גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אל על לעובדים: "נחוש להגיע למציאת פתרון בהתאם למתווה שייבחר"

"ככל שהימים חולפים ענן אי הוודאות אינו מתפזר, ישראל נמצאת בגל קורונה שני עם החמרה בהגבלות והעדר צפי של ממש לחידוש הטיסות", כותב גונן אוסישקין, מנכ"ל אל על, לעובדים ● אוסישקין מדגיש כי "אל על לא תוכל לחזור לפעילות סדירה ללא קבלת סיוע הנדרש על מנת להניע את הפעילות שלנו"

גונן אוסישקין  / צילום: סיון פרג'
גונן אוסישקין / צילום: סיון פרג'

מנכ"ל אל על גונן אוסישקין במסר לעובדים: "אני נחוש להגיע למציאת פתרון בהתאם למתווה הסיוע שייבחר. נכונים לנו ימים קשים והחלטות כואבות".

בימים האחרונים הוציאה אל על 500 עובדים נוספים לחל"ת ובכללם 100 טייסים, כעת יותר מ-90% מעובדי החברה נמצאים בחל"ת. המנכ"ל מבהיר לעובדים לפיו ביטולי הטיסות וקרקוע מטוסי החברה שכולם עומדים על הקרקע מאז יום שישי, הוא פועל יוצא של אי איוש הטיסות על ידי הטייסים, כשמבחינת החברה יש אמת אחת לסיפור. את המסר הזה שולח המנכ"ל כמענה לטענת הטייסים שאל על תכננה ממילא להפסיק את טיסותיה משיקולים מסחריים.

"ככל שהימים חולפים ענן אי הוודאות אינו מתפזר, ישראל נמצאת בגל קורונה שני עם החמרה בהגבלות והעדר צפי של ממש לחידוש הטיסות", אוסישקין מפרט על פעילות המטען שהחברה הצליחה לייצר והגדיר אותה כ"מכובדת" כשהיא הייתה פועל יוצא של "יצירתיות ויעילות רבה של אנשי אל על". עוד פירט כי אמנם פעילות המטענים רשמה האטה אולם עדיין החברה התכוונה לבצע טיסות מטען חיוני ונוסעים בחודש יולי.

"החל מסוף יוני טייסי החברה סירבו לאייש את הטיסות, כל פניותינו לא נענו במשך ארבעה ימים רצופים ואחרי מאות פניות. "אפשר לדבר בתקשורת על ספינים ו"פייק ניוז" את האמת תמיד נמצאת בתוך החברה ואנשים יודעים אותה".

במקביל לעצירת הטיסות מפרט המנכ"ל כי ועד אצ"א, שנזכיר כי בראשותו עומד יו"ר חדש, קברניט ניר ראובני, "סרב לפניותיי להירתם לתכנית ההתייעלות הנדרשת על מנת לחלץ את החברה מהמשבר החמור אליו נקלענו שלא באשמתנו".

אוסישקין מדגיש כי "אל על לא תוכל לחזור לפעילות סדירה ומשמעותית ללא קבלת סיוע הנדרש על מנת להניע את הפעילות שלנו, להשיב את כספי הכרטיסים ללקוחותינו ולשלב חובות לספקים". החובות ללקוחות נציין, נאמדים ביותר מ-350 מיליון דולר, סכום עצם שגדל ככל שהטיסות מבוטלות לעומקו של הקיץ.

אוסישקין מפרט על שני מתווי הסיוע האפשריים: הלוואה בהיקף של 400 מיליון דולר והנפקת מניות לציבור בהיקף של 150 מיליון שקל (סכום שהאוצר דורש כהזרמת הון מהבעלים בתנאי לסיוע כזה, מ' ר' ח') או הלוואה של 250 מיליון דולר בערבות מדינה והנפקת מניות לציבור בהיקף של 150 מיליון דולר עם התחייבות של המדינה לרכוש את היתרה שהציבור לא ירכוש. יודגש כי במקרה כזה, מדובר למעשה בהלאמה, כך שהמדינה תהפוך לבעלת מניות ותנהל את החברה באמצעות נאמן שימונה מטעמה.

אוסישקין מדגיש את מה שוועדי העובדים יודעים היטב, תנאי יסודי לכל אחד מהמתווים הללו הוא להגיע להסכם התייעלות עם ההסתדרות והעובדים. הסכם כזה נחתם עם סקטור דיילי האוויר ולדבריו מתנהלים מגעים עם הסקטורים האחרים כש"הזמן דוחק", עוד הוא מזכיר את הדוחות הכספיים שעליהם דיווחה החברה לרבעון הראשון של השנה בהם הסתכם ההפסד הרבעוני ב-140 מיליון דולר.

"ללא קשר לתוצאות הרבעון אנו זקוקים לסיוע של המדינה כפי שנעשה במדינות רבות בעולם שנחלצו לטובת חברות התעופה שלהן זאת ללא קשר למידת היעילות של חברות התעופה ולאיתנות הפיננסית שלהן ערב משבר הקורונה", כותב המנכ"ל בהקשר של דרישות האוצר להתייעלות עמוקה כתנאי לקבלת סיוע.

התקווה שבה נאחז אוסישקין הוא מסר שהתקבל מהממשלה לפיו "ההכרה בחשיבות של אל על לביטחון הלאומי והאינטרס של המדינה בשימור נתיבי האוויר פתוחים".

מוועד הטייסים של אל על נמסר בתגובה: "בניגוד לטענת ההנהלה, הטייסים לא סירבו לאייש טיסות, אלא ביקשו מההנהלה לכבד את ההסדרים שעליהם הוסכם בזמן משבר הקורונה . כבר ביום שלישי הודיעה הנהלת החברה על כוונתה להפסיק את הפעילות בשל הירידה ברווחיות של הטסת מטענים ובשל התכווצות הפעילות מתחת למסה הקריטית הנחוצה להפעלת החברה.

"האשמת העובדים הינה עדות נוספת לחוסר יכולת ההנהלה והבעלים להנהיג את החברה בתקופה קשה זו.

"בנוסף, הטייסים כן נענו להזמנת ההנהלה לקיים משא ומתן ענייני להבראת החברה. לשם כך הגיע ועד הטייסים לפגישה עם ההנהלה ביחד עם צוות המומ שלו. שני הצדדים הציגו את עמדות הפתיחה שלהם למומ והטייסים הביעו נכונות להמשיך במו"מ. דווקא אז סגר המנכל את הדיון באמירה שאם זאת עמדת הפתיחה של הוועד הוא מתכוון להפסיק את פעילות החברה לאלתר. זאת כאשר הטיסה הבאה שלא היתה מאויישת עדיין היתה רק למחרת היום כ-24 שעות קדימה".

טייסי אל על חוזרים ומדגישים, כי ההנהלה היא זו שהחליטה להשבית את כל טיסות החברה. "בניגוד להאשמות מנכ"ל החברה, טייסי אל על מוכנים בכל רגע להטיס את מטוסי החברה ולסייע לחברה בשעה קשה זו. טייסי אל על מבקשים בתמורה דבר אחד ויחיד: לקיים את הסכמי הקורונה שעליהם הסכימה ההנהלה פעמיים בחודשיים האחרונים ומסרבת לקיימם".

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים