גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך התנפח פתאום שכר הבכירים במשרד מבקר המדינה רגע לפני החלפתו

שכרו של מי שהיה היועץ לענייני שחיתות של המבקר הקודם, עמיחי שי, גדל דרמטית סמוך לפרישתו, ובנוסף הוא קיבל כ-600 אלף שקל רטרואקטיבית • דובר המבקר הקודם, שלמה רז, פרש לאחרונה עם שתי דרגות מעל דרגת המקסימום בתפקיד, ושכרו החודשי גדל ב-15 אלף שקל לפחות

שלמה רז, עמיחי שי / צילום: תמר מצפי, גלובס
שלמה רז, עמיחי שי / צילום: תמר מצפי, גלובס

שכרם של בכירים לשעבר במשרד מבקר המדינה גדל משמעותית סמוך למועד שבו סיים המבקר הקודם, השופט יוסף שפירא, את תפקידו, והוחלף במתניהו אנגלמן. לפי המידע שהגיע לידי "גלובס", שכרו של אחד מהבכירים, עמיחי שי, שהיה היועץ לענייני שחיתות של שפירא, לא רק גדל אלא הוא קיבל בנוסף כ-600 אלף שקל רטרואקטיבית. דובר מבקר המדינה הקודם, שלמה רז, פרש לאחרונה לגמלאות עם שתי דרגות מעל דרגת המקסימום של התפקיד שאותו מילא. בכך גדל שכרו של רז בלפחות 15 אלף שקל לחודש תוך שנים ספורות לסכום שמוערך בכ-50 אלף שקל.

שי ורז מזוהים אולי יותר מכל עם תקופת שפירא. פעמים רבות הניפו השניים בראיונות לתקשורת את דגל המלחמה בשחיתות והמינהל התקין. על רקע זה התנהלותם גורמת תחושת אי נוחות רבה. חשוב להדגיש, עליות השכר של שני הבכירים נעשו בהתאם לסמכותו של מבקר המדינה על0פי חוק. אולם ממי שאחראים על המינהל התקין מצופה כי ינהגו אחרת ולא ילחצו לשנות את תנאי שכרם, לרבות רטרואקטיבית, אף אם הדבר חוקי.

קיפוח בתנאים

ניצב (בדימוס) עמיחי שי, לשעבר ראש אגף משאבי אנוש במשטרת ישראל, התקבל על-ידי מבקר המדינה הקודם שפירא לכהן כיועץ המבקר לתפקידים מיוחדים, עם כניסתו של שפירא לתפקידו ב-2012. שי כיהן במשרת אמון כממונה על האגף לתפקידים מיוחדים, האחראי מטעם המבקר על תחום הטיפול בשחיתות ציבורית ושלטון החוק. ביולי 2019, עם כניסתו לתפקיד של המבקר הנוכחי מתניהו אנגלמן, סיים שי את תפקידו.

"גלובס" חושף כי שכרו של שי גדל דרמטית סמוך לפרישתו, יחד עם שכרם של שישה בכירים נוספים. לא רק ששכרו של שי גדל כאמור, אלא הוא אף קיבל רטרואקטיבית למעלה מ-600 אלף שקל. ההתנהלות של שי ושפירא שהיה שותף מלא למהלך, חושפת ליקוי מאורות בנוגע לאנשים שהיו בחוד החנית של המאבק בשחיתות ציבורית.

בשנת 2016 פנו שורת בכירים במוסד ביקורת המדינה בראשות שי לגורמים הרלוונטיים במשרד, בטענה כי תנאי שכרם מקופחים בהשוואה ליתר עובדי מוסד ביקורת המדינה. זאת בשל העובדה כי אינם זוכים לתוספת תמ"ה ("תוספת מבקר המדינה") הניתנת לכל עובדי הביקורת של המשרד העומדת על 130% משכר הבסיס של העובדים. לטענת שי, הגיעה לו התוספת האמורה, כיוון שאף הוא עוסק בביקורת, ולכן יש להחיל את התמ"ה אף עליו ועל חבריו הבכירים המועסקים בדרך של משרת אמון. לא רק זאת, אלא ששי דרש את התוספת רטרואקטיבית ממועד כניסתו לתפקיד ב-2012.

חוות-דעת שלילית

במשך כשנה וחצי ניסה שי לקדם את תוספת השכר עבורו בצינורות משרדי המבקר בתיאום עם המבקר שפירא; אלא שהמהלך נתקל בקושי מצד מבקר הפנים של המשרד, שכתב דוח שלילי מאוד על המהלך, וטען כי יש בכך פגיעה באמון הציבור. זאת, מאחר שתנאי השכר היו ידועים מלכתחילה לאותם עובדי משרות אמון ועל דעתם וכן הם חתמו על חוזי העסקתם. עוד טען מבקר הפנים כי שדרוג תנאי העסקתם יהיה בעל השלכה כלכלית רוחבית כבדה, כיוון שכל עובדי משרות האמון במשרדי הממשלה יבקשו את התוספת בהסתמכם על התקדים. עוד טען מבקר הפנים כי עובדים המועסקים בדרך של משרות אמון, זוכים להטבה שיתר עובדי המשרד לא מקבלים, בכך שהם התקבלו לעבודה ללא התמודדות במכרז.

בשיחה עם "גלובס" טען שי כי כלל לא ידוע לו על קיומו של של דוח מבקר פנים בעניין. לאחר חוות-הדעת השלילית וקשיים נוספים בהם נתקל שי, הוא סירב להתייאש מלקבל תוספת שכר ושלף פתרון יצירתי נוסף - הוא טען בפני שפירא כי כאשר נכנס לתפקידו, הבטיח לו שפירא את דרגת השכר הגבוהה ביותר הקיימת למשרות אמון, אולם להפתעתו, לאחר חמש שנים בתפקידו, הוא גילה כי אינו מקבל את דרגת השכר הגבוהה ביותר.

יוסף שפירא / צילום: איל יצהר

נציין כי טרם כניסתו לתפקידו במשרד המבקר, כיהן שי במשך שנים כראש אגף משאבי אנוש במשטרת ישראל והיה האחראי הבכיר ביותר על משכורתם של 30 אלף שוטרים. לאור זאת, יש להעלות תהייה על טענתו שהובטחה לו הדרגה האמורה, ושהוא גילה את הפער בשכרו לעומת המובטח רק לאחר חמש שנות העסקה.

נציין עוד כי שי היה מקורבו ואיש אמונו של המבקר שפירא, והיה ביניהם קשר אישי ויומיומי קרוב. בדצמבר 2018 פורסם כי שפירא מנסה לקדם את מועמדותו של שי לתפקיד המפכ"ל במקום רוני אלשיך, עוד ניסה שפירא לקדמו למנהל נציבות תלונות הציבור. לפני כניסתו לתפקיד יועץ המבקר, התמודד שי על תפקיד נציב שירות המדינה.

שפירא מסכים

שפירא נענה לדרישתו של שי ודרגתו הועלתה. בדיקת "גלובס" שהתבססה על מסמך נתוני שכר הבכירים במשרד מבקר המדינה לשנת 2018 מעלה כי שי אף קיבל תוספת רטרואקטיבית מ-2012, שהצטברה ליותר מ-120 אלף שקל.

אלא שדעתו של שי לא נחה בתוספת נאה זו, והוא המשיך לקדם את בקשתו המקורית לקבל את תוספת התמ"ה. לאחר שהבין כי הגיע לדרך ללא מוצא בעקבות הדוח השלילי של מבקר הפנים, החליט שי לשנות כיוון. שי ושני בכירים נוספים - דודי נהיר שכיהן כיועץ בכיר של שפירא ומתן גוטמן, שכיהן כראש המטה של מנכ"ל משרד המבקר - פנו למבקר המדינה בבקשה שיכנס ועדת שכר עליונה מיוחדת ובלתי תלויה על-מנת שתדון בבקשתם.

שפירא נענה לבקשתם, ומינה ועדה בראשות השופט בדימוס עוני חבש. במרץ 2019 קיבלה הוועדה את בקשתם ושינתה את מודל העסקתם למודל שבו הם מקבלים תוספת תמ"ה בסך 130%. הוועדה שללה את בקשתם לקבל את התוספת רטרואקטיבית מיום כניסתם למשרד, אולם אישרה את התוספת מיום הגשת הבקשה ב-2016. מנתונים שהגיעו ל"גלובס" עולה כי בדרך זו קיבל שי החזרים בסך 450 אלף שקל. לדברי חבש, דוח ביקורת הפנים לא הובא לעיונם של חברי הוועדה בטרם קיבלה את החלטתה, והם לא ידעו כי מדובר למעשה ב-"PLAN B", לאחר שנתקלו במחסום של מבקר הפנים.

בשיחה עם "גלובס" טען שי כי מגיעה לו תוספת השכר, כיוון שגם עובדי הביקורת המועסקים בדרך של משרת אמון מחויבים בצינון של שנתיים מעבודה בגוף מבוקר, ובשל כך פרנסתו נפגעת. אולם ל"גלובס" נודע כי סמוך למועד פרישתו, ביקש שי כי מבקר המדינה יאשר לו לעבוד בגוף מבוקר. בכך למעשה ביקש שי ליהנות מ"ארבעת העולמות" גם יחד. ראשית, התקבל לתפקיד היוקרתי ללא מכרז; שנית, בכך שקיבל לאחר חמש שנות העסקה העלאה בדרגה של משרת האמון רטרואקטיבית על-ידי המבקר שפירא; שלישית בכך שקיבל תוספת תמ"ה על-ידי ועדת השכר העליונה, כולל 450 אלף שקל רטרואקטיבית; ורביעית בכך שביקש לבטל את חובת הצינון של עובדי הביקורת במוסד מבקר המדינה.

שתי דרגות לדובר

דוגמה נוספת להתנהלות הכלכלית בתקופת המבקר שפירא, נמצאת, כאמור, בתנאי שכרו של דובר משרד מבקר המדינה לשעבר, שלמה רז. בסוף 2007 נכנס רז לתפקידו כדובר המשרד בדרגה 43, כאשר טווח הדרגות לתפקיד עומד על 43-44. חרף זאת, רז פרש לאחרונה לגמלאות בדרגת שכר 46, שתי דרגות מעל דרגת המקסימום של התפקיד. בכך גדל שכרו של רז ב-15 אלף שקל עד 20 אלף שקל לחודש תוך מספר שנים לסכום שמוערך בכ-50 אלף שקל.

כיצד גדל השכר? שפירא העניק לרז ב-2016 דרגת שכר אישית ובכך הועלו תנאי שכרו לדרגה 45. עם פרישתו, קיבל רז העלאה בדרגה נוספת, לדרגה 46. ב-2013, בעודו עומד על דרגה 44, קיבל רז שכר חודשי של 36 אלף שקל. ב-2017 שכרו החודשי האמיר ביותר מ-10,000 שקל בהשוואה ל-2013.

כדי לסבר את האוזן, שכר של מנכ"ל משרד ממשלתי עומד על 39 אלף שקל. הדבר אף מפליא עוד יותר, לאור העובדה כי לדובר משרד מבקר המדינה אין ולו עובד אחד הכפוף לו. חרף זאת רז קיבל תנאי שכר של מנהל אגף ביקורת המדינה. על גבי שכר זה קיבל את השדרוגים האמורים.

בדומה לשי, גם לרז היה קשר אישי קרוב עם שפירא. גורמים במשרד מבקר המדינה סיפרו כי רז היה "כל יכול" במשרד לאורך השנים.

נציין כי פניות "גלובס" למשרד מבקר המדינה לקבלת הנתונים נענו בשלילה. לאחר הגשת בקשת חופש המידע, משרד המבקר ביקש ארכה לצורך הטיפול בבקשה. לאחר למעלה מחודשיים, מסרה האחראית על חופש המידע במשרד המבקר כי לאור התנגדות עמיחי שי, דודי נהיר ומתן גוטמן למסירת החומרים, ולאור עמדת היועמ"ש כי יש במסירתם פגיעה בפרטיות - אין באפשרות מבקר המדינה להעביר כל מידע ומסמך בנדון.

החלטה דומה ניתנה בעניין שלמה רז.

"כלל הסכמי השכר במשרד נעשים כדין"

ממשרד מבקר המדינה נמסר: "משרד מבקר המדינה פועל בהתאם לחוק חופש המידע ולפסיקה הרלוונטית בנושא. מעבר לכך, מצנעת הפרט, המשרד אינו מתייחס לשאלות בעניינם של מי מעובדי המשרד בהווה או בעבר.

"מיותר לציין כי כלל הסכמי השכר במשרד מבקר המדינה נעשים כדין ובהתאם לכללי הדירוג והדרגה המקובלים במשרד מבקר המדינה".

שלמה רז, לשעבר דובר מבקר המדינה, מסר בתגובה: "ב-31.10.19 סיימתי כהונה ממושכת בת 12 שנים ו-3 חודשים בתפקיד דובר משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור ויצאתי לגמלאות כדין. לא אני קבעתי את דרגות השכר שלי. יש לפנות בנושא לסמנכ"ל מינהל של משרד מבקר המדינה".

עמיחי שי, לשעבר היועץ לענייני שחיתות של המבקר, מסר בתגובה: "מועלות על-ידך טענות מהן עולה פגיעה ממשית בפרטיותי ובשמי הטוב. לצערי, בעת הנוכחית איני יכול להשיב כדבעי על טענותיך ולהציג לך את המסמכים הנדרשים. בהתאם להנחיות משרד הבריאות ותקנות שעת החירום אני מצוי בהסגר בביתי, ובנוסף משרד המבקר מצוי בחופשה ואין ביכולתי לבקש מהמשרד מסמכים משמעותיים וקריטיים הדרושים לתגובתי, כגון התכתבויות הנוגעות לסמנכ"ל למינהל לשעבר ועוד ועוד.

"על כן, בצוק העיתים איני יכול למצות את זכות התגובה שלי בעת הזו. מכאן שאבקש כמובן את המובן מאליו - שכל פרסום שכאמור עלול לפגוע בי ובשמי הטוב, יידחה עד אשר אוכל להשיב לטענות לגופם בגיבוי מסמכים הדרושים לי. ככל שאין בכוונתך לנהוג כך, אתה נדרש לצטט את מלוא תגובתי ככתבה וכלשונה".

יצוין כי "גלובס" פנה לשי לקבלת תגובתו יומיים לפני פרסום הכתבה (ב-30.3).

עוד כתבות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

 

אחרי שבוע על המדף: בכמה נמכרה וילת יוקרה בהוד השרון?

בשכונת הדר בהוד השרון נמכרה וילת יוקרה בשטח בנוי של 280 מ"ר לאחר שעמדה כשבוע בלבד על המדף, תמורת 11 מיליון שקל ● "שוק היוקרה במצב קשה כרגע - הקונים מאוד בררנים כי יש להם היצע גדול" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות