גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרדאר של יוסי בן שלום וברק דותן לא טעה: ראדא ברמות שיא

4.5 שנים אחרי שנכנסה להשקעה בחברה הביטחונית, הרווח של DBSI מגיע לכמעט פי 6 על השקעתה ● חברת ההשקעות הפרטית של בן שלום ודותן עומדת בפני אקזיט עם מכירת טלדור - שבה היא מחזיקה - לוואן, תמורת 250 מיליון שקל

מכ"מ של חברת ראדא / צילום: צבא ארה"ב
מכ"מ של חברת ראדא / צילום: צבא ארה"ב

באפריל 2016 עמד שווי השוק של החברה הביטחונית ראדא על כ-6 מיליון דולר בלבד, והחברה נקלעה למצוקת נזילות. חברת ההשקעות הפרטית DBSI, של יוסי בן שלום וברק דותן, זיהתה את ההזדמנות והשקיעה בראדא  סכום ראשוני של 4 מיליון דולר. 4.5 שנים מאוחר יותר, מניית ראדא נסחרת ברמות שיא, ושווי השוק של החברה בנאסד"ק הוא 338 מיליון דולר.

שווי המניות שבידי DBSI כיום הוא למעלה מ-52 מיליון דולר (מחזיקה בכ-15.7% מהון המניות של ראדא); DBSI השקיעה לאורך השנים בראדא סכום של קצת פחות מ-13 מיליון דולר (כולל ההשקעה הראשונית) ומכרה לאורך התקופה מניות, בין היתר לגופים מוסדיים מישראל, בהיקף כולל של כ-40 מיליון דולר. בסך הכול הרוויחה DBSI עד כה כמעט פי שישה על השקעתה בראדא, אם כי ייתכן שהמספר הזה אף מוטה כלפי מטה, משום שגם אופציות שקיבלה בתחילת הדרך מומשו ונמכרו.

בכל מקרה, אין ספק שבן שלום וברק יכולים להיות מרוצים מהמצב בחברה לאחר ההשבחה שהובילו יחד עם המנכ"ל דב סלע. DBSI, נזכיר, עומדת בפני אקזיט בחברה אחרת שבה היא מחזיקה - חברת ה-IT טלדור, שצפויה להימכר לוואן תמורת 250 מיליון שקל, כאשר חלקה של DBSI בעסקה הוא כ-145 מיליון שקל; האקזיט מגיע כ-17 שנה לאחר ש-DBSI רכשה את השליטה בטלדור לפי שווי של 82 מיליון שקל.

מניית ראדא הגיעה השבוע לשיא של למעלה מ-8 דולרים במהלך יום המסחר, אך לא החזיקה מעמד ברמות אלה וננעלה מתחת לכך. עם זאת, מאז השפל שאליו נפלה המניה באמצע חודש מרץ, כשמשבר הקורונה הגיע לראשונה לשוקי ההון העולמיים, היא כבר קפצה כמעט פי 3.5.

ראדא עוסקת בייצור של מכ"מים טקטיים לכוח המתמרן. במקביל, היא עדיין עוסקת בתחום הפעילות המסורתי שלה - אספקת מערכות אלקטרוניקה לכלי טיס. החברה נהנית ממומנטום חיובי בעסקים שלה: ברבעון השלישי, לדוגמה, הכנסותיה צמחו ב-81% ביחס לרבעון המקביל בשנת 2019 והסתכמו ב-20.4 מיליון דולר.

הצמיחה בהכנסות הובילה את ראדא להעלות פעם נוספת את תחזית ההכנסות השנתית שלה (שאולי הייתה שמרנית מדי קודם לכן) והיא מצפה כעת לסיים את שנת 2020 עם צמיחה של 70% בהשוואה לשנת 2019, ועם הכנסות של 75 מיליון דולר.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הכנסות ראדא הגיעו ל-52.9 מיליון דולר, לעומת כ-30 מיליון דולר בתקופה המקבילה. החברה עברה מהפסד נקי בסך 2 מיליון דולר לרווח נקי של 3 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם שלה (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) גם הוא הפך משלילי לחיובי, והסתכם ב-5.7 מיליון דולר.

"אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות ומהמומנטום החיובי, שהוביל לשיפור ניכר בכל הפרמטרים הפיננסיים שלנו", מסר המנכ"ל סלע עם פרסום הדוחות לפני כשלושה שבועות. "היקפי הייצור הגדלים והיעילות הובילו לגידול בשיעורי הרווחיות הגולמית, ל-38%. הצמיחה החזקה בהכנסות, יחד עם השיפור ברווחיות הגולמית וההתייצבות בהוצאות התפעוליות שלנו, מובילים ל-EBITDA חזק".

לאחר פרסום הדוחות כתב האנליסט קן הרברט מ-CanaccordGenuity, כי ראדא ממשיכה לבנות את ההון החוזר שלה כדי להימנע מכל הפרעה פוטנציאלית של מגפת הקורונה, ולהכין את עצמה לצמיחה הצפויה ברבעון הרביעי ובשנת 2021. להערכתו, ראדא תציג בשנה הבאה הכנסות של 101 מיליון דולר (כלומר צמיחה של כ-35% לעומת ההכנסות הצפויות ב-2020), על רקע התקדמות בכמה תוכניות ביטחוניות משמעותיות.

הרברט מעריך שהתזרים החופשי יהיה שלילי ב-2020, בשל דרישות ההון החוזר, אך לדבריו הנהלת ראדא בטוחה ביכולתה להפוך את התזרים החופשי לחיובי ב-2021 - דבר שלהערכתו יסייע לסנטימנט המשקיעים כלפי המניה. המלצתו למניית ראדא היא "קנייה" במחיר יעד של 9 דולרים, שגבוה כעת ב-17.5% בהשוואה למחיר המניה בנאסד"ק.

בקופת החברה היו בסוף הרבעון השלישי מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-24.2 מיליון דולר, לאחר שבתחילת השנה - זמן קצר לפני פרוץ משבר הקורונה - היא גייסה 20 מיליון דולר בהנפקת מניות לגופים מוסדיים מארה"ב. ההנפקה בוצעה במחיר של 5.25 דולרים למניה, שאותו החברה עקפה מאז.

עוד קודם לכן נכנסו לחברה משקיעים מוסדיים מישראל, ונכון למועד הדוח השנתי האחרון, בין בעלי העניין בחברה מלבד DBSI היו הפניקס, פסגות וילין לפידות. מיטב דש והפניקס, שבקיץ 2019 רכשו מניות ראדא מידי DBSI בתמורה ל-12.7 מיליון דולר, לפי מחיר של 4.67 דולרים למניה, נהנו ממזל טוב במיוחד בעסקה: זמן קצר לאחר שסיכמו על תנאי העסקה עם DBSI הותקפו אתרי נפט בערב הסעודית, אירוע שהזכיר למשקיעים בשוק ההון את מניית ראדא שעלתה תוך יומיים ב-16% - ושני הגופים נהנו מרווח מהיר "על הנייר". 

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד