גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופס, טעינו: כל השגיאות שנעשות בתהליך הגיוס של עובדים

העובד שלא סיפק את הסחורה, הסמנכ"ל שלא הבין את תרבות השקיפות והבכיר שלא צלח את המעבר מחברה גדולה לקטנה - אין כמעט מנהל שלא עשה לפחות פעם אחת שגיאת גיוס ● כך תצמצמו את מספר הטעויות ותמזערו נזקים רגשיים וכלכליים ● ניהול וקריירה, מדור חדש 

כל השגיאות שנעשות בתהליך הגיוס של עובדים  / אילוסטרציה: shutterstock, שאטרסטוק
כל השגיאות שנעשות בתהליך הגיוס של עובדים / אילוסטרציה: shutterstock, שאטרסטוק

תקופת הקורונה טרפה את הקלפים בשוק העבודה. מנהלים ועובדים כאחד נאלצים לעכל שינויים מהירים ולהסתגל אליהם תוך כדי תנועה. איך מנהלים ומתנהלים בעולם כזה? במדור החדש "ניהול וקריירה", שיתפרסם בימי שלישי וחמישי, נציג בפניכם את מיטב המומחים שיציעו דרכים להתמודד עם עולם העבודה המשתנה, או לכל הפחות ייתנו לנו כמה נקודות למחשבה

כמה חודשים אחרי שגדעון (שם בדוי) הצטרף לסטארט-אפ צעיר, בן ארבע שנים בלבד, התחילו עובדי החברה לעזוב זה אחר זה. בהתחלה היו אלה עובדים מן המניין, ולאחר מכן החלו לעזוב גם סמנכ"לים - שישה במספר. אפילו העובד שהמליץ על גדעון כמועמד למשרה עזב לבסוף בגללו. הממליץ אמר עליו שהוא "בנאדם זהב", ארבעה אנשים בחברה ראיינו אותו, דיברו עם ממליצים נוספים, ובסופו של התהליך הוא התקבל לעבודה.

"לימים, הבנאדם הוביל לקריסה ערכית של הארגון", אומר אורן ישראלסון, שעבד בחברה לפני מספר שנים והיום הוא סמנכ"ל אנשים בחברת vim, "הוא פשוט לא התאים לארגון ולערכים שלו". כיום במקום העבודה הנוכחי שלו, יש חשיבות רבה להתאמת העובדים לארגון.

הוא הגיע מחברה מיליטנטית ומבוססת היררכיה, האמין שידע הוא כוח. בחברה שאליה הגיע, לעומת זאת, האמינו בשקיפות ובכבוד לעובדים, דאגו לעדכן ולשתף בהחלטות טרם התקבלו, ולאפשר לכל אחד להביע את דעתו כחלק מתהליך ההחלטה. הוא התחרפן מזה".

מה זה עשה לחברה?
"אני תיארתי את זה כמחלה ממארת לתרבות הארגונית. היה לנו משהו מאוד יפה שבנינו והוא נהרס. זו הטעות הכי גדולה בקריירה שלי. עד היום עושה לי חמוץ כשאני חושב עליו".

אורן ישראלסון, סמנכ"ל אנשים ב-vim / צילום: תמונה פרטית

תחושת חמיצות דומה מלווה מגייסים רבים ככל הנראה. מחקר שנעשה על ידי LeadershipIQ, חברה שעוסקת בהכשרת מנהלים ובמחקרי ניהול, גילה שרק 19% מהגיוסים יכולים להיחשב הצלחה מוחלטת. 46% מהם נחשבים כישלון. המחקר נעשה במשך שלוש שנים בקרב יותר מ-5,000 מנהלי גיוס, שקיבלו לעבודה בטווח הזמן הזה יותר מ-20 אלף איש.

טעות בזיהוי ה-DNA הארגוני

"טעויות גיוס הן סוגיה שמטרידה מאוד מנהלים", אומרת מנכ"לית של חברה בינונית. "זה דבר שיכול לתקוע אותך, במיוחד בהתחשב בכך שלוקח לעובד חדש חצי שנה עד תשעה חודשים להשתלב. עד שאת מבינה שעשית טעות, ואחר כך את רוצה לתת עוד צ'אנס - חולפות להן שנתיים. גם אחרי שכבר הבנת שאת מתנהלת עם בנאדם לא מתאים ורוצה להוציא אותו, זה עושה גלי הדף בכל הארגון. את תוהה אם מלכתחילה היית צריכה לשים לב לבעיות, ואת בדילמה אם כדאי לגמור את זה מהר ולמזער נזקים במקום לתת צ'אנס. אלה דילמות קשות שעלולות לגרום נזק ארוך טווח".

על מינוי של חיים (שם בדוי) לסמנכ"ל בארגון מדיה הכריזו בארגון בחגיגיות רבה. תהליך המינוי החל בשכירת הד האנטרית מובילה והבטחה לשכר גבוה מאוד. אלא שלאחר זמן קצר התברר שלמרות שהאיש היה אכן מוכשר, הוא סירס את כל האנשים בסביבתו, ובמקום שיוביל את הארגון אל עולמות חדשים הוא דווקא נטה להישאר במחוזות המסורתיים. בסופו של דבר הוא הוביל לירידה של עשרות אחוזים בהכנסות אותה חברה.

כמו גדעון, גם חיים לא התאים לארגון. לדברי ישראלסון, "אחד הדברים שעוסקים בהם הכי הרבה זה הצורך למצוא את האדם עם ה-DNA המתאים לארגון. יש מושג שנקרא 'אפקט ההילה'. ראינו את שם החברה שהוא עזב, חברת ענק עם 130 אלף עובדים, אבל עבודה בסטארט-אפ אינה דומה לעבודה בתאגיד. כדי להצליח בסטארט-אפים קטנים, עובדים צריכים להיות מסוגלים לחיות בהצלחה בסביבה של חוסר ודאות, שינויים תכופים, עמימות. לא כל אחד יודע ולא כל אחד יכול לעשות זאת".

ד"ר דורון בסר, יזם ומנכ"ל חברת ENvizion, שפיתחה טכנולוגיה מבוססת ניווט להחדרת צינוריות הזנה (זונדה) לחולים מורדמים ומונשמים, אומר גם הוא שיש הבדל משמעותי בין ארגון גדול לקטן. ENvizion מעסיקה 20 עובדים בארץ ובעולם. "לפני כעשר שנים לקחתי הימור על מישהו שבא מחברה גדולה וזו הייתה מנטליות שונה לגמרי, ובסוף החלטנו להפריד כוחות", הוא מספר.

"המעבר הזה הוא תהליך לא פשוט. האדם יכול להיות מצוין, אבל אם אין התאמה ארגונית ותיאום ציפיות זה לא יעבוד. כמנכ"ל צעיר, חשבתי שאם אביא מישהו מחברה גדולה יהיה גם לי הרבה מה ללמוד ממנו, וזה נכון מבחינות רבות, אבל ברמה הארגונית הפערים היו גדולים מדי. למדתי מזה יש צורך בתיאום ציפיות מדויק ולא חזרתי על הטעות הזאת".

בעיות מיון וקליטה

לדברי פרופ' יונתן סמילנסקי, המנהל האקדמי של המרכז לניהול קריירה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת ת"א, הבעיה מתחילה בתהליכי המיון. "יש ארגונים שלא בוחנים את המועמדים כלל אלא רק מראיינים אותם, והראיונות, בהכללה, הם אינם כלי תקף לבחירת מועמדים לעבודה. ראיונות עבודה תקפים יחד עם סימולציות ומבחני אינטליגנציה".

גלי נוימן, HR Director ב-Viber המעסיקה כ-200 עובדים בישראל וסה"כ כ-400 עובדים בעולם, אומרת שהבעיה המרכזית בראיונות היא ההטיות שיש בהם. "כל מראיין צריך להיות מודע להטיות שיש לו - חיוביות או שליליות - לסוג מסוים של מועמדים. אני יודעת שאני נוטה באופן חיובי לעולים חדשים ומבוגרים, אני נותנת להם אוטומטית המון נקודות זכות, וכנראה זה מקשה עליי לשפוט באופן אובייקטיבי את הכישורים שלהם. כיוון שלמדתי להיות מודעת לכך, אני מזכירה לעצמי את זה - וכך מקווה שהאפקט פחות משמעותי".

סמילנסקי מציין הטיות נוספות שעלולות לפגוע בתהליך, כמו שיחה עם ממליצים ושיטת "חבר מביא חבר" הפופולרית, שבה ממליצים מקבלים כסף על קליטת המועמד שלהם. "זה פתח להטיה", הוא אומר וממליץ למראיינים להתמקד במתן ציון אובייקטיבי ולהתרשם פחות ממה שאמרו הממליצים.

אחת ההטיות הבולטות היא הרצון של מגייסים לקבל לעבודה אדם שהם היו רוצים "לשבת איתו לבירה", אלא שלא תמיד מדובר באדם הנכון לארגון.

"היום אני יכול להגיד שבבחירה של גדעון היו הרבה מאוד הטיות", אומר ישראלסון. "אנחנו מכניסים אנשים לתבניות: אם הוא הגיע מחברה מצליחה, הוא כנראה מצליח. אני מחפש את האדם שדומה לי. יותר קל לי לנהל אדם ששירת איתי באותה יחידה, שחושב כמוני. הוא היה צ'ארמר והיה קל להתחבר לאישיות שלו בשעה וחצי ראיון".

ישראלסון זוכר את הרגע הקריטי שבו הוחלט על גיוסו של גדעון לחברה שבה עבד. "הייתי עם המשפחה ב-Airbnb בכרם התימנים, יצאתי לגינה ודיברנו בינינו על ההתרשמות שלנו, על תחושת הבטן. זה היה מאוד לא מקצועי. היינו מוטים, הסתנוורנו מחלקים באישיותו וההמלצה הייתה מבחינתנו הכול. היינו עיוורים לחלקים הלא מתאימים".

מהו כן תהליך מקצועי? הגדרת תפקיד, היכולות שהוא דורש, הכנת שאלות מתאימות ומחשבה על התשובות שנרצה לקבל. ישראלסון מספר כי כיום בחברה שבה הוא עובד נעשה הגיוס לפי מתודולוגיה סדורה, עבודת צוות והתאמה תרבותית.

כמו כן, סמילנסקי ממליץ לחלק את הראיונות בין פונקציות שונות בארגון. כל מראיין צריך לתת את הציון שלו ובסופו של דבר משקללים את כלל הציונים. לדבריו, כך ראיונות יכולים לקבל תקפות גבוהה. ומה לא לעשות? לא לראיין מועמד עם אנשים נוספים. "ראיון משותף יוצר הטיה גבוהה והשפעה הדדית.

מה עושים אם יש חילוקי דעות בין המראיינים?
סמילנסקי: "לרוב, חוסר הסכמה אומר שלא הגדרנו בצורה טובה את הקריטריונים".

ֿבאמדוקס ישראל, לצד ניתוח מדוקדק של דרישות התפקיד וראיונות, הטמיעו מבחנים התנהגותיים באמצעות גיימינג. הם נועדו לבחון את יכולות הניהול של המועמד, יכולת העבודה בלחץ ועוד. לדברי גלי אריאלי, מנהלת הגיוס בחברה, אחד הדברים החשובים בהתאמת המועמד לתפקיד ולארגון הוא שקיפות מלאה. "הדיאלוג בין המועמד לארגון הוא קריטי. חשוב לדעת כבר מההתחלה איך הולך להיראות היום שאחרי. לדבר על הפערים בציפיות, על הדברים שהוא יצטרך ללמוד, על מה ייחשב הצלחה בתפקיד".

גלי אריאלי, מנהלת הגיוס באמדוקס ישראל / צילום: אלונה אריאלי

הדאגה ליום שאחרי היא סיבה בפני עצמה לכישלון בגיוס. "ארגונים משקיעים הרבה בגיוס אבל לא משקיעים ב'און בורדינג'", אומר סמילנסקי. "זורקים את העובד למים ומקווים שהכול יהיה בסדר. ב-Glassdoor (פלטפורמה מקוונת לשיתוף מידע על מקומות עבודה) אנחנו רואים מועמדים שמתלוננים, 'הגעתי לעבודה ולא היה לי מחשב, לא ידעתי מה אני עושה, הבוס היה עסוק'. לא משקיעים אנרגיה באופן שבו אדם נכנס לתפקיד. יש פה דלתות מסתובבות לא רק בגלל תהליך הגיוס אלא גם בגלל תהליך הקליטה".

אז טעינו. מה עכשיו?

לטעויות האלה יש גם עלויות כספיות גבוהות. ראשית, ישנן עלויות הגיוס עצמו, שלעתים כולל שכירת שירותים מחברה חיצונית, חודשי הכשרה וחפיפה שמלווים בירידה בפרודוקטיביות כל החופפים ושל המגויס הטרי. על כך יש להוסיף את עלויות הגיוס של המחליף, וגם עלויות שעלולות לנבוע כתוצאה ישירה של חוסר ההתאמה של העובד. אריאלי מעריכה את העלות בסכום של בין שש לשמונה משכורות של העובד. לפי מחקר שפורסם ב-Center of American Progress ב-2012, עלות החלפת עובד היא 21% משכרו השנתי בממוצע, תלוי בעיסוק וברמת השכר.

ישראלסון מספר שלקח לחברה שעבד בה חודשיים להבין את הטעות בגיוס של גדעון. "במקרה שלנו, הבורד העביר את האחריות למנכ"ל, והמנכ"ל סירב להכיר בזה. הוא עובד עד היום בחברה, שרבים עזבו בגללו", הוא אומר.

"גיוס שגוי מחזיר את הארגון לנקודת האפס", אומר יניב בן-ישי, סמנכ"ל השיווק של קבוצת SQLink, המעסיקה 2,500 עובדים. "גיוס לא מוצלח עלול להביא אפילו לסגירת הפעילות. בחברות טכנולוגיות זה אומר לא לפתח מספיק מהר. הזמן הוא הכסף הכי גדול. בסטארט-אפ אם אתה לא מצליח לייצר כסף, הכסף נגמר מתישהו".

יניב בן ישי, סמנכ"ל שיווק ב-SQLink / צילום: אפרת קופר

"יש טעויות גיוס שאני יודעת ששילמתי עליהן מחירים קשים, גם בעזיבה של טאלנטים אחרים בארגון", אומרת המנכ"לית של אותה חברה בינונית. "כשאתה עושה טעויות גיוס של מנהלים, ישנה בעיית הגיבוי. בהתחלה אתה רוצה לתת לו גיבוי כי אחרת כולם 'מריחים' את זה והלך עליו. אם אתה כן נותן גיבוי, אתה מאבד הרבה אחרים".

במאמר שפורסם לפני כשנתיים ב"הרווארד ביזנס ריוויו", מציעה ליז קיסליק, יועצת לחברות Fortune 500, כמה טקטיקות לפעולה.

ראשית, היא כותבת, אסור להתעלם. צריך לעשות שינוי, מוקדם ככל האפשר. אפשר לנקוט כמה פעולות בשלבים: בשלב ראשון, אפשר לנסות לתקן את המצב באמצעות פידבק או העברה לתפקיד אחר. זה לא תמיד עובד, אז בשלב מסוים צריך לבצע הערכת נזקים - מה העלות של השארת העובד ביחס לעלות החלפתו. אם לא ניתן להציל את היחסים, קיליק מציעה למנהלים לגבש תוכנית יציאה נדיבה, כך שתוביל לפרידה חלקה מהעובד. שיחה כנה יכולה לתת לאותו עובד תחושת שליטה גדולה יותר ולאפשר למנהל להתחיל לחפש מועמדים אחרים.

בקיצור: כך תימנעו מפספוסים

1. תהיו מודעים להטיות שלכם - חיוביות ושליליות

2. אל תסמכו על תחושת בטן וקבעו קריטריונים ברורים

3. תנו לכמה אנשים לראיין, אבל בראיון אחד על אחד 
5. תאמו ציפיות עם המועמד לגבי התרבות הארגונית

6. השקיעו גם ביום שאחרי, בכניסה חלקה לעבודה

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה