גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"האלגוריתם שלנו ישנה את כללי המשחק בשוק ההתחדשות העירונית"

חברת RealAsTech מציעה שירות חדש מבוסס בינה מלאכותית (AI ), המאפשר לדיירים את ההזדמנות למקסם את התמורות בעבור הנכס בפרויקט התחדשות עירונית - זאת לאחר בחינת היתכנות, תמורות וגבולות הרווח ליזם ● ינון מגזימוף, מנכ"ל החברה: "תהליך שכזה מייצר שקיפות, הבנה ושיתוף פעולה בין הצדדים"

התחדשות עירונית. אפשר לבדוק את כדאיות הפרויקט באמצעות בינה מלאכותית / צילום: GEEMAPS
התחדשות עירונית. אפשר לבדוק את כדאיות הפרויקט באמצעות בינה מלאכותית / צילום: GEEMAPS

הכתבה בשיתוף RealAsTech 

תמ"א 38, או בשמה המקצועי "תוכנית המתאר לחיזוק מבנים", נכנסה לחיינו לפני כ-15 שנה. בראשית הדרך לא זכתה התוכנית להתלהבות גדולה מצד היזמים ובעלי הדירות כאחד, אך אט-אט עקב התמעטות בעתודות היא הפכה לטרנדית, כיום, כמעט שאין חברה יזמית או קבלנית שאינה עוסקת ולו בצורה חלקית בתחום ההתחדשות העירונית במסלולי התמ"א 38 או הפינוי בינוי.

לאורך השנים משך התחום יזמים ודיירים רבים שביקשו לבצע פרויקט שכזה תחת עיקרון ה-WIN-WIN לכל הצדדים. בפועל אלו וגם אלו נתקלו במציאות די סבוכה הנובעת ממספר כשלים משמעותיים בשוק: במקרים רבים, עקב זכויות בנייה מוגבלות שולי הרווח של היזמים התבררו כלא מספיק גבוהים. שנית, הבירוקרטיה, כמו גם התנגדויות מצד שכנים או דיירים סרבנים, מקשות על הוצאת פרויקטים לפועל. שלישית, המימון -  פרויקט ייחודי שכזה דורש ערבויות מספיקות לתמיכה במימון, ויזמים עלולים להיתקל לעיתים בקשיים בשל כך.

לא רק היזמים חווים את חסמי שוק ההתחדשות העירונית, אלא גם הדיירים, בעלי הזכויות, אשר עלולים למסור את דירותיהם, לרוב הנכס היקר ביותר שלהם, ליזמים וקבלנים שמבטיחים הרים וגבעות, כשבין ההבטחות למציאות בשטח יש הבדל ניכר. האכזבה והעיכובים במקרים כאלו מכניסים חששות בקרב בעלי דירות, המעדיפים להימנע מפרויקט כזה.

על רקע כל אלה, מגיע כעת שירות חדשני של חברת RealAsTech, שמבקשת לעשות מהפך בשוק. זאת באמצעות תהליך ניטרלי, פתוח ושקוף שבו לא היזם פונה אל בעלי הדירות, אלא בעלי הדירות עצמם הם אלו שפונים אל היזם יחד עם הצעה מסחרית ראשונית לפרויקט, כאשר בידיהם כל המידע לו הם זקוקים. הצעה זו מהווה בסיס למכרז יזמים המאפשר תחרות חופשית ופוטנציאל רווחי גדול בעבור שני הצדדים.

RealAsTech - מפשטים את תהליך ההתחדשות העירונית. לפרטים על בדיקת היתכנות הקליקו כאן>>

ינון מגזימוף, מנכ"ל RealAsTech, מסביר: "הפתרון שהחברה מביאה לענף מהווה חידוש של ממש בהתחדשות העירונית ולדעתי ישנה את כללי המשחק בתחום. הוא מבוסס על פיתוח מקורי של אלגוריתם בינה מלאכותית (AI) שמחובר ל-50 מקורות מידע שונים כמו למשל רשות המסים ורשויות התכנון. אותו אלגוריתם מאפשר לנו לפשט את בדיקת ההיתכנות הכלכלית וההנדסית (תוך הכנסת כלל המרכיבים המשפיעים על הפרויקט לרבות מיסוי, ערבויות וכן הלאה) ולהגיע לרמת דיוק של 96% בשווי המכירות ובעלויות הפרויקט. כך אנו יודעים לזהות מתחמים שמתאימים להתחדשות עירונית מבחינת התמורות לדיירים והרווח ליזמים. לאחר שלב הזיהוי אנו פונים לוועדי הבתים ומציעים לקדם עבורם את הפרויקט כצד ג' נייטרלי. ברגע שאנו מגיעים לנוסחה בה כולם מרוויחים אנו יוצאים למכרז יזמים, ומלווים את הפרויקט לכל אורכו".

ינון מגזימוף, מנכ"ל RealAsTech / צילום: Mark Kronov

עוד הוא מוסיף כי "המערכת שלנו מאפשרת לא רק להבין לעומק את גבולות הרווח, אלא גם מקצרת התעסקות בירוקרטית לשני הצדדים. את השירות הזה אנו מבצעים עבור הדיירים והוא מיטיב כמובן עם היזמים".

- אתם פונים לכל היזמים קטנים כגדולים?
"ממש לא. גיבשנו קריטריונים מאוד ברורים והחברות היזמיות שעובדות איתנו צריכות להיות בעלות היסטוריה ביצועית של לפחות 10 פרויקטים מאוכלסים, אישורי מימון ודירוג גבוה של שביעות רצון מצד בעלי הדירות. נכון להיום אנו מקיימים שיתופי פעולה עם חברות יזמיות מובילות בענף ההתחדשות העירונית ".

- על מה אתם שמים דגש עיקרי בתהליך?
"על הנייטרליות המוחלטת שלנו כצד ג' בפרויקט. המידע שאנו שואבים ממערכת הבינה המלאכותית מעניק לנו את היכולת לעדכן את בעלי הדירות בתמורות המקסימליות אותן ניתן לקבל בפרויקט, תוך שמירה על שיוויוניות בין בעלי הדירות. ככל שפרויקט יהיה יותר רווחי, כמובן, התמורות יכולות להיות גדולות יותר. באותה נשימה אנו מיידעים גם את היזמים באשר לזכויות הבנייה המקסימליות שלהם בפרויקט ועל הרווח הצפוי להם. הכול נעשה בשקיפות גדולה שמייצרת הבנה ושיתוף פעולה בין הצדדים, לראייה, אחוזי ההסכמה בפרויקטים שלנו הם גבוהים מאוד; בנוסף, RealAsTech שמה דגש על האנושיות שבתהליך. כל פרויקט ילווה על ידי מקדם פרויקטים אשר ידאג לבעלי הדירות לאורך התהליך, יהווה אוזן קשבת וידע לענות על שאלותיהם וחששותיהם".

- אז כמה השירות עולה לדיירים?
"אפילו לא שקל אחד. השירות שלנו ניתן ללא עלות לבעלי הדירות שכן שכר הטרחה משולם לנו ע"י החברה היזמית שתיבחר. יתרה מכך, אנו גובים את רוב שכר הטרחה שלנו במועד קבלת היתר הבנייה. כך אנו מבטיחים שהאינטרס שלנו זהה לאינטרס של החברות היזמיות ובעלי הדירות - קרי הוצאת הפרויקט לפועל".

- כמה פרויקטים יזמתם או ליוויתם עד היום?
"נכון להיום אנו מלווים 30 פרויקטים בשלבים כאלו ואחרים והצפי שלנו הוא לגידול משמעותי במספר הפרויקטים בשנה הבאה".

ומה הצפי לעתיד?
"אנו מאמינים כי לשוק ההתחדשות העירונית יש פוטנציאל רב, שיעדיין לא בא לידי מימוש בהיקפי הפרויקטים המבוצעים כיום. RealAsTech פועלת בשנה האחרונה בכדי להוות רוח רעננה בשוק, במטרה לקחת תהליך מיושן ולהפוך אותו לתהליך חדשני, נגיש ושקוף".

מעוניינים לבצע התחדשות עירונית  בבניין? לפרטים על בדיקת היתכנות הקליקו כאן>>

עוד כתבות

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האחים אמיר הגיעו לפשרה עם רשות ני"ע: מגדירים עצמם כבעלי השליטה בשופרסל

המשמעות היא שאישור תנאי השכר או מינויי מקורבים של האחים יצריכו כינוס של אסיפת בעלי המניות ואישור הצעדים הללו ברוב מיוחד ● האחים מטילים על עצמם את המגבלות באופן וולונטרי

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם