גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוס לוזון בהיי: מנפיק, ממזג, רוכש וכבר שווה יותר מ-300 מיליון שקל "על הנייר"

על רקע זינוק של 300% במניה בשנה האחרונה, השלימה קבוצת הבנייה והתשתיות של לוזון גיוס הון ממוסדיים, ושוקלת הצעת רכש למניות החברה הבת רונסון בפולין ● החברה שרכש לוזון מגזית גלוב בכ-10 מיליון שקל בלבד כבר שווה כמעט 400 מיליון שקל

עמוס לוזון/ צילום: יוסי כהן
עמוס לוזון/ צילום: יוסי כהן

קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה, שבשליטת איש העסקים עמוס לוזון, מגייסת הון ממשקיעים בישראל ושוקלת הצעת רכש למניות החברה הבת, רונסון, שרשומה למסחר בבורסת ורשה שבפולין. גיוס ההון מגיע לאחר זינוק של 100% שרשמה מניית קבוצת לוזון בשלושת החודשים האחרונים, לשווי חברה של 375 מיליון שקל.

את גיוס ההון, בסך של 45.1 מיליון שקל, ביצעה קבוצת לוזון באמצעות הנפקה פרטית של מניות ואופציות לחמישה משקיעים מסווגים. מימוש מלוא האופציות שקיבלו אותם משקיעים יזרים לקופת החברה עוד 41 מיליון שקל. את ההנפקה הפרטית הובילה חברת ווליו בייס חיתום.

מניית לוזון עצמה סיימה את שבוע המסחר הקודם במחיר של 1.201 שקלים, כאשר ההנפקה בוצעה בהנחה של 8.4%. האופציות המונפקות ייכנסו לכסף במקרה של עלייה נוספת של 25% במחיר המניה. בתגובה לדיווח על אודות ההנפקה זינקה מניית לוזון בתחילת השבוע, משלימה עלייה של מעל 300% בשנה האחרונה.


בית ההשקעות מור - המשקיע הגדול בהנפקה

המשקיע הגדול בהנפקה היה בית ההשקעות מור שרכש מניות ואופציות ב-20.7 מיליון שקל עבור קופות הגמל, קרנות הנאמנות ותיקי ההשקעות שבניהולו. שאר הגיוס התחלק בין הלמן אלדובי גמל פנסיה והשתלמות (9.9 מיליון שקל), פסגות קופות גמל ופנסיה (5.5 מיליון שקל), פסגות ניירות ערך (4.95 מיליון שקל), קרן כלירמרק (3.3 מיליון שקל) ותכלית מכשירים מורכבים (0.75 מיליון שקל).

את תמורת ההנפקה מייעדת קבוצת לוזון לפעילותה השוטפת, שכוללת בין היתר הגדלת החזקות בחברות מוחזקות, פירעון חובות והשקעות אחרות. בין השאר, החלה קבוצת לוזון בבחינת אפשרות לביצוע הצעת רכש למניות חברת הבנייה למגורים רונסון, ש-66% ממניותיה מוחזקות כיום בידיה.

רונסון נסחרה בסוף השבוע לפי שווי של 272 מיליון זלוטי (237 מיליון שקל), לאחר עלייה של 23% בחודש האחרון. כך שלצורך ביצוע הצעת רכש מלאה תידרש קבוצת לוזון להשקעה של יותר מ-80 מיליון שקל לפי מחיר השוק הנוכחי.


רכש את יתרת החזקות גזית גלוב

לפני חמש שנים בדיוק רכש עמוס לוזון במהלך בזק את השליטה בקבוצת א.דורי מידי גזית גלוב של חיים כצמן בתמורה לסכום סמלי של כ-10 מיליון שקל בלבד. א.דורי הייתה נתונה אז בקשיים חמורים בעקבות הפסדי עתק של החברה הבת, דורי בניה. בשנים הראשונות שלאחר הרכישה ניסה לוזון לשקם את דורי בניה, אולם ההפסדים הכבדים והצטברות הנושים הביאה אותו בסופו של דבר לנטוש את החברה לטובתם. 

לוזון מחזיק כיום ב-83.8% ממניות קבוצת לוזון בשווי של כ-315 מיליון שקל. באחרונה הוא רכש את יתרת ניירות הערך (מניות ואופציות) שנותרו בידי גזית גלוב בתמורה לסכום של 36 מיליון שקל, שמומן בעיקרו באמצעות הלוואת מוכר (30.5 מיליון שקל) שתיפרע בחמישה תשלומים שנתיים שווים.

קבוצת לוזון עוסקת בעיקר בפעילות ייזום וביצוע בתחום הנדל"ן. פעילותה של הקבוצה כוללת פיתוח, הקמה ומכירה של פרויקטים בתחום הנדל"ן בישראל. את פעילות הביצוע מובילות החברות הבנות אינובייט ורום גבס.

בנוסף, פועלת הקבוצה כאמור גם בתחום ייזום הבנייה למגורים בפולין באמצעות רונסון, וכן היא מושקעת  בשוק החשמל הפרטי הצומח באמצעות חשיפתה (בעקיפין) ל-9.4% ממניות דוראד, שמפעילה תחנת כוח מדרום לאשקלון בהספק של 84 מגוואט חשמל (באמצעות החזקה של 50% בחברת דורי אנרגיה). 

מדוחות דוראד עולה, כי היא סיימה את החודשים ינואר-ספטמבר 2020 עם רווח נקי של 107 מיליון שקל, לאחר שאת שנת 2019 כולה סיימה עם רווח נקי של 161 מיליון שקל.  המספרים הללו תומכים באפשרות שדוראד תצא להנפקה בבורסה ותציף ערך לבעלי מניותיה, ובהם קבוצת לוזון. 

קבוצת לוזון גם מחזיקה בחברה הבת לוזון נדל"ן ופיננסים, שחתמה לאחרונה על הסכם מיזוג לתוכה של חברת טריא P2P, המפעילה פלטפורמה לתיווך מקוון באשראי חוץ-בנקאי, והשלמת העסקה תעניק לקבוצת לוזון חשיפה לשוק צומח זה.

במסגרת ההסכם תמוזג טריא לתוך לוזון נדל"ן לפי שווי של כ-300 מיליון שקל, בתמורה להקצאת מניות השליטה, כך שלאחר השלמת העסקה ידולל שיעור ההחזקה של קבוצת לוזון בחברה הבת לכ-19%.  כמו כן התחייבה קבוצת לוזון למכור מניות של החברה הממוזגת לצדדים שלישיים, ולרכוש כמות זהה של מניות מבעלי מניותיה של טריא.

לאחר חתימת הסכם המיזוג התקשרה קבוצת לוזון במזכר הבנות למכירת מניות של החברה הממוזגת (10% מההון) לידיה של קבוצת הפניקס אקסלנס במחיר זהה לזה שבו יירכשו המניות מבעלי מניות טריא. 

קבוצת לוזון סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2020 עם רווח נקי של 36.4 מיליון שקל, לאחר רווח של 32.9 מיליון שקל בשנת 2019 כולה. הכנסות החברה ממכירת בניינים, קרקעות ומביצוע עבודות הסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של 2020 ב-828 מיליון שקל, ואילו הרווח הגולמי הסתכם בתקופה זו ב-147 מיליון שקל (17.7% מההכנסות). נכון לסוף ספטמבר הציגה החברה הון עצמי לבעלי המניות של 207 מיליון שקל, המהווה 12.9% מסך המאזן. 

עוד כתבות

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; יו"ר הפד: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● פאוול:"השגת יעד האינפלציה תיקח יותר זמן משחשבנו" ● טראמפ מדיה צללה ב-14% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האחים אמיר הגיעו לפשרה עם רשות ני"ע: מגדירים עצמם כבעלי השליטה בשופרסל

המשמעות היא שאישור תנאי השכר או מינויי מקורבים של האחים יצריכו כינוס של אסיפת בעלי המניות ואישור הצעדים הללו ברוב מיוחד ● האחים מטילים על עצמם את המגבלות באופן וולונטרי