גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדויות של הגרושה, השיחות שלה עם הדס שטייף והחסינות שהתעכבה: פרטים חדשים בפרשת אפי נוה

“גלובס” חושף פרטים חדשים על התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה שבה מואשמים, בכפוף לשימוע, ראש הלשכה לשעבר ושופטת השלום אתי כרייף בשוחד • כך, למשל, עולה כי עניין הבטחת החסינות מדין פלילי עלה עם גרושתו של נוה רק 7 חודשים אחרי שעלה עם כתבת גל"צ שטייף

אפי נוה, הדס שטייף / צילום: איל יצהר, תמר מצפי
אפי נוה, הדס שטייף / צילום: איל יצהר, תמר מצפי

האם המשטרה והפרקליטות נהגו באכיפה בררנית בפרשת ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה? חומרים חדשים שהגיעו ל"גלובס" מתוך חקירת פרשת "מין תמורת מינוי" מעלים תהיות על התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה. נוה מאושם, בכפוף לשימוע, כי בתפקידו כראש הלשכה קידם את מועמדות עו"ד אתי כרייף לתפקיד שופטת בתמורה ליחסים אינטימיים.

במסגרת הפרשה מואשמים נוה ושופטת בית משפט השלום בנתניה כרייף, בכפוף להליך שימוע, במתן וקבלת שוחד, בהתאמה.

המידע שהוביל לחקירה בפרשה ולמעצרו של נוה הושג מהטלפון של נוה, שהועבר לכתבת הפלילים של גל"צ הדס שטייף ולחוקר יולי רוזנברג, על ידי פרדותו של נוה, חני נוה. שטייף ורוזנברג, שביצע את הפריצה לטלפון, סיפרו בחקירתם כיצד נפגשו עם חני נוה וקיבלו ממנה שלושה טלפונים שהיו שייכים לראש הלשכה לשעבר.

כעת מתברר כי ב-14 בינואר 2019, יומיים לפני מעצרו של נוה, זומנה חני נוה להעיד עדות פתוחה (ולא לחקירה באזהרה) ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בפני ראש צוות החקירה סנ"צ אסף וולפיש. באחד בינואר 2019, ובהרחבה רבה ב-10 בינואר, פירטה שטייף לסנ"צ וולפיש כיצד בהוראת חני נוה, הועברו אליה ואל רוזנברג, הטלפונים של אפי נוה לצורך פריצתם.

לפני עדותה של שטייף ב-10 בינואר, הובטח לה כי המשטרה תשקול להעניק לה חסינות מפני העמדה לדין, וכך הובטח גם לפורץ רוזנברג בעדותו ב-12 בינואר. אולם מהמסמכים שהגיעו לידי "גלובס" עולה כי בפתח עדותה הפתוחה של חני נוה ב-14 בינואר - בניגוד לשטייף ולרוזנברג - לא מסרו חוקרי המשטרה כי ישקלו להעניק לה חסינות. חרף זאת וחרף הידיעה של המשטרה אודות מעורבותה בפרשת הפריצה לטלפון, חני נוה לא נחקרה באזהרה.

"לא ביצעתי עבירה"

יומיים אחרי שחני נוה מסרה את עדותה, אפי נוה וכרייף נעצרו והחקירה בפרשה הפכה לגלויה. במקביל, נוה הגיש תלונה במשטרה על גניבת הטלפונים ופריצתם. נוה הגיש מספר רב של תלונות, אך אלה לא טופלו. בשלהי יוני 2019 שלחו עורכי דינו ממשרד עו"ד בועז בן צור למשטרה ולפרקליטות התראה לפני עתירה לבג"ץ, בדרישה כי תלונתו תיחקר והגורמים הרלוונטיים יועמדו לדין.

סמוך לאחר מכן, שבעה חודשים לאחר שהעידה לראשונה, מסרה חני נוה באוגוסט 2019 עדות נרחבת נוספת, ובה היא פירטה את מעורבותה בפריצה לטלפון. הפעם בפתח עדותה מסר לה סנ"צ וולפיש כי "עדותך נגבית לאור שקילת האפשרות להעניק לך חסינות מפני העמדה לדין".

נוה אמרה לחוקרים כי "אני מבחינתי לא ביצעתי שום עבירה פלילית בנוגע לניידים. אילו הייתי סבורה שאני מבצעת עבירה פלילית, לא הייתי נכנסת לעניין הזה מלכתחילה". עוד סיפרה נוה לחוקרים כי הלכה לחוקר פרטי כדי שיפרוץ את המכשירים של אפי נוה. "אני חיפשתי דברים פיננסיים שיעזרו לי לשמור על הזכויות הכלכליות שלי", ציינה. לדבריה, היא לא אמרה לחוקר מה יש במכשירים ושל מי הם. "אמרתי לו שמדובר במכשירים ישנים שהיו בבית, ושאני רוצה לדעת אם אפשר לשחזר את התוכן שלהם", העידה. "אמרתי שאני לא זוכרת את קוד הכניסה שלהם ואם יש אפשרות לשחזר תכולה שלהם. החוקר אמר לי שאם אני לא יודעת את הסיסמה, אז הוא לא מתעסק בזה ולא יוכל לפתוח אותם וביקש ממני לבוא לאסוף אותם".

נוה סיפרה לחוקריה כי באותו זמן שטייף התקשרה אליה ושכנעה אותה שלא לחתום על הסכם כלכלי כחלק מהגירושין עם אפי נוה, לפני שהיא רואה מסמכים ולפני שעשתה חקירה כלכלית. "ואז היא שואלת אותי אם יש לי חומרים על אפי", העידה חני נוה. "זו הייתה יותר שיחה חברית, שהיא מתחילה לייעץ לי לפני שאני חותמת על הסכם (הגירושין, א’ ג’). אני אמרתי להדס שיש לי כל מיני מכשירים שזרוקים בבית ושרציתי לפתוח אותם כדי לגלות ולחקור חקירה פיננסית... אז הדס אמרה לי שהיא מכירה אנשים ושהיא אולי יכולה לעזור לי לפתוח אותם".

חני נוה סיפרה כי העבירה את הטלפונים לידי שטייף ורוזנברג לצורך פריצתם. בהמשך, לדבריה, עדכנה אותה שטייף כי "צריך להעביר את החומרים לפרקליטות ולמשטרה כי יש שם עבירות פליליות". בסופו של דבר, החליט פרקליט המדינה דאז שי ניצן להעניק חסינות לשטייף, לרוזנברג וכן לחני נוה.

פער זמנים קיצוני

"גלובס" פנה למשטרה עם מספר שאלות אודות התנהלות החקירה:
1. מדוע חני נוה לא נחקרה באזהרה בינואר 2019, כאשר למשטרה היו די והותר ראיות בנוגע למעורבותה בפריצת הטלפונים של אפי נוה?; 2. מדוע עניין הבטחת החסינות לחני נוה לא עלה כבר בעדותה הראשונה?; 3. מה הייתה ההצדקה לשקול להעניק לחני נוה חסינות בעדותה באוגוסט 2019?; 4. מה פשר פער הזמנים הקיצוני בין העדות הראשונה של חני נוה והתלונה של אפי נוה במשטרה בינואר 2019 לבין העדות השנייה של חני נוה באוגוסט 2019?

דוברות משטרת ישראל בחרה שלא להתייחס עניינית לאף אחת מן השאלות, ומסרה: "הניסיון להטיל דופי בצוותי החקירה שפעלו במקצועיות, לא ירפו את ידיה של המשטרה להמשיך בתפקידה כשכל מטרתה להגיע לחקר האמת. פעולות החקירה בתיק זה בוצעו בהמשך להנחיות ואישורים של הפיקוד הבכיר והפרקליטות ובהתאם להוראות החוק".
מהפרקליטות נמסר: "ההחלטות על פעולות החקירה ועל עיתוי ואופן החקירה של עדים ומעורבים התקבלו בשעתו לאור מכלול הנסיבות והראיות שהיו בפני המשטרה והפרקליטות, בהתאם לצורכי ושיקולי החקירה בכל רגע נתון, ואך ורק מתוך מטרה להגיע באופן המיטבי לחקר האמת".

מטעמה של שטייף נמסר: "שטייף לא החזיקה בטלפונים, לא מסרה אותם, לא שידלה למסור לה אותם וממילא לא הורתה לפרוץ אליהם. העדויות שכתב ‘גלובס’ מפרסם הן תחת איסור פרסום. מהקטע המצוטט ברור לחלוטין כי המוטיבציה לפתוח את הטלפונים הייתה של גרושתו שהחזיקה במכשירים". 

יש לציין כי בניגוד לטענת שטייף, למיטב הבנתנו איסור הפרסום בפרשה נוגע אך ורק לגבי תוכן החומרים שנמצאו במכשירים של נוה. את תגובת חני נוה לא ניתן היה להשיג עד לירידת העיתון לדפוס. 

*** חזקת החפות: אפי נוה ואסתר כרייף הם בגדר חשודים בלבד במעשים האמורים בפרשת "מין תמורת מנויי". הם מכחישים את החשדות נגדם, ועומדת להם חזקת החפות.

ההתפתחויות בפרשה: השימוע לנוה ולכרייף ייערך בספטמבר

בפרשת השוחד "מין תמורת מינוי" לשופטת השלום אתי כרייף ולראש לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה יתקיים באמצע ספטמבר. זאת, לאחר שכבר בתחילת דצמבר 2019 הודיע פרקליט המדינה דאז שי ניצן כי החליט להעמידם לדין בעבירת שוחד, בכפוף לשימוע.

על פי מידע שהגיע לידי "גלובס", השימוע של השופטת כרייף יתקיים בפני המשנה לפרקליט המדינה שלמה (מומי) למברגר, ואילו השימוע בעניינו של עו"ד נוה יתקיים בפני פרקליטת מחוז מרכז-פלילי רחל אבישר.

על פי חוק, החלטה להעמיד לדין שופט מכהן מסורה ליועץ המשפטי לממשלה. אולם כיוון שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט מנוע מעיסוק בפרשה בשל חברותו עם נוה, הוחלט במשרד המשפטים כי השימוע ייערך אצל למברגר. ייתכן שאם עד ספטמבר 2020 ימונה פרקליט מדינה, השימוע ייערך בפניו.

התפתחות נוספת חלה בפרשה, כאשר הפרקליטות הודיעה לבית המשפט המחוזי כי בכוונתה לעכב שוב את בירור התביעה האזרחית שהגיש נוה כתבת גל"צ הדס שטייף ונגד גל"צ בגין הפריצה למכשירי הטלפון שלו. בהודעה נכתב כי "נוכח ההתפתחויות האחרונות שחלו מאז הגשת כתבי ההגנה בתיק ותחילת ניהול ההליכים המקדמיים, ולנוכח הקשיים הדיוניים והמהותיים המתעוררים כעת בהליך האזרחי, בכוונת המדינה להגיש לביהמ"ש בימים הקרובים בקשה מטעמה לעיכוב ההליך האזרחי".

כתב התביעה של נוה נגד שטייף ונגד גל"צ הוגש בפברואר 2019. סמוך לאחר מכן הפרקליטות הגישה בקשה לעכב את ניהול ההליך האזרחי עד סיום החקירה בתיק הפלילי של נוה. בדצמבר 2019 הודיעה הפרקליטות כי "שלב החקירה הסתיים. אנחנו לא עומדים יותר על עיכוב ההליך האזרחי". כעת הפרקליטות משנה כיוון, ומבקשת שוב לעכב את ההליך האזרחי. זאת, על אף שכתבי החדשות בתיק הפלילי הוגשו בתחילת דצמבר 2019.

השאלות הפתוחות

● מדוע חני נוה לא נחקרה באזהרה בינואר 2019, כאשר למשטרה היו די והותר ראיות בנוגע למעורבותה בפריצת הטלפונים של אפי נוה?
● מדוע עניין הבטחת החסינות לחני נוה לא עלה כבר בעדותה הראשונה?
● מה הייתה ההצדקה לשקול להעניק לחני נוה חסינות בעדותה באוגוסט 2019?
● מה פשר פער הזמנים הקיצוני בין העדות הראשונה של חני נוה והתלונה של אפי נוה במשטרה בינואר 2019 לבין העדות השנייה של חני נוה באוגוסט 2019?

עוד כתבות

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

בארה"ב מדווחים: ישראל לא תתקוף באיראן לפני פסח

צה"ל תקף במהלך הלילה מטרות טרור בדרום לבנון ● דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האירני נחת בניו יורק, מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • מתאם פעולות הממשלה בשטחים: יותר מ-300 משאיות סיוע נכנסו לרצועה, כ-100 משלוחים הוצנחו • עדכונים שוטפים 

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: יח''צ

כמעט 100 מיליון שקל בשנה: זה שיאן השכר החדש בבורסת ת"א

עלות שכרו של מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס בשנת 2023 עמדה על כ-26 מיליון דולר, רוב הסכום ניתן כתגמול הוני ● פרנסיס עקף בכך את ברק עילם, מנכ"ל נייס והפך לשיאן השכר בבורסה המקומית ● בשנה שעברה הביעו בעלי המניות של טבע מחאה על התגמולים הגבוהים לעומת ביצועי המניה באותה עת ● בתוך כך, טבע קיבלה אישור FDA לתרופת ביוסימילר

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן

מסילות רכבת בחדרה, באזור מתחם 27 / צילום: תמר מצפי

המאבק שתוקע הכפלת מסילת הרכבת ופיתוח קרקע ביותר ממיליארד שקל

הוועדה לתשתיות לאומיות רוצה להפקיע כ-400 דונם במערב חדרה ● בעלי הקרקעות עתרו לבג"ץ והזהירו: ההפקעה, הפיצויים וביטול אזור התעסוקה יגרמו נזק של יותר ממיליארד שקל

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

טיל איראני ליד ים המלח, ששוגר לעבר ישראל ויורט / צילום: Reuters, ALON BEN MORDECHAI

איראן אוזרת אומץ ולוקחת הימור מסוכן בעימות גלוי מול ישראל

ההתקפה של טהראן על ישראל סימנה שינוי אסטרטגי בעימות בין המדינות ●  מלחמת הצללים הפכה לעימות ישיר, ולא ברור עדיין מה יהיה הצעד הבא ● ברקע, הלחץ על איראן להוכיח כי היא מובילה את 'ציר ההתנגדות' מתגבר

אוקראינה עברה מהצלחה צבאית לכישלון. זה יכול לקרות גם לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: המציאות העגומה של ההגנה האווירית באוקראינה עלולה לקרות גם לישראל, סין הולכת על קו דק במזרח התיכון ואפל מבצעת עדכון למערכת אחרי סערת האימוג'י של דגל פלסטין ● כותרות העיתונים בעולם 

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

בנייה חדשה. האם ההצעה תשפיע על המחסור בפועלי בניין? / צילום: טלי בוגדנובסקי

הממשלה מתכננת: הבאת עובדים זרים לישראל ישירות ולא דרך חברות כוח אדם. לא כולם מרוצים

הממשלה דנה באופן מפתיע בסעיף שלא היה על סדר יומה שיכול להקל על הבאת פועלי בניין מחו"ל לארץ ● לפי ההצעה, קבלנים יוכלו להביא עובדים מחו"ל באופן זמני בהעסקה ישירה על ידם, בכפוף להבאת מינימום של 50 עובדים על ידי אותו מעסיק ● שר הבינוי והשיכון: "מייתרת את המשרד מכלל הליכי קבלת החלטות"

חברת ארמיס / צילום: שלומי יוסף

ארמיס רוכשת חברת סייבר ישראלית ב-150 מיליון דולר

סילק מפתחת פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחת מידע לזהות ולתעדף שלל חולשות ואף לתקן אותן ● לאחר הרכישה, ארמיס תטמיע את הפלטפורמה של החברה בתוך המערכות והפלטפורמה שלה

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

האם ישראל תחזור לייבא חלב? תלוי את מי שואלים ומתי

העלייה הצפויה במחירי החלב הניגר מעלה את השאלה האם המנגנון שקובע מכסים ומחירים מפוקחים לא מיותר ● כיצד ייראה השוק אם התחרות תיפתח, ואיך כדאי לפתור מחסור בפעם הבאה?

הפגנה של פרו-פלסטינים נגד גוגל, 2022 / צילום: ap, Eric Risberg

הפגנות ומעצרים: פרויקט נימבוס הישראלי מעורר סערה בארה"ב

מספר עובדי גוגל פתחו בשביתת מחאה נגד העבודה של החברה עם ממשלת ישראל במסגרת פרויקט נימבוס להעברת המחשוב הממשלתי לענן ● באתר Wired דווח כי עשרות עובדים התבצרו במשרדי החברה בניו יורק ובקליפורניה, ואחרי מספר שעות, האבטחה של גוגל האשימה אותם ב"הסגת גבול"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, איל יצהר

בדיקת רשות ניירות ערך והשאלה: מה שמותר לנתן חץ ולדוד פורר אסור לאחים אמיר?

האחים יוסי ושלומי אמיר התקפלו השבוע בפני הרגולטור והחילו על עצמם "וולונטרית" את ההגבלות של בעלי שליטה ● אבל האחים אמיר הם לא היחידים שהתנהלו כמו בעלי שליטה ללא ההגבלות, אז מדוע דווקא הם תפסו את תשומת הלב של רשות ניירות ערך?