גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזכיינות מגיעה לעולם החללים המשותפים - מהן התועלות במודל?

זכיינות היא אחת הדרכים של יזם או משקיע לקחת חלק בתחום מתפתח, באמצעות השימוש במותג חזק על כל יתרונותיו ● איך פועל המודל בעולם חללי העבודה המשותפים?

זכיינות בחלל עבודה משותף של Regus. להתחבר לרשת בינלאומית / צילום: Regus
זכיינות בחלל עבודה משותף של Regus. להתחבר לרשת בינלאומית / צילום: Regus

כתבה בשיתוף Regus

עולם הזכיינות מוכר היטב לקהל הישראלי. מזכיינות של סניפים ברשתות ענק ועד לזכיינות על ייבוא מוצרים בבלעדיות לישראל. מודל חדש שהחל צומח בעולם ומגיע עכשיו גם אלינו, מביא את עולם הזכיינות לתחום החללים המשותפים. וכך מציג למעשה סקטור פעילות נדל"ני נוסף למעוניינים.

זכיינות היא שיטה שבה חברה מעניקה את הזכות (זיכיון) לאדם או לקבוצה לעשות שימוש בסימן המסחרי שלה ולהפעיל שירותים מטעמה. עבור החברה היתרון הוא ביכולת להרחיב את פריסת השירותים שלה ללא הצורך לתפעל אותם באופן מלא בעצמה. עבור הזכיין היתרון הוא במטריה היוקרתית שמעניקה לו החברה, ובאפשרות להשתמש בשמה.

בחודשים האחרונים השיקה רשת מרחבי העבודה הבינלאומית Regus, שהינה חלק מקבוצת IWG, תוכנית זכיינות ייחודית המאפשרת ליזמים ובעלי נכסים מקומיים לזכות בזיכיון להפעלת מתחם חללי עבודה משותפים של הרשת בישראל. ישראל היא המדינה השלישית שבה תצא לדרך תוכנית הזכיינות המדוברת, אחרי אנגליה וצרפת. כשבוחנים את המודל החדש, עולות מספר שאלות חשובות, וביניהן מה מייחד את מודל הזכיינות בחללים משותפים, מהן הדרישות מהזכיין מול התמיכה מהחברה, מהו אופן ההתנהלות השוטף וכמובן, שאלת ההזדמנות מול הסיכון בהשקעה.

חברת ריג'ס העולמית מובילה את שוק השכרת המשרדים המשותפים מאז שנת 2000. משרדי החברה פרוסים ב-20 מוקדים ברחבי ישראל כבר כיום וב-3,000 מתחמים נוספים ב-900 ערים מרכזיות ברחבי העולם. כחלק משיטת הפעולה של החברה, היא מאפשרת שיתופי פעולה נרחבים בין המתחמים השונים. כך, אדם ששוכר משרדים של החברה במתחם מסוים, זכאי לכניסה לכלל מתחמי החברה ברחבי העולם. המשמעות עבור זכיינים של החברה היא שקבלת זיכיון של Regus תחבר אותם לרשת הרבה יותר גדולה, ובכך, גם לפוטנציאל לקוחות גדול יותר. הזכיין, למשל, יכול לקלוט את לקוחות החברה ברחבי העולם ולהעניק להם שירותים נוספים בתשלום, כאשר הם מבקשים לעבוד באופן זמני במתחם שבניהולו. זאת בשונה ממצב שבו הוא פועל שלא במסגרת רשת גדולה ולכן קהל הלקוחות הפוטנציאלים שלו קטן יותר.

לא זכיינות סטנדרטית

יש מספר נקודות דמיון ושוני בין מודל הזכיינות המוכר מענפים רבים לבין מודל הזכיינות בחללים משותפים. הדומה הוא כי בשני המקרים מדובר בזיכיון המוענק למפעיל מסוים, וכמו שניתן להעניק אותו, כך ניתן גם לשלול אותו. הזכיין רשאי להפעיל את חלל העבודה המשותף תחת המותג שהעניק לו את הזיכיון אך ורק למשך תקופת החוזה.

עם זאת, בשונה מענפים אחרים שבהם קיימת הזכיינות, במקרה של חללי עבודה משותפים, מדובר קודם כל במוצר שהיזם מפתח בעצמו ורק לאחר מכן מקבל את הזיכיון. כלומר, תוכנית הזכיינות מיועדת ליזמים שמלכתחילה נמצאים בעיצומו של הקמת מתחם חללי עבודה משותפים, או כאלה שמפעילים חלל כזה כיום באופן עצמאי וכעת מעוניינים לזכות בזיכיון להפעלתו תחת מותג Regus. כך, למשל, בחודשים האחרונים פונה החברה ליזמים ובעלי נכסים קיימים בעולם חללי העבודה המשותפים ומציגה בפניהם את האפשרות לפעול כזכיינים שלה. במסגרת התוכנית, היא מציעה את השימוש במותג Regus, ואת השירותים של החברה בחללי העבודה המשותפים שלה - כולל, כאמור, גישה של לקוחות אותו זכיין למתחמים אחרים של Regus ברחבי העולם.

מה נדרש "להביא מהבית" וכיצד מתנהלת הזכיינות?

במסגרת הזכיינות בעולם חללי העבודה המשותפים היזם הוא שעומד מאחורי הפרויקט. בין אם מדובר בפרויקט קיים או בפרויקט חדש שמוקם מאפס, הוא נמצא קודם כל באחריות היזם שצריך להשיג את המימון והמשאבים לתכנון הפרויקט ומימון הבנייה. היזם אחראי גם לניהול הפעילות, התפעול השוטף והתקצוב והכי חשוב - מדובר במתחם השייך לו. הוא הבעלים מבחינת רישום בטאבו על כל המשתמע מכך.

לפרטים על הפעלת חלל עבודה של Regus בזיכיון הקליקו כאן>>

עם זאת, במקרים מסוימים החברה בעלת הזיכיון מעניקה ליווי שוטף וייעוץ במהלך הקמת הפרויקט ובהמשך הדרך. Regus, לדוגמה, מספקת ליזם ייעוץ בנוגע לבחירת מיקום מתחם חללי העבודה המשותפים ולגבי שיקולי כדאיות, תכנון ועיצוב, ולאחר מכן - גם תמיכה בתהליך המכירה, באמצעות מוקדי המכירות של החברה ושיווק המתחם כחלק מהרשת הגלובלית. החבילה כוללת את קידום אתר המתחם במנועי חיפוש, מתן שירותי Back Office לשוכרים וליווי מקצועי גם בעת הפעלת המתחם והשכרתו ללקוחות. כל זאת עבור תשלום שנקבע בין הזכיין לבין החברה. 

חלל עבודה של Regus. ישראל היא המדינה השלישית בעולם בה מושק מודל הזכיינות / צילום: Regus

רווח מול סיכון

בהשקעה בהקמת מתחם חללי עבודה משותפים, כמו בכל השקעה אחרת, יש הזדמנויות מול סיכונים. מצד אחד, מדובר בהשקעה לא מבוטלת - תכנון הפרויקט, הקמת המבנה, שיווק וכן העלויות שנדרש הזכיין לשלם עבור הזיכיון. בנוסף לכך, בשנים האחרונות קמו בישראל מתחמי עבודה משותפים רבים, מה שמגביר את התחרות.

מצד שני, חשוב לזכור כי מודל הזכיינות בחללי העבודה המשותפים נמצא כעת בחיתוליו, ואולי זו ההזדמנות להיכנס לתחום, כפי שבעבר זכייני מסעדות, מכוני כושר ובתי קפה ניצלו את ההזדמנות והרוויחו מכך לאחר מכן.

מעבר לכך, הדרישה לחללי עבודה גמישים, הן מבחינת התנאים והן מבחינת חוזי השכירות, הולכת וגוברת בעולם ובישראל. בשנת 2017 פורסם הסקר השנתי של אתר Flexjobs.com המתמחה בשוק העבודה הגלובלי, אשר חזה כי עד סוף שנת 2020 כ-50% מכל העובדים יהיו ניידים ולכן יידרשו עבורם חללי עבודה גמישים. תחזית נוספת, שמספקת מחלקת המחקר של חברת Regus, גורסת כי עד שנת 2030 ייווצרו ב-16 הכלכלות החזקות בעולם עוד 30 מיליון עבודות שדורשות גמישות בצורה כזו או אחרת של העובד או מקום העבודה. מכאן, ניתן לראות כי הפוטנציאל בתחום קיים וקבלת זיכיון, המקנה מיתוג של חברה מובילה, עשויה להיות אחת הדרכים להיכנס לענף.

על פי המודל העסקי שמציעה קבוצת IWG העולמית, שאליה, כאמור, משתייכת רשת חללי העבודה המשותפים של Regus, ההזדמנות הכלכלית של היזמים נשענת על ארבעה קריטריונים. הקריטריון הראשון הוא שמדובר בחברה שמובילה את שוק חללי העבודה המשותפים, וגדולה כפי שישה מחברות אחרות, מה שמחזק את המותג שאליו משתייך הזכיין; קריטריון שני נוגע לעובדה שכרשת מוכרת יש ל- Regus בסיס צרכנים גדול, כך שהזכיין עצמו לא נדרש להתחיל לשווק את המקום מאפס. הקריטריונים השלישי והרביעי נשענים על יכולות התפעול, המכירה והשיווק - תמיכה שוטפת בתפעול המקום, והאפשרות להשתמש בפלטפורמות המכירה והשיווק שמציעה החברה כדי להמשיך ולקדם את המתחם.

כך או כך, אין ספק כי כניסת תחום חללי העבודה המשותפים לעולם הזכיינות היא התפתחות מעניינת בענף הצומח. היא מאפשרת התרחבות של התחום ומספקת מענה לדרישה עולמית ומקומית. בנוסף, היא פותחת שער ליזמים ומשקיעים לעולם שעד כה התאפיין בחסמי כניסה גבוהים. כעת, בשל האפשרות לפעול במודל זכיינות - הוא נגיש עבורם.

לפרטים על תוכנית הזכיינות של רשת Regus הקליקו כאן>>

עוד כתבות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל