גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חזרתי להורים. גרתי עם כל הנעליים שעיצבתי בחדר אחד"

קשת נוסצקי, בת 24, מעצבת נעליים וסנדלרית ● "אני מתחרטת שלא לקחתי הלוואה כשהקמתי את העסק" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

קשת נוסצקי / צילום: שי הנסב
קשת נוסצקי / צילום: שי הנסב

קשת נוסצקי חלמה מגיל אפס לעצב אופנה, היא אפילו נרשמה למכינה בשנקר והכינה תיק עבודות, אבל חודש לפני המבחנים פגשה מעצבת נעליים. "הייתי אז בת 21, ושאלתי אותה: מה, את רק מעצבת נעליים? היא ענתה שכן, וזה היה כאילו נפל עליי מטאור. באותו יום התקשרתי לשנקר, ואמרתי להם שאני מבטלת את ההרשמה ושלא אבוא למבחנים. הציעו לדחות לי את ההרשמה לשנה הבאה, אמרתי שאין טעם כי הבנתי שלא אבוא לשם בחיים.

"התחלתי ללמוד סנדלרות במוסד שפשט את הרגל, ואז עברתי למורים פרטיים שלימדו אותי איך להכין נעליים. אני מאמינה שהן צריכות להיות לא רק יפות אלא גם נוחות, ולכן חשוב שאדע איך מייצרים את הקונסטרוקציה. שתהיה לי תחושתיות של הדבר, כדי שגם כשלא אייצר פיזית את הנעל, אדע להעביר הלאה מה אני רוצה.

"תוך כדי הלימודים, הכנתי לעצמי כפכפים. כולם החמיאו לי עליהם, שאלו מי עשה לך ואיפה קנית. אז עצרתי ואמרתי לעצמי, שאם אנשים מתעניינים אז כנראה גם יקנו. הסנדלים היו עשויות מגומי שקניתי 2 מטר ממנו בחנות של סנדלרים, ולא נשאר להם ולא ידעתי מאיפה להביא עוד. אז הזמנתי 150 מטר גומי מאיטליה, שהספיק ל-300 זוגות".

מאיפה היה לך כסף לממן את זה?
"חסכתי כל החיים. אני עובדת מגיל 12, אז שום דבר יעצור בעדי להגשים את החלום, ולשלם עליו. מכרתי תוך חודש 30 זוגות. בהתחלה לחברות, ואז זה הפך לחברות של חברות. הבנתי שאנשים אוהבים את מה שאני עושה, ושיש על מה לדבר. הייתי בת 22 ורציתי להיות עצמאית, אבל לא הייתי בטוחה איך עושים את זה. ההורים שלי שכירים כל החיים.

"התחלתי לייצר עוד שני דגמים, ואחרי שלושה חודשים השתתפתי ביריד של מעצבות נעליים ישראליות בגני התערוכה. הגעתי עם שלושה דגמים בכמה צבעים, בסך הכול שבע אופציות - אחת מהן, שכללה שילוב צבעים קיצוני, הגיעה אליי לראשונה שעתיים אחרי שהיריד נפתח - וכולן מגיעות עם ערימות של נעליים. לא יודעת מאיפה היה לי האומץ לעשות את זה, אבל המכירות היו טובות, וזה מבחינתי היה המפתח להבין שאני צריכה לרוץ על זה.

נעליים בעיצובה של קשת נוסצקי / צילום: שי הנסב

"עד אותו רגע עשיתי הכול לבד, ולא באמת היה לי מושג מה אני עושה. הכול היה בניחושים. למשל, קניתי קופסאות מסין, ואז במכס דרשו עליהן עוד הרבה כסף. הבנתי שאני רוצה לגדול, החלומות שלי ענקיים, ואם לא אתייעץ - אעשה טעויות מיותרות. לקחתי יועצת עסקית והקפתי את עצמי בסביבה כזו שאפשר לשאול בה בלי להתבייש. השלמתי עם זה שאני צעירה, וצריכה אנשים שיעזרו לי".

הצלחת להתפרנס מזה?
"עבדתי כמאמנת קפוארה אחר הצהרים, כדי לא לקחת שום הלוואה. הכול נעשה מחסכונות שלי. כל בוקר קמתי, עבדתי על המותג שלי 'קשת', ואז בשתיים סגרתי את הדלת, אכלתי ארוחת צהרים ויצאתי לעבוד בקפוארה עד שמונה בערב.

"יום אחד ישבתי עם חברה של אימא שלי שנוהגת לקנות נעליים יקרות ואיכותיות, והיא הראתה לי סנדל מרופט שהיה הכי נוח לדבריה. היא סיפרה שהייתה באי קאפרי אצל סנדלר, אמרה לו איזה דגם היא רוצה ובאיזה צבע, והוא הכין לה על המקום, תוך 20 דקות. זה משהו שקורה בעוד עיירות חוף, ולא הבנתי למה אין אפשרות כזו בארץ.

"ביוני 2019 נסעתי לקאפרי כדי ללמוד את הטכניקה הזו, כי לא מצאתי עליה מידע בשום מקום - מי שעוסק בה אלה זקנים איטלקיים שלא יודעים מילה באנגלית, רק סנדלרות. הסתובבתי שמונה ימים באי לבד, כולם כבר ידעו מי אני. הם לא אוהבים שלומדים מהם את הטכניקה, הם מרגישים שלוקחים להם את התרבות, אז התחלתי לקנות סנדלים לי ולחברות כדי לראות איך הם עושים את זה".

ביום האחרון על האי היא פגשה סנדלר שעבד בתוך חנות יוקרה. "הוא היה צעיר יותר, בן 42, ובגלל שאסור לו לדבר עם לקוחות הוא הבריח לי פתק עם מספר הטלפון שלו. הוא הסכים ללמד אותי אחרי סיום העונה, אז נסעתי אליו בדצמבר האחרון לשבועיים וחצי. ישבתי במרתף בנפולי, ובכל יום הכנתי 8 זוגות סנדלים. הבעיה בפטנט הזה הוא שהוא מיושן, אז בארץ לא מחזיקים את חומרי הגלם שאני צריכה. כולם אמרו לי שהם זרקו את המכונות הרלוונטיות לפני 50 שנה.

"עד אז ייצרתי הכול בארץ, אבל לא הייתה ברירה. נסעתי למילנו לתערוכה של חומרי גלם לנעליים, וחיפשתי שם ספק. חזרתי לארץ ביום שהכול התפוצץ עם הקורונה, וישר נכנסתי לבידוד. בכל זאת הייתי אופטימית, והתכתבתי עם הספק שמצאתי באיטליה. אבל אחרי שיצאתי מהבידוד הוא כתב לי שהם נכנסו לסגר, והוא לא עובד יותר. ואז התחיל הסגר בארץ, וגם פה הכול עצר. המפעל שעבדתי איתו בארץ נסגר, והיה לי רק את המלאי הקיים. לא יכולתי להתקדם עם הסנדלים, והרעיון שבאפריל-מאי יהיו לי סמפלים ביד הפך לא ריאלי".

איך הרגשת?
"הייתי אבודה. עזבתי את הדירה השכורה שלי, וחזרתי לבית של ההורים עם כל הסחורה. גרתי עם כל הנעליים בחדר. אגב, האתר שלי עלה לאוויר ב-15 במרץ, ממש כשהתחיל הסגר הראשון, וכמובן שלא הייתה בו כל כך תנועה. בכל אופן, לא משהו שמספיק לעסק להתקיים.

"במאי, כשנגמר הסגר, שכרתי דירה עם סטודיו בתוכה, והתחלתי לעשות פופ-אפים בתל אביב. הסנדלים שעיצבתי לקיץ הגיעו רק ב-6 באוגוסט, ותחשבי שאלה סנדלים שצריך להרכיב במקום, מה שמאוד מגביל מבחינת המכירות. ובכל זאת, אוגוסט היה החודש הכי טוב בעולם בשבילי - הכי הרבה מכירות שהיו לי עד היום.

"באותו זמן עבדתי גם בקפוארה, אבל נכנסתי לבידוד כי אחת התלמידות הייתה חולה. בעקבות זה התבטל לי יום מכירות ביום ירושלים והתבטל פופאפ. ואז, יומיים לפני סוף הבידוד, התחיל הסגר השני. מצאתי את עצמי במצב שיש לי דגמים שלא יוצאים, אין לי סחורה חדש לצלם, אין מה לעלות ברשתות. הכול עומד.

"גם קפוארה אין, היה רק בשבוע הראשון של ספטמבר. אני מאוד מתגעגעת לזה, זו אהבה שלי מעל 15 שנה. יש בזה סיפוק אחר מהעבודה על הנעליים. זו תחושה שאין לה תחליף, ולכן אני משאירה את זה בחיים שלי".

מה עשית נוכח המצב החדש?
"הייתי בהרבה עבודה עם עצמי להישאר אופטימית. גם ככה זו הייתה אמורה להיות תקופה קשה בשבילי, כי ככה זה בעסק חדש, אז בסך הכול יש תוספת קורונה. תמיד בשנה-שנתיים הראשונות מדובר בהשקעה מטורפת, וגם ככה לא ציפיתי לשנה טובה. אמרתי לעצמי שכשאעבור את הקורונה אעבור את זה לגמרי, ואהיה אחרי כל השפשופים.

"מבחינתי, זה זמן ללמוד. אני מסתכלת על עסקים שקורסים, ואני אומרת לעצמי שאין סיכוי שאקרוס ככה. אני אנהל את עצמי אחרת, ואדאג לא להגיע ליום כזה".

ומה למדת מההתנהלות שלך עצמך?
"אני מתחרטת שלא לקחתי הלוואה כשהקמתי את העסק, כי אם הייתי לוקחת, היה לי הון עצמי. היום יש לי מעט מאוד כסף בעו"ש, ועכשיו גם אף אחד לא ייתן לי הלוואה. היום הכסף שלי בנעליים. עלויות הייצור בארץ הן מאוד גבוהות, עולה לי מעל 200 שקל לייצר זוג נעליים, וזו רק ההתחלה. בגלל זה אני מוכרת ב-500-1,000 שקל. אגב, לפעמים אני מגיעה לבית הלקוחה עם כמה דגמים ומידות, כי בגלל שאני מותג חדש, נשים חוששות להוציא 800 שקל על מה שהן לא מכירות".

קיבלת מהן ביקורת?
"רוב התלונות הן על המחירים, אבל אני לא במקום של לעשות הנחות ומבצעים משמעותיים. אם את לא מסוגלת לשלם, אל תקני. אני לא רוצה לפתות אותך. אני מעדיפה שתחסכי עוד שנה בשביל נעל שלי, וזו תהיה נעל חלומותייך שלא תתחרטי עליה. קשה לבנות מיתוג, ואני לא רוצה לבנות משהו שהוא לא אני. אני מותג יוקרה".

חשבת לוותר על העצמאות?
"אני לא רוצה להפסיק. אולי אצטרך לצמצם דברים, אבל לא ארד מזה. אני מאמינה שכנראה שזה מה שאני צריכה לעבור. אני בעיקר מתוסכלת. אם משהו לא ישתנה עכשיו, אני לא יודעת איך אצליח. כנראה אצטרך לבקש עזרה מאנשים, ואני לא רוצה להגיע לזה, אבל אני מעדיפה לספוג עוד קצת עליי, כדי שכאשר אקום, לעסק יהיה קהל איכותי".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה