גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי המועמדים לתפקיד היועמ"ש של הכנסת, ומה יעשה היו"ר יריב לוין

היועץ החדש ייבחר ע"י יו"ר הכנסת, יריב לוין, מבין כמה מועמדים שיומלצו לו ע"י ועדת איתור ● הרכב הוועדה יקשה על לוין לבחור מועמד שמרן, כפי שהוא רוצה ● לתפקיד צפויים להתמודד מועמדים רבים ● המובילים הם: המשנה ליועמ"ש עו"ד נזרי והיועמ"ש של ועדת חוקה עו"ד בליי

עו”ד רז נזרי ועו”ד ד”ר גור בליי / צילום: ליאב פלד, עדינה ולמן - דוברות הכנסת
עו”ד רז נזרי ועו”ד ד”ר גור בליי / צילום: ליאב פלד, עדינה ולמן - דוברות הכנסת

"משרת היועץ המשפטי לכנסת אינה משרת אמון של יושב ראש הכנסת, ולא ראוי שתהיה. האמון הרב ששרר ביני לבין חברי הכנסת אפשר לי למלא את התפקיד בזמנים מתוחים ורגישים וגם בעיתות של מחלוקות". כך כתב היועמ"ש הקודם של הכנסת, עו"ד איל ינון, במכתב פרידה מחברי הכנסת ביום פרישתו מהתפקיד, ב-1 באפריל 2020.

כעת, רגע לפני שהיא אולי מודיעה על התפזרותה ועל הליכה לבחירות נוספות, מחפשת הכנסת יועמ"ש חדש. יועמ"ש הכנסת, מחליפו של ינון, ייבחר ע"י יו"ר הכנסת, יריב לוין, מבין כמה מועמדים שיומלצו לו על ידי ועדת איתור.

לאחרונה הושלם הליך הקמת ועדת האיתור. הוועדה תורכב, על פי חוק, משבעה חברים. בראשה יעמוד נשיא בית המשפט העליון (בדימוס) השופט אשר גרוניס. שישה חברי הוועדה הנוספים הם: יו"ר ועדת הכנסת ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן); יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה); יו"ר הועדה לביקורת המדינה של הכנסת ח"כ עפר שלח (יש עתיד); נציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ; נציגו של ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד מימון טולדנו; וכן נציג דיקני הפקולטות למשפטים, פרופ' מוחמד ותד. על פי חוק, הוועדה ממליצה על שניים עד ארבעה מועמדים, שמתוכם לוין ימנה את יועמ"ש הכנסת.

רוב לאקטיבסטים

מאז נכנס לתפקידו, מתאמץ לוין לשנות את עמדות הייעוץ המשפטי של הכנסת ולהתאימן להשקפתו השמרנית מאוד. אולם הרכב הוועדה יקשה על לוין למנות יועץ משפטי שמרן כפי שהיה רוצה. מתוך שבעת חברי הוועדה, יש רוב לתומכים באקטיביזם השיפוטי: נציג האקדמיה פרופ' ותד, חברי הכנסת גינזבורג ושלח וכן הנשיא בדימוס גרוניס שחתום על פסקי דין המבטלים חקיקה ראשית של הכנסת. על פי החוק, מועמד לא יוכל לקבל את המלצת הוועדה אם לא תמכו בו לפחות ארבעה חברים מתוכה.

פרופ' ותד התבטא בעבר בחריפות רבה נגד חוק הלאום, וטען כי מדובר בסטירת לחי לאזרחי המדינה הערבים. פרופ' ותד אף עתר לבג"ץ בעניינים שונים בעלי אופי פוליטי. כך פנה ליו"ר ועדת הבחירות כדי לפסול את השריון שהעניק ראש הממשלה בנימין נתניהו לנציג מפלגת בית היהודי ברשימת הליכוד. פרופ' ותד אף שלח מכתב ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בטענה כי עליו לחוות דעה כי נתניהו איננו כשיר לכהן כראש ממשלה. זאת, בשל כתב האישום נגדו בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.

מנגד עומד יו"ר ועדת חוקה יעקב אשר, שמגיע ממפלגה שנשאה בעבר את דגל המאבק בבג"ץ, והוא עצמו בעל עמדות שמרניות באופן כללי, ובפרט בנוגע לקיצוץ סמכויות בג"ץ. נציב שירות המדינה הרשקוביץ שהיה בעברו יו"ר הבית היהודי צפוי גם הוא למתן קמעא את הגוון הליברלי של הוועדה.

ה"אס" מבחינת לוין הוא נציג לשכת עוה"ד. גורם בלשכה אומר ל"גלובס" כי ראש הלשכה, אבי חימי, הגיע עם לוין להסכמות, שלפיהן נציגו בוועדת האיתור יהיה עו"ד טולדנו המכהן כיו"ר ועדת קשרי כנסת וממשל בלשכה. עו"ד טולדנו הוא ממלא מקום ראש עיריית קרית אתא מטעם הליכוד, חבר מרכז הליכוד מזה שני עשורים ואף התמודד בשני הפריימריז האחרונים של הליכוד, אולם הפסיד ולא נבחר לכנסת. בינואר 2019 אמר עו"ד טולדנו כי אם ייבחר ברצונו לעסוק בנושא "המשילות". לדבריו, "יש לאפשר לרשויות הנבחרות על ידי העם בבחירות דמוקרטיות למנות אנשים ראויים לתפקידים ציבוריים חשובים".

1. עו"ד רז נזרי

לתפקיד היועץ המשפטי של הכנסת רשאי להתמודד כל אדם שכשיר לכהן כשופט בבית המשפט העליון, כלומר: בעל ותק של 10 שנים כעורך דין. לתפקיד צפויים להתמודד מועמדים רבים מתוך השירות הציבורי ואף מהמגזר הפרטי. נציג את שלושת הבולטים.

המועמד המוביל לתפקיד הוא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד רז נזרי (48). בימים אלה שוקל נזרי להודיע על התמודדות לתפקיד, שצפויה להפתיע רבים לאור היותו אחד המועמדים הבולטים להחליף את היועמ"ש מנדלבליט לאחר סיום כהונתו בפברואר 2022. נזרי נחשב לסמן השמרני בצמרת משרד המשפטים והוא מאמין בצורך לאפשר לדרג המדיני והפוליטי למשול, ולצמצם את היקף הביקורת השיפוטית על החלטות הכנסת והממשלה בעילות של סבירות. הוא אף ממעט מחוות דעת הקובעות כי קיימת מניעה משפטית לביצוע החלטה כלשהי.

עו"ד נזרי לקח חלק בצוות שעסק בגיבוש כתב האישום נגד נתניהו והיה מבין התומכים בהעמדתו לדין של רה"מ בעבירות מופחתות. עו"ד נזרי סבר כי יש להעמיד לדין את רה"מ בתיק 1,000 (פרשת המתנות) בגין מרמה והפרת אמונים ולא בגין העבירה שוחד, כפי שסברו חלק מהגורמים בצוות (נתניהו עומד לדין בפרשה זו בגין מרמה והפרת אמונים); באשר לתיק 2000 (פרשת נתניהו-מוזס), סבר עו"ד נזרי כי יש לסגור אותו (בפרשה זו עומד נתניהו לדין בגין מרמה והפרת אמונים); ובתיק 4,000 סבר לאחר השימוע כי יש להוריד את סעיף השוחד מכתב האישום. זאת, בניגוד למה שהוחלט.

נזרי, בוגר ישיבות ההסדר בחיספין, הוא בעל תואר ראשון ושני במשפטים בהצטיינות יתרה מאוניברסיטת בר-אילן. משנת 2011 הוא מכהן כמשנה ליועמ"ש. בתחילה כמשנה לעניינים פליליים, וכיום כמשנה לניהול ותפקידים מיוחדים לצד היותו משנה ליועמ"ש בתחום הציבורי-חוקתי.

2. ד"ר גור בליי

מועמד נוסף לתפקיד יועמ"ש הכנסת הוא עו"ד ד"ר גור בליי, היועץ המשפטי של ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת. ב-2010 מונה עו"ד בליי לכהן כעוזר המשפטי של יועמ"ש הכנסת דאז, עו"ד איל ינון. במסגרת זו הועסק כממונה על ייצוג הכנסת בערכאות. לפני כארבע שנים, בסיועו של עו"ד ינון, זכה ד"ר בליי במכרז פנימי לתפקיד היועץ המשפטי של ועדת חוקה. בתפקידו זה הוביל את חקיקת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

ד"ר בליי הינו ירושלמי וגדל במעלה אדומים. הוא סיים את התואר הראשון והשני במשפטים בהצטיינות יתרה באוניברסיטה העברית, והשלים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטת קולמביה בנושא משפט חוקתי. לפני שנכנס לשירות הציבורי, עבד במחלקת הלטיגציה של משרד עוה"ד דנציגר-קלגסבלד. לאחר מכן עבד שנתיים במחלקת הלטיצגיה של אחד ממשרדי עוה"ד הגדולים בניו יורק.

ד"ר בליי נחשב כשומר סף מוערך ובעל גישה ממלכתית. בספקטרום שמרנות-אקטיביזם הוא נמצא "במקום טוב באמצע".

3. עו"ד שגית אפיק

מועמדת נוספת לתפקיד היועצת המשפטית של הכנסת היא עו"ד שגית אפיק. סמוך למועד פרישתו של איל ינון מתפקידו באפריל 2020, החליט יו"ר הכנסת דאז יולי אדלשטיין למנות את היועצת המשפטית של ועדת הכספים של הכנסת עו"ד שגית אפיק (47) לתפקיד ממלאת מקום יועמ"ש הכנסת.

עו"ד אפיק, בוגרת תואר שני במשפטים בהצטיינות, עובדת בייעוץ המשפטי של ועדת הכספים כ-19 שנה ברציפות, תחילה כעוזרת משפטית וב-15 השנים האחרונות כיועצת המשפטית של הוועדה. בקדנציה שלה פעלה עו"ד אפיק לצמצם את מימדי חוק ההסדרים ונקלעה למספר עימותים בשל כך עם פקידי משרד האוצר. עו"ד אפיק הייתה מועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון ב-2018, אולם לבסוף נבחר לתפקיד משה ברקת.

למרות היותה ממלאת מקום של יועמ"ש הכנסת מזה מספר חודשים, נראה כי סיכוייה של אפיק להתמנות לתפקיד נמוכים. עו"ד אפיק אמנם בעלת ניסיון עשיר במשכן הכנסת אולם כל כולו מתמצה בעבודה בוועדת הכספים. אין לה כל ניסיון משפטי בתחום המשפט החוקתי, דבר שצפוי להיות לה לרועץ בוועדת האיתור. 

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר ההחלטה להגיש כתב אישום נגדו, רה"מ בנימין נתניהו מכחיש את המיוחס לו, לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.

עו"ד רז נזרי

המשנה ליועמ"ש לניהול ותפקידים מיוחדים ובתחום הציבורי-חוקתי ● בוגר ישיבות ההסדר בחיספין ● בעל תואר ראשון ושני במשפטים בהצטיינות יתרה מאוני' בר אילן ● משנת 2011 מכהן כמשנה ליועמ"ש, בתחילה כמשנה לעניינים פליליים

עו"ד ד"ר גור בליי

היועץ המשפטי של ועדת חוקה ● כיהן כעוזר המשפטי של יועמ"ש הכנסת ● סיים את התואר הראשון והשני במשפטים באוני' העברית בהצטיינות יתרה ולימודי דוקטורט באוני' קולמביה ● עבד במחלקת הלטיגציה של משרד עוה"ד דנציגר-קלגסבלד

היועץ שפרש: איל ינון

שומר סף פרגמטי שפעל לבצר את מעמד הכנסת

עו"ד איל ינון (53) שימש כיועץ המשפטי לכנסת במשך עשור, מ-2010 עד אפריל 2020. בכהונתו ניסה עו"ד ינון לבצר את מעמד הכנסת ואת מעמד הייעוץ המשפטי של הכנסת, מול הממשלה ומול היועץ המשפטי לממשלה. עו"ד ינון קבע כנורמה כי הכנסת תייצג את עצמה בכל עתירה שתוגש נגדה ולא תיוצג כפי שהיה מקובל עד ימיו על ידי מחלקת בג"צים של הפרקליטות.

עו"ד איל ינון / צילום: שלומי יוסף

לרוב נחשב עו"ד ינון לשומר סף פרגמטי, כפי שנהגו קודמיו בתפקיד זה בניגוד למקובל בייעוץ המשפטי לממשלה. כך, לדוגמה, בנוגע לחוק ההסדרה (החוק שנועד להסדיר את מעמדם של בתים בהתנחלויות בגדה שנבנו על קרקעות בבעלות פרטית של פלסטינים) , הגן עו"ד ינון על החוק חרף הקשיים המשפטיים הטמונים בו, זאת, בניגוד ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שהתייצב בבג"ץ כדי לשכנע את השופטים לפסול את החוק. מצד שני, בשנת 2011 קבע עו"ד ינון באופן חריג כי "חוק החרם" (מאפשר נקיטת סנקציות כלפי מי שקרא לחרם על ישראל) איננו חוקתי ועתיד להיפסל בבג"ץ.

בכנסת ה-20 דרש עו"ד ינון מבג"ץ לראשונה להתערב בהליכי חקיקה של הכנסת בשל טעמים פרוצדורליים. המדובר בחוק מס דירה שלישית שקידם שר האוצר דאז משה כחלון בניגוד לנוהל התקין של עבודת הכנסת. בעקבות כך, הורה בג"ץ על ביטול החוק. למהלך זה זכה עו"ד ינון לתמיכה של מספר רב של חברי כנסת מסיעות הבית השונות, חלקם בחדרי חדרים בלבד.

החודשים האחרונים של עו"ד ינון בתפקיד יועמ"ש הכנסת היו בלב הסערה הציבורית. הוא קבע כי אין ליו"ר הכנסת סמכות למנוע מחברי הכנסת להקים את ועדת הכנסת בממשלת מעבר כדי לדון בחסינות רה"מ בנימין נתניהו. הליכוד ניהל נגד עו"ד ינון קמפיין אגרסיבי וטען כי הוא מצוי בניגוד עניינים בשל העובדה כי בת זוגו, עו"ד עמית מררי, המשנה ליועמ"ש, הייתה מעורבת בקבלת ההחלטות בתיקי נתניהו. ינון דחה את הטענות והסביר מדוע, לטענתו, הוא איננו מצוי בניגוד עניינים.

לאחר הבחירות לכנסת ה-23, קבע ינון כי על יו"ר הכנסת דאז יולי אדלשטיין לאפשר לפי בקשת רוב של חברי הכנסת להעלות להצבעה מינוי יו"ר כנסת במקומו. זאת, בניגוד לעמדת נתניהו והליכוד. אדלשטיין סירב, והנושא הגיע לפתחו של בג"ץ, שקיבל את עמדת ינון. אדלשטייין לא ציית לפסק דינו של בג"ץ, והודיע במחאה על התפטרותו. ינון תיאר זאת לאחר מכן בדיון בבג"ץ כי מדובר בנקודת שפל של הקריירה המשפטית והוא רואה זאת ככישלון אישי שלו בכך שלא הצליח לשכנע את יו"ר הכנסת לציית לפסק הדין של בג"ץ. בצעד שנוי במחלוקת, ביקש ינון ונענה כי השופטים יקבעו כי הסמכות תועבר מאדלשטיין לזקן חברי הכנסת, עמיר פרץ, כדי לאפשר למליאת הכנסת להתכנס ולבחור יו"ר כנסת חדש. 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה