גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כולנו יצורים פצועים שצריכים להירפא”

היא הואשמה בצביעות ובקפריזיות, בהעכרת היחסים עם משפחת המלוכה הבריטית, ובתרומה לקרע בין הנסיכים וויליאם והארי ● על רקע ההתנפלות עליה, קיבלה מייגן מרקל תמיכה בלתי צפויה דווקא מ-72 חברות פרלמנט מרחבי הקשת הפוליטית, שהתאחדו להגן עליה מפני התקשורת ● עכשיו היא משקיעה בבניית נוכחות גלובלית ● קווים לדמותה של מנהיגות נשית מזן חדש

מייגן מרקל  / אינפוגרפיק: גטי אימג'ס
מייגן מרקל / אינפוגרפיק: גטי אימג'ס

בשבועות האחרונים הממלכה הבריטית סוערת, ולא רק בגלל הברקזיט או הבחירות הכלליות שהוקדמו. הדוכס והדוכסית מסאסקס, הנסיך הארי, 35, ורעייתו מייגן מרקל, 38, נטלו לעצמם שישה שבועות ללא חובות מלכותיות, כדי לשהות בלוס אנג’לס בסמוך לאמה של מרקל במה שכינו ‘much needed family time’. המהלך הזה הותיר מדינה שלמה תוהה האם אין זה אלא צעד ראשון לקראת ביסוס בית נוסף מחוץ לבריטניה, או יותר מכך, התנתקות מוחלטת ממשפחת המלוכה, לפחות במובן הרשמי של ההשתייכות אליה, הכוללת מסורת ארוכה של זכויות וחובות.

לחופשה המדוברת קדם סרט דוקומנטרי שבו נחשף עד כמה שחקה השנה האחרונה, בעיקר עקב המתקפה על מרקל מצד התקשורת הבריטית, את חוסנם הנפשי של בני הזוג, ופגעה בהם. מרקל, שכבשה לבבות רבים בממלכה ומחוצה לה על היותה הדמות הצבעונית שהיא, ביותר ממובן אחד, ובזכות פועלה הפמיניסטי, הצליחה גם לקומם עליה רבים. זאת, בעיקר, כאשר התעקשה להתבטא ולהטיף בנושאים פוליטיים כמו ענייני האקלים, בעודה מנהלת אורח חיים ראוותני.

אמרו עליה שהיא צבועה ומתייפייפת, קפריזית ומתערבת בעניינים לא לה, ובעיקר לא שומרת על האיפוק והפאסון הראויים למעמדה. האם הארמון מוכן לניעור מהסוג הזה? האם החברה הבריטית מוכנה? והאם אפשר בכלל להיות מנהיגה חברתית אמיתית כשאת בת מלוכה מורמת מעם?

התחילו את הסיור באפריקה באזורים מוכי אלימות קשה ואונס. מרקל במסגד אוואל, קייפ טאון - צילום: Gettyimages ישראל

במקום הכי נמוך

מרקל היא עוף שונה מזה שרגילים אליו במשפחה המלכותית: היא חמה, דעתנית, מעגלת במרץ את פינות הפרוטוקול המלכותי ופמיניסטית מוצהרת. למעשה, היא הייתה כזאת עוד לפני שידעה לדברר את פעילותה במונחים של אג’נדה. כזכור, כבר בגיל 11 פעלה בהצלחה נגד פרסומת שוביניסטית של פרוקטר אנד גמבל. עם נישואיה להארי היא קיבלה גם מהארמון את ברכת הדרך: באתר המלוכה הרשמי שבו מופיעה הביוגרפיה של חברי המשפחה נכתב כי היא ‘עתידה לנצל את תפקידה כדי לקדם סוגיות פמיניסטיות’.

לא בכדי, החתונה של השניים נחשבת למודרנית ביותר בהיסטוריה המלכותית. עוד בהודעה שהוציא הארמון לפני האירוע הוכרז כי הנסיך צ'ארלס ‘ילווה’ את מייגן, ולא ‘ימסור’ אותה, כפי שהיה נהוג עד אז לומר, והטרמינולוגיה אינה מקרית. בנוסף, השמיטה מייגן את המילה ‘ציות’ משבועת הנישואים, ואל הטקס הגיעה במכונית עם אמה, ולא עם אביה, כמקובל. ואם כל זה לא מספיק, היא גם התעקשה לדבר במהלך האירוע, אף שמסורתית רק הגברים במשפחה היו אמונים על הנאומים.

זו הייתה רק יריית הפתיחה. לאחר נישואיה היא הפכה לפטרונית של ארגונים נוסח ‘סמארט וורקס’, המייעץ לנשים המצויות תקופה ארוכה מחוץ לשוק העבודה, ונוכחותה הורגשה היטב בכל אירוע פמיניסטי משמעותי, כמו חגיגות 125 שנה למתן זכות הבחירה לנשים בניו זילנד, או יום הנערה הבינלאומי.

עד כאן זה פשוט, אפשר להתייחס לזה אפילו בסוג של ביטול: חברה בכירה במשפחת המלוכה, צעירה, רהוטה ואטרקטיבית, שמצהירה על אג’נדה לקידום נשים, קל וחומר שתוזמן לעטר את האירועים הנכונים. אלא שמרקל, בת לאם שחורה ואב לבן, בעלת מודעות עמוקה לפוליטיקת הזהויות המעמדית, לא נשארה לשכשך בפמיניזם הליברלי הפוטוגני הזה. עושה רושם שהיא משתמשת במודע בנכסים המסורתיים ובעניין שסביבה, כדי להביא לקדמת הבמה דווקא את השקופים והמוחלשים על רקע מעמדי ואתני, ומבליטה את אלו שהצלחתן פחות מובנת מאליה.

לפני כשנה, למשל, כשנאמה בניו זילנד, הדגישה כי "הסופרג’יסטיות לחמו לטובת פמיניזם, אבל פמיניזם זה בעצם צדק. הסופרג’יזם לא נוגע רק לזכות ההצבעה לנשים, אלא גם לזכות האדם הבסיסית של כולם, כולל אלו שצומצמו על רקע גזע, אתניות, מגדר או נטייה".

כשלקחה חלק בעריכת גיליון ספטמבר של ה’ווג’ הבריטי כעורכת אורחת, הראשונה ב-103 שנות קיומו, ונדרשה לבחור 15 נשים משפיעות שיוצרות שינוי, בנתה מנעד רחב ומגוון של נשים מצבעים ומרקעים שונים. לצד דמויות כמו ראש ממשלת ניו זילנד, ג’סינדה ארדרן, ופעילת האקלים, גרטה טונברג, הוצבו גם המתאגרפת והדוגמנית הסומלית רמלה אלי, השחקנית המקסיקנית, הפעילה למען זכויות נשים, סלמה הייק, והדוגמנית הדרום סודנית המצליחה והפליטה לשעבר, אדוט אקש.

בסרטון שאותו ליוותה בקולה ביום הנערה הבינלאומי, אמרה כי "לכל נערה יש פוטנציאל, היא הבטחה, ויש לה את הזכות ללמוד, להישמע, להתגלות, להיות בדיוק מה שהיא". לצד האירועים הגדולים היא בוחרת לגעת בנשים גם במקומות הכי נמוכים שלהן. כשהגיעה בנובמבר האחרון לחנוך סניף חדש של מאפיית ‘לומינרי’, רשת שרווחיה מוקדשים לקורבנות תעשיית המין, אמרה לאישה שפגשה שם: "אנחנו כולנו יצורים פצועים שצריכים להירפא" - שום ריחוק מנומס או איפוק בריטי אופייני.

לכן, לא ממש מפתיע שאחד היעדים המועדפים על הארי ומייגן הוא יבשת אפריקה. זהו מקום לא אופייני לפתיחתו של סיור מלכותי, במיוחד כשבוחנים את האזורים שבהם ביקרו, אשר מתאפיינים באלימות קשה ומגפת אונס של נשים. הביקור החל במטה ארגון שמלמד אזרחים על זכויות האדם שלהם, ומלמד נשים טכניקות להגנה עצמית. לאחר מכן נעמדה מרקל מול נשים מקומיות, ואמרה בסולידריות: "אני כאן כאמא, כאישה צבעונית, כאחות". היא חיבקה אותן, נגעה בהן, ודיברה ישירות ובגובה העיניים. ההתנהלות הזאת הופכת את מרקל לאהובה על רבים.

היא מהווה מודל להזדהות, ומצליחה לקרב אל בית המלוכה קהלים שעד כה לא חשו כלפיו זיקה כלל. הדעה הרווחת היא כי הארי ומייגן הרחיבו את העניין במשפחת המלוכה בקרב נשים, משפחות מעורבות וקבוצות אתניות שונות. יש אף כאלה שאומרים כי איש לא תרם בעת האחרונה לפופולריות של בית המלוכה הבריטי כפי שעשתה מרקל. האתגר הגדול ביותר של הארמון בימינו הוא להישאר רלוונטי, וכדי להצליח בכך הוא מנוהל ממש כמו ארגון. בני המלוכה מקדישים זמן ותשומת לב לסקרים ולדעת הקהל. מרקל מרעננת את הארמון עוד לפני שעשתה דבר. העובדה שהיא נוגעת באנשים בצורה כה רגשית רק מחדדת את זה.

 40% מהציבור הבריטי סבורים שהיא צבועה. מרקל והנסיך עם בנם ארצ'י בקייפ טאון - צילום: Gettyimages ישראל

פורנו רגשי מיותר

אלא שבמקביל לאהדה הזאת הפכה מרקל גם לאחת הדמויות המבוקרות ביותר בממלכה מאז ומעולם. רשימות מדוקדקות של כל חריגה שלה מהפרוטוקול המלכותי מתפרסמות תדיר, היא הואשמה בצביעות ובקפריזיות, ראיונות שנערכו עם בני משפחתה מעבר לים העלו תהיות על יחסים בעייתיים, וכתבות שלמות הוקדשו ליחסיה העכורים עם חברים במשפחת המלוכה בכלל, ועם גיסתה קייט מידלטון בפרט. היא אף הואשמה בקרע שבין הנסיכים. הדואליות ביחס כלפיה באה לידי ביטוי בסקר שנערך לאחרונה בבריטניה, ובו השיבו 55% מהנשאלים כי מרקל ‘טובה’ למשפחת המלוכה, אבל 40% מהם טענו כי היא צבועה.

במיוחד העלתה מרקל את חמתם של המבקרים כאשר הטיפה על שינויי האקלים, ואמרה כי הארי והיא החליטו להביא לעולם ‘מקסימום’ שני ילדים במטרה לשמור על הכדור, כשבמקביל טסו השניים מספר פעמים במטוסו הפרטי של חברם אלטון ג’ון. אמנם היה ניסיון לטעון כי הדבר נעשה מטעמי בטיחות, אולם הטיעון קרס כאשר בדיוק באותם ימים נצפו הנסיך וויליאם, רעייתו קייט ושלושת ילדיהם, מסתפקים בטיסת לואו קוסט של איזיג’ט. כמה שבועות אחר כך כבר עלתה מרקל על טיסה מסחרית לניו יורק, כדי לפרגן לחברתה הטניסאית סרינה ויליאמס באליפות ארה"ב הפתוחה.

עדות נוספת לכך שהביקורת לא הותירה את מרקל אדישה ניתנה בסרט שבו השתתפה לאחרונה. "אני לא חושבת שמישהו יוכל להבין עד כמה זה קשה", אמרה שם. "לא היה לי מושג שכך יהיה. כשפגשתי את בעלי, החברים הבריטים שלי אמרו לי ‘הוא בטוח נהדר, אבל אל תעשי את זה, כי הצהובונים הבריטים יהרסו לך את החיים’. אבל אני נאיבית, אני אמריקאית, לנו אין את הדברים האלה, לא הבנתי על מה הם מדברים. אז כן, זה מורכב".

כשנשאלה על האפקט הפיזי והמנטלי של הדברים השיבה: "כל אישה, במיוחד בהיריון, היא פגיעה, ואז כשיש לך תינוק חדש, וכשיש לך את זה בנוסף להיותך רעיה חדשה ואמא חדשה - זה עניין אמיתי להתמודד אתו. ותודה ששאלת, לא הרבה שואלים אם אני בסדר". כשתהה המראיין האם תצליח להמשיך ולהתמודד עם הלחץ, השיבה מרקל כי "זה לא מספיק ‘לשרוד’ משהו, זו לא הפואנטה בחיים", והוסיפה כי הדברים שהיא חווה מייצרים "נזק פנימי אמיתי".

מרקל אולי קיוותה שפתיחות הלב שלה תגרוף אהדה, אלא שמבקריה רואים בזה דווקא פורנו רגשי שלא הולם את מעמדה, והוכחה נוספת לחוסר השתלבותה בממלכה. "מה שיש לנו כאן הוא מה שאוסקר ויילד קורא לו ‘שני אנשים מופרדים על ידי שפה משותפת’ - לא השפה האנגלית, אלא השפה של החיים הציבוריים", נכתב עליה. "באמריקה, ובהוליווד בפרט, דיבורים על הרגשות שלך נחשבים להוכחה לקיומה של אישיות אותנטית. בבריטניה זה הפוך: אנחנו מעריכים איפוק ואצילות. למעשה, אנחנו נבוכים נוכח הצגת רגשות ודרישה לתשומת לב".

"את לא יכולה להיות חלק ממשפחת המלוכה ופוליטיקאית יחד, יש בזה יותר מדי צביעות", תקף אותה פאנליסט בריטי באחד מערוצי הטלוויזיה. "מה הצעד הבא? היא תתחיל לתת חוות דעת על הברקזיט? היא גם סירבה לפגוש את דונלד טראמפ כשהיה כאן, אסור לה לעשות דבר כזה". כשאחת המשתתפות האחרות בפאנל, אמריקאית במקור, טענה כי "זאת הדרך האמריקאית לעשות דברים", התשובה הייתה שעל מרקל להסתגל לדרכה של הממלכה, ולא להיפך.

חיזוק בלתי צפוי קיבלה מרקל דווקא מ-72 חברות פרלמנט מרחבי הקשת הפוליטית, שהניחו את המחלוקות ביניהן בצד כדי להתאחד איתה בסולידריות נשית אל מול התקשורת. "לעתים קרובות סיפורים וכותרות חדרו לפרטיותך והכפישו את דמותך", הן כתבו לה במכתב פתוח שהתפרסם במדיה, "אנחנו מצפות מהתקשורת למספיק יושרה כי לדעת מתי לפרסום יש ערך, ומתי הוא פוגעני ללא סיבה".

אולי אם הייתה שומרת על פרופיל נמוך ולא מתעקשת להביע את דעתה גם בנושאים פוליטיים, הלחץ היה מתמתן והיא לא הייתה מואשמת בצביעות. מצד שני, יש המייחסים את גובה הלהבות לגזענות פשוטה: לא רק התבטאויותיה מקוממות עליה את הציבור, הם טוענים, אלא העובדה שמלכתחילה לא הייתה הליהוק הבנאלי והמתבקש לתפקיד. משזכתה בו, היא נדרשת לסטנדרטים מחמירים יותר.

כך או כך, על מבקריה של מרקל לזכור כי הארמון אינו משכנו הטבעי של הצדק החברתי. זהו פרדוקס שלא ניתן ליישב, ומי שתר אחר צדק כזה, מוטב שיחשוב מחדש על נחיצותו של בית המלוכה בכלל. הארמון הינו מקור למסורת, אולי גאווה לאומית, נוסטלגיה לעת מצוא ובידור טוב. לצפות ממנו לערכי שוויון וחזון עממי - אולי פחות אפשרי. אפילו אם הדוכסית החדשה בשכונה היא אקטיביסטית, גרושה לשעבר, שחקנית אמריקאית וחצי שחורה.

 

"פמיניזם מוגבל"

חוקרת המגדר, ד"ר כנרת להד: "יש במייגן ממד רענן וחדש, שלוקח בחשבון נשים מוחלשות, ולא מדבר רק על ‘גירל פאואר’"

האם מייגן מרקל יכולה להתנהל כבת מלוכה, ולהיחשב מנהיגה פמיניסטית?

"היא יכולה להיות פמיניסטית בממדים מסוימים, אבל לא בממדים אחרים", אומרת ד"ר כנרת להד, חוקרת מגדר מאוניברסיטת תל אביב. "מרקל מציעה פמיניזם שיש בו ממד רענן וחדש, כזה שלוקח בחשבון נשים מוחלשות, ולא מדבר רק על ‘גירל פאואר’ או מתייחס רק לנשים שהצליחו ברפואה או עסקים.

"בביקור שלה בדרום אפריקה היא פגשה נשים שלרוב לא נמצאות בחזית, והתקשורת לא מתמקדת בהן. אפילו עצם ההצהרה שלה שהיא אישה פמיניסטית אינה מובנת מאליה, והזיהוי שלה כפמיניסטית מגיל צעיר מאוד חשוב.

"לעומת זאת, כשהיא והנסיך יצאו בהכרזה שהם יביאו לעולם רק שני ילדים לטובת האקלים, ובו בזמן טסו במטוס פרטי, היא הפגינה צביעות וחוסר רגישות מעמדית. משבר האקלים פוגע בקבוצות חלשות, ועשירי העולם נוסעים במטוסים פרטיים כאילו אין מחר. מלחמה מעמדית היא חלק בלתי נפרד מפמיניזם. הסדר המלוכני הוא מעמדי, וגוזל הרבה מאוד תקציבים.

"מצד אחד היא מנצלת את מעמדה כדי להאיר קבוצות מוחלשות, ומצד שני, להשתייך למוסד הזה זה סוג של צביעות. כשמישהי כמו מרקל מצטרפת למוסד דכאני כמו בית המלוכה, ובמיוחד במציאות של אי שוויון הולך וגובר, המשמעות היא שהפמיניזם שלה הוא חלקי ומוגבל".

עוד כתבות

שכונת הארגזים, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

אחרי 30 שנה: אלפי דירות בפרויקט פינוי בינוי יקומו בשכונת הארגזים בת"א

בימים אלה נשלחים לתושבי השכונה בדרום העיר מכתבי הסכמה לפינוי, שיניבו לרובם דירות חדשות והטבות כלכליות בשווי של לפחות 1.5 מיליון שקל ● מאסופה של צמודי קרקע לא חוקיים יהפוך המתחם בן 163 דונם לשכונת מגדלים של כ־2,000 יחידות דיור

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

המפקח הכריע: מתי ניתן לחייב בעלי דירות להשתתף בשיפוץ?

מה הסמכות של בית משפט אזרחי לדון במזונות, אחרי שהוגשה תביעת גירושין בבית דין רבני? ● קונה התחרט ביום חתימת החוזה על הבית, בית המשפט הכריע אם לרוכשים מגיע פיצוי ● שני בעלי דירות סירבו להשתתף בשיפוץ הבניין והמפקח נאלץ להתערב ● 3 פסקי דין בשבוע

שיגור הלוויין 'אופק 13' / צילום: דוברות משרד הביטחון

האינטרסים, התדמית והכסף הגדול: למה כל כך חשוב לצרפת להשאיר את ישראל מחוץ לתערוכות הנשק?

ממשלת צרפת כבר ניסתה לשים מקל בגלגלים של השתתפות ישראל בתערוכות ביטחוניות, ולא הצליחה ● כעת היא הסירה את הכפפות והפסיקה להסתתר מאחורי מארגני האירוע, ומטרתה היא למנוע השתתפות ישראלית בסלון האווירי בפריז ● הכסף, החשיפה, הקשרים: מה רוצים הצרפתים להשיג בתערוכות הללו, ולמה הן רוצות את ישראל בחוץ

נתב''ג. משבר תעופה חמור / צילום: טלי בוגדנובסקי

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה

יותר משנה מפרוץ המלחמה, ונראה כי החזית מול חברות התעופה הזרות רק מסתבכת ● במשרד התחבורה עדיין לא הצליחו להעביר את התיקונים הנדרשים בחוק, ובדרך לגיבושו ניתנה הצצה ללחצי לוביסטים ופוליטיקאים ● בינתיים הבעיה לא קרובה לפתרון, ובעוד שהחברות הישראליות ממשיכות ליהנות מהמצב, בכירים בענף אומרים: "המשבר ייגמר רק כשהמלחמה תיגמר"

ראסל קרואו כהרמן גרינג, ימינו של אדולף היטלר, מתוך ''נירנברג'' / צילום: Scott Garfield, IMDB

על משפטי נירנברג, שהעסיקו שורה של יוצרי קולנוע

השבוע לפני 79 שנה מנהיגי המשטר הנאצי הועמדו לדין על פשעיהם בפני בית הדין הצבאי הבינלאומי, במשפטים שבסופם רק מעטים הוצאו להורג ● משפטי נירנברג עיצבו לא רק את פני המשפט הבינלאומי אלא גם השפיעו עמוקות על הוליווד

צילום: שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זה השליט הבלתי מעורער של הבורסה בתל אביב, כך תרוויחו ממנו

שוק החוב הישראלי צומח בקצב מסחרר: מחזורי המסחר גדולים פי שניים מבשוק המניות, עשרות הנפקות נרשמו רק השנה, ומדובר בחלק הארי של הפעילות בבורסה בתל אביב ● כך, בזמן ששוק המניות סובל מבעיית נזילות, האג"ח הפכו לדומיננטיות בבורסה ● וגם: ההזדמנויות והסיכונים

קורדונטי אנשובי / צילום: הילה פלר

חלל אינטימי ופסטות ללא פשרות: המקום בת"א שמרגיש צפון איטליה

תמר כהן-צדק עושה מופת של אוכל מצפון איטליה, עם פסטות טריות חלומיות, קלאסיקות מבוצעות היטב וחן של מאמא איטלקייה

טנק רוסי בעמדת תקיפה באוקראינה / צילום: ap, משרד ההגנה הרוסי

אחרי שאיבדה יותר מ-3,500 טנקים, רוסיה מצאה פתרון יצירתי

אזרבייג'ן מגדילה את תקציב הביטחון שלה ● תעשיית הקולנוע הרוסית נרתמת לטובת חיל השריון של פוטין ● קוריאה הצפונית מגבירה את הסיוע לרוסיה ● וגם: הכצב"ם יוצא הדופן שמתכננת סין ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עסקאות השבוע

אחרי שלושה חודשים על המדף: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשדרות?

הדירה בשטח של 110 מ"ר נמכרה תמורת 1.3 מיליון שקל ● הרוכשים הם בני זוג שעלו לארץ לפני כחמש שנים, והמוכרים הם משקיעים שלא גרו בעיר ורצו לממש את הכסף כדי לקנות במקום אחר ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

קלע דוד תכלל בעסקה? פרטים חדשים על עסקת ההגנה האווירית בין ישראל ליוון

פרטים חדשים שמתפרסמים בתקשורת היוונית שופכים אור על עסקת ההגנה האווירית הגדולה שנמצאת במו"מ בין ישראל לבין יוון ● על פי הדיווחים, הבקשה כוללת הצעות מחיר עבור מערכות מכ"ם והגנה אווירית מדגם ברק MX של התעשייה האווירית וספיידר של רפאל

המרכז הלוגיסטי של שטראוס בשוהם / צילום: Shutterstock, Igal Vaisman

שטראוס מוכרת את חלקה בפעילות החומוס והסלטים העולמית תמורת 900 מיליון שקל

קבוצת שטראוס מוכרת את אחזקותיה בסברה ואובלה, לחברת פפסיקו, שתרכוש את חלקה של שטראוס בפעילות (50%), תמורת כ-900 מיליון שקל ● סברה היא כיום חברת הסלטים והממרחים הגדולה בארה"ב, כאשר היא מובילת שוק החומוס ● פעילותה התרחבה גם למדינות נוספות מחוץ לארה"ב תחת המותג אובלה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; גוגל ירדה ב-4.5%, אינוביד זינקה ב-86%

דאו ג'ונס עלה ב-1% ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום ●  אינוביד הודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב 98,000 דולר ● סופר מיקרו קומפיוטר השלימה זינוק של 60% מתחילת השבוע ● בג'יי.פי מורגן מסמנים שתי מניות מעניינות לקראת 2025

יבגן קורניצ'וק / צילום: באדיבות שגרירות אוקראינה

"הרוסים מנצחים על המלחמה באוקראינה אבל גם במזרח התיכון"

כשיבגן קורניצ'וק נכנס לתפקידו כשגריר אוקראינה בישראל לפני ארבע שנים, הוא לא דמיין שבמהלך כהונתו שתי המדינות יימצאו במלחמה: "יש לנו את אותו האויב" ● כשברקע ניצחון טראמפ והצהרתו שישים סוף לשתי המערכות, הוא לא מתרגש מההכרזה של פוטין על שימוש בנשק גרעיני: "הוא יאבד את בעלות הברית האחרונות"

פולקסווגן גולף 1.5 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-178 אלף שקל: האם הגולף החדשה תשחזר את ההצלחה?

המודל המחודש של פולקסווגן שומר על הממדים והעיצוב המוכרים, ומציע שדרוג לטכנולוגיה ולתא הנוסעים ואיכויות דינמיות גבוהות ● אלא שהמחיר מתרחק מהטריטוריה העממית ● מבחן דרכים

סקוט בסנט בעצרת תמיכה בטראמפ, אוגוסט האחרון / צילום: ap, Matt Kelley

טראמפ בחר במשקיע סקוט בסנט לתפקיד מזכיר האוצר

בהצהרה בנוגע לבחירתו, אמר טראמפ כי בסנט "יסייע להכניס את ארה"ב לתוך תור זהב חדש" ● אם המינוי יאושר, על בסנט תוטל המשימה ליישם כל קיצוץ מס שהקונגרס, הנשלט ע"י הרפובליקנים, עשוי לנקוט ● כיום בסנט משמש כמנכ"ל וכמנהל השקעות ראשי בקרן הגידור Key Square Capital Management, אותה ייסד לפני כעשור

הצוללת. הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר דורון אלה / צילום: חן גלילי

המומחה שמעריך: איך תגיב ארה"ב כשסין תפלוש לטייוואן?

שיחה עם ד"ר דורון אלה, מרצה בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומומחה למדיניות החוץ והפוליטיקה של סין ● על חוסר הוודאות בסין בנוגע לכהונת טראמפ השנייה, האווירה האנטי-ישראלית בה והמחויבות האמריקאית המעורפלת להגנה על טייוואן

מיליי מניף מסור בעצרת בחירות / צילום: Associated Press, Natacha Pisarenko

שנה לכהונת נשיא ארגנטינה: האינפלציה נבלמת, הצמיחה בדרך, אבל המחיר כבד

כשנבחר לנשיא ארגנטינה הבטיח חאבייר מיליי מהפכה כלכלית ● שנה אחרי, מיליי קיצץ שליש מהוצאות הממשלה, האינפלציה נבלמה והשכר הריאלי עולה ● אלא שהמהלכים גבו מחיר, ושיעור העוני זינק מ-42% ל-53% ● כעת מקווים שם שהקירבה שלו לטראמפ תשמש כמנוף כלכלי

תמיר מנדובסקי / צילום: ניר סלקמן

"זו הייתה פצצה מתקתקת": מחבר הספר השקעות לעצלנים מגלה מי הייתה המניה הראשונה שלו

תמיר מנדובסקי, מחבר רב המכר "השקעות לעצלנים" שנמכר ביותר מ־165 אלף עותקים, מסביר בפודקאסט של גלובס למה לא כדאי להתמקד במניות בודדות, איך הפחד הגדול שלו התגשם שנה אחרי השקת הספר: "המשבר של 2022 היה הסיוט שלי" וחושף את דעתו על ביטקוין: "אנשים משקיעים בזה מתוך ספקולציה"

דון קורליאונה (מרלון ברנדו ב''הסנדק'') שאהוב על השמרנים וקן (ריאן גוסלינג ב''ברבי'') חביב הליברלים / צילומים: Warner Bros. Pictures ,AP

המחקר החדש שקובע: הצעירים מחפשים גיבורים אמיתיים ונאלצים להסתפק בבאטמן

לפי קבוצת המחקר הלאומית האמריקאית, הוליווד תורמת לקושי של גברים צעירים למצוא את מקומם בעולם ולאזן בין דימוי המאצ'ו וגבריות רעילה ● לניתוק הזה של עיר הסרטים יש מחיר: הגברים הצעירים עוברים לפלטפורמות אלטרנטיביות, ולא רק שורת הרווח בסכנה

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

דירקטוריון חדשות 13 הודיע: טלי בן עובדיה מונתה למנכ"לית זמנית

על אף ששניים מנציגי הציבור בדירקטוריון חדשות 13 התנגדו למינויה, באופן קבוע או זמני, הוחלט בדירקטוריון להתעלם מהצורך באישור של למעלה מ-75% מדירקטוריון החברה - ואישרו את המינוי הזמני