גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנרגיה ירוקה מאוד: מניית סולאראדג' מזנקת לשיא בדרך לשווי חברה של 10 מיליארד דולר

הזינוק האחרון במניה בא בעקבות דוחות שפרסמה החברה, המספקת פתרונות טכנולוגיים לתעשיית האנרגיה הסולארית ● המנכ"ל צבי לנדו: "למרות האתגרים בשל הקורונה, שמרנו על רווחיות בריאה תוך ייצור מזומנים מפעילות שוטפת"

מערכות של חברת סולאראדג'  / צילום: אתר החברה
מערכות של חברת סולאראדג' / צילום: אתר החברה

בשבוע שעבר הגיעה מניית סולאראדג' לשיא של כל הזמנים, אבל נחלשה מעט לקראת פרסום הדוחות הכספיים של החברה. ביום שני, לאחר סיום המסחר בוול סטריט, פרסמה החברה את הדוחות, ובמסחר המאוחר מנייתה זינקה בכ-12% לשיא חדש.

כעת המניה מתקרבת למחיר של 200 דולר, כ-7 חודשים לאחר שעקפה לראשונה את רף ה-100 דולר. סולאראדג' הישראלית מספקת פתרונות טכנולוגיים לתעשיית האנרגיה הסולארית ועוסקת גם בתחומים משיקים.

לפני הזינוק במניה במסחר המאוחר, שווי השוק של החברה עמד על 8.6 מיליארד דולר וכעת הוא כבר בדרך ל-10 מיליארד דולר - מה שהופך אותה לחברה הישראלית החמישית בגודלה בוול סטריט (אחרי צ'ק פוינט, וויקס, טבע ונייס). מניית החברה צורפה באחרונה למדד ראסל 3000, הכולל את 3,000 החברות הציבוריות הגדולות בשוק האמריקאי.

מניית סולאראדג עלתה ב?864 מההנפקה

ההכנסות קרובות לרף העליון של התחזית

ברבעון השני של 2020, הכנסות סולאראדג' הסתכמו בכ-332 מיליון דולר - קרוב לרף העליון של התחזית שמסרה החברה, ונתון המשקף צמיחה של 2.1% ביחס לרבעון המקביל ב-2019 - שיעור צמיחה צנוע למדי ביחס לרבעונים קודמים. בהשוואה לרבעון הקודם, שהיה רבעון שיא, ההכנסות ירדו, בהתאם לצפי ובהשפעת מגפת הקורונה. התחום הסולארי תרם כ-310 מיליון דולר מההכנסות ברבעון השני.

שיעור הרווח הגולמי על בסיס Non-GAAP הגיע ל-32.4% - נמוך מהרבעון הראשון, שבו הרווחיות היתה של 33.6%, אבל גבוה מטווח התחזיות של סולאראדג'. בשורה התחתונה, על בסיס Non-GAAP, הרווח הנקי הרבעוני הסתכם ב-52.1 מיליון דולר - צמיחה של 5.9% ביחס לרבעון המקביל ב-2019. הרווח הנקי למניה הסתכם ב-97 סנט - גבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) - כלומר, בהכללת התגמולים ההוניים לעובדים והוצאות חשבונאיות שונות - הרווח הנקי של החברה ברבעון היה 36.7 מיליון דולר, לעומת רווח של 33.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. 

במחצית הראשונה של השנה ההכנסות הסתכמו ב-763 מיליון דולר - צמיחה של 27.8%. הרווח הנקי GAAP גדל ב-51.3% ל-78.9 מיליון דולר, והרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-103 מיליון דולר, עלייה של 25.1%.

במהלך המחצית הראשונה של 2020 ייצרה סולאראדג' תזרים של 167 מיליון דולר מפעילות שוטפת, לעומת כ-107 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2019. בסיום המחצית הראשונה היו לסולאראדג' בקופה מזומנים והשקעות בסך כ-590 מיליון דולר.

ברבעון השלישי החברה צופה הכנסות של 325-350 מיליון דולר - ירידה לעומת הכנסות של 411 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2019, אם כי אמצע טווח התחזית משקף צמיחה ביחס לרבעון השני. הרווח הגולמי Non-GAAP צפוי להגיע ל-32%-34%, וההכנסות מהתחום הסולארי יהיו 305-325 מיליון דולר, עם רווח גולמי של 33%-35%.

"ברבעון הזה, למרות האתגרים שנגרמו בשל מגפת COVID-19, שמרנו על רווחיות בריאה תוך ייצור מזומנים מפעילות שוטפת", אמר מנכ"ל סולאראדג', צבי לנדו. "החוזק הגלובלי שלנו, ובפרט בסיס הלקוחות הנאמן בהולנד, גרמניה, איטליה ואוסטרליה, פיצה על הירידה בביקוש בארה"ב ברבעון החולף. בעוד המגפה יצרה אתגרים תפעוליים רבים, אני בטוח בחוזק הפיננסי שלנו ומודה ללקוחות על האמון בנו ולעובדים על המסירות, שמאפשרת לנו להמשיך להתמקד בחדשנות ובהוצאה לפועל של התוכניות שלנו לטווח הארוך, גם בימים מאתגרים".

בסולאראדג' אין בעל מניות בולט, למעט שני גופי השקעה זרים, המחזיקים כל אחד בשיעור חד-ספרתי מהמניות של החברה. ענקית ההשקעות בלקרוק היא בעלת המניות הגדולה בחברה, עם החזקה של 7.3% מהמניות נכון למועד הדיווח האחרון, ושווי ההחזקה הנוכחי שלה עומד על כ-630 מיליון דולר (או כ-708 מיליון דולר, לפי המחיר במסחר המאוחר). בעלת מניות נוספת היא חברת ניהול ההשקעות השבדית Swedbank Robur Fonder, שמחזיקה לפי הדיווח האחרון 5% מהון המניות של סולאראדג', ושווי ההחזקה הנוכחי שלה 430 מיליון דולר (או 484 מיליון דולר לאחר המסחר המאוחר).

חברי ההנהלה והדירקטוריון של סולאראדג' מחזיקים כולם יחד ב-2.9% ממניות החברה. שווי ההחזקה של המנכ"ל לנדו עומד על כ-8.2 מיליון דולר, או כ-9.2 מיליון דולר בחישוב לפי מחיר המניה במסחר המאוחר.

בשיחת הוועידה שערכה הנהלת החברה עם אנליסטים לאחר פרסום הדוחות, אמר לנדו כי באירופה יש לחברה מומנטום חיובי, וההכנסות מהיבשת היו 144 מיליון דולר, לעומת 122 מיליון דולר ברבעון הקודם. זאת, גם בזכות צעדים ממשלתיים לחיזוק הכלכלה בכמה מהמדינות, הכוללים גם השקעה באנרגיה מתחדשת. לנדו ציין שלא רק באירופה היה רבעון חיובי, והרבעון היה חזק גם באוסטרליה, בישראל ובטייוואן. לעומת זאת, בארה"ב המכירות הסתכמו ב-124 מיליון דולר - דומה לרבעון המקביל, אך ירידה משמעותית ביחס לרבעון הקודם, בשל השפעת המגפה על השוק האמריקאי.

עם זאת, לנדו ציין כי החל בסוף אפריל ישנה עלייה בהזמנות בארה"ב. לנדו גם עדכן בשיחת הוועידה שהחברה השלימה בניית אתר ייצור בישראל, ומצפה להתחיל לשלוח ממנו משלוחים בקרוב. 

עוד כתבות

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר