גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השנה הסוערת של שוק הקנאביס בישראל: הנסיקה, ההתרסקות ומה שצפוי בשלב הבא

2019 הייתה שנת הרפורמה, שהושקה באופן כושל, אבל כנראה תצליח לפתוח את המונופול על תחום הקנאביס, להפוך את השוק לפחות או יותר כלכלי ולהכין את החברות לתחרות העולמית ● השנה הבאה תהיה כנראה זו שבה ייפתח פער בין חברות שבאמת יכולות להתבסס בתחום, לבין כאלה שאצלן הוא יישאר קוריוז

חווה לגידול קנאביס בצפון הארץ/  צילום: רויטרס
חווה לגידול קנאביס בצפון הארץ/ צילום: רויטרס

אם 2018 הייתה שנת ההיווצרות של תחום הקנאביס בבורסה בת"א, הרי ש-2019 הייתה שנת עלייתן המטאורית של החברות הפועלות בתחום, ואז קריסתן ההדרגתית. מעל 20 חברות שנוגעות בדרך זו או אחרת בתחום נסחרות היום בבורסה, רובן ככולן לאחר מיזוג פעילות פרטית לתוך שלד בורסאי. שוויין הכולל של חברות הסקטור עומד היום על כ-2 מיליארד שקל - וזאת לאחר שאיבדו למעלה ממחצית שוויין מהשיא שנקבע בתחילת השנה.

בראשיתה של 2019 משכו אליהן חברות הקנאביס סלבריטאים משלל תחומים (פוליטיקה, צבא, בידור, ספורט ועוד), הרבו בהודעות ובכנסים ובאופן כללי יצרו עניין רב בשוק. באותה תקופה, כל הודעה חיובית יכולה הייתה להקפיץ מניה בעשרות אחוזים. בהמשכה, עם ההבנה כי רוב ההבטחות הטמונות בתחום רחוקות מלהתממש, חלה דעיכה במניות החברות הללו וגם בתזזיתיות המאפיינת את התחום.

בתחילת השנה התחום התאפיין בכל קלישאות הבועה, כולל שיחות נלהבות במספרה ובארוחת השישי. בסוף השנה, רבים מהמשקיעים במניות הקנאביס מלקקים את הפצעים, ואפילו אינם יכולים להקהות את כאבם באיזה "ג'וינט", בגלל המחסור בסחורה.

בעולם האמיתי, שמחוץ לשוק ההון, 2019 הייתה שנת הרפורמה, שהושקה באופן כושל, אבל בסופו של דבר כנראה תצליח לפתוח את המונופול על תחום הקנאביס, להפוך את השוק לפחות-או-יותר כלכלי, ולהכין את החברות ברמת האיכות והתקינה, כך שתוכלנה להתחרות בעולם. 

השנה הבאה תהיה כנראה זו שבה ייפתח פער בין חברות שבאמת יכולות להתבסס בתחום, לבין כאלה שאצלן הוא יישאר ברמת הקוריוז. ואולי גם יגיע סוף סוף היצוא. מדוח שפרסמה היום חברת הייעוץ והמחקר דן אנד ברדסטריט עולה כי על פי הערכתה, הכנסות שוק הקנאביס המקומי ב-2019 עמדו על 300 מיליון שקל, מ-50 אלף מטופלים. על פי ההערכה, בניכוי עלויות השיווק והרווח לבתי המרקחת, חברות הקנאביס, מגדלים ומפעלים, רשמו הכנסות מצרפיות של 200-150 מיליון שקל ב-2019 לעומת הכנסות של כמה עשרות מיליוני שקלים בשנה שקדמה לה.

לאחר הירידות החדות סקטור הקנאביס בת"א שווה כ-2 מיליארד שקל

ינואר

שנת הקנאביס הרשמית של הבורסה בתל אביב נפתחה ב-27 בינואר, כאשר הממשלה אישרה באופן עקרוני יצוא קנאביס מישראל. היה ברור שהיצוא לא יתחיל מיד, אלא תידרש קביעה של תקנות יצוא, משימה שתדרוש את שיתוף הפעולה בין משרדי הבריאות, האוצר והחקלאות, המכס וגורמים נוספים. אולם ההערכה בינואר הייתה כי עד סוף 2019 יתרחש כבר יצוא. זה לא קרה בסופו של דבר, אך הציפיה גרמה לאופוריה במניות התחום.

אירועים נוספים בינואר: כניסת ברק רוזן לקנביט , גיוס של 50 מיליון דולר לחברת סאיקי הפרטית, הודעה על מיזוג בטר קנאביס לתוך וויטסמוק .

פברואר

על רקע ההבטחה, מניות חברות הקנאביס מטפסות ומגיעות לשיא. יעל פיגל, אשת המיליארדר גארי פיגל המושקע באינטרקיור , רוכשת מניות רבות של החברה וגורמת לנסיקת מניה זו שמושכת מעלה את כל התחום. כל פוליטיקאי ומובטל ממערכת הביטחון וצמרת המשק מחפש את המשרה הבאה שלו בסקטור התוסס.

אירועים נוספים בפברואר: עידו חג'ג' נכנס להשקעה ביוניבו .

מרץ

רגע לפני כניסתה לתוקף של אסדרת הקנאביס החדשה, חברות הקנאביס הוותיקות במירוץ להשגת כל האישורים, ובסופו של דבר כל החברות הוותיקות (מבין אלה שנסחרות בבורסה) עומדות בכך. משה פייגלין קורא בקמפיין הבחירות ללגליזציה של קנאביס, וגורר פוליטיקאים נוספים להתייחס בחיוב לנושא. לרגע נראה שאולי אפילו נראה כאן לגליזציה, או משהו קרוב לכך.

אירועים נוספים במרץ: שוד בחוות תיקון עולם בצפון הארץ; אי.בי.אי משיקה קרן קנאביס המתמקדת בחברות הנסחרות בבורסה הישראלית.

אפריל

רפורמת הקנאביס נכנסת לתוקף בלעדי, מעט מאוחר מן המתוכנן, ולקול מחאת חברות הקנאביס הוותיקות והמטופלים, שטוענות שהשוק לא מוכן למהלך. המחסור בעקבות הגבלת פעילות חוות תיקון עולם (הפרטית) על ידי משרד הבריאות והקושי במעבר של החברות האחרות ליצור אמיתי בתנאי הרפורמה החדשה, כבר מורגש היטב בשוק. בינתיים, מניות חברות הקנאביס עולות על רקע הגשת טיוטת תשקיף להנפקת החברה הבת של אינטרקיור, קנודוק, בנאסד"ק. קנביט מגייסת 31 מיליון שקל בבורסה, אחד מגיוסי ההון הציבוריים הראשונים לתחום.

אירועים נוספים: שיח  מודיעה על כוונתה להתמזג לשלד ביונד טיים; אהוד אולמרט נכנס להשקעה ולתפקיד יו"ר ביוניבו; יעל פיגל מפסיקה לקנות מניות אינטרקיור.

מאי

מניות חברות הקנאביס מתחילות לאבד גובה, במקביל למגמה דומה בעולם, וכן בשל חשש כי הקיפאון הפוליטי יוביל גם לעיכובים בהגעה ליצוא. בינתיים בשוק הישראלי המחסור בתרופה מחריף וכך גם הטענות נגד הרפורמה. החברות החדשות לא מצליחות להגיע לשוק. גם החברות הוותיקות שקיבלו אישורים לייצר ולמכור לפי הרפורמה החדשה, לא באמת מצליחות עדיין לייצר את המוצר בתנאים החדשים, ולא לחתום על הסכמי סחר בתנאים המקובלים עליהן מול רשתות הפארם. כך שעל המדפים נמצא רק מספר קטן של מוצרים, ושורת ההכנסות של חברות הקנאביס הוותיקות הציבוריות לא צומחת כמתוכנן.

אולם, הסנטימנט השלישי ממותן על ידי החדשות המעוררות של החודש, לכאורה: הגשת תשקיף להנפקת חברת BOL בקנדה.

BOL מכוונת לשווי של מיליארד דולר ומצהירה כי תהא חברת הקנאביס הגדולה בעולם. המשקיעים הקנדים כמעט ונחנקים כשהם רואים את הפער בין הציפיות של החברה לבין כושר היצור וההכנסות הנוכחיים.

אירועים נוספים במאי: הצעה של שר הבריאות יעקב ליצמן להקל על השגת מרשמים לקנאביס (טרם יצאה לפועל)

יוני

BOL נכשלת בהנפקה לפי שווי של מיליארד דולר וגם לפי שווי משונמך. כישלון ההנפקה מוביל ירידות חדות במניות הקנאביס בבורסה בתל אביב, במקביל למגמה דומה בחו"ל, שם קורסות מניות החברות הקנדיות והאמריקאיות לאחר שאלה לא הצליחו לעמוד בצפי ההכנסות ובהיקפי היצור החזויים. בארץ, המחסור בקנאביס נמשך והחברות, ותיקות כחדשות, לא מצליחות להגיע למדפים. לא ברור מתי המצב ישתנה.

אירועים נוספים ביוני: מוסדי ראשון בקנאביס - הכשרה משקיעה בחברת טוגדר ; אביב גפן מצטרף כפרזנטור לחברת אינטלקנה (טרם ראינו קמפיין).

יולי

למרות הירידות, מניות הקנאביס ממשיכות לרכז עניין וסחירות גבוהה. בשוק האמיתי המחסור נמשך. עתיד היצוא לא ברור.

אירועים נוספים: אורי יהודאי פורש מן ההשקעה בחברת הקנאביס הפרטית "שדה", אחרי שהתלונן באופן כללי על "פסטיבל מספרי הסיפורים" של תחום הקנאביס.

אוגוסט

המחסור מחמיר ומשרד הבריאות מאשר למגדלים להמשיך למכור לפי האסדרה הישנה, במחירי האסדרה הישנה. נמשכת מגמת ירידת מניות חברות הקנאביס בתל אביב, כיוון שלא ברור מתי והאם הן יצליחו לספק מוצרים לפי האסדרה החדשה. משרד הבריאות מצהיר כי יאפשר יצוא לחברות שיצליחו לעמוד בתנאי האסדרה החדשה בשוק המקומי, אך השוק לא אופטימי, כי לא ברור מתי החברות תוכלנה לעמוד בתנאי זה.

אירועים נוספים: נכשל מיזוג בטר קנאביס לחברת וויטסמוק.

ספטמבר

בית המשפט מחייב את צחי כהן למכור את פעילות תיקון עולם בישראל. קנביט זוכה במכרז. משרד הבריאות מתיר לתיקון עולם להחזיר את המוצרים למדפים, אך זה לא מספיק כדי להתגבר על המחסור.

משרד הבריאות משחרר לשוק מוצרים שהיו במחסני החברות לאחר בדיקת איכות בלבד (ללא צורך להוכיח עמידה בכל תקני היצור), במטרה להקל על המחסור. מספר חברות חדשות מסיימות את בניית המתקנים ומתחילות לגדל קנאביס לשלב הוולידציה. משרד הבריאות מכנה את חברות הקנאביס "קרטל" במטרה ללחוץ עליהן להביא את המוצרים שלהן לשוק בתנאי הסחר שדורשות רשתות הפארם, אותם רואים רוב המגדלים כמוגזמים.

אירועים נוספים: חברת קנאביס זרה, From the Earth, מודיעה על כוונתה להתמזג לשלד של קמן הנסחרת בתל אביב; פריצה לחווה של בטר וניסיון גניבה מתיקון עולם על ידי קרוב משפחה של המייסד (ערב המכירה לקנביט); פנינה רוזנבלום חושפת את חברת הקנאביס שהיא רוצה להנפיק בתל אביב, החברה הראשונה המתכננת הנפקה ולא מיזוג לשלד בורסאי.

אוקטובר

שוק בבלבול וחוסר ודאות: בעקבות עתירת מטופלי הקנאביס, בג"ץ דורש להחזיר את האסדרה הישנה. אולם, תקנות משרד הבריאות שכבר יושמו אינן מאפשרות זאת. בתוך כך, משרד הבריאות רומז כי היצוא מתקרב - אך רק עבור מי שיספק סחורה לשוק המקומי במחירים נמוכים. מספר חברות חדשות מתקדמות לשלב המסחרי: יוניבו מקבלת אישור למפעל, טוגדר עוברת את שלב הוולידציה.

אירועים נוספים: פנאקסיה  מקבלת אישור EU-GMP (התקן האירופאי) למפעל היצור שלה; שיח מוכרת ברווח החזקה קטנה שלה בחברת קנאביס בניו יורק.

נובמבר

ברבעון האחרון של השנה מצב מניות הקנאביס קשה (יחסית לשיא) אך יציב. המחסור בתפרחת נמשך. IMC מגייסת 15 מיליון דולר בקנדה לאחר מיזוג לשלד בורסאי שם, ומתחילה לפעול באירופה, שם היא מוכרת מוצרים שלא יצרה בישראל.

אירועים נוספים: קנאשור  ודרך לחיים מגיעות לשלב הוולידציה.

דצמבר

עם סיום השנה היצוא עדיין לא אושר, המחסור נמשך, החברות הישראליות לא הונפקו בחו"ל ומצב רפורמת הקנאביס הלא ברור, מעלה את השאלה אם יש בכלל שוק מקומי. בצד החדשות הטובות, מספר חברות שלא הייתה להן כלל פעילות לפני שנה, כבר קיבלו אישור לפעול בשוק. בתחילת החודש בג"ץ דרש מן החברות הוותיקות למכור קנאביס למטופלים במחירי הפסד והציע מחירון קנאביס זמני אשר אם יהפוך לקבוע, עלול לגרום לשוק הקנאביס בישראל להפוך ללא כדאי עבור כמה מן הגורמים בשרשרת הערך.

עוד אירועים: מספר חברות הוציאו דגימות קטנות של קנאביס לבדיקה במעבדות בחו"ל, כהכנה ליצוא.

ומה לגבי 2020?

בשנה הבאה אנחנו מעריכים כי נראה התקדמות לכיוון היצוא, גם ללא ממשלה חדשה, וכי החברות הפועלות לייצא תיתקלנה בקשיים לא פשוטים בשוקי היעד. כניסת החברות החדשות לשוק תצמצם את המחסור ותגדיל את כמות המטופלים הצורכים קנאביס דרך האסדרה החדשה, באופן שיוריד את הפוקוס ממאבק המטופלים הותיקים ברפורמה.

משרד הבריאות יפקח על המחירים, ואם הפיקוח יהיה חמור, הוא יכול לגרום לחלק מן הגורמים להתייאש ולהפסיק לפעול בישראל, או בכלל. ייתכן ונראה בבורסה בשנה הבאה את הדור הבא של החברות - אלו המציעות דרכי מתן ייחודיות של קנאביס או מוצרי קנאביס ייחודיים. 

עוד כתבות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס