גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחפשים יציבות: ההייטק פורח, אבל חברות מתקשות לגייס עובדים

מגייסי כוח אדם טוענים שיש משרות מורכבות שקשה להם היום לאייש יותר מאשר בימים שקדמו למשבר • עובדים עם ניסיון לא ממהרים לעזוב את מקום העבודה הקיים שלהם ובודקים היטב איך התנהגו הארגונים המגייסים בזמן המשבר

עבודה בסטארט אפ / אילוסטרציה: shutterstock, שאטרסטוק
עבודה בסטארט אפ / אילוסטרציה: shutterstock, שאטרסטוק

גלי הפיטורים וההוצאות לחל"ת שהלכו והתגברו עם פרוץ משבר הקורונה סימנו מגמה ברורה: שוק העבודה עבר משוק של עובדים לשוק של מעסיקים. ערב המשבר, כששיעור האבטלה הרשמי עמד על פחות מ-4%, עובדים שנחשבים טאלנטים, במיוחד בתחום ההייטק, קיבלו אינספור הצעות עבודה, היו מחוזרים על ידי הד האנטרים ושקלו הצעות מחברות שונות בהתאם לשכר ולאתגר שהן מציעות. מעסיקים שלא נפגעו במשבר וזקוקים עדיין לעובדים ציפו שעכשיו יהיה קל להם יותר לגייס והם יוכלו להשקיע פחות משאבים בהשגת המועמדים המתאימים. אלא שהדבר לא קרה.

מעסיקים אומרים שאמנם יש היצע של עובדים "ג'וניורים", כלומר, בוגרי לימודים טכנולוגיים רלוונטיים ללא ניסיון, אבל כשהם מבקשים לגייס מועמדים "בטוחים" יותר, שכבר הוכיחו את יכולותיהם - אלה לא להגיע.

לא מחפשים הרפתקאות

ההסבר לתופעה טמון בחוסר הרצון של אותם עובדים לקחת סיכונים, אומר פרופ' יונתן סמילנסקי, המנהל האקדמי של המרכז לפיתוח קריירה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב.

"העתיד הכלכלי בשנים הקרובות מעורפל, ארגונים יחשבו שלוש פעמים לפני שהם יוציאו כסף, וגם העובדים מבינים את זה", הוא אומר. "עובד יודע שאם הוא האחרון שייכנס, אולי הוא גם הראשון שייצא, והוא מעדיף להישאר במקום העבודה שלו, בעיקר אם מדובר במקום עבודה יציב.

"אם פעם אנשים עם יכולות טובות, כמו אלגוריתמיקאים, יכלו לזוז כל הזמן והשיקול המרכזי היה אתגר מקצועי, בחוסר הוודאות הנוכחי רבים מהם יעדיפו לא לקחת סיכון ולא לזוז, ולא להיענות להצעת עבודה מסטארט-אפים למשל, כי מי יודע אם הסטארט-אפ הזה ישרוד בעוד שנה".

אפרת שפירא, סמנכ"לית בכירה למשאבי אנוש בחברת Ness, חווה את הקושי הזה בשטח. "המומחיות שאנחנו מספקים נשענת על טכנולוגיות ועל עובדים בעלי ניסיון מקצועי קונקרטי במגוון רחב של עולמות. בימים אלה, יש יותר משרות מורכבות שמתאימות לאנשי ולנשות טכנולוגיה מנוסים. המועמדים למשרות אלה הם נדירים ומקבלים גם כך הרבה פניות ממעסיקים פוטנציאליים בעולמות ההייטק, ומקום העבודה הנוכחי שלהם נלחם גם הוא לשמר אותם.

"אם לפני הקורונה, התחרות על כל מועמד הייתה אל מול מתחרים ומעסיקים שמגייסים למשרות דומות, היום התחרות קיבלה זווית נוספת והיא המעסיק הקיים, כלומר - מקום העבודה הנוכחי של המועמד. אנחנו מרגישים שיש אצל מועמדים חשש גדול לעזוב תפקידים קיימים ומקום עבודה קיים. לא אחת, העדפה של המועמדים בתקופה הנוכחית, על חוסר הוודאות המאפיין אותה, היא להישאר במקום העבודה הבטוח, המוכר והידוע שלהם, ולא לצאת להרפתקאות חדשות, מרתקות ואטרקטיביות ככל שיהיו".

גם בחברת לייבפרסון אומרים שלמרות העלייה במספר קורות החיים, יש תפקידים שקשה היום לאייש, יותר מאשר בעבר. לדברי איריס מרדכי, סמנכ״לית משאבי אנוש בחברה, מדובר בעיקר תפקידי ביניים של עובדים עם ניסיון של כ-5-7 שנים. "נראה שעובדים אלה חוששים כרגע יותר לעשות צעד אקטיבי ולעזוב את מקום עבודתם כדי להתקדם, ולכן לוקח זמן רב יותר לאייש תפקידים אלו" .

איריס מרדכי, לייבפרסון / צילום: LivePerson

"זו תקופה מאוד מתעתעת", מוסיפה מיכל אדם, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת Payoneer. "מצד אחד, יש לכאורה הרבה אפשרויות כי השוק הוא יותר שוק של מעסיקים, ומצד שני זו תקופה של חוסר ודאות ואנשים לא ממהרים לעשות שינוי, גם אם הם נמצאים כרגע בפוזיציה לא הכי טובה, הם חיים בעולם המוכר שלהם. היום המשמעות של שינוי משמעותי היא לעבור לעבוד במקום שהוא פחות ידוע ומוכר - מה אני צריך לעבור למקום עם מנהל שאני לא מכיר, שאני לא רואה בו את האנשים שעובדים איתי? איך אני אהיה אחד מהחבר'ה, האם יהיו חבר'ה? אלה המון שאלות שגורמות לאנשים לא לזוז. אנחנו רואים את זה בלינקדאין, בהיענות של האנשים לפניות. בתחילת המשבר חשבתי שיהיה הרבה יותר קל".

כמה עובדים הצלחתם לגייס?
"מ-15 במרץ אמנם גייסנו יותר מ-130 עובדים חדשים, אבל הקשיים הם קשיים אחרים. היינו צריכים להשקיע בתהליך הראיונות, במכירה של החברה, בשכנוע למה זה מתאים יותר. יש הרבה יותר ראיונות עם הרבה יותר אנשי צוות. נדרשה חשיפה בתהליך הריאיון ליותר אנשים מאשר בדרך כלל. כמובן הכול בזום. בתקופות ללא סגר ניסינו שלפחות אחד הראיונות יהיה במשרד".

יותר קשה לגייס עכשיו מאשר לפני פרוץ המשבר?
"הקושי בגיוס היום הוא מסיבות אחרות מאלה שהיו לפני המשבר. אם קודם לכן הסיבה לסרב להצעה הייתה שהמשרדים בפתח תקוה ולא במרכז תל אביב ואני רוצה להגיע בקורקינט לעבודה, או אתם גדולים מדי ואני מעדיף סטארט-אפ, היום אומרים 'לא משנה שאתם בפתח תקוה, כי ממילא מודל העבודה ההיברידי יימשך, אבל כן החשש הוא להצטרף למקום חדש שאני לא מכיר'.

"לפני המשבר חיפשו כל הזמן את המקום הבא, את הטכנולוגיה הכי מתקדמת, את החברה הכי מגניבה. אני חושבת שזה מאוד חשוב, ואנחנו ממשיכים לשמר את התרבות שלנו שאנחנו מאוד גאים בה, אבל הפוקוס השתנה. אם קודם לכן היינו שולחים למועמדים סרטונים של המסיבות שלנו והפי האוור במשרד, עכשיו הפוקוס הוא האנשים שאתה עובד איתם, המקצועיות, המשפחתיות, איך אנחנו בנויים. בוא תכיר את המנהלים הבכירים. הכול כדי לתת למועמד חוויה יותר משפחתית ומוכרת כשהוא הולך אל הלא נודע".

מיכל אדם, Payoneer / צילום: Pioneer

ארגונים עומדים למבחן התנהגותי

אחד השיקולים המעניינים של טאלנטים, במיוחד בני הדור הצעיר, הוא כיצד נהג הארגון שמבקש לגייס אותם בזמן המשבר. אדם אינה מעריכה שאנשים "ייתקעו" בתפקידים בגלל הפחד וחוסר הוודאות, אבל הם כן יישארו בחברות שעמדו לצד העובדים עם פרוץ המשבר, לא פיטרו או הוציאו לחל"ת, וגם אם הוציאו שמרו על קשר עם העובדים.

"כעובד, אני מבקש לשמוע איך החברה טיפלה בעובדים שלה", אומר סמילנסקי. "אם היא הוציאה לחל"ת, זה עשוי להעיד שהיא בבעיה ומי יודע מה יקרה שם. אבל עובדים גם בוחנים אם הארגון שומר על קשר עם העובדים שלו ושומר על מחוברות ארגונית. אפילו בארגונים ששלחו אנשים לחל"ת או שהעבירו אנשים לעבודה במשמרות, יש שאלה איך התהליך הזה התנהל, האם נתנו לאנשים אפשרות להחליט, ובעיקר על איזה סוג קשר הם שומרים עם האנשים בבית".

לדברי מרדכי מלייבפרסון, "חלק מהמועמדים שאנו פוגשים בחודשים האחרונים רואים בחיוב את הגישה המאפשרת לעובדים עבודה גמישה מהבית ככל שירצו, ולשלב בין העבודה לבין חיי משפחה, דווקא בתקופת הקורונה. אם בעבר היו נושאים כמו שכר ותנאים נלווים הגורם הכי משמעותי בבחירת מקום העבודה, נראה שהיום למועמדים חשובה הגמישות והדאגה לבריאות העובדים, הרבה יותר מבעבר".

הקורונה היא שעת המבחן של ארגונים, אומרת ניל"י גולדפיין, משנה למנכ"ל בקבוצת נירם גיתן NGG. "התפיסה של 'הלקוח במרכז' הגיעה במהלך השנים גם לשוק התעסוקה. נהיה 'מאזן אימה' בין מעסיקים למועסקים. עם כניסת דורות ה-Y וה-Z לשוק העבודה תפיסת העולם השתנתה. הדורות החדשים נאמנים לעצמם ומסתכלים בביקורתיות על הארגון, לעומת הדורות הקודמים שחונכו לעשות מה שמבקשים מהם.

נילי גולדפיין   / צילום: עדי ארד

"ארגונים התחלקו לשני סוגים: ארגונים ששפכו מיליונים על מיתוג מעסיק אבל כשהגיע המשבר לא דאגו לעובדים וניצלו את המצב הקיים כדי להיפטר מעובדים, התייחסו בחוסר אמון מוחלט לעובדים שעבדו מהבית, ניסו לשים מצלמות בבית ולקבל דיווח בכל שעה. הם פיטרו, הוציאו לחל"ת ועקבו אחר העובדים. העובדים בארגונים כאלה לא יכולים להתפטר עכשיו אבל התפתחה סוג של מרירות: כשאני אוכל, אני אעזוב ואני אדפוק אותם.

"הסוג השני של הארגונים היה אלה שעשו ימים כלילות כדי לא להוציא עובדים לחל"ת. הם לא רק דיברו על מיתוג מעסיק אלא בפועל שמו את העובד במרכז. ציידו את העובדים בעזרים לעבודה מהבית, שילמו על בייביסיטר, פינקו את עובדי הקפסולות, שלחו שוקולדים לעובדים בבידוד. גם אם לא הייתה ברירה אלא לפטר, הם עשו את זה יפה. ואנשים זוכרים את זה.

"מישהו אמר לי שהייטק בארץ זה לא קיבוץ, זה המכבסה של הקיבוץ. כולם יודעים ומדברים כל הזמן. אין צורך לקרוא בעיתון אם שווה לך לעבוד בלייבפרסון או באמדוקס. יש לכל הטאלנטים בארץ מפה מי הארגונים שחרטטו ופיזרו ססמאות וכשהגיע המשבר הראשון עשו הכול הפוך.

"לשוק העבודה יש זיכרון. עכשיו לא יעזור לשום חברה לשים מיליונים במיתוג מעסיק אם היא לא הוכיחה את עצמה במשבר. ולהפך, כשאתה אומר משהו אחד ועושה משהו אחר, זה נזק על נזק". 

אפרת שפירא, Ness / צילום: Ness

■■■

6 טיפים לגיוס טאלנטים

1. הציעו גמישות בתנאי העבודה. סדרי העדיפויות השתנו. הבהירו למועמדים את הערך שאתם מייחסים לשעות הפנאי

2. אם אתם צומחים כתוצאה ממצב הקורונה, תבליטו זאת. הידיעה שהחברה משגשגת גם בתקופת משבר מדגישה את העובדה שהחברה היא יציבה

3. צרו קשר בין-אישי מהרגע הראשון. תהיה לכך השלכה משמעותית על המחויבות של המועמדים והעובדים לארגון

4. הבליטו את הטכנולוגיות החדשניות שבהן אתם משתמשים. מועמדים מחפשים חברות שמאמצות טכנולוגיות בקצב מהיר

5. הקפידו על הליך גיוס מהיר. חשוב שכל האינטרקציה עם המועמדים תהיה מהירה, פשוטה ואנושית

6. הביאו בחשבון שמועמדים מבררים בלינקדאין וברשתות על המנהלים שאיתם הם צפויים לעבוד

באדיבות איריס מרדכי ואפרת שפירא

עוד כתבות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן