גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע לפני שהוא ממריא עם כרטיס בכיוון אחד נמרוד שפר חושף: למה עזב את תע"א אחרי שנתיים בלבד

נמרוד שפר מספר בראיון ראשון על היחסים הבעייתיים בינו לבין דירקטוריון התעשייה האווירית, בראשות היו"ר הדומיננטי הראל לוקר ● עכשיו הוא יוצא לחופשה מבלי להתחייב על מועד חזרה, וגם אין לו תכנון לגבי העתיד ● "ברגע שיש יו"ר פעיל הגבולות מתחילים להיטשטש"

נמרוד שפר / צילום: איל יצהר
נמרוד שפר / צילום: איל יצהר

בשבוע הבא יעלו נמרוד שפר ואשתו חיה על טיסה בכיוון אחד ליוון. הילדים כבר גדולים - הצעירה מבין הארבעה בת 18 - ומי שסיים לפני כשבועיים את תפקידו כמנכ"ל התעשייה האווירית יכול להרשות לעצמו לצאת כעת לחופשה מבלי להתחייב על מועד החזרה.

כשם שהוא לא מתכנן את מועד חזרתו, כך גם אין כרגע לו תכנון לגבי העתיד. קצת אירוני כשמדובר במי שבמסגרת תפקידו האחרון בצה"ל שימש ראש אגף תכנון במטה הכללי. גם הודעתו על התפטרותו מתפקיד מנכ"ל התעשייה האווירית ביולי האחרון, שנתיים בלבד לאחר שמונה לתפקיד, הייתה לא צפויה. "אם היה רוצה", אומר גורם הבקיא בתעשייה האווירית, "זה היה יכול להיות תפקיד לכל החיים עבורו". אבל כששפר הבין שהעניינים לא הולכים בכיוון שהוא רוצה הוא החליט להניח את המפתחות.

ההערכות, שלא קיבלו תוקף רשמי, היו ששפר החליט לעזוב מפני שהרגיש שהיו"ר הדומיננטי, הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, מצר את צעדיו. גורמים בחברה ידעו לספר שלוקר נהג להפעיל את הסמנכ"לים מאחורי גבו של שפר, התערב שוב ושוב בהחלטות ניהוליות שקיבל ובאופן כללי הקפיד לדחוק את רגליו.

כעת, בראיון ראשון מאז עזב את התפקיד, שפר אמנם לא מתייחס מפורשות לדברים הללו, אבל ממש לא צריך להתאמץ כדי לקרוא בין השורות, ולא רק ביניהן, שהוא מאוד לא אהב את המעורבות האינטנסיבית שהפגין דירקטוריון החברה.

"גדלתי במקום שבו קדנציות הן שנתיים ושלוש", הוא פותח. "נקודת הבחינה שלי לא הייתה מתי באתי ומתי עזבתי, אלא מה קרה לחברה בשנתיים שניהלתי אותה. ואם בודקים לפי התוצאות, אז הן היו מאוד מוצלחות. החלטתי לעזוב כשהחברה בשיאה, וכשהגעתי למסקנה שזה הדבר הנכון עבורי. בתפקיד כזה אתה צריך שלמות מלאה, הזדמנות מלאה, וברגע שזה התחיל להיסדק לא ראיתי טעם להישאר".

איפה זה התחיל להיסדק?
"זה התחיל להיסדק במקומות שבהם היו פערים שלא היו סמנטיים, אלא מהותיים, בין הדירקטוריון לביני וביני לבין הדירקטוריון, לגבי איך נכון לנהל את החברה. מאחר שהתוצאות של החברה הוכיחו שהניהול הוא בסדר לכל הפחות, הרגשתי שהפערים האלה מפריעים לי למצות את הפוטנציאל".

תפרט קצת. באילו פערים מדובר?
"ארבעה חודשים לפני שמוניתי למנכ"ל, הצטרפתי לחברה בתפקיד סמנכ"ל, וראיתי שיש הבדל עצום בין הפוטנציאל העסקי של החברה לבין הביצועים, וחשבתי שמעניין לפצח את זה. בשנתיים האלה החברה פיצחה חלק מה’סודות’ שעצרו אותה מלהתקדם, אבל עדיין היא רחוקה מאוד ממימוש הפוטנציאל שלה ולכן חשבתי שאני צריך הרבה חופש פעולה והרבה עצמאות. וכשזה התחיל להיסדק, חשבתי שצריך להעביר את המקל. זה היה עניין של תפיסות עולם".

כשתפיסת העולם שלך אומרת מה?
"תפיסת העולם שלי הייתה שאם החברה מתקדמת לאן שהיא צריכה להתקדם, אז לא צריך להקשות ולהפריע. צריך לבקר, לראות שלא סוטים מהתוכנית, אבל לא להפריע".

למה אתה בדיוק מתכוון?
"חופש הפעולה שלי הלך והצטמצם ולא רציתי לחיות עם זה, זה לא היה נכון בעיניי. מבחינתי, יש מנכ"ל פעיל. ברגע שמתחיל להיות יו"ר פעיל הגבולות של מי עושה מה מתחילים להיטשטש. למנכ"ל צריך להיות חופש פעולה מלא, למעט דברים שהם בסמכות מוחלטת של הדירקטוריון. אם החברה נכשלת או מזייפת, הגיוני שדירקטוריון קורא למנכ"ל ואומר לו: 'תתאפס', ואם זה לא קורה - הוא מוחלף. אבל זה היה רחוק מזה. המציאות העסקית הייתה הפוכה: עם כל הקורונה, החברה בנסיקה".

"כיסים של אי יעילות"

התוצאות שמציגה התעשייה האווירית אכן מלמדות על נסיקה, לאחר שהרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2020 עלה ב־37% לכ־112 מיליון דולר. זהו הרווח הנקי הגבוה בתולדות החברה (עבור תקופה של 9 חודשים), ותוצאה שכבר מותירה מאחור את נתון הרווח השנתי של 2019 כולה. לעומת זאת, תזרים המזומנים מפעילות שוטפת המשיך להיות שלילי בהיקף לא מבוטל של 188 מיליון דולר (גם אם מדובר בשיפור לעומת התקופה המקבילה אשתקד).

"היום קשה הרבה יותר לגבות כסף", מתייחס שפר לתזרים השלילי. "היה קשה להיפגש עם לקוחות. כולם עשו מה שנכון היה לעשות: לשמור על הכיסים. זה גורם מרכזי, ויש עוד גורמים. אין ספק שאנו צריכים להיות יותר טובים בזה, יותר חזקים. העובדה שלא יכולנו להוציא עובדים לחל"ת, השפיעה על הצד של ההוצאות ויהיה צורך לטפל גם בזה, אבל אני לא רואה בזה בעייה של החברה אלא משהו נקודתי של 2020".

העמידות של החברה בתקופת הקורונה שבה קרס ענף התעופה האזרחית נובעת מכך שהפעילות הזאת מהווה רק 25% מפעילותה. עיקר הפעילות היא בתחום הצבאי וזו לא נפגעה. "בצד הצבאי אמנם לא ראינו פגיעה, אך כדאי לקחת בחשבון שמדינות ישקיעו פחות בביטחון ואז אולי ישתנו סדרי עדיפויות", הוא אומר.

בשיא המשבר דובר על כך שאתם עומדים לפטר 900 עובדים. זה לא קרה בסוף.
"לא היתה החלטה על פיטורי 900 איש. מההנהלה בראשותי לא יצא מספר כזה. עם זאת, מה שכן היה ברור, זה שאם המשבר בתעופה האזרחית בעקבות הקורונה יהיה ארוך מאוד יהיה צורך לצמצם. אמרנו שנקבל החלטה כשיתבררו ממדי המשבר".

אי אפשר להכחיש שיש הרבה שומנים בתעשייה האווירית. זאת לא הייתה הזדמנות לקצץ בחלקם?
"אני מסכים שיש כיסים של אי יעילות ואחת הסיבות לכך היא שהסכם העבודה שעל בסיסו מתנהלים הוא בן 40 שנה. צריך לאפשר לחברה לתגמל נכון את העובדים - כיום התגמול היחידי הוא למי שעבד יותר - ולהיפרד מאחרים. ועדיין, עזבו את החברה מאות אנשים בשנים האחרונות".

באחרונה החליטה ועדת השרים להפרטה על הנפקת 25% ממניות התעשייה האווירית בבורסה בתל אביב, לפי שווי כולל של 12 מיליארד שקל. "זה הכרח המציאות", אומר שפר, "ולדעתי כל השחקנים הרלוונטיים מבינים זאת. זה יאפשר לחברה להיות הרבה יותר דינמית, יותר מותאמת לשוק הגלובלי ואני מקווה שזה לא ייקח שנים. החברה, העובדים המשקיעים - כולם צריכים את זה. המנהלים צריכים להרגיש שמסתכלים עליהם בעיניים של שוק ההון ולא בעיניים של ממשלה. כשאתה יודע שאנליסטים מסתכלים עליך ומנתחים את המניה בפינצטה זה עוזר לך לחשוב בעיניים ביקורתיות. אני גם לא רואה סיבה שהחברה לא תיסחר בנאסד"ק".

"הפוליטיקה? זה איום ונורא"

גם אחרי ששפר כבר הודיע על פרישתו, ורגע לפני שעזב בפועל, המתיחות בחברה לא התפוגגה. התעשייה האווירית נקלעה לסערה נוספת לאחר שחגי טופולנסקי, אלוף במיל’, מנהל חטיבת המל"טים באלביט וחברו של שפר, פרש מההתמודדות על תפקיד המנכ"ל בטענה כי ועדת האיתור, בראשות היו"ר לוקר, אינה אובייקטיבית. בחברה טענו מנגד כי הלחצים שהיו נועדו דווקא כדי להביא למינויו של טופולנסקי, תוך שהם רומזים לכיוון מנכ"ל משרד הביטחון, אמיר אשל.

בשוק טוענים שמי שהציע לטופולנסקי להתמודד על התפקיד הוא שפר, עניין קצת מוזר בהתחשב בעזיבתו של שפר על רקע הקושי - שאליו הוא מתייחס גם בראיון הזה - לעבוד תחת הדירקטוריון הדומיננטי.

שפר מסרב להתייחס ישירות לשאלה האם אכן המליץ לטופולנסקי להתמודד ("מה שבשיחות שלי ושלו יישאר בינינו"), אך מסביר ש"אנשים הם שונים וגם זמניים. יש לי מנהלי משנה שלא בטוח שהם היו מבסוטים ממני. החברה היא לא זמנית, היא חברה נפלאה.

בכל אופן", הוא חזור לעניין המנכ"ל שיחליף אותו, "לא הייתי שותף בתהליך הבחירה למעט כשביקשו ממני חוות דעת על המועמדים מתוך החברה. אני יכול רק להגיד שוועדת האיתור עשתה עבודה רצינית".

בשורה התחתונה, הוא מוסיף, "החברה בחרה מנכ"ל שללא ספק יהיה טוב לה (מדובר בבועז לוי, מנהל חטיבת הטילים בחברה, ה’ מ’). הוא מכיר אותה לפני ולפנים, עם הצלחות מוכחות ועם עשרות שנות ניסיון בחברה. את הדברים האלה אני יכול לומר גם על שני המועמדים הנוספים שהיו מתוך החברה. עם זאת", הוא מוסיף, "יש יתרון בלהביא מישהו מבחוץ, זה מאוד מעשיר חברה".

לפי פרסום בגלובס, לוקר מבקש לצמצם את המשרה שלו בתעשייה האווירית מ־75% ל־50%, כדי לשמש במקביל גם כיו"ר פז. אתה חושב שאדם אחד יכול לשמש כיו"ר בשתי החברות הללו במקביל?
"אם הוא עוסק בניהול, אז לא. אבל כמו שאת מבינה את דעתי יו"ר לא צריך לעסוק בניהול, ואז - ודאי שכן. הרי אם החברה מתנהלת טוב, מה הוא צריך לעשות?! לקבוע מדיניות? לא קובעים כל יום. לפטר ולמנות מנכ"ל - גם את זה לא עושים כל יומיים".

שפר נולד וגדל בקיבוץ אלונים שבעמק יזרעאל. כיום הוא מתגורר עם משפחתו ביישוב נטף שבהרי ירושלים, שם התמקמו אחרי ששבו משהות בארה"ב שבמהלכה למד שפר מינהל ציבורי בתוכנית מיוחדת לבכירים באוניברסיטת הרווארד, במימון קרן וקסנר.
זה השלב המתבקש לשאול אם יש לו מחשבות על הצטרפות לפוליטיקה, והוא לא נשמע נחרץ ("בשלב הזה לא"), אך מודה כי "התקופה האחרונה מחדדת את המסקנה לגבי התכונות החשובות כדי להצליח בפוליטיקה. כדי להצליח שם אתה צריך להיות מסוגל לסגל לעצמך התנהגויות שאני חושב שהן לא טובות".

אתה רומז לבני גנץ?
"לא, אני רומז אלי. הפוליטיקה היא בשיא איום ונורא. עם כל הרצון להשפיע, אני באמת לא בטוח שאני יכול להצליח שם. יכול להיות שאם הייתי מתחיל בגיל 30 זה היה קורה. אני ממש לא יודע".

מה דעתך על איך שהממשלה מתפקדת בקורונה?
"יש מקומות שמתנהגים טוב מאיתנו ויש שגרוע יותר, אבל אני לא רוצה להשוות. מה שאני רואה, זה סגר ועוד סגר ועוד סגר. אני רואה ממשלה ענקית, וגופים גדולים הם מאוד לא יעילים. מנקודת מבטי כראש אג"ת לשעבר, מדינה שמתנהלת ללא תקציב זה דבר רע מאוד, זה מסוכן".

אתה לוקח חלק בהפגנות המחאה?
"עד היום לא, אבל זה יקרה, זה יגיע".

מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה: "יו"ר החברה והדירקטוריון מודים לנמרוד שפר על העבודה המשותפת והפורייה. תפקידו וחובתו של דירקטוריון הוא לעצב חזון ומדיניות לחברה, תוך פיקוח ובקרה הולמים על ההנהלה. הדירקטוריון והיו"ר פעלו בדיוק במסגרת סמכויותיהם, בתאום מלא עם שפר. תוצאות החברה בתקופת עבודה משותפת זו, שהן התוצאות הטובות בהיסטוריה של התעשייה האווירית, מדברות בעד עצמן". 

נמרוד שפר

אישי: בן 59, נשוי פלוס 4 ילדים, מתגורר בנטף
מקצועי: שירת כטייס קרב, פיקד על טייסות ושימש ראש מטה חיל האוויר. השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף לאחר תפקיד כראש אג"ת. שימש סמנכ"ל אסטרטגיה ומחקר בתעשיה האווירית, וכעבור חצי שנה מונה למנכ"ל החברה. ביולי האחרון הודיע על התפטרותו
השכלה: תואר ראשון בגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה