גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחלוקת בין ארגוני התעשיינים והעסקים סביב מתווה האוצר לתשלום ימי הבידוד

עוד 8 ימים אמורה המדינה לספק תשובה לשאלה מי ישלם על ימי הבידוד של העובדים במשק, אך מתברר כי עד כה אין הסכמה על המתווה שהציע האוצר ● בנשיאות המגזר העסקי ובהתאחדות המלאכה והתעשייה מסרבים לשמוע על כל מתווה שממשיך להטיל נטל של ימי בידוד על המעסיקים

חנויות סגורות לאורך הרחוב בעקבות הסגר השני / צילום: כדיה לוי, גלובס
חנויות סגורות לאורך הרחוב בעקבות הסגר השני / צילום: כדיה לוי, גלובס

עוד שמונה ימים אמורה המדינה לספק תשובה לשאלה מי ישלם על ימי הבידוד של העובדים במשק - לאחר שבג"ץ קבע לאחרונה כי הנטל לא יכול ליפול על כתפי המעסיקים - אך מתברר כי עד כה אין הסכמה על המתווה שהציע האוצר, שלפיו העובדים יישאו בשני ימי בידוד והמדינה והמעסיקים יתחלקו בחלקים שווים בשאר הימים. מעבר לכך, הצעת האוצר יצרה קרעים בין הארגונים המייצגים את התעשיינים והעסקים במשק - בעוד התאחדות התעשיינים מסכימה עקרונית למתווה שהציע האוצר, בנשיאות המגזר העסקי ובהתאחדות המלאכה והתעשייה מסרבים לשמוע על כל מתווה שממשיך להטיל נטל של ימי בידוד על המעסיקים, ומכנים את הצעת האוצר "סיבוב עוקף בג"ץ". בנוסף, דורשים בארגונים המתנגדים כי המדינה תחזיר למעסיקים מעל 3 מיליארד שקלים שהם שילמו עד כה לעובדים על ימי הבידוד.

ביהמ"ש העליון ביטל את היכולת של משרד הבריאות להוציא תעודות מחלה גורפות לעובדים השוהים בבידוד בעקבות נגיף הקורונה. המשמעות של הביטול: המעסיקים לא יישאו בנטל הכלכלי של ימי הבידוד. כעת, המדינה תיאלץ לשפות את העובדים על ימי הבידוד או שהעובדים עצמם יוותרו ללא כל מענה כלכלי לימי הבידוד.

ביולי האחרון קיבל בית המשפט העליון שתי עתירות שהגישו מעסיקים וארגוני מעסיקים כנגד תעודות המחלה הגורפות שהעניקה המדינה לעובדים ששהו בבידוד, וקבע כי חוק דמי מחלה אינו מסמיך את ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות להנפיק תעודת מחלה גורפת לכל העובדים השכירים השוהים בבידוד מחשש להידבקות בנגיף הקורונה. על כן נקבע, כי תעודת המחלה הגורפת בטלה.

עד כה הנטל לתשלום ימי המחלה לעובד היה מוטל על כתפי המעסיק. בפסק הדין הובהר כי המעסיקים לא יאלצו לשלם לעובדים ימי מחלה על ימי הבידוד. השאלה היחידה שנותרה פתוחה בפסק הדין היתה מי ישלם לעובדים עבור הימים הללו - והמדינה היתה צריכה לספק את הפתרון עד 30 לספטמבר, המועד שבו נקב בג"ץ לביטול ימי המחלה הגורפים.

במהלך הדיון בעתירה בבג"ץ הבהירו שופטי ביהמ"ש העליון כי אין בסמכות ביהמ"ש לחייב את המדינה לשלם לעובדים עבור ימי הבידוד, ולכן קיים חשש כי הנטל הכלכלי ייפול בסופו של דבר על כתפי העובדים עצמם, שיישארו ללא שכר וללא כל הכנסה בימי הבידוד שהם נאלצים לצאת אליהם בעקבות הוראות משרד הבריאות.

בעקבות הפסיקה התכנסו נציגי משרד האומר יחד עם נציגי המגזר העסקי על מנת לגבש מתווה חדש לתשלום לעובדים עבור ימי הבידוד, ובמסגרת המשא ומתן עלו מספר הצעות. אחד המודלים הראשונים שהוצעו על ידי האוצר היו כי היומיים הראשונים של ימי הבידוד יהיו על כתפי העובד, ארבעה ימים נוספים יוטלו על המעסיקים וכל שאר ימי הבידוד יוטלו על המדינה. מתווה נוסף שהוצע על ידי משרד העבודה היה כי שליש מימי הבידוד יוטלו על העובדים, שליש על המעסיקים ושליש על המדינה.

המו"מ הגיע למתווה האחרון של משרד האוצר

לכל המתווים הראשונים עלו התנגדויות שונות, וכך הגיע המשא ומתן למתווה האחרון שהוצע על ידי האוצר: העובדים יישאו ביומיים הראשונים של הבידוד, והמעסיקים והמדינה יתחלקו בחלקים בתשלום לעובד עבור שווים בשאר ימי הבידוד. עדיין לא הוחלט כיצד ישולם הכסף על ידי המדינה לעובדים עבור ימי הבידוד - האם הכסף יועבר דרך המעסיקים או ישולם מהמדינה ישירות לעובד, וגם אז באמצעות איזה גוף (ביטוח לאומי או גורם אחר), אך מבחינת האוצר הושגה התקדמות במשא ומתן כיוון שהם קיבלו את הסכמתו העקרונית של יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, למתווה.

המתווה מבקש לכאורה להשוות את מצבם של העובדים, ככל הניתן, למצב הקבוע בחוק בנוגע לתשלום ימי מחלה. על פי חוק, המעסיקים אינם משלמים עבור שני ימי המחלה הראשונים, ועל כן המדינה מרגישה נח לקבוע כי גם על שני ימי הבידוד הראשונים לא יקבלו העובדים תשלום.

באוצר כבר חשבו כי נמצא הפתרון הראוי, ותכננו להודיע עליו באופן רשמי וליישם אותו החל מ-30 לחודש, אך אז קמו המתנגדים למתווה - נשיאות המגזר העסקי ונשיאות התאחדות המלאכה והתעשייה - והבהירו כי הם לא יסכימו למתווה שממשיך להטיל את נטל ימי הבידוד על המעסיקים בניגוד להחלטה המאוד ברורה של בית המשפט העליון. מעבר לכך, הם אף דורשים, כתנאי מקדים לקיום משא ומתן, כי המדינה תשפה את כל המעסיקים במשק על כל התשלומים ששילמו עד כה לעובדים עבור ימי הבידוד מראשית משבר הקורונה ועד 30 לספטמבר.

בארגונים המתנגדים הבהירו כי הם לא מתכוונים לעבור לסדר היום על מתווה שמנוגד להחלטת בג"ץ. ומה התוצאה? כיוון שהמשא ומתן תקוע קיים חשש כעת מפני אחד משלושה מצבים: הראשון - הצדדים ימשיכו להתדיין ואם לא יימצא פתרון עד 30 לחודש הנטל של ימי הבידוד ייפול על כתפי העובד. במצב זה קיים חשש כי העובדים יגיעו לעבודה חרף החובה לשהות בבידוד, ויסכנו את שאר העובדים. המצב השני האפשרי הוא שהמדינה תבקש אורכה מבג"ץ ליישום מתווה חדש, וכן תבקש כי בינתיים יישאר המצב הקיים שלפיו המעסיקים נושאים בנטל ימי הבידוד. והמצב השלישי האפשרי הוא שהאוצר יחליט לקדם את המתווה שהציע מבלי להתחשב במתנגדים, באמצעות חקיקה, והנושא יגיע שוב לפתחו של בג"ץ.

נותרו, כאמור, שמונה ימים לפתור את הפלונטר הזה, ובינתיים המחלוקת בין הארגונים בעיצומה.

לדברי יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, המתווה אינו סגור עדיין ומתנהל עדיין משא ומתן מול האוצר. לדבריו, "המעסיקים כבר שילמו 3.3 מיליארד שקלים על ימי הבידוד תוך כדי שהם מנהלים מלחמת הישרדות. אנו פועלים להשגת מתווה הוגן ואחראי שיגן על המעסיקים והעובדים".

"השבעים ובעלי הכיסים המלאים לא יקבלו החלטות בשבילנו"

מנגד יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, המייצגת עסקים יצרניים קטנים יוצא נגד הסכמת התאחדות התעשיינים למתווה המוצע לימי הבידוד, ואומר, כי "השבעים ובעלי הכיסים המלאים לא יקבלו החלטות בעבורנו. המעסיקים הקטנים כורעים תחת הנטל, אין להם מאיפה לשלם את ימי הבידוד. העסקים מדממים, ההזמנות יורדות, הביקושים קטנים וימי הבידוד רק עולים. המדינה צריכה לשאת בכל הנטל. לא נסכים לשלם, גם לא על יום אחד".

גם נשיאות המגזר העסקי בראשות דובי אמיתי מתנגדת למתווה של האוצר. לדברי אמיתי, "אין שום הסכמות בסוגיית ימי הבידוד שכן, לא מדובר בסוגיה שבסיסה ביחסי עובד מעסיק. אין סיכום על מנגנוני הפיצוי ומשכם ואין סיכום ביחס לבידוד כתוצאה מפעילות חברתית או תיירותית שאינה קשורה לעבודה ובידוד שמקורו בהפרת חובה חקוקה. המדינה צריכה לקחת אחריות ולשאת בעלויות בגין החלטותיה בשל תפקידה בשמירה על בריאות הציבור ולא ייתכן שישיתו את העלויות הללו על גב המעסיקים והעובדים, לאחר שהמעסיקים שילמו למעלה מ-3 מיליארד שקל בשמונת החודשים האחרונים" .

אמיתי מוסיף, כי "העובדים הם נכס אסטרטגי חשוב לעסקים ונעשה ככל שיש בידנו לפעול למניעת פגיעה בעובדים ואולם, נעשה זאת תוך שמירה על המגזר העסקי ויכולתו לשרוד את המצב אגב התפרצות נגיף הקורונה וחוסר הוודאות בעניין משך ההתמודדות. נשיאות המגזר העסקי מרכזת תחתיה את רובם המוחלט של המעסיקים במדינת ישראל וככל שהתאחדות התעשיינים מעוניינת לשאת בעלויות אלו ע"ח יתר המעסיקים בישראל, אין בהסכמתה זו כדי לחייב את המעסיקים בישראל והיא יותר ממוזמנת להשית את ההוצאות הללו על חבריה התעשיינים בלבד".

לדברי עו"ד רוית גרוס , מנכ"לית התאחדות המלאכה והתעשייה , "לפי הכרעת בג"ץ (שאנחנו והתעשיינים הגשנו) בידוד הוא לא יום מחלה, ולכן המעסיקים מבקשים מהאוצר החזרים רטרואקטיבית של כל הכספים ששילמו לעובדים ושלא היו צריכים לשלם. אנחנו מרגישים שיש ניסיון לדחות את התאריך שבו הנטל יורד מכתפי המעסיקים, ה-30 לספטמבר, כי אם המדינה תגיש בקשת דחייה לבג"ץ אז עדיין המעסיקים יצטרכו להמשיך לשלם. החשש שלנו שהם יבקשו דחייה וזה ימשיך להיות על המעסיקים. אם המדינה לא תבקש ארכה אז הנטל עובר לעובדים, ואז יש חשש שהעובדים יגיעו לעבודה גם אם הם צריכים להיות בבידוד, ויסכנו את מקומות העבודה שלהם. אבל לא נסכים למתווה שממשיך להטיל את הנטל על כתפי העובדים. הנטל הזה כבד מנשוא, במיוחד על התעשיינים הקטנים. כשיש חולה מאומת במפעל, כל המפעל הולך הביתה ולא רק שלמעסיק אין הכנסות אלא הוא צריך לשלם דמי מחלה לעובדים. ההצעה של המדינה זה ניסיון לעקוף את בג"ץ. כמה עוד יכול ליפול על הכתפיים של העסק הקטן לפני שהוא יקרוס? לעסקים הקטנים זה קריטי לא להסכים למתווה של האוצר. לא סתם הגשנו את הבג"ץ נגד הטלת ימי הבידוד על העובד".

עוד מוסיפה גרוס, כי "התעשייה הקטנה, העצמאים ובעלי העסקים הקטנים והבינוניים הם מנוע הצמיחה של המשק, הם עיקר הכלכלה של מדינת ישראל והם כורעים תחת הנטל, אין להם מאיפה לשלם את ימי הבידוד. העסקים מדממים, ההזמנות יורדות, הביקושים קטנים וימי הבידוד רק הולכים ועולים בכל יום. זאת ממש 'מגיפת הבידוד'.

"אנו סבורים שהאוצר צריך לגבש מתווה שהוא עסקת חבילה שכוללת גם את החזרת הכספים למעסיקים ששולמו שלא כדין בכל התקופה האחרונה.

בג"צ קבע שתעודת המחלה הגורפת הוצאה שלא כדין ולפיכך על המדינה להחזיר למעסיקים את הכספים ששולמו שלא כדין".

גם נשיא להב, עו"ד רועי כהן, מתנגד למתווה שהוצע על ידי האוצר, ובמכתב ששיגר לשר האוצר ולראש הממשלה הבוקר הוא מבקש כי יקדמו תיקון בחוק הביטוח לאומי, כך שיקבע תשלום על ידי מדינת ישראל לימי הבידוד ולא על ידי המעסיקים לכל הפחות כהוראת שעה. "הטלת התשלום של ימי הבידוד על המעסיקים בפרט העסקים הקטנים והבינוניים, הינה נטל כלכלי כבד בפרט בימים הקשים של הקורונה, בהם העסקים הקטנים והבינוניים נסגרים חדשות לבקרים ובקושי מסוגלים לשרוד את המשבר ולשלם את שכר העובדים שלא יצאו לחל"ת", כתב כהן.

לדבריו, "עד כה קרוב למיליון איש שהו בבידוד באמתלה של ימי מחלה והמעסיקים הם אלה שנשאו בעלות התשלום המוערכת בכ-3 מיליארד שקל. המעסיקים בכלל והעסקים הקטנים והבינוניים בפרט, גם כך מתמודדים עם נטל כלכלי כבד מנשוא בימי הקורונה, בקושי מצליחים לשלם שכר כדי לא להוציא לחל"ת ורבים נסגרים חדשות לבקרים. על הממשלה לגלות אחריות ולפעול מיידית לקידום הסדר או תיקון בחוק הביטוח הלאומי, כך שיקבע תשלום על ידי המדינה לימי בידוד, לכל הפחות כהוראת שעה".

מהתאחדות התעשיינים נמסר בתגובה: "התאחדות התעשיינים היא זו שהגישה את הבגצ ונלחמה עליו בבית המשפט. עם כל הכבוד לניסיון של ארגונים נוספים לרכב על הנושא, אנחנו נמשיך להתנהל בצורה מקצועית תוך התמדה במטרתנו העיקרית - צמצום הנטל על המעסיקים והעובדים".

תמור מור, מנכ"ל מסעדנים חזקים יחד, מצטרף למתנגדים להצעת האוצר. לדבריו, "לאור החלטת בג"ץ שאת ימי הבידוד של העובדים במשק אין להחיל על המעסיקים ויש לסיים את ההסדר עד ה- 30.9.20, החל האוצר לבנות מודל בו המעסיק עדיין מחוייב לשלם את מרבית ימי הבידוד. אנו מתנגדים לכך בכל תוקף".

"את ימי הבידוד תתכבד המדינה ותשלם לעובדים. די נגמר! לא מקובל ולא תקין ששוב רוצים להחיל על המעסיק את ימי הבידוד כאילו היו ימי מחלה. מכיוון שזהו מקרה יחודי על המדינה לשאת באחריות מלאה ולהגדיל ולעשות ע״י שיפוי רטרואקטיבית והחזר כספי מלא לכל המסעדנים והמעסיקים ששילמו לעובדים ימי מחלה על ימי בידוד מתחילת המשבר. נגמרו הימים שהמסעדנים אפשרו לממשלה לדחוף את ידה לכיסינו".

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים