גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטאלנטים של הסיליקון ואלי מזניקים את הקריירה שלהם בתל אביב

השוק הישראלי העניק מאז ומתמיד העדפה לעובדים בעלי רקע בינלאומי ● ארגון מסע מסייע לחברות הישראליות ליהנות מהיתרונות שלהם כבר בשלבים הראשונים של הקריירה

בסיליקון ואלי יודעים שהתמחות היא הזדמנות לגייס טאלנטים מנצחים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
בסיליקון ואלי יודעים שהתמחות היא הזדמנות לגייס טאלנטים מנצחים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף מסע 

התאגידים והחברות המובילות בעולם מציגים מסלולי התמחות כחלק ממדיניות כח האדם לקבל זכות ראשונים באיתור וגיוס עובדים ולייצר רשת קשרים עסקיים.

בישראל, חלק קטן מהחברות מציעות מסלולים כאלה, אולם נראה כי גיוס מתמחים הופך להיות פרקטיקה מקובלת.

ארגון מסע מסייע באיתור ובגיוס מתמחים מרחבי העולם, המביאים עימם יתרונות ייחודיים עבור השוק והזדמנות של ממש עבור החברות.

מסלולי התמחות בקרב חברות ותאגידים היוו מאז ומתמיד חלק בלתי נפרד מתוכניות הלימודים האקדמאיות ברחבי העולם. השילוב בין הלימודים האקדמיים ובין היכרות עם השוק והתנסות של ממש במציאות העסקית, מעניקים לסטודנטים תמונה מלאה על השוק, יכולת לבחון את המסלול הספציפי שמתאים להם וליהנות מניסיון מקצועי מיד עם תום הלימודים. בין אם מדובר בלימודי רפואה, משפטים, מחשבים או פרסום, כדי להשלים את הלימודים, הסטודנטים מחויבים להשלים מספר תקופות התמחות במהלכם.

בישראל יש אמנם תקופות התמחות בחלק מהמקצועות, אולם עדיין לא מדובר בחובה אקדמית בכולם. יתר על כן, בשנים האחרונות מציעות האוניברסיטאות והמכללות מסלולי התמחות כחלק מתוכנית הלימודים, כדי להיתפס כאטרקטיביות בקרב הסטודנטים.

בקרב החברות עצמן ישנה נכונות הולכת וגוברת לבנות מסלולי התמחות, במיוחד בקרב תעשיית ההיי טק, הפינטק, התקשורת והביוטכנולוגיה, בעיקר בשל המחסור הקבוע בעובדים בתחומים אלה והצורך לייצר קשר ומחויבות מקצועית ורגשית בין העובדים הצעירים ובין החברה עצמה.

שפה, ניסיון ומוטיבציה להצליח

ארגון מסע, מיסודן של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל, תורם לפיתוח תחום ההתמחות בישראל, באמצעות גיבוש וניהול צוותי מתמחים בקרב מעסיקים נחשקים בישראל באופן יצירתי ויוצא דופן: הוא מסייע באיתור וגיוס מתמחים יהודים מרחבי העולם עבור חברות ישראליות, מתמחים המביאים עמם מספר לא מבוטל של יתרונות ייחודיים, שהם הרבה יותר משליטה בשפות זרות.

מעונין במתמחים לחברה שלך? לחץ כאן>>

פול צוקר, מייסדת ומנכ"לית קבוצת נישה, המתמחה בהשמת אנשי מקצוע ומקבלי החלטות בתחומים עתירי ידע מסבירה: "המתמחים שמגיעים מחו"ל נהנו בארצות המוצא שלהם מתוכניות לימודים וורסטיליות ומעמיקות שבמסגרתן הם כבר השלימו תקופת התמחות אחת לפחות. לאותם מתמחים יש היכרות אמתית עם השוק הגלובלי ועם פרקטיקות מקובלות בחברות בחו"ל והם יכולים לתרום לא רק לפעילות העסקית, אלא גם לבניית מסלולי התמחות המתאימים לישראלים וזרים כאחד. לצד כל אלה, הם מגלים מוטיבציה גבוהה במיוחד לעבוד בסביבה בינלאומית ועל הדרך לקבל השראה מרוח היזמות הישראלית.

המעסיקים מצביעים ברגליים

ארגון מסע מביא לישראל מידי שנה כ-12 אלף צעירים יהודים מן התפוצות לתקופה משמעותית ולמגוון תוכניות, מתוכם כ-3,000 צעירים לתכניות ההתמחות בהם ניתן להתמחות במגוון תחומים - שיווק, תוכנה, חומרה, דיגיטל ועוד. כל הצעירים מגיעים עם תואר אקדמי אחד לפחות ועם ניסיון קודם בהתמחות או בעבודה במדינות האם שלהם או באחרות.

לדברי עופר גוטמן, מ"מ מנכ"ל מסע: "מבין מאות המעסיקים שכבר העסיקו מתמחים במסגרת מסע, רובם בוחרים לפנות אלינו שוב על מנת לגייס מתמחים נוספים. חלקם הגדול בוחר להמשיך ולהעסיק את המתמחים ולהפוך אותם לעובדים מן המניין ויותר מכך - בחלק מהחברות בוגרי מסע הם אלה החונכים את המתמחים החדשים. מעסיקים אלה מבינים כי מדובר בהזדמנות לאתר ולגייס עובדים מוכשרים מכל העולם, שמביאים עמם כישורים והיכרות עם אופן ההתנהלות של חברות דומות בחו"ל, דבר שיעניק ערך מוסףלחברות הבוחנות חדירה לשווקים בינלאומיים, שכן, מתמחים אלו יוכלו בעתיד לייצר מערכת קשרים חוצת גבולות בין אנשי מקצוע שיובילו את השוק ברחבי העולם".

עופר גוטמן, מ"מ מנכ"ל מסע / צילום: רן בירן

המתודולוגיה פוגשת את הדיסראפשן הישראלי

ואכן, מדובר בפרקטיקה מקובלת לחלוטין בקרב חברות ההיי טק, הפינטק, התקשורת והסייבר הישראליות: כולן מעוניינות לגוון את הצוותים המקצועיים שלהם.

גליה אקשטיין, מנהלת משאבי אנוש בענקית הסייבר פאלו אלטו נטוורקס מעידה: "עובדים צעירים עם רקע בינלאומי הם נכס גדול עבורנו. העובדים שלנו שמוצאם מחו"ל מביאים עימם נקודת מבט גלובלית יקרת ערך, וכן הבנות שונות של שווקים, מנהגים, תרבויות ושפות. בעוד שהעובדים הישראלים ידועים כבעלי רוח יזמית ובעלי גישה פרואקטיבית, אני שמה לב, למשל, שלעובדים שמגיעים מצפון אמריקה יש יתרונות אחרים: כישורי תקשורת מצוינים ויכולות גבוהות מאוד של פרזנטציה ועמידה מול קהל. אבל מעבר לסיבות הפרקטיות, ליצירת סביבת עבודה מגוונת ואינקלוסיבית - יש גם ערך חברתי ברור: סביבת עבודה כזו מרחיבה אופקים ומקדמת חשיבה יצירתית, וחושפת את כל העובדים שלנו לפרספקטיבות, שיטות עבודה ומיומנויות רעננות ושונות. מדובר ביתרון משמעותי לכל חברה, אבל במיוחד לחברות רב לאומיות כמו שלנו, שפונות למיליוני לקוחות מסביב לעולם".

גוטמן מסביר: "בכל העולם גילו את היתרונות העצומים שבדיסראפשן (כלומר, שיבוש ובעולמות ההיי טק - שבירת מוסכמות מקובלות על ידי הצגת מתודולוגיה או טכנולוגיה פורצת דרך) הישראלי. חוסר הפורמליות והיזמות הטבועים באופי הישראלי מאפשרים פריצות דרך כמעט בכל תחום. בעוד שלנו בישראל חסרה לעיתים היכולת לנהל תהליכים באופן מובנה, המתמחים שלנו מגיעים עם היתרונות האלה, אחרי שרובם כבר התנסו בפועל בעבודה בחברות בינלאומיות. החיבור בין המתודולוגיה הבינלאומית ובין היזמות הישראלית, מעניק יתרון של ממש".

הדרך לפאלו אלטו מתחילה בתל אביב

מדוע בוחרים המתמחים להגיע להתמחות בארץ? צעירים אלו רואים בשוק הישראלי מקפצה של ממש, בדרך לעבודה בקרב התאגידים המובילים בעולם - ובישראל. הם מכירים בערך של הניסיון בישראל לקורות החיים שלהם ולמוניטין שהחברות הישראליות צברו.

פול צוקר, מייסדת ומנכ"לית קבוצת נישה, מסבירה: "בניגוד לשווקים האירופאים והאמריקנים, המתמחים בישראל מגיעים לסביבת עבודה בה הם זוכים להתנסות בעבודה בצוותים גלובליים, לחשוב באופן יצירתי וגמיש ויותר מהכל - פה הם זוכים לקבל אחריות של ממש ו"לקפוץ למים", בעוד שבמדינות המוצא חלקם חשים שהם בורג במערכת.

גוטמן מוסיף בהקשר זה כי "הפניה שלנו בחו"ל מתבצעת לבני ובנות דור ה-Z , החיים בעולם ללא גבולות גאוגרפיים ומאמינים כי בדרך למיצוי הפוטנציאל המקצועי ולסיפוק האישי, הם צריכים לקחת כל הזדמנות שנקרית בדרכם. אנו מעניקים להם הזדמנות להגיע לאחד משווקי העבודה הדינמיים והמסקרנים ביותר, בו קיים ביקוש קשיח לעובדים מקצועיים ומשכילים, במיוחד בתחומי המדעים, ההיי טק ואפילו החשבונאות והמשפטים. כאשר הם מגיעים לארץ, הם מפתחים שייכות למקום ולחברה שמקיפה אותם, המנטורים והמנהלים שלהם בארץ הופכים לא אחת למאמצים ומשלבים אותם בחיי היום יום וחלקם הגדול יוצר חברויות עם ישראלים וישראליות צעירים. החוויה הזאת משנה את המסלול לחלקם, שבוחרים להישאר בארץ ואילו אלה שבוחרים לחזור לארצות מוצאם - הופכים בחלק מהמקרים לנציגי החברות בהן הם עבדו. כך אנו מקימים רשת של צעירים שיהפכו למובילי השוק ברחבי העולם וייהנו מרשת נטוורקינג המבוססת על היכרות וחברות אמיתית שנרקמו כאן".

מעונין במתמחים לחברה שלך? לחץ כאן>>

עוד כתבות

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

סמוטריץ' רוצה להחריב את קשרי הסחר עם טורקיה, אך עלול לדרוס הסכם עם האיחוד האירופי

סמוטריץ' הודיע על כוונתו להחיל מכס של 100% ממחירו של כל מוצר המיובא מטורקיה, בנוסף למכסים הקיימים ● המשמעות של המהלך: דריסה של הסכם PAN-EURO-MED CUMULATION שבו חברות ישראל וטורקיה, אבל גם האיחוד האירופי ומדינות נוספות

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

המערב חוסם את יצרני הרכב הסיניים, והם נוהרים לישראל. אלה הדגמים שבדרך

הרגולטורים בארה"ב ובאירופה פועלים להקים סכרי מיסוי כדי לרכך את חדירת יצרניות הרכב הסיניות לשווקים במערב ● אל מול הסביבה העוינות הזו, שוק הרכב הישראלי נתפס בסין כמעין "אתר בטא" ידידותי להשקת כלי רכב חדשים במערב, חלקם עם פוטנציאל לשנות את חוקי המשחק ● השבוע בענף הרכב

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

שגריר ארה''ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית / צילום: כדיה לוי

שגריר ארה"ב בישראל מדבר על הפוטנציאל של החברה הערבית והסיכוי לעסקה עם סעודיה

"שילוב החברה הערבית הוא לא רק הדבר הנכון לעשות, אלא גם הדבר החכם לעשות", אמר שגריר ארה"ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס ● לו התייחס לנורמליזציה הפוטנציאלית עם סעודיה: "עד שלא תהיה רגיעה במלחמה יהיה קשה להוביל את זה לקו הסיום" ● ולגבי המצב בין ישראל וארה"ב, אמר: "מה שקרה בשבועיים האחרונים לא שינה מהותית את היחסים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

אבי גבאי, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פרטנר אבי גבאי: "המשק מפספס את החברה הערבית בענק"

מנכ"ל קבוצת פרטנר אבי גבאי דיבר הערב בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית בישראל ואמר כי "החברה הערבית היא קטר צמיחה"  ● "אני מאמין שכל ממשלה היא מכונה משומנת להרחבת פערים. בבסיסה, זה מה שהיא עושה"

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

כמה פעמים הפועל ת"א כבר ירדה לליגה הלאומית?

מי יזם את הענקת פרס ישראל,  מה משמעות המילה סייבורג ובאיזה פסטיבל מעניקים את פרס "כד החלב"? ● הטריוויה השבועית

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

צומת גלילות / צילום: שלומי יוסף

המוסד רוצה תחנת רכבת, ומשרד התחבורה שוכח את השיקולים המקצועיים

אתמול נחשף בגלובס כי במשרד התחבורה בוחנים לשנות את תוכניות המטרו כך שיעמדו בבקשת המוסד לתחנת רכבת צמודה למטה הארגון ● מדובר בעוד הוכחה לבעיה הקשר ביותר בתכנון התחבורה בישראל: העדפת לחצים מגוונים ושיקולים פוליטיים על שיקולים מקצועיים