גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שתי חברות טכנולוגיה נוספות מתקרבות לבורסה: אקופיה ויומן אקסטנשנס הגישו תשקיפים

יצרנית המערכות הרובוטיות אקופיה מתכננת לגייס עד כ-280 מיליון שקל לפי שווי חברה מוערך של כ-300 מיליון דולר ● חברת המכשור הרפואי יומן אקסטנשנס הבטיחה גיוס של כ-45-50 מיליון דולר מגופים מוסדיים, לפי שווי חברה של כ-160 מיליון דולר "לפני הכסף"

הבורסה בתל אביב. מבול של תשקיפי הנפקה ראשונית / צילום: Baz Ratner , רויטרס
הבורסה בתל אביב. מבול של תשקיפי הנפקה ראשונית / צילום: Baz Ratner , רויטרס

מתקדמת השלמת ההנפקות הראשוניות של חלק מחברות הטכנולוגיה הנערכות להצטרפות לבורסה תל אביב; שתיים מהן - אקופיה ויומן אקסטנשנס - פרסמו טיוטות תשקיף ראשונות לציבור.

טיוטת התשקיף של אקופיה (Ecoppia) חושפת, כי החברה מתכננת לגייס עד כ-280 מיליון שקל (כ-82 מיליון דולר), לפי שווי חברה המוערך בכ-300 מיליון דולר, בשלב הציבורי בהנפקה, העשוי לצאת לפועל כבר בשבוע הבא. זאת אחרי שהבטיחה את עיקר הסכום - כ-75 מיליון דולר, מכמה גופים מוסדיים.

אקופיה, שהוקמה בשנת 2013 על-ידי משה מלר ובנו ערן, עוסקת "בפיתוח, מכירה ותחזוקה של פתרונות טכנולוגיים באמצעות מערכות רובוטיות לניקוי מתקנים סולאריים תשתיתיים הממוקמים באזורים יבשים", ועיקר פעילותה נעשית בהודו ובישראל.

החברה פיתחה שתי מערכות רובוטיות המופעלות מרחוק, על בסיס טכנולוגיית ענן, ואותן מערכות מסייעות לשיפור יעילות הפקת האנרגיה של המתקן הסולארי באמצעות פעולת הניקוי. את הנפקתה מובילה דיסקונט חיתום.

תוצאות החברה מעידות על הפגיעה הקשה של משבר הקורונה בפעילותה, ואחרי שב-2019 הכנסותיה עלו ביותר מ-60% ל-8 מיליון דולר בזכות "גידול בפעילות", בסיכום המחצית הראשונה של השנה הנוכחית הן צנחו כמעט ב-90%, ועמדו על פחות מ-700 אלף דולר, כאמור, בהשפעת משבר הקורונה.

הצלילה בהכנסות גררה להפסד של קרוב ל-5 מיליון דולר בסיכום מחצית השנה, אחרי שהפסדיה בשנתיים הקודמות יחד (2018-2019) הסתכמו בכ-7.5 מיליון דולר.

בעלת המניות הגדולה כיום באקופיה היא השותפות האמריקאית CIM של ריצ'רד רסלר, אבי שמש ושאול קובה, ומלבדה עוד בין בעלי המניות הבולטים נמנים צמד המייסדים - משה וערן מלר - וכן שאול שני, ליאון רקנאטי וחברת הביטוח הראל.

"שלבים התחלתיים של מסחור"

חברת הביומד יומן אקסטנשנס (Human xtensions), פרסמה טיוטת תשקיף ציבורית ראשונה, אחרי שהבטיחה גיוס של כ-45-50 מיליון דולר מכמה גופים מוסדיים, לפי שווי חברה של כ-160 מיליון דולר "לפני הכסף". את הנפקתה מובילה פועלים אי.בי.אי.

יומן אקסטנשנס הוקמה בשנת 2012 על-ידי תמר פרנקל, זיו טמיר ומוטי שולב, והיא עוסקת בפיתוח ושיווק מכשור רפואי.

במסגרת פעילותה החברה "פיתחה מערכת הפעלה מודולרית בחדר ניתוח, הנשלטת על-ידי המנתח, לניתוח זעיר פולשני (לפרוסקופי)". כיום, לפי החברה, היא נמצאת "בשלבים התחלתיים של מסחור המוצרים שאותם היא פיתחה".

לפי הנתונים שהחברה מציגה, היא החלה במכירות בשנה שעברה, ואלה הצטברו לכ-12 מיליון שקל, ובמחצית השנה הראשונה של 2020 כבר הגיעו ל-19.

"פועלת להשגת מקורות מימון נוספים"

לצד זאת, יומן אקסטנשנס מציגה הפסדים כבדים, שהתקרבו אשתקד ל-50 מיליון שקל, בהמשך להפסד של כ-29 מיליון שקל ב-2018, ואילו במחצית הראשונה של 2020 הפסדיה עמדו על כ-11 מיליון שקל, כשהוצאותיה העיקריות באותן תקופות הן בגין מחקר ופיתוח.

רואי החשבון, המציינים כי עד היום הפסדיה של יומן אקסטנשנס התקרבו לכ-150 מיליון שקל, מצמידים לדוחותיה הכספיים הערת "עסק חי", ומציינים כי מקורות המימון שלה מאפשרים את המשך פעילותה עד תחילת שנת 2021, וכי החברה פועלת "להשגת מקורות מימון נוספים".

כיום בעלי מניותיה העיקריים של יומן אקסטנשנס הם המייסדים - פרנקל, טמיר, ושולב, וכן עמיר סולר - ולצדם קבוצת הליסינג שלמה החזקות, והגופים הסיניים Ever Diligent ו-Dinova Capital. עוד השקיעו ביומן אקסטנשנס גם חברת פליינג קרגו של דניאל ואבי רייק. 

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"