גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המילה האחרונה: ארבעה גאדג'טים חמים מתערוכת האלקטרוניקה בברלין

טלוויזיה ברזולוציה כפולה, מחשבים ניידים עם ביצועים טובים הרבה יותר, שעון חכם וחדשני עם חיישנים ואפליקציות בריאות, ומסך עם מסגרת להצגת יצירות אומנות בסלון

תערוכת מוצרי האלקטרוניקה והצריכה הביתיים IFA יצאה לדרך בברלין בשבוע שעבר, וכרגיל מכתיבה את הטרנדים הבאים בתחום האלקטרוניקה הביתית.

מסכי ה-8K מתחילים לרדת אל העם

לטכנולוגיות חדשות בתחום האודיו-וידיאו, ובעיקר בתחום הטלוויזיות, יש מסלול אבולוציה ידוע ומוכר: תחילה, הן מושקות בתור פריצת דרך אקזוטית וייחודית, בעיקר במסכי ענק שעולים אלפי עד עשרות אלפי דולרים ומיועדים ללקוחות נטולי מגבלות תקציב שחייבים את "המילה האחרונה". ואולם בטרם הם מספיקים לצבור אבק מחלחלת הטכנולוגיה מטה אל המוצרים העממיים, ומחירה נחתך דרמטית.

"המילה האחרונה" בתערוכת CES השנה הייתה מסכים ברזולוציית 8K, כלומר פי שניים ממסכי ה-4K שנחשבים כיום לסטנדרט בשוק ההמוני. הטכנולוגיה הזו התקבלה בתשואות, על אף שהיא על גבול יכולת ההבחנה של העין האנושית, ובשנה החולפת ראינו אותה במסכים של 65 עד 98 אינץ' ומעלה ובמחירים שמתחילים באזור ה-6,000 דולר ומגיעים עד 70 אלף דולר.

אבל בתערוכת IFA "הירידה אל העם" כבר החלה, עם מסך 8K בגודל הגיוני של 55 אינץ' מסדרת ה-Q900R של חברת סמסונג. העיצוב די דומה לזה של האחים הגדולים והיקרים יותר וכולל "קופסת חיבור" פשוטה יחסית, שמתחברת לטלוויזיה באמצעות כבל אחד ומונעת את הסבך המוכר של כבלי חיבור. הקופסה מכילה בין השאר שלושה חיבורי USB, ארבעה חיבור HDMI, חיבור בלוטות' וכמובן חיבורי רשת.

כמו כן יש במסכים מערכת הפעלה חכמה מדור חדש עם תמיכה בערוצי התוכן האינטרנטיים המוכרים - שרובם עדיין לא תומכים בשידורים באיכות 8K - ומעבד חדש ומרובה ליבות עם "יכולות AI" אופנתיות שלומדות את ההעדפות של הצופים ומספקות המלצות תוכן אוטומטיות. המפרט כולל טווח רחב מאוד של צבעים וניגודיות וזווית צפייה, סייען אישי שמקבל פקודות קוליות באמצעות מערך מיקרופונים היקפי ועוד. המחיר בארה"ב עומד על כ-2,500 דולר וגם הוא כנראה יצנח כשהמותגים הסיניים יתחילו להסתער על שוק ה-8K.

QLED 8K / צילום: שאטרסטוק

שעוני א.ק.ג. חכמים לכל דורש

אם לא עקבתם לאחרונה אחרי שוק השעונים החכמים קרוב לוודאי שהחמצתם את מילת הבאז האחרונה - חיישן "ECG" או "א.ק.ג.". חברת אומרון היפנית הייתה הראשונה שהשיקה יכולת מעקב אחר קצב הלב המובנית בתוך שעון, אפל תדלקה את הטרנד עם הדור הרביעי של האפל ווטש שהושק בסוף השנה שעברה, וכעת החידוש הולך ומתפשט בשוק המכורים לכושר ובריאות.

בתערוכת IFA הגיעה תורה של חברת אסוס להציג את המתמודד שלה בתחום - VivoWatch SP. זהו שעון עגול ואלגנטי שמעוצב במתכונת של שעוני אופנה אנלוגיים, אבל מכיל מערך מרשים של חיישנים ואפליקציות בריאות.

החידוש המרכזי כאמור הוא חיישנים מובנים של ECG ו-PTT (מודד קצב מעבר הדם בין עורקים). המידע מהם מצטרף למידע המגיע מחיישנים מקובלים על מנת להעניק לבעל שעון תמונת מצב מיידית אודות מצב המתח הפיזי שלו, לצד התרעות במקרה של חריגה לתחומים מסוכנים. השעון מכיל גם חיישן GPS וחיישן מד גובה, שמשרטטים תמונה מדויקת יותר של המסלול ורמת הקושי של האימון.

חידוש נוסף הוא סוללה מדור חדש, שאמורה לספק עד 14 ימים של פעולה ללא טעינה. השעון מגובה באפקליקציית בינה מלאכותית שאמורה לנתח את פעילותו של המשתמש לאורך זמן ולהפיק ממנה תובנות. השעון יצא לשוק ברבעון האחרון ומחירו טרם פורסם.

לפטופים 2020: פחות אבל יותר

הסינים כבשו נתח רציני משוק הלפטופים העולמי, אבל היצרנים הממוסדים לא מרימים ידיים והתשובה שלהם היא "יותר": יותר כוח עיבוד, יותר יכולות גרפיות ויותר ביצועים - למי שמוכן לשלם כמובן.

דוגמה קיצונית במיוחד היא סדרת ה-"ProArt StudioBook" של חברת אסוס שהוצגה בתערוכה, המספקת ביצועים של תחנת עבודה גרפית בתוך מארז לפטופ מקובל. לב המערכת הוא מעבד ה-I9 החדש של אינטל שרק הוכרז לאחרונה, והוא מקבל גיבוי ממעבד גרפי ייעודי מדגם "קוואדרו RTX 6000" של אנבידיה. המסך התקני הוא בגודל 15 אינץ' כאשר יש גם אופציה ל- 17 אינץ', והוא תומך ברזולוציה של 4K ובקצב רענון של 120 הרץ לטובת יישומי עריכת וידיאו מקצועיים. המחשב יושק באוקטובר, ועל אף שמחירו לא פורסם אפשר לצפות לתג מרשים של אלפי דולרים.

חברת Razer לעומת זאת, היצרנית מוכרת של מחשבי גיימרים, ביצעה את מה שנחשב כמעט בלתי אפשרי - הכנסת ביצועי גיימרים מקצועיים לתוך פורמט של מחשב אולטרה-בוק דקיק וקליל. המחשב מדגם Blade Stealth 13 שוקל פחות מ-1.3 קילו ועוביו פחות מסנטימטר, אבל הוא מכיל כרטיס גרפי עם כוח אש רציני - GTX1650 - מבלי להתפשר על הקירור הנדרש. גם המסך מציג שילוב לא טיפוסי של 13 אינץ' עם רזולוציית 4K מלאה. המעבד הוא I7 חזק מהדור העשירי של אינטל והזיכרון נדיב. המחיר צפוי להתחיל מאזור ה-1,300 דולר.

ואילו חברת Acer התמקדה בביצועי המסך של הדור האחרון של מחשב הגיימרים "Predator Triton 500" שהוצג בתערוכה. זהו מסך ה-15 אינץ' הראשון עם קצב רענון של 300 הרץ - כלומר יכולת להציג עד 300 פריימים לשנייה. המפרט המלא תלוי בהזמנה וכולל בין השאר כרטיסים גרפיים עם 6 ג'יגה ייעודיים, והמחיר צפוי להתחיל באזור 2,800 דולר.

"תמונת" קיר מקושרת לענן

בין כל השיפורים והשדרוגים למוצרים קיימים שהוצגו בתערוכה, מרענן לראות לעתים ניסיונות להמציא קטגוריות חדשות של מוצרים. דוגמה אחת היא תמונת הקיר הווירטואלית החדשה של יצרנית הציוד ההיקפי NetGear, המבוססת על טכנולוגיה של חברת הסטארט-אפ Meural שאותה רכשה נטגיר בשנה שעברה.

מדובר במסך סופר-שטוח ברזולוציה גבוהה, המוקף במסגרות אומנותיות שאותן ניתן להזמין לפי דרישה. אולם בניגוד ל"מסכי תמונה" מקובלים שראינו בעבר, הערך המוסף כאן הוא קישוריות לשירות בענן אשר מאפשר "להשאיל" ולהציג על המסך ברזולציה גבוהה למעלה מ-30 אלף יצירות אומנות סרוקות, שנמצאות במוזיאונים ברחבי העולם ואף באוספים פרטיים.

השירות כרוך בתשלום מנוי חודשי עבור זכויות היוצרים וזכויות ההצגה של כל תמונה, אולם בתמורה מקבלים סריקה שנאמנה ב-100% למקור, וכמובן יכולת לשנות את עיצוב קירות הבית ואת "אוסף האומנות" בהתאם למצב הרוח, גחמות מעצבי הפנים ועוד. המסכים מגיעים בגדלים של 21 ו-27 אינץ' עם אופציה להתקן תלייה שמאפשר הצגה בצורה אנכית או אופקית. מחירי החומרה נעים בין 400 ל-700 דולר בהתאם לגודל ולמסגרת, ומחירי השירות החודשי טרם פורסמו. 

עוד כתבות

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול

כריכת הספר ''אף פעם''. בעיגול: נורית זרחי / צילום: תמר מצפי

הקומיקס החדש של נורית זרחי מתפרץ לנושא הנפיץ ביותר שספרי ילדים מדלגים מעליו

ממלכת הילדים של נורית זרחי אף פעם לא פחדה לארח היבדלות ואפילו אכזריות אנושית ● הפעם, בעשור התשיעי לחייה, סופרת הילדים מפציעה עם קומיקס על המוות, הכתוב בהומור שירכך את לבם של קוראים צעירים ומבוגרים כאחד

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

בג"ץ בצו על-תנאי ללוין: נמק מדוע אינך מכנס את הוועדה לבחירת שופטים

לפי הצו, שר המשפטים ינמק עד 8 במרץ מדוע לא כינס את הוועדה לבחירת שופטים מאז ינואר 2025 לצורך איוש התקנים החסרים בכל ערכאות הרשות השופטת ● הצו ניתן בהמשך לדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון, במסגרתו השופט אלכס שטיין סיפר בין היתר כי "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" בשל המחסור בשופטים ● מנגד, לוין טען כי החוק נותן לו שיקול-דעת לפעול בהתאם לאידאולוגיה שלו

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת נוטרילון: האם אפשר היה לזהות את הזיהום מוקדם יותר?

פרשת נוטרילון הולכת ומסתעפת, והוחלט למנות ועדת בדיקה מיוחדת על מנת לוודא ממה נפטר תינוק בן ארבעה שבועות ● השאלות הלא פתורות בשלב זה הן: מדוע עבר שבוע מפטירת התינוק ועד הדיווח על כך, האם משרד הבריאות היה יכול לאתר את הרעלן מהר יותר, ומדוע זו כנראה לא הפעם האחרונה שנראה בעיות במזון לתינוקות? ● גלובס עושה סדר 

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

תקלה בשירות / צילום: Shutterstock, Ken stocker

תקלה בשירותי הטלוויזיה של הוט: "התקלה מיודעת ונמצאת בטיפול"

לקוחות הוט ברחבי הארץ מדווחים הערב על תקלה בשירותי הטלוויזיה של החברה, שבגללה לא ניתן לצפות בשידורים ● לצד זאת, לקוחות מדווחים כי הם לא מצליחים ליצור קשר עם המוקד של הוט

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

נבחנים בבחינה / אילוסטרציה: Shutterstock

האנגלית יוצאת מהפסיכומטרי ותהפוך למבחן חדש

מדצמבר 2026 יופרד תחום האנגלית מהבחינה הפסיכומטרית, ומעתה היא תכלול שני תחומים בלבד: חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, כאשר רמת האנגלית תיבחן בבחינה נפרדת וממוחשבת ● בעקבות זאת משך הבחינה יתקצר בשעה ● השינוי ישפיע על הקבלה למוסדות האקדמיים החל מ-2027, וכל מוסד יחליט לגבי כל מסלול לימוד האם הקבלה תדרוש גם ציון באנגלית

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

אלכסיי נבלני / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

אירופה מאשימה את רוסיה: נבלני נרצח על ידי רעל צפרדעים

אירופה מאשימה את רוסיה בהרעלת מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני לאחר שבגופו נמצא הרעלן הנדיר אפיבטידין, שמקורו בצפרדעים ארסיות מאקוודור ● בריטניה טוענת שרק למוסקבה הייתה יכולת להשתמש ברעלן ותפנה לארגון לאיסור נשק כימי בהאשמה נגד הפרת האמנה ● הקרמלין טרם הגיב

שי דורון

"מסרבת לטיפוסים מגעילים": הכדורסלנית שפתחה בקריירה חדשה ומפתיעה

היא הייתה הישראלית הראשונה בדראפט הליגה הטובה בעולם, אבל את עולם ההון סיכון הכירה מהבית, מאביה שהיה ממקימי גרינפילד פרטנרס ● כיום, כשהיא מנהלת את מועדון האנג'לים Clutch Capital ופעילות של קרן קנדית ציונית, שי דורון מספרת לגלובס למה היא מסרבת לכסף של "טיפוסים מגעילים", ואיך זה מרגיש שהשיחה משתנה מ"אבא של שי" ל"הבת של יהודה" בחדרי הישיבות

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

משבר הביצוע: לפחות שבע חברות נקלעו לאחרונה לקשיים

לפחות שבע חברות הפועלות בענף ביצוע הפרויקטים הגישו לאחרונה בקשה להקפאת הליכים או לעיכוב הליכים, בשל היקף חוב כולל של 850 מיליון שקל ויותר ● משבר כוח־האדם נפתר לכאורה, אבל גלי ההדף של המחסור, כך נראה, מגיעים עכשיו

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים