גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המילה האחרונה: ארבעה גאדג'טים חמים מתערוכת האלקטרוניקה בברלין

טלוויזיה ברזולוציה כפולה, מחשבים ניידים עם ביצועים טובים הרבה יותר, שעון חכם וחדשני עם חיישנים ואפליקציות בריאות, ומסך עם מסגרת להצגת יצירות אומנות בסלון

תערוכת מוצרי האלקטרוניקה והצריכה הביתיים IFA יצאה לדרך בברלין בשבוע שעבר, וכרגיל מכתיבה את הטרנדים הבאים בתחום האלקטרוניקה הביתית.

מסכי ה-8K מתחילים לרדת אל העם

לטכנולוגיות חדשות בתחום האודיו-וידיאו, ובעיקר בתחום הטלוויזיות, יש מסלול אבולוציה ידוע ומוכר: תחילה, הן מושקות בתור פריצת דרך אקזוטית וייחודית, בעיקר במסכי ענק שעולים אלפי עד עשרות אלפי דולרים ומיועדים ללקוחות נטולי מגבלות תקציב שחייבים את "המילה האחרונה". ואולם בטרם הם מספיקים לצבור אבק מחלחלת הטכנולוגיה מטה אל המוצרים העממיים, ומחירה נחתך דרמטית.

"המילה האחרונה" בתערוכת CES השנה הייתה מסכים ברזולוציית 8K, כלומר פי שניים ממסכי ה-4K שנחשבים כיום לסטנדרט בשוק ההמוני. הטכנולוגיה הזו התקבלה בתשואות, על אף שהיא על גבול יכולת ההבחנה של העין האנושית, ובשנה החולפת ראינו אותה במסכים של 65 עד 98 אינץ' ומעלה ובמחירים שמתחילים באזור ה-6,000 דולר ומגיעים עד 70 אלף דולר.

אבל בתערוכת IFA "הירידה אל העם" כבר החלה, עם מסך 8K בגודל הגיוני של 55 אינץ' מסדרת ה-Q900R של חברת סמסונג. העיצוב די דומה לזה של האחים הגדולים והיקרים יותר וכולל "קופסת חיבור" פשוטה יחסית, שמתחברת לטלוויזיה באמצעות כבל אחד ומונעת את הסבך המוכר של כבלי חיבור. הקופסה מכילה בין השאר שלושה חיבורי USB, ארבעה חיבור HDMI, חיבור בלוטות' וכמובן חיבורי רשת.

כמו כן יש במסכים מערכת הפעלה חכמה מדור חדש עם תמיכה בערוצי התוכן האינטרנטיים המוכרים - שרובם עדיין לא תומכים בשידורים באיכות 8K - ומעבד חדש ומרובה ליבות עם "יכולות AI" אופנתיות שלומדות את ההעדפות של הצופים ומספקות המלצות תוכן אוטומטיות. המפרט כולל טווח רחב מאוד של צבעים וניגודיות וזווית צפייה, סייען אישי שמקבל פקודות קוליות באמצעות מערך מיקרופונים היקפי ועוד. המחיר בארה"ב עומד על כ-2,500 דולר וגם הוא כנראה יצנח כשהמותגים הסיניים יתחילו להסתער על שוק ה-8K.

QLED 8K / צילום: שאטרסטוק

שעוני א.ק.ג. חכמים לכל דורש

אם לא עקבתם לאחרונה אחרי שוק השעונים החכמים קרוב לוודאי שהחמצתם את מילת הבאז האחרונה - חיישן "ECG" או "א.ק.ג.". חברת אומרון היפנית הייתה הראשונה שהשיקה יכולת מעקב אחר קצב הלב המובנית בתוך שעון, אפל תדלקה את הטרנד עם הדור הרביעי של האפל ווטש שהושק בסוף השנה שעברה, וכעת החידוש הולך ומתפשט בשוק המכורים לכושר ובריאות.

בתערוכת IFA הגיעה תורה של חברת אסוס להציג את המתמודד שלה בתחום - VivoWatch SP. זהו שעון עגול ואלגנטי שמעוצב במתכונת של שעוני אופנה אנלוגיים, אבל מכיל מערך מרשים של חיישנים ואפליקציות בריאות.

החידוש המרכזי כאמור הוא חיישנים מובנים של ECG ו-PTT (מודד קצב מעבר הדם בין עורקים). המידע מהם מצטרף למידע המגיע מחיישנים מקובלים על מנת להעניק לבעל שעון תמונת מצב מיידית אודות מצב המתח הפיזי שלו, לצד התרעות במקרה של חריגה לתחומים מסוכנים. השעון מכיל גם חיישן GPS וחיישן מד גובה, שמשרטטים תמונה מדויקת יותר של המסלול ורמת הקושי של האימון.

חידוש נוסף הוא סוללה מדור חדש, שאמורה לספק עד 14 ימים של פעולה ללא טעינה. השעון מגובה באפקליקציית בינה מלאכותית שאמורה לנתח את פעילותו של המשתמש לאורך זמן ולהפיק ממנה תובנות. השעון יצא לשוק ברבעון האחרון ומחירו טרם פורסם.

לפטופים 2020: פחות אבל יותר

הסינים כבשו נתח רציני משוק הלפטופים העולמי, אבל היצרנים הממוסדים לא מרימים ידיים והתשובה שלהם היא "יותר": יותר כוח עיבוד, יותר יכולות גרפיות ויותר ביצועים - למי שמוכן לשלם כמובן.

דוגמה קיצונית במיוחד היא סדרת ה-"ProArt StudioBook" של חברת אסוס שהוצגה בתערוכה, המספקת ביצועים של תחנת עבודה גרפית בתוך מארז לפטופ מקובל. לב המערכת הוא מעבד ה-I9 החדש של אינטל שרק הוכרז לאחרונה, והוא מקבל גיבוי ממעבד גרפי ייעודי מדגם "קוואדרו RTX 6000" של אנבידיה. המסך התקני הוא בגודל 15 אינץ' כאשר יש גם אופציה ל- 17 אינץ', והוא תומך ברזולוציה של 4K ובקצב רענון של 120 הרץ לטובת יישומי עריכת וידיאו מקצועיים. המחשב יושק באוקטובר, ועל אף שמחירו לא פורסם אפשר לצפות לתג מרשים של אלפי דולרים.

חברת Razer לעומת זאת, היצרנית מוכרת של מחשבי גיימרים, ביצעה את מה שנחשב כמעט בלתי אפשרי - הכנסת ביצועי גיימרים מקצועיים לתוך פורמט של מחשב אולטרה-בוק דקיק וקליל. המחשב מדגם Blade Stealth 13 שוקל פחות מ-1.3 קילו ועוביו פחות מסנטימטר, אבל הוא מכיל כרטיס גרפי עם כוח אש רציני - GTX1650 - מבלי להתפשר על הקירור הנדרש. גם המסך מציג שילוב לא טיפוסי של 13 אינץ' עם רזולוציית 4K מלאה. המעבד הוא I7 חזק מהדור העשירי של אינטל והזיכרון נדיב. המחיר צפוי להתחיל מאזור ה-1,300 דולר.

ואילו חברת Acer התמקדה בביצועי המסך של הדור האחרון של מחשב הגיימרים "Predator Triton 500" שהוצג בתערוכה. זהו מסך ה-15 אינץ' הראשון עם קצב רענון של 300 הרץ - כלומר יכולת להציג עד 300 פריימים לשנייה. המפרט המלא תלוי בהזמנה וכולל בין השאר כרטיסים גרפיים עם 6 ג'יגה ייעודיים, והמחיר צפוי להתחיל באזור 2,800 דולר.

"תמונת" קיר מקושרת לענן

בין כל השיפורים והשדרוגים למוצרים קיימים שהוצגו בתערוכה, מרענן לראות לעתים ניסיונות להמציא קטגוריות חדשות של מוצרים. דוגמה אחת היא תמונת הקיר הווירטואלית החדשה של יצרנית הציוד ההיקפי NetGear, המבוססת על טכנולוגיה של חברת הסטארט-אפ Meural שאותה רכשה נטגיר בשנה שעברה.

מדובר במסך סופר-שטוח ברזולוציה גבוהה, המוקף במסגרות אומנותיות שאותן ניתן להזמין לפי דרישה. אולם בניגוד ל"מסכי תמונה" מקובלים שראינו בעבר, הערך המוסף כאן הוא קישוריות לשירות בענן אשר מאפשר "להשאיל" ולהציג על המסך ברזולציה גבוהה למעלה מ-30 אלף יצירות אומנות סרוקות, שנמצאות במוזיאונים ברחבי העולם ואף באוספים פרטיים.

השירות כרוך בתשלום מנוי חודשי עבור זכויות היוצרים וזכויות ההצגה של כל תמונה, אולם בתמורה מקבלים סריקה שנאמנה ב-100% למקור, וכמובן יכולת לשנות את עיצוב קירות הבית ואת "אוסף האומנות" בהתאם למצב הרוח, גחמות מעצבי הפנים ועוד. המסכים מגיעים בגדלים של 21 ו-27 אינץ' עם אופציה להתקן תלייה שמאפשר הצגה בצורה אנכית או אופקית. מחירי החומרה נעים בין 400 ל-700 דולר בהתאם לגודל ולמסגרת, ומחירי השירות החודשי טרם פורסמו. 

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על "התרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

פינוי פצועים מירי פצמ''רים בכרם שלום / צילום: N12

7 פצועים מירי פצמ"רים מרפיח; גלנט: "סימנים שחמאס לא יילך למתווה"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • מטח כבד לצפון: 65 שיגורים לאצבע הגליל • שבעה ישראלים נפצעו, בהם שלושה במצב קשה, מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, גבר כבן 65 נפצע קל מרסיסים • צה"ל והשב"כ חיסלו את אחד ממפקדי חטיבת רפיח בג'יהאד האיסלאמי • עדכונים בולטים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע