גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כרטיס אשראי חדש של מקס יאפשר מימוש נקודות להזמנת כרטיסי טיסה

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס החוץ-בנקאי "סקיי מקס" ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים דרך אתר ייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום ● באתר הייעודי אפשר להזמין כרטיסי טיסה של כל החברות, כולל חברות לואו קוסט

אחרי שלא זכתה במכרז להפעיל את כרטיס האשראי של מועדון הנוסע המתמיד של אל על (בהתמודדות מול כאל-מאסטרקארד), חברת כרטיסי האשראי מקס הולכת על פורמט אחר בתחום התעופה: החברה משיקה היום (א') כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, SKYMAX, שיאפשר מימוש נקודות נצברות בקנייה להזמנה של כרטיסי טיסה.

ההזמנה של כרטיס הטיסה תתאפשר באתר ייעודי שהקימה עבור מקס חברת סמארטאייר מקבוצת תלמה, בכתובת sky.max.co.il.

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס סקיי מקס ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים (מזוודות, הושבה וכו') דרך האתר הייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום. אפשר לשלם על כרטיסי הטיסה המוצעים באתר, של מגוון חברות תעופה כולל חברות לואו קוסט, בנקודות מקס או בשילוב של כסף ונקודות.

מקס מגיעה עם כמה בשורות מעניינות לצרכנים: ראשית, התשלום עבור הכרטיס יכלול את כל התשלומים, לרבות מסי נמל. במימוש נקודות נוסע מתמיד של מועדונים אחרים לכרטיסי בונוס, יש להשלים את מסי הנמל בנפרד. מסי נמל יכולים לנוע בין עשרות דולרים לכרטיס ויותר מ-100 דולר כאשר מדובר בטיסות ללונדון למשל.

זאת ועוד, מקס לא מגבילה את מספר הנקודות שניתן לצבור מדי חודש ביחס הבא: על כל קנייה ב-160 שקל צוברים שקל אחד, ועל כל תשלום לרשויות (חברת החשמל, ארנונה, מים וכו') יחס הצבירה הוא 1 שקל לכל 320 שקל. בחצי השנה הראשונה לא ייגבו דמי כרטיס, ומהחודש השביעי הם יעמדו על כ-20 שקל בחודש, כלומר 240 שקל בשנה. המצטרפים יקבלו 100 נקודות מתנה. כל נקודה שוות-ערך לשקל אחד בקנייה של כרטיס טיסה.

כרטיס האשראי סקיי מקס אומנם יכלול פורמט של כרטיס זהב או פלטינום - אלא שהן דמי הכרטיס והן דמי ההמרה של הקניות לנקודות יהיו זהים בכל הכרטיסים. גם לקוחות עסקיים יכולים להנפיק כרטיס ולצבור נקודות ללא הגבלה. המגבלה שכן מציבה מקס היא למימוש הנקודות לתקופה של 3 שנים, בדומה לנקודות שצוברים חברי הנוסע המתמיד של אל על.

במקס מעריכים כי היקף השימוש הממוצע בחודש בכרטיס יהיה גדול בהרבה מהממוצע בשימושים בכרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים, שעומד על 2,600 שקל. לשם המחשה, בפליי קארד היקף השימוש החודשי הממוצע גבוה משמעותית ועומד על 4,500 שקל בחודש לכרטיס בייסיק (75% מכלל הכרטיסים) ועל 20 אלף שקל בחודש לפלח היוקרה. פליי קארד צפויה להגיע למחזור של 30 מיליארד שקל בשנה ב-2019.

נקודה מעניינת נוספת היא שצבירת הנקודות במקס סקיי יכולה להיעשות במקביל לצבירת נקודות במועדוני הנוסע המתמיד, צבירה אשר נעשית מכורח ביצוע הטיסות עצמן - כך שלמעשה גם על כרטיסים שנרכשו בנקודות מקס, הנוסעים המתמידים ממשיכים לצבור נקודות או מיילים בהתאם למועדון הנוסע המתמיד שאליו הם משתייכים.

רון פאינרו, מנכ"ל מקס, הקביל את המוצר של מקס ל"שמיים הפתוחים" שעשו מהפכה בכל עולם התעופה בישראל והובילו לגידול של פי שניים בתנועת הנוסעים הישראלים שחצו את ה-8 מיליון בשנה. רבים מהם נוסעים יותר מפעם אחד בשנה. ההקבלה היא לאור העובדה שאת נקודות מקס ניתן לממש בכל חברת תעופה כמעט, כולל אל על.

לפי פאינרו, "השמיים הפתוחים לא חלחלו לחברות האשראי, אשר עדיין מציעות מענה חלקי וכובל. היום אנחנו משנים מהיסוד את כללי המשחק עם כרטיס אשראי חדש שמאפשר לצרכן חופש בחירה אמיתי ברכישת טיסות. בכך, הצרכן יכול ליהנות ממחירי השוק התחרותיים ולמקסם את התמורה שהוא מקבל עבור כל נקודה".

מקס יוצאת במהלך הזה חצי שנה אחרי שהיא נפרדה מבנק לאומי והפכה לגוף פיננסי עצמאי. לפי המודל העסקי של מקס, היא לא גוזרת עמלה או קופון על כל הזמנה של כרטיס טיסה, אלא היא תתבסס על דמי הכרטיס החודשיים ובעיקר על מה שהיא מגדירה "נאמנות ומחויבות" שפורמט הצבירה הזה ייצור בקרב בעלי הכרטיסים שיגבירו את היקפי השימוש כדי לצבור יותר נקודות.

תחרות לפליי קארד של אל על

המתחרה העיקרי של מקס, למרות שאינו מתחרה ישיר היות שהוא פועל בפורמט של מועדון אחד בלבד, הוא כרטיס פליי קארד של אל על. 330 אלף מתוך 2.25 מיליון חברי המועדון של אל על מחזיקים בכרטיס פליי קארד. זהו המספר שמקס מכוונת להגיע אליו בהיבט מספר מחזיקי הכרטיס החוץ-בנקאי שהיא משיקה היום.

כרטיסים חוץ-בנקאיים אחרים שמציעה מקס כוללים את מועדון דרים קארד של קבוצת פוקס, את כרטיס "ביחד בשבילך" של מועדון הצרכנות של ההסתדרות ואת כרטיס המועדון של מחסני השוק.

כרטיס מקס סקיי הוא כרטיס עצמאי, כך שלא ניתן "להלביש" אותו על כרטיס אחר מבית מקס. במקביל, הטבת התעופה של מקס במסלולים של צבירת נקודות למועדוני הנוסע המתמיד של חברות תעופה שונות - ממשיכה.

פליי קארד הוציאה לאחרונה כמה הטבות ושינויים לחברי המועדון שלה באמצעות אתר ייעודי חדש שהיא משיקה. בראיון שהעניק מנכ"ל המועדון ליאור טנר ל"גלובס", הוא מנה חלק מהשינויים שיכללו גם פטור מדמי כרטיס לחברי המועדון המדורגים בדרגת פלטינה ומעלה. דמי הכרטיס בפליי קארד עומדים על כ-20 עד 40 שקל בחודש לפי סטטוס הכרטיס. יחס הצבירה של נקודות אל על עומד על 1 שקל לכל 250 שקל של קניות בכרטיס ו-1 שקל על כל 500 שקל שמשולמים לרשויות. בחלק מבתי העסק מציעה פליי קארד צבירה מועדפת דוגמת צומת ספרים, שקם אלקטריק או הרשת אייס שבהן על קנייה ב-50-80 שקל מקבלים נקודה לצבירה.

את הנקודות מאפשרת אל על להמיר לא רק לכרטיס טיסה אלא גם למוצרים שמשלימים דוגמת ביטוח לטיסה, מוצרים שנמכרים בדיוטי פרי במטוס ואפילו על כרטיסים לסרט או להופעות. יחד המימוש עומד על 1 נקודה ששותת ערך ל-2-3 דולר.

בקרוב תעלה אל על אתר שבו היא תמכור מוצרים שונים לרכישה בנקודות. במקס כל הנקודות הנצברות מיועדות להזמנה של כרטיס טיסה באתר הייעודי שבקרוב ישלב גם בתי מלון להזמנה.

לאחרונה השיקה גם ישראכרט מיזם תעופתי בדמות כרטיס אשראי למועדון הנוסע המתמיד של טורקיש איירליינס, המפעילה 10 טיסות יומיות מנתב"ג לאיסטנבול והמטיסה יותר ממיליון ישראלים בשנה, רובם בטיסות המשך ליעדים שונים. טורקיש היא חברה בברית הגדולה בעולם התעופה, סטאר אליאנס. יחס הצבירה של הכרטיס הזה הוא מייל אחד על כל 6.5 שקל שגוהצו, אלא שההשוואה היא בזירת המימוש של המיילים האלה בהתאם לתנאים של מועדון מיילס אנד מור אליו משתייכת טורקיש. יחסי המימוש שבהם מתומחרים כרטיסי הבונוס תלויים כמו תמיד בענף התעופה בהיצע ובביקוש' והם משתנים עונתית.

במקס כאמור הנקודות מהוות אמצעי תשלום לכרטיסים כפי שהם יתומחרו באתר הייעודי. לפי דוגמה שסיפקו בחברה, למימוש טיסה שעולה 180 דולר ללונדון, יש לגהץ 8,000 שקל בחודש במשך 11 חודשים.

פאינרו מאמין כי התחרות שמקס תעורר עם הכרטיס שלה תוביל ללחץ על המחירים, וכי "בתוך שנה אני מעריך שיקום מתחרה בפורמט דומה".

כרטיס סקיי מקס יציע גם ביטוח חינם לחו"ל בנסיעה של עד 5 ימים (דרך AIG) וכניסה לטרקליני עסקים בנמלי תעופה שונים בעולם בתמורה ל-32 דולר.

עמלת ההמרה של מקס סקיי בקניות בחו"ל (מט"ח) היא 3%, עמלת המרה גבוהה יחסית (לשם המחשה בפלייקארד עמלת ההמרה היא 1.4%). במקרה של ביטול כרטיס טיסה שהוזמן - הנקודות שבאמצעותן שולם הכרטיס חוזרת ליתרה. ביטול של כרטיס האשראי יוביל כמצופה לביטול הנקודות שנצברו ולא מומשו.

עוד כתבות

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים