גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אתגר גם כשאין מגפה: מה מחכה לבעל הבית החדש של אל על

אלי רוזנברג, שהפך החודש לבעלי אל על, מתמודד עם חוב של 2 מיליארד דולר, מינוי דירקטוריון חדש, נוסעים לא מרוצים וניהול יחסי עבודה תקינים עם תמי מוזס-בורוביץ' ● "גלובס" ממפה את המשימות העיקריות שעומדות לפתחה של חברת התעופה הגדולה בישראל

מטוס אל על. מקורבי רוזנברג הבהירו כי לא ירצו “לתקוע אצבע בעין לתמי מוזס” / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
מטוס אל על. מקורבי רוזנברג הבהירו כי לא ירצו “לתקוע אצבע בעין לתמי מוזס” / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

תם, אבל ממש לא נשלם. אלי רוזנברג בן ה-26 אמנם השיג את מבוקשו, וקיבל את היתר השליטה באל על במקום תמי מוזס-בורוביץ’, ששלטה בחברה במשך 15 שנה באמצעות חברת כנפיים, אבל האתגר שלו בחברת התעופה הלאומית לשעבר רק מתחיל - ולא צפויה לו דקה אחת של חסד. בטח כשענף התעופה כולו נמצא במשבר עולמי עמוק, שסופו לא נראה באופק.

גם אחרי ההנפקה המשיכה כנפיים לטעון כי רוזנברג הצעיר הוא "איש קש" של אביו, קנת' רוזנברג, שמפאת היותו תושב ארה"ב אינו יכול לקבל את השליטה באל על לידיו. רוזנברג צריך למנות דירקטוריון חדש כמעט לחלוטין, להחזיר מאות מיליוני דולרים ללקוחות ששילמו על טיסות שלא קרו, לקבל הלוואה מבנקים מלווים בערבות מדינה, לשמור על יחסי עבודה תקינים עם בעלי המניות האחרים, שאיבדו את שליטתם בחברה, וזו רק חלק מהרשימה. "גלובס" ממפה את האתגרים הגדולים שלו וסימני השאלה שנותרו סביבו.

אלי רוזנברג / צילום: בן חורין ואלכסנדרוביץ

1. המשימה הראשונה: מינוי דירקטוריון

רוזנברג, באמצעות חברת כנפי נשרים, מחזיק ב-42.88% ממניות אל על, לאחר שרכש מניות ב-360 מיליון שקל בהנפקה הציבורית שבוצעה ב-16 בספטמבר. "זה לא אירוע טריוויאלי, ונקווה שלא ניאלץ להגיע לבית המשפט אם חברי הדירקטוריון לא יסכימו להתפטר מיוזמתם", אומר מקורב לרוזנברג. "יש פה השתלטות עוינת, להבדיל מהשתלטות רגילה על חברה, וזה מסבך את האירוע".

ההיתר שקיבל רוזנברג כולל הנחיות למינוי שני דירקטורים לפחות, לא כולל דירקטורים חיצוניים, בעלי מיומנות חשבונאית ופיננסית לפי חוק החברות. עוד קובע ההיתר שרוב חברי הדירקטוריון והמנכ"ל יהיו בעלי ניסיון של חמש שנים לפחות בתפקיד בכיר בתחום הניהול העסקי, או בכהונה ציבורית בכירה, או בתפקיד בכיר בתחום עיסוקיה העיקריים של החברה.

בנוסף, לא ימונה דירקטור או נושא משרה מטעם האב או מקורביו העסקיים והמשפחתיים. שני הדירקטורים החיצוניים (אייל חיימובסקי ויעל אנדורן) עשויים להישאר, אולם שאר חברי הדירקטוריון, כולל היו"ר הטרי יהודה (יודי) לוי - יוחלפו, ולאחר מכן תוכל כנפי נשרים לפעול.

את חלק מחברי הדירקטוריון המיועדים כבר הכרנו כאשר כנפי נשרים חשפה את כוורת המומחים שלה: ג’ייסון גרינבלט, ששימש כשליחו של נשיא ארה"ב למזרח התיכון; פרופ’ גבריאלה שלו מהמועצה להשכלה גבוהה; האלוף במיל’ רוני נומה, לשעבר מפקד פיקוד מרכז ופיקוד העורף; קברניט מוטי אנגלמן; והכלכלן דורון כהן, שכיהן בעבר כמנכ"ל רשות החברות.

מי שליווה את התהליך מתחילתו, תא"ל במיל’ ראם עמינח, לא צפוי לקחת את מושכות היו"ר, למרות שהמשרה הוצעה לו. גם ידיד משפחת רוזנברג, איש העסקים עמיקם בן צבי, ששידך בין עמינח לרוזנברג - לא צפוי לכהן בתפקיד בחברה.

2. החלפת השדרה הניהולית

כמצופה, דמויות רבות מהשדרה הניהולית של אל על יוחלפו, ובעיקר ככל שמדובר ב"אנשים של תמי מוזס". "הלויאליות היא פקטור שלא נוכל להתעלם ממנו", מסביר אותו מקורב. גם מנכ"ל אל על, גונן אוסישקין, צפוי להתחלף - למרות שיש מי שסבור שלא מן הנמנע שהוא יישאר בתפקידו בתקופה הקרובה לפחות, אם ירצה בכך, ואם הדירקטוריון החדש יחליט שכך נכון להבראת החברה. בסביבת רוזנברג לא פוסלים את האופציה הזו, ומזכירים כי "מי שיישאר לתקופה זמנית יוכל להפוך את הזמני לקבוע".

גונן אוסישקין  / צילום: סיון פרג'

בורסת השמות לתפקיד המנכ"ל כבר כללה את שי באב"ד, המנכ"ל היוצא של משרד האוצר - אך הוא כנראה לא יוכל לכהן בתפקיד, בשל המתיחות בינו לבין למוזס בזמן ניהול המשא ומתן למתווה הסיוע בתקופת המשבר.

עוד שם שעלה וקשור לתע"א והוא אלוף במיל’ חגי טופולנסקי, שפרש מתפקידו כמנהל תחום המל"טים באלביט, והוא מהמועמדים הבולטים למנכ"ל תע"א. שם אחר שמוכר לענף התעופה הוא של מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס, שהיה מועמד בשעתו לתפקיד המנכ"ל, וגם כעת מוזכר כמי שיוכל להוביל את הספינה הזו לחוף מבטחים.

3. התמודודת עם מבנה הבעלות

רוזנברג ובעלת השליטה לפניו התחילו את השותפות המאולצת שלהם בטונים צורמים. הצעת רכש שהוא העביר לפני ההנפקה באמצעות עמינח לתמי מוזס-בורוביץ’, והוגדרה כ"גבוהה מאוד" - נדחתה על ידה. ההשמצות ששוגרו באמצעות בא כוחה של משפחת כנפיים, עו"ד דורי קלגסבלד, נענו במכתבים בטון דומה.

אלא שהסיטואציה סבוכה - חברת כנפיים מחזיקה כעת ב-15.2% ממניות אל על. מקורביו של רוזנברג הבהירו שבפעולות שיבוצעו "אנחנו מייחסים חשיבות לנראות, ולא נרצה לתקוע אצבע בעין לתמי מוזס". נזכיר כי גם המדינה היא בעלת מניות, עם אחזקה של 14.37%. סך אחזקות בעלי העניין עומד על 72.46%, והיתר בידי הציבור.

ראם עמינח  / צילום: איל יצהר, גלובס

4. מבחן גיוס החוב

מתווה הסיוע לאל על הושלם רק בחלקו. אחרי ההנפקה, החברה אמורה ליטול הלוואה של 250 מיליון דולר בערבות מדינה (75%). השלמת המתווה תוכל להוציא לדרך את ההתייעלות שאל על התחייבה אליה, לרבות פיטורי שליש מעובדי החברה. בנוסף, נדרש יישום הסכמים כמו "מכירה והחכרה מחדש" של שלושה ממטוסי החברה (עסקה בשווי 67 מיליון דולר).

בדוח האחרון של אל על נכתב כי החברה לא הגיעה להסכמות עם בנק מלווה, ולכן היא עשויה לגייס את החוב דרך אג"ח. בעל השליטה החדש יעדיף לגייס את החוב בהלוואה מבנקים מלווים, כשגם לו ברור שההלוואה, יחד עם ההנפקה (400 מיליון דולר) ותוכנית ההתייעלות (חיסכון של 300 מיליון דולר בשנה) לא יספיקו בכדי לכסות את החובות של אל על. גיוס החוב יהיה מבחן משמעותי עבור בעל השליטה החדש, אל מול האמון שהוא מעוניין לקבל מהמערכת הבנקאית.

5. ההסכמים עם העובדים

ארבעה הסכמים קיבוציים חתומים עם מגזרי העובדים מחכים להשלמת המתווה, כדי לצאת לפועל. ההסכם עם הטייסים מצוי במחלוקת, אחרי שההסתדרות חתמה עליו במקומם. הטייסים הם המגזר היחיד שנפגש עם נציגי רוזנברג, והם גם לא הסתירו את ציפייתם להחלפת הבעלים. כעת הם מצפים לתיקון ההסכם, שמשקף התייעלות של 150 מיליון דולר בשנה.

בסביבת רוזנברג מבינים שיש פה הזדמנות, אולם טוב יעשו נציגיו אם ייפגשו גם עם נציגי העובדים האחרים, שמהווים את הרוב המספרי מקרב עובדי החברה. כרגע האווירה היא של דממה. "יושבים ומחכים לראות מי ייכלל ברשימת 2,000 המפוטרים, ומחכים לראות מי האיש שאמור להוציא את אל על מהבוץ", אומר אחד העובדים שלא לייחוס. "העובדים חיכו שהחברה סוף סוף תטוס, וכעת אנשים לא רוצים לחזור מחל"ת. האווירה היא של חוסר ודאות ופחד מהלא נודע".

יו"ר ועד הטייסים, ניר ראובני, אומר כי "המטרה היא להחזיר את אל על לשמיים כמה שיותר מהר, ובכל הכוח. אנחנו מחכים לבדיקות קורונה מהירות שיאפשרו לפתוח את השמיים".

6. תשלומי חובות לנוסעים

ב-1 באוקטובר ציפו נוסעי אל על שטיסתם בוטלה לקבל חזרה את כספם מהחברה. אל על חייבת לנוסעים 280 מיליון דולר. חלק מהכסף היא הצליחה להמיר לשוברים, באמצעות הצעה בשווי 125% מהמחיר ששולם, אבל לא מעט מהנוסעים מעדיפים לקבל את כספם חזרה. רבים לא הצליחו בכך. גם מועד ההנפקה, ה-16.9, נקבע במטרה לאפשר לאל על להזרים כסף שיועבר לנוסעים. מהחברה לא נמסרה תגובה לעניין זה.

בניית האמון עם הלקוחות היא צעד שאל על המחודשת תהיה חייבת להשקיע בו. "יש פה מוצר שלם שצריך לעבוד עליו, והוא כולל מחיר ושירות, ולא רק אמון", אומר המקורב לרוזנברג. לאל על יש את גרעין חברי המועדון שלה, אבל גם אותם יש לטפח.

7. ניהול החובות לספקים

לא רק הנוסעים מחכים לכספם, אלא גם ספקי מזון, ספקי מוצרים ושירותים, ובעלי חוב מממנים מהארץ ומחו"ל. החוב של אל על מגיע לכ-2 מיליארד דולר, ומתוכו החוב לחברות המחכירות מטוסים עומד על 125 מיליון דולר.

במסגרת ההתייעלות, אל על התבקשה לכרות הסכמים מחודשים עם בעלי החוב לעסקאות מימון המטוסים. "אלי עשה עסקה as is, וברור לנו שמעבר לדיווחים יש בשק הזה יותר מחתול אחד", אומר המקורב. "יש חובות שלא קפצו עד היום, והם יצוצו, ויש הסכמים שמשקפים עסקאות גרועות שנעשו בתקופה של מצוקה, ועכשיו נצטרך לשלם עליהם. זה אירוע ענק של חובות שצריך לשלם בזמן צפוף, ואנחנו עובדים על גיוס החוב".

8. קשיי הענף: לא רק קורונה

ענף התעופה מתעורר למציאות שבה יש חשש מצד הנוסעים לטוס, יש הגבלות במסגרת מדיניות ממשלתית, ההכנסה הפנויה נשחקה, והחובות של החברות גדלו. לזה מצטרף האתגר שמגיע מכיוון איחוד האמירויות.

אל על תצטרך להתעורר עם תוכנית סדורה, ובעיקר יעילה. "חלק מהתמודדות שלנו תהיה בהתייעלות מערכתית מחויבת המציאות", אומר המקורב, כשהוא מבין שהרבה עיוותים יידרשו להיעלם, מהמשכורות המנופחות לדרג הניהולי ועד לכמות מנהלי החטיבות העצומה, והבלתי סבירה לגודלה של אל על.

9. הטיסות בשבת: לא בהכרח מבטלים

רוזנברג הוא איש דתי, והציפייה מהנוסעים שומרי המסורת של אל על היא שיעצור את טיסות סאן דור וטיסות המטען שמתקיימות בשבת. אלא שמקורביו לא משוכנעים שכך יהיה. "נבחן מה נכון, ומה לא ושיקולי השבת יהיו בתהליך הזה".

אל על החדשה תוכל לצאת במהלך מעניין, אם בעליה יצליחו להיכנס לברית תעופה עולמית - עד כה החברה לא הצליחה לפרוץ את המחסום הזה. ההסכם עם האמירויות יכול לקדם את הנושא, ולהוות פריצת דרך ויחסי ציבור טובים לבעלים.

10. המסתורין: מי אתה אלי רוזנברג

למעט תמונה מטושטשת שפורסמה לפני יותר מחודש, רוזנברג לא נחשף. בפגישה שקיים עם נציגי דירקטוריון אל על, הוא ניצב מולם אחרי שעבר הכנה שלא הצליחה להרשים את רובם. "הוא לא חייב לצאת לתקשורת וגם לא לעמוד מול העובדים, אל תצפי שזה יקרה", אומר מקורב אחר לעסקה. "הוא ידע במי להקיף את עצמו, וזה מספיק. מה שצריך לעניין הוא שיש פה אדם שלא רוצה להיכשל, וזה עניין של כבוד ושל כסף. הוא לא ירצה להיכשל בעסק הראשון הגדול שלו".

מטעמו של אלי רוזנברג נמסר בתגובה: "כנפי נשרים תעופה רכשה את אל על בכדי להבטיח לציבור הלקוחות והעובדים כי לחברה יהיה עתיד בטוח. אנו פועלים לאיוש הדירקטוריון באישים מובילים בעלי רזומה וניסיון עשיר מתחום התעופה, הפיננסים והביטחון. כנפי נשרים תעופה לקחה על עצמה את האחריות להבטיח שאל על תישאר חברת התעופה של ישראל, ונעמוד בכל המשימות הלאומיות שיוטלו עלינו".

עוד כתבות

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ירידות קלות בפתיחה בתל אביב; אנלייט מזנקת, דלתא מותגים נופלת

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.2% ● אחרי טלטלת ה-AI בשבוע שעבר, הבורסה בניו יורק חוזרת מחופשה לשבוע מסחר מקוצר - והחוזים העתידיים אדומים ● המשקיעים יעקבו אחר השיחות בין ארה"ב ואיראן בג'נבה ● מניות הבנייה בת"א קפצו, לאחר שנתוני האינפלציה חיזקו את הציפיות להורדת ריבית ● וגם: באופנהיימר מאמינים שהתנודתיות בוול סטריט מייצרת הזדמנויות חדשות

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ומתרחק מקמעונאות ותשתיות

מושגים לאזרחות מיודעת. מיזוג / צילום: Shutterstock

ערוץ רשת 13 ו־i24news יתמזגו? זה מה שהמדינה צריכה לבחון

הבעלים של ערוץ i24news מתקרב לרכישת ערוץ רשת 13, ויש מי שכבר מעלים אפשרות של מיזוג ● מה ההגדרה של מיזוג, באילו תנאים הוא צריך לעמוד, ומי מפקח על זה? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

איבדו מאות מיליונים "על הנייר": מה עשתה צניחת המניה לבכירי מאנדיי, וויקס ופייבר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב, והמכה לאופציות של העובדים בהן

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת באירופה; בוול סטריט לא התקיים מסחר בשל יום חג

הדאקס ירד בכ-0.4% ● הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● הניקיי עלה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא התקיים מסחר בוול סטריט, לרגל יום הנשיאים

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

האזהרה של הרמטכ"ל לדרג המדיני: "לקיים דיון מבצעי בהקדם"

החודש הרגיש בצל ההיערכות לאיראן, והחשש: תוצת זירה נוספת בזמן רמדאן ● הסבב השני של השיחות יחודש היום, הנשיא: "אהיה מעורב" ● מחאות תועדו באיראן לקראת השלמתם של 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת לממונה על התחרות: "לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק"

שר הכלכלה פנה לממונה על התחרות בבקשה לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק, וזאת בנוגע למכרז "הסל של המדינה" שבו זכתה רשת קרפור ● בפנייתו לממונה כתב ברקת כי חלק מרשתות השיווק הפעילו "דפוסי תגובה דומים ומתוזמנים" נגד המהלך

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין ושהפרמיה מוצדקת"

המשקיע האינטליגנט / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה: זה לא הסיכון שצריך להדאיג אתכם בנוגע לשווקים

האם הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" משפיעה לרעה על ה־ S&P 500 ? תלוי את מי שואלים ● מחקר מהעת האחרונה מדגים כי מבחינה היסטורית, ויתור על סיכון בכל פעם שהשוק נהיה ריכוזי יותר, גורר הפסדים ● אז אולי השקעה של 33% מהתיק שלכם ב־7 חברות לא כזו מסוכנת

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

מימין: לן בלווטניק, מבעלי רשת 13; פטריק דרהי, המשקיע החדש; ואמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 / צילום: טים בישופ, יח''צ, רויטרס

הלחץ נגד עסקת רשת מגיע לחו"ל. האם דרהי יקבל שיעבודים, ומה ייצא למנכ"ל?

מנכ"ל רשת 13 אומנם לא יקבל מניות הודות לכך שהביא את איש העסקים פטריק דרהי כמשקיע בערוץ, אבל ההזרמה צפויה לכסות גירעון של 120 מיליון שקל ● רשות התחרות תצטרך להכריע האם מדובר בהלוואה או בשותפות, והעיתונים בבריטניה עוקבים מקרוב אחר ההתרחשויות

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

התמחור עדיין לא מגלם את הערך האמיתי של המניה הזו

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש