גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל JFrog בראיון ראשון אחרי ההנפקה הסוערת: "אנחנו לא מתכוונים לשרוד את הקורונה - אנחנו מתכוונים לנצח"

חברת הטכנולוגיה הישראלית JFrog, זכתה לקבלת פנים חמה בוול סטריט, עם זינוק של 47% ביום המסחר הראשון שהקפיץ אותה לשווי שוק של יותר מ-.5.7 מיליארד דולר ● בראיון ל"גלובס" מספר שלומי בן חיים על הנחיצות של שוק עדכוני התוכנה במיוחד בתקופת הקורונה, על ההפקה שנערכה בחניון של משרדי החברה לקראת ההנפקה ועל הגעגועים לישראל

הנפקת JFROG / צילום: SO&CO event management
הנפקת JFROG / צילום: SO&CO event management

מניית חברת הטכנולוגיה הישראלית JFrog הישראלית, שהונפקה אתמול, זכתה לקבלת פנים חמה בוול סטריט, וזינקה ביום המסחר הראשון שלה ב-47%. כך, יום שהתחיל במחיר ההנפקה, 44 דולר, הסתיים במחיר של כמעט 65  דולר, ובשווי שוק של מעל 5.7 מיליארד דולר. החברה גייסה 352 מיליון דולר, סכום שעשוי לגדול ב-76 מיליון דולר, ובעלי מניות בה מכרו מניות ב-157 מיליון דולר.

שלומי בן חיים, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה (לצד יואב לנדמן ופרד סימון), יושב בסיום היום הארוך במשרדו בסאניוול קליפורניה בחולצה עם לוגו החברה, ומסכם את החוויה בשיחת זום עם "גלובס" - ובעיקר את יום ההנפקה, שהתחיל ב-3 בבוקר, כלל הפקה ייחודית בחניה של ג'יי פרוג ונגמר בזינוק הגדול במניה.

"הבוקר שלנו התחיל כשנסענו בשלוש בבוקר למשרדים בסאניוול", מספר בן חיים. "בנאסד"ק אמרו לנו שאם נבוא לניו יורק, אפשר רק שלושה אנשים על הפודיום (בטקס פתיחת המסחר), אבל החברה לא נבנית רק בידי המייסדים, אלא עם כל הצוות, ולכן מבחינתנו זו לא הייתה אופציה.

החלטנו שנעשה את ההנפקה במשרדי החברה, ואם אנחנו לא יכולים לנסוע למנהטן, נביא אותה אלינו. בנינו רפליקה של מנהטן בחניה שלנו. נאסד"ק שיתפו פעולה ושלחו צוות הפקה, והשידור ממשרדי JFrog שודר ל-Times Square.

היה מרגש, המניה פתחה את המסחר יפה מאוד, ומשם כבר עברנו לראיונות אחד אחרי השני. סליחה על שנייה של שמאלציות ציונית, אבל אני מתגעגע לארץ, ולראות את דגל ישראל על הבמה ליד דגל JFrog כשמנפיקים בנאסד"ק היה שווה את כל המעמד הזה".

JFrog, שהוקמה בשנת 2008, מספקת פתרון טכנולוגי שמאפשר עדכוני תוכנה רציפים. החברה תכננה בתחילה לגייס לפי מחיר מניה של 33-37 דולר, אך השבוע העלתה את טווח המחירים ל-39-41 דולר, ולבסוף עקפה גם את הטווח המוגבה, וכאמור זינקה גם ביום המסחר הראשון. במקביל אליה הונפקה חברת טכנולוגיה נוספת, Snowflake, שביום המסחר הראשון שלה קפצה ביותר מ-100%.

איך יודעים שאתם מנפיקים במחיר הנכון?
"זה נובע מזה שעולם ההנפקות ב-4-5 חודשים האחרונים, תוך כדי הקורונה, יצא מכל איזון", אומר בן חיים. "הקפיצה של היום הראשון - אני קורא לה חוסר אחריות, אני לא מבין איך חברות עושות 100% ו-200%, זה לא להשאיר כסף על השולחן אלא לא לדעת לאן אתה הולך.

"בנינו עם החתמים מודל, ואני אמרתי שמה שיקרה מעבר למחיר, שאני חושב בכנות שהוא משקף את שווי החברה - מה שיקרה בשוק זה לא בשליטתי. דבר שני, כשאתה בא כמו JFrog כחברה רווחית עם תזרים חיובי ומספיק כסף בבנק, ה-IPO הוא אבן דרך לגדול ולא אמצעי לגיוס כסף".

יכול להיות שיש פה בועה?
"לגבי Snowflake היא חברה נהדרת, קראתי את התשקיף שלה, היא חברה מדהימה ואין מה להתפלא על המגה-IPO. המכפילים בשוק הם לא פר חברה. יש חברות שאני לא מבין למה הן נסחרות בכלל, שלא לדבר על המכפילים. השוק עם ריביות מאוד נמוכות, עם צורך להשקיע בתוכנה, כי שאר הענפים היותר לגאסי נפגעו יותר מהקורונה.

"מה שאתה קורא לו בועה, יכול להיות שישפיע. יכול להיות שהבחירות בארה"ב ישפיעו, אולי המיתון שעוד לא ממש פגש אותנו גם ישפיע. אם חברה עולה ויורדת עם השוק - זה הגיוני. אם החברה מנפחת בועה ואז מתפוצצת, ואף אחד לא מבין למה השקיעו בה - זו בעיה תפעולית בחברה. זה הבדל מאוד משמעותי".

ספר קצת על הרוד שואו לקראת ההנפקה.
"זו תקופה נורא נורא מבולבלת. מצד אחד כל העובדים בבית, אתה צריך להפעיל שרירים שלא היו לך בעבר, ואני חייב להגיד שהצוות של JFrog הם אריות. מצד שני כל העולם הבין מה המשמעות של תוכנה, מה המשמעות של זה שלא יכולים להיפגש, אי אפשר לשבת לארוחת ערב, כל מה שקורה הוא דרך תוכנה ואם התוכנה לא מתפקדת אפעס, משהו מתנתק.

"תסתכלו על הראיון הזה, אנחנו נמצאים על הקו כי זה העולם. אם מסכימים על הנושא של משמעות התוכנה בחיינו אז כל נושא עדכוני התוכנה הופך למשהו מאוד ברור. היה רוד שואו מדהים, ידעתי שיש לנו סיפור חזק אבל הביקושים היו מעל ומעבר לכל הציפיות".

איך הרוד שואו מתקיים בפועל בתקופה של מגפה?
"אני מאחל לכל מנכ"ל בעולם שיהיה לו הרוד שואו שהיה לנו. ה-CFO ג'ייקוב שולמן וה-CRO טלי נוטמן ואני עשינו חמישה ימים של רוד שואו מאוד קצר, מאוד צפוף, כל יום וובינר שבו משקיעים מהקרנות היותר קטנות עולים על הקו.

"היעילות, הדיגיטליות, הצלילות והדיוק של הדברים היו פשוט מדהימים. אני חושב על מה שסיפרו לי על טיסות, ארוחות ערב - פשוט מיותר, כמה זמן חסכנו. היו חמישה ימים ובנינו ביקוש מטורף. אני מאחל את זה לכולם, ואגב אני לא חושב שזה יחזור להיות מה שהיה קודם".

מה הטריד את המשקיעים, מה שאלו אתכם?
"הרבה דיברו איתנו על התחרות. שוק ה-DevOps נבנה נכון עם צורך נכון. יש שווקים שאתה לא מבין מה עושים, ויש שווקים שאתה מבין את הצורך ויודע שזה יקרה, גם אם עוד שנה שנתיים. כשמשקיע גדול רואה שגם מיקרוסופט ואמזון נכנסות לתחרות, הוא רוצה לוודא שהוא שם את ההשקעה על החברות הנכונות.

"עניין אותם גם איך הקורונה השפיעה עלינו. כשאתה בא עם הנתונים של JFrog - קראתי תשקיפים של שבע חברות שעשו יחד איתנו הנפקה - אנחנו שמנו מספרים של מחצית ראשונה בגאווה. אתה מסתכל על המספרים, אחוז שימור, צמיחה, יעילות, פוקוס, מוצרים. המשקיעים רוצים לוודא שהתחרות וקוביד לא לוקחים את הכסף ומורידים אותו לטמיון".

המשקיעים מבינים בטכנולוגיה?
"בסוף, משקיעי העוגן הם גם אלה שמשקיעים ב-Snowflake, גוגל ומיקרוסופט. שאר המשקיעים היותר קטנים, יש מצב שפחות מבינים, אבל בסוף הם מסתכלים מי נכנס אחרי ששם כמה מאות אלפי דולרים על מחקר ומבינים שזה הדבר הנכון לעשות.

"זה לא התחיל ברוד שואו - עשינו נון-דיל רוד שואו עוד לפני הקורונה. הדבר המדהים זה שהמשקיעים הגדולים כמו פידיליטי, T. Rowe Price, הם לקוחות של JFrog והם לא צריכים 'לבלבל לי את המוח', הם יכולים לשאול את החבר'ה שלהם מה זה JFrog וכמה זה חשוב. כשרואים את אחוז השימור שלנו, 98% בתקופת הקורונה, יודעים שזה לא עוד מנכ"ל שאומר שזה Mission Critical.

"היה יפה לראות שהיו גם משקיעים ישראלים, קרנות יחסית גדולות בסדר גודל ישראלי. צריך רמה בסיסית של הבנה מה השוק, מה המוצר והצעת הערך, איך מתחרים ומה הרוד מאפ של החברה. כשהתחלנו לדבר איפה החברה תהיה, ראית את הניצוץ בעיניים של המשקיעים".

איפה היא תהיה?
"כשאנחנו מסתכלים על עולם ה-DevOps שאנחנו יצרנו - היינו חלק מהקהילה בעולם שבנה את התנועה הזאת. אם באמת מסתכלים מה הכאב שאנחנו מנסים לפתור זה עדכוני תוכנה לאנשים כמונו. כי בסוף אם עכשיו היה צריך עדכון תוכנה לזום לפני הפגישה, זה היה כואב.

"בשנים הבאות זה יהיה לעשות עדכוני תוכנה למכשירים שונים - שהאייפון, המכונית ומכונת הקפה לא יצטרכו עדכוני תוכנה. גם נושא הסקיוריטי מאוד גדל, סקיוריטי תוך כדי בניית התוכנה והשחרור שלה. נשקיע המון במו"פ, DevSecOps וסקיוריטי ל-IOT, ונמשיך להשקיע במוצרים שלנו שמובילים את השוק.

"גייסנו הרבה כסף, יש גם כסף בקופה. בתקופות כמו שאנחנו נכנסים אליהן זה ברור. כמו שהבטחתי לעובדים שלי, אנחנו לא מתכוונים לשרוד את הקורונה, אנחנו מתכוונים לנצח. JFrog נולדה ב-2008 לתוך מיתון, מתמודדת עם הקוביד, ויוצאת תמיד חזקה ומחוזקת".

קיבלתם בשבועות האחרונים הצעת רכישה, לקראת ההנפקה?
"לא".

נכון להיום אתה מחזיק במניות בשווי כ-335 מיליון דולר. איך ההרגשה?
"כמו אתמול בבוקר. אני עולה לפגישה ולבוש בטי-שרט של JFrog ולא עושה שום תוכניות חוץ מאשר לחברה. בשורה התחתונה שווי של חברה זה דבר נחמד בעיניי, אבל אני אומר לעובדים ולהנהלה - החברה לא שווה 8, 10 או 15 מיליארד דולר עד שלא מוכרים בסכומים האלה. בנינו את החברה עם מודל עסקי אמין. מיליונים או לא, אנחנו עובדים מאוד קשה וזאת גאווה ישראלית". 

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק, והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, איל יצהר

בדיקת רשות ניירות ערך והשאלה: מה שמותר לנתן חץ ולדוד פורר, אסור לאחים אמיר?

האחים יוסי ושלומי אמיר משופרסל התקפלו השבוע בפני הרגולטור והחילו על עצמם "וולונטרית" את ההגבלות של בעלי שליטה ● אבל האחים אמיר הם לא היחידים שהתנהלו כמו בעלי שליטה ללא ההגבלות, אז מדוע דווקא הם תפסו את תשומת-הלב של רשות ניירות ערך?

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

מגמה חיובית בוול סטריט; טסלה יורדת ב-3%, TSMC ב-5%

דאו ג'ונס עולה ב-0.4% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● בגוגל פוטרו 30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● ירידה תלולה במכירות הבתים בארה"ב ● נטפליקס תפרסם הלילה את תוצאותיה הרבעוניות, מה מצפים האנליסטים?

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית