סלע ז"ל • כל מה שהיה השבוע בתעשיית ההייטק

מנכ"ל סופטבנק, מסיושי סאן/ צילום: רויטרס Yoshio Tsunoda
מנכ"ל סופטבנק, מסיושי סאן/ צילום: רויטרס Yoshio Tsunoda

הרשמו לקבלת הסיכום השבועי של גלובסטק - ישירות אליכם

מוצר חדש שהשיקה חברת פייבר (Fiverr) באחרונה מרמז על כיוון מעניין שאליו עשוי עולם העבודה והתעסוקה להתפתח, אולי אפילו בלי שפייבר עצמה התכוונה אליו: התאגדות של עובדים בלי לפתוח תיק חברה וכל הביורוקרטיה הנלווית.

פייבר פיתחה פלטפורמה המאפשרת לעובדי פרילאנס להציע שירותים ביותר מ-200 קטגוריות, במסגרת מה שמכונה "כלכלת החלטורה" (Gig Economy) או "כלכלה שיתופית". המוצר החדש הוא סטודיו, שמאפשר לכמה פרילנסרים להתאגד ולהציע שירותים ביחד. אורי ברקוביץ' ניתח באופן את ההשלכות האפשריות של המוצר החדש וחזר עם תובנות מעניינות.

השאלה המעניינת והחשובה ביותר היא בנוגע לדיני עבודה. הביקורת על פלטפורמות כמו זאת של פייבר היא שהן מעודדות העסקה ללא זכויות סוציאליות. בחברות הללו הודפים את הביקורת, מציינות כי המגמה הזאת צפויה להתרחב גם ככה ומוסיפות כי הן נותנות לאנשים אפשרויות נוספות להתפרנס.

עו"ד מימי צמח, שותפה מייסדת של צמח־שניידר עורכי דין ומומחית בהייטק ובדיני חברות, התייחסה לנושא הזה בשיחה עם "גלובס" ואמרה כי "מה שקורה בפייבר מזכיר את מה שקרה עם פייסבוק בתחילת דרכה, לפני שהבנו שהיא הופכת לתפקד בכל מיני מובנים כמו מדינה, שבה הפרטיות לא רלוונטית או לא מאפשרת קיום. גם בפייבר, יש כל מיני דברים שלא קיימים בעולם שלנו. השאלה היא אם המדינה הזאת תדע להתקיים בלעדיהם, לדוגמה זכויות עובדים, זכויות קניין רוחני. בעיניי, האתגרים של התאגיד הווירטואלי הזה שצריך לתת עליהם את הדעת הם קודם כול השאלה אם נוצרים יחסי עובד־מעביד, ברגע שהפרילנאסרים מתקשרים. אם מדברים על תאגיד ישראלי, הייתי אומרת שיש פה את כל הסממנים של עובד מעביד".

לניתוח המלא (שכולל גם כיוונים עתידיים אפשריים של פייבר).

 

המודל השאפתני של קורטיקה

"כל הגופים שנתקלנו בהם אמרו שזה מאוד יועיל לחברה למצוא מוצר אחד בשוק אחד ולהתמקד בו. לנו תמיד היה קצת קשה, ותמיד ניסינו לפתח את המוצר אבל להמשיך לפתח במקביל את הטכנולוגיה לעוד כיוונים, ובדיעבד אני חושבת שזה השתלם לנו כמה פעמים. הבנו שיש מודל של 'ספין-אופים' והשתעשענו ברעיון של המודל הזה כבר הרבה זמן, אבל בכל פעם שהתייעצנו עם אנשים הם אמרו לנו לא לעשות את זה כי מלא חברות כבר ניסו ונכשלו, שזה המון ביורוקרטיה והמון התעסקות. אז לא היה לנו את האומץ לעשות את זה עד עכשיו".

למרות מה שקרינה אודינייב, מנכ"לית קורטיקה הישראלית, מספרת, החברה החליטה ללכת בדרך הזאת. למעשה, הם קבעו יעד שאפתני - 50 חברות עד 2023 עם שווי כולל של יותר מ-2.5 מיליארד דולר. בינתיים חברת הבינה המלאכותית קורטיקה הקימה שלוש חברות נוספות ויש עוד שתיים בדרך. כל החברות האלו משתמשות בטכנולוגיה של קורטיקה, שלפי מייסדיה, הצליחה לפתח טכנולוגיית למידת מכונה בלתי-מונחית וגנרית, המתאימה ליישום במגוון שימושים. החברה הוקמה ב-2007 על ידי אודינייב, יגאל רייכלגאוז ופרופ' יהושע זאבי.

החברה האחרונה היא קארטיקה, שעל הקמתה הודיעה קורטיקה השבוע. זאת חברה שפועלת בתחום הרכב. בחברה הודיעו על שותפות אסטרטגית עם יצרניות הרכב טויוטה ו-BMW ועם חברת קונטיננטל. שלושתן, ביחד עם OurCrowd, גם השקיעו בחברה. על פי הערכות בענף מדובר בגיוס ראשוני מוגבל יחסית, שמטרתו להגיע לגיוס שני נרחב הרבה יותר בעתיד הנראה לעין. הפעילות של קארטיקה מתחרה במידה רבה במובילאיי.

יסמין יבלונקו פירסמה כתבה מפורטת על החברה, שבו ריאיינה את המייסדים, דנה במודל העסקי של הקמת החברות, התייחסה להיעדר משקיעים ישראלים ועוד.

 

שווי ההשקעות של סופטבנק נחתך

כנראה שעוד מוקדם לשאול את השאלה הזאת (אבל אעשה את זה בכל זאת), אך מה ניתן ללמוד מהנפקת WeWork על סופטבנק? לפי דיווחים, בין השאר בוול סטריט ג'ורנל, WeWork מקבלת ממשקיעים אינדיקציות שהם מוכנים לתת לה שווי של 25 מיליארד דולר בלבד, 22 מיליארד דולר פחות משוויה בסבב הגיוס האחרון. הדבר עשוי את החברה לבטל את ההנפקה, ומהדיווחים עולה כי WeWork מנסה לגייס כספים בשוק הפרטי.

אובר - השקעה גדולה נוספת של סופבנק - ירדה ב-23% מאז ההנפקה והיא נסחרת קרוב למחיר הנמוך ביותר מאז שהונפקה לפני ארבעה חודשים.

אני יודע שסופטבנק שחקנית לטווח ארוך, ארוך מאוד אפילו. אולם בחברות כאלו, שזקוקות לסכומי עתק כדי להתקיים, בסופטבנק יצטרכו לחשוב האם זה נכון בעבורה להזרים עוד ועוד כספים (בעבר כבר חתכה בחדות השקעה מתוכננת ב-WeWork). קשה להגיד מה יהיה עם סופטבנק, אבל מכיוון שאני חושב שהקרנות שלה הן אחד הדברים המעניינים והחשובים בתעשיית ההייטק העולמית (בתחזית פסימית גם שליליים), אני ממליץ להמשיך לעקוב.

עוד ניוז על WeWork: בעקבות ביקורת רבה, אדם נוימן החזיר לחברה 5.9 מיליון דולר שהוא קיבל בעסקת בעלי עניין בגין הזכויות על שם החברה We. בוול סטריט ג'ורנל מתארים את הבעיות שממשיכות להדאיג את המשקיעים, בעיקר בהקשר לממשל תאגידי.

 

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

● לפני כשבוע נפטר גיא סלע, המייסד והמנכ"ל של חברת סולאראדג', לאחר מאבק במחלת הסרטן. סלע אמנם הקים חברה ששוויה 4 מיליארד דולר, אך הוא לא מוכר במיוחד בציבור הרחב. הוא לחם בסיירת מטכ"ל, זכה בפרס ביטחון ישראל על אחד מפיתוחיו הטכנולוגיים והקים חברה ישראלית שעוסקת באנרגיית שמש ושווה מיליארדי דולרים. שותפיו לדרך מתארים אותו כ"אדם הכי חכם שהכרנו". המשקיעים בחברה מזכירים את שמו בנשימה אחת עם גיל שויד ויוסי ורדי. הדס מגן עם הסיפור של סלע ז"ל.

● החוקרת רגינה ברזילי הישראלית וחוקרים נוספים מ-MIT פיתחו מודל המבוסס על למידת מכונה שיכול לאבחן סרטן שד מוקדם יותר. בראיון ל"גלובס" מתארת ברזילי את הבעיות בשיטה הנוכחית, מסבירה למה היא לא תקפה לנשים אפרו-אמריקאיות, ומוסיפה: "היום אנחנו מתבססים על עין אנושית במקום על אוטומציה". ראיון מאוד מעניין של אושרית גן-אל וגלי וינרב, שמלמד אותנו כמה אנחנו עוד יכולים להרוויח משילוב של טכנולוגיה בעולמות מסורתיים.

● לאחר שנים ארוכות שבהן לא מסחרה את רעיונותיה ורשמה פטנטים רק דרך המוסדות האקדמיים, פרופ' שפי גולדווסר, מבכירות מומחי ההצפנה בעולם, הצטרפה לסטארט-אפ. בראיון לשלומית לן היא מסבירה למה הפחד מאובדן הפרטיות המוחלט הביא אותה לשינוי גישה ואומרת: "אם אתה מעצב את ההצפנה בצורה הנכונה, אין מספיק זמן ביקום כדי לפצח אותה".

● על החדשנות הטכנולוגית שלה אין מחלוקת, אבל לאחרונה גוגל משחררת לשוק מוצרים שזוכים למחמאות דווקא בשל העיצוב המוקפד והחדשני שלהם. איך זה קרה? חלק מההסבר נעוץ במעבדת העיצוב שנחנכה בשנה שעברה ונחשפת לראשונה. כתבה מתורגמת של פאסט קומפני.

● איך מודדים את חברות מסחור הידע שתפקידן לקחת ידע מחקרי ואקדמי אל השוק העסקי? התשובה האוטומטית היא ההכנסות שלהן. אבל איך בודקים את השיפור שלהן? בחברות עצמן אומרים, במידה רבה של צדק, שההכנסות משקפות את הפעילות שלהן, אך זאת של לפני עשר שנים. לכן, הן מתנגדות לגישה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמפרסם דוחות שכוללים את הכנסות החברה, והן פירסמו דוח אלטרנטיבי. כתבה של יסמין יבלונקו.

● שיפורים טכנולוגיים ושינויים בהרגלי הצפייה שלחו את תעשיית הקולנוע לייצר סרטונים שמתאימים לנסיעה ממוצעת במונית. בדרך לליבם של הצופים הם יתמודדו עם אתגרים רבים: מתחרות עם הסטוריז של אינסטגרם ותוכני נטפליקס ועד הקושי למשוך טאלנטים לסרטים בסגנון החדש. הוליווד מהמרת על המכשיר שבכיס שלכם. כתבה של וול סטריט ג'ורנל.

ומה בתעשייה

גיוסי הון

● החברה הישראלית פרימטראיקס (PerimeterX), המפתחת טכנולוגיה לזיהוי וחסימת בוטים, הודיעה גייסה 14 מיליון דולר נוספים, והרחיבה את סבב הגיוס האחרון שלה מ-43 ל-57 מיליון דולר (בסך כל גייסה החברה 92 מיליון דולר). פרימטראיקס הוקמה ב-2014 על ידי עמרי אילוז, עידו ספרותי ואופיר אשכנזי. את הסבב הובילה Scale Ventures Partners, והשתתפו בו דויטשה טלקום קפיטל, סיילספורס ונצ'רס, אדמס סטריט פרטנרס, קיינן פרטנרס, ורטקס ונצ'רס ודאטה קולקטיב ( DCVC ). לידיעה המלאה.

● חברת הסטארט-אפ ניורה (Neura), המפתחת פלטפורמה לאיסוף מידע וניתוח התנהגות של צרכנים, גייסה 16 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 32 מיליון דולר). החברה, שמנוהלת על ידי עמית המר, הוקמה ב-2013 על ידי אורי שעשוע, גיל מלר, טרינו מאגי וגלעד מאירי. מנכ"ל החברה בשנתיים וחצי האחרונות הוא עמית המר. את הסבב הובילה קרן פיטנגו, שהובילה גם את ההשקעה הקודמת בחברה, יחד עם זרוע ההשקעות של קונגלומרט המדיה האמריקאי Qurate Retail של המיליארדר ג'ון ס. מלון. עוד השתתפו בסבב: Moneta Capital , אמדוקס, AXA Ventures ומשקיעים נוספים. לידיעה המלאה.

● קרן ההון סיכון ויולה פינטק לקחה חלק בסבב גיוס של החברה האמריקאית T-REX, שגייסה 15 מיליון דולר (עד כה גייסה 25 מיליון דולר). T-Rex, שמחזיקה במרכז פיתוח בישראל, הוקמה לפני ארבע שנים על ידי בנג'י כהן. בסבב הגיוס השתתפו גם סיטי בנק, Westly Group בנק מימון התשתיות האוסטרלי Macquarie ו-Innogy . החברה פיתחה מערכת שמחליפה את השימוש בגיליונות אקסל בעסקאות מימון מורכבות של תשתיות. לידיעה המלאה.

הנפקה:

החברה הישראלית Zoomd המספקת פלטפורמה למנועי חיפוש לאתרים ופלטפורמת הפצה ושיווק, גייסה כ-7 מיליון דולר אמריקאי (כ-10 מיליון דולר קנדי), בהנפקה בבורסה של טורונטו (טיקר: ZOMD ) לפי שווי של 70 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2012 על ידי עמרי ארגמן, ניב שרוני,עמית בוהנסקי ועופר איתן. לידיעה המלאה.

לסיכום השבועי הקודם.

עוד כתבות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות