גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו ה'רובין הוד' של האינטרנט": אדם סינגולדה בראיון בלעדי לקראת ההנפקה בוול סטריט

חברת המלצות התוכן הישראלית אישרה השבוע את חשיפת גלובס ותיהפך בקרוב לחברה ציבורית נסחרת ● בראיון בלעדי מביט המייסד אדם סינגולדה על הדרך שעבר, מדבר על ביטול המיזוג עם המתחרה הישראלית אואוטבריין, על ענקיות הטכנולוגיה ועל הדרך להנפקה

אדם סינגולדה / צילום: כפיר זיו
אדם סינגולדה / צילום: כפיר זיו

חברת טאבולה שייסד אדם סינגולדה כמעט נסגרה שלוש פעמים ב-13 השנים שהיא קיימת. בכל פעם מישהו אחר הציל אותה מהגורל הזה, ועכשיו היא עומדת להשלים מיזוג עם חברת ה-SPAC הישראלית ION Acquisition Corp, ולהפוך לחברה ציבורית בבורסת ניו יורק, לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר.

"בחיים צריך גם קארמה", אומר סינגולדה, 39, שהוא גם מנכ"ל החברה. בראיון לגלובס מביתו שבארה"ב הוא גם מספר איך הקשיים בתחילת הדרך בנו את התרבות הצנועה של טאבולה, מדוע זה הזמן הנכון לחברה להפוך לציבורית, ולמה דווקא באמצעות מיזוג לחברת SPAC ולא בהנפקה "רגילה".

למה החלטתם שעכשיו זה הזמן הנכון להצטרף לבורסה?
"הרבה שנים חשבתי שזה יהיה מדהים, כי כחברה ציבורית יהיה לנו שווי ונוכל לחשוב יותר בגדול, ולשדר לעצמנו ולעולם כמה אנחנו מאמינים במסר הזה. אנחנו רובין הוד של האינטרנט הפתוח והחינמי, מול הענקים גוגל, פייסבוק ואמזון. זה צעד ענק לחברה. שנת 2020 הייתה שנה מאוד חזקה פיננסית, וחשבנו שזו הזדמנות טובה. יש לנו משימה ענקית, לדאוג ל-open web".

בכל זאת, אתם עדיין חברה קטנה מישראל. איך ייראה מאבק כזה בענקיות האינטרנט?
"המאבק הכי גדול בסופו של דבר הוא על תשומת הלב של המשתמש, והקשר איתו. אחת הבעיות הכי גדולות של העיתונות היום היא להילחם על הזמן של הקוראים, להגיע אליהם. פייסבוק רוצה שהאינטרנט יהיה בתוך פייסבוק, אבל גם גלובס רוצה שאנשים יכירו את גלובס ויירשמו אליו.

"יש פה משבר, כי מצד אחד הם שותפים, אבל הם רוצים את ההפך המוחלט. זה ההבדל העיקרי בינינו לבינם: לי אין עסק צרכני, העתיד שלי מתואם לחלוטין עם השותפים, ואני לא צומח אם הם לא צומחים. זה ה-Attention economy, וכל אחד רוצה למשוך למקום אחר. אנחנו משקיעים השנה 100 מיליון דולר במו"פ, בין היתר כדי לפתח מערכות שישאירו גולשים בתוך האתר".

לעבוד כמו נינג'ות

טאבולה בחרה, כאמור, בדרך של מיזוג עם חברת SPAC (קיצור של Special Purpose Acquisition Company), ולא הלכה לישירות להנפקה.

למה בחרתם בדרך הזו?
"הסתכלנו על כל האופציות. אנחנו אוהבים את גלעד (שני, מנכ"ל ION Acquistion, שאליה מתמזגת טאבולה, שח"ו). הכרנו שנים קודם, והייתה לי הזדמנות לדבר איתו על החזון והתהליך. עכשיו מגיע הפרק השני של טאבולה, כחברה ציבורית, ובסוף זה הרי הכול אנשים. מוצרים, טכנולוגיה - כן, אבל החדשנות האמיתית היא לעבוד יחד כמו נינג'ות. אחרי שמנפיקים, כל החברות הציבוריות הן אותו דבר, ולא משנה אם הצטרפו דרך SPAC או הנפקה אחרת".

בטח היו עוד SPACs שחיזרו אחריכם.
"נכון, אבל אהבתי איך שגלעד חושב על עסקים ושותפות, וזה היה Match made in heaven".

אתה מרגיש נוח עם השווי של טאבולה במיזוג?
"כן".

כי לפעמים נראה שהשוק רותח והשוויים נדיבים מאוד.
"אני לא מתעסק בזה. כל זמן שמיישמים את הדבר הנכון, להיות חברה טובה, רווחית, צומחת - מה שמסביב לא חשוב בטווח של 10 שנים".

הייתם אמורים להתמזג עם המתחרה הישראלית אאוטבריין, אבל המיזוג בוטל. בדיעבד, המהלך היה טעות?
"לא טעות בכלל. ברגע ששתי החברות קיבלו החלטה יחד, זה היה הדבר הכי נכון לאז; וכשהחלטנו להיפרד יחד - זה כי זה היה הכי נכון. קל להסתכל בדיעבד, אבל יש משמעות לדרך. הכרנו אנשים טובים ולמדנו על עצמנו, זה היה שלב בדרך שהיינו צריכים לעבור".

לפי הנתונים שדיווחה החברה לקראת המיזוג, ב-2020 התקרבו ההכנסות שלה ל-1.2 מיליארד דולר, או 379 מיליון דולר ex-TAC (בנטרול עלויות רכישות טראפיק) - צמיחה של 8.8% ו-28%, בהתאמה. ה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב-212% ל-106 מיליון דולר.

התחזית לעתיד מדברת על המשך צמיחה וב-2021 - ההכנסות צפויות להגיע ל-1.28 מיליארד דולר וה-EBITDA - כ-127 מיליון דולר. סינגולדה צופה ש-2021 תהיה "עסוקה מאוד" בטאבולה. "זה סופר-מרגש. נמשיך להשקיע בישראל, ואני מקווה שבעתיד יהיו לנו אלפי עובדים בארץ (לעומת כ-600 כיום, מתוך 1,400, שח"ו), כמו שיש ב- Wix, צ'ק פוינט, פייבר - חברות שאני מוקסם מהן.

"בעתיד נמליץ על הכול: מוצרים, משחקים, אפליקציות לטלפון, ונצא מחוץ לדפדפן - נהיה במכוניות, בטלוויזיה, בכל מכשיר. אנשים צריכים שמישהו ימליץ להם על משהו שהם עשויים לאהוב, הרי בחיים לא יהיה לנו זמן לקרוא את כל הספרים שנרצה או לראות את כל הסדרות שנרצה. לטאבולה יש הזדמנות לעזור לך לגלות מלא דברים שלא ידעת שקיימים".

כמו חללית שטסה לחלל

טאבולה הייתה העבודה הראשונה של סינגולדה אחרי הצבא. "ב-2007, אחרי שהייתי בצבא שבע שנים, גרתי אצל ההורים. חיפשתי מה לראות בטלוויזיה, ואמרתי לאימא שלי שמנועי החיפוש עוזרים כשאתה יודע מה אתה רוצה למצוא, אבל מה אם אתה לא יודע? הודעתי לה שבעתיד זה יהיה הפוך: האינפורמציה תחפש אנשים. היא ענתה לי 'מה עובר עליך', אבל הפגישה אותי עם האנג'לים הראשונים של טאבולה".

לאחד המשקיעים הראשונים (דני טוקטלי) הוא "ארב" בבת המצווה שערך לבתו. "הזמנתי את עצמי לבת המצווה, וחשבתי מתי זה זמן טוב לבוא להגיד לו שיש לי רעיון", הוא מספר בחיוך. "פניתי אליו בתשע-עשר בערב, אחרי שהוא כבר רקד, והתחלתי לספר על הרעיון של מנועי חיפוש הפוכים ואינפורמציה שתחפש אנשים. הוא שאל: 'מי הזמין אותך?', וככה יצאנו לדרך".

בשנים הראשונות טאבולה עבדה על פיתוח המוצר, והייתה רחוקה מהכנסות. ב-2009 סינגולדה עבר לארה"ב כדי להתקרב למפרסמים ולמוציאים לאור. באותן שנים החברה כמעט נסגרה, אבל לדבריו, "הימים הראשונים של החברה עוזרים לשמור על תרבות צנועה".

סינגולדה אומר שיש "משהו נורא חמוד בלהיות תמים. אם הייתי אז מנוסה, הייתי סוגר את טאבולה מאה פעם. יש משהו מאוד לא הגיוני בלהקים סטארט אפ, כנגד כל הסיכויים ובלי כסף. הייתי בן מזל. בשנים הראשונות, כמעט כל מי שפגשנו אמר לנו לא. לא בטוח שהייתי משקיע בעצמי במצב הזה". הוא מספר שב-2009, כשעבר לארה"ב ("בלי כסף לקנות ספה באיקאה"), נהג ללכת לסטארבקס לקנות קפה רק כדי להתאמן באנגלית.

ב-2012 החלה הצמיחה המהירה בהכנסות, ממאות אלפי דולרים ליותר מ-200 מיליון דולר ב-2014. "כמו חללית שטסה לחלל", כפי שהוא מציג את זה.

אמרת בעבר שהעובדה שגדלת בבית עם אמנות, כבנו של המוזיקאי אבי סינגולדה, עזרה לך כשהקמת סטארט-אפ.
"בדיוק היום דיברתי על זה עם הצוות. כשאתה גדל בדירה בראשון לציון, ואבא שלך קם בשש בבוקר וחוזר ב-12 בלילה, ועובד קשה מאוד, לא בשביל כסף - הוא הסכים להגיע חינם, רק לנגן - זה הראה לי כילד איך עושים משהו מאהבה נקייה. זה השיעור הכי טוב לעסקים.

"אימא שלי הייתה המנכ"לית של הבית, ולא היה קל. היא ניהלה אותו ואותנו, ועבדה בחברת ביטוח. אבא שלי לא ידע מה המחיר של חלב, היא הייתה העוגן. כשהייתי קטן ורציתי רובוטריקים, היא קנתה לי את החיקוי הזול, כי לא היה כסף.

"שניהם פה אצלי עכשיו, אנחנו מאוד קרובים. אגב, אני הכבשה השחורה בבית - אחי רופא באיכילוב, בתחום הפלסטיקה. היום, כאבא, אני חושב הרבה איך לשמור על הצניעות שאני גדלתי איתה בבית, שתהיה לילדים חוויה של צניעות ושפיות".

מה המצב בחברה אחרי כמעט שנה של קורונה?
"במרץ, כשזה התחיל, קמנו בוקר אחד והעולם התרסק. היה צריך לחלק את הקלפים מחדש, ובעיקר לשמור על עצמנו כקבוצת אנשים שעובדת יחד. במשך שנה דיברנו כל שבוע עם כל העובדים בפתיחות מוחלטת, על מה קשה להם. עשיתי פגישות דירקטוריון עם לפטופ כשהילד רודף אחריי בבית. אלה החיים החדשים. טאבולה התקרבה יותר מאי פעם אפילו שלא נפגשנו, וסיימנו שנה פיננסית מאוד חזקה בזכות העובדים".

עוד כתבות

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר המקוצר בת"א צפוי להיפתח בירידות ● בעולם: ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● המשקיעים בורחים לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים, גם הדולר מתחזק בעולם ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה ב"דה מרקר" ובתאגיד השידור "כאן" ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מתווה הפיצויים לעסקים מוכן, אבל האוצר לא ממהר להכריז עליו

מתווה הפיצויים לעסקים ולעובדים היה מוכן עוד לפני המלחמה, אך במשרד האוצר מתכוונים להמתין כשבוע, לפני שיוצאים בבשורה למשק ● במגזר העסקי קצת פחות סבלניים, ויו"ר נשיאות המגזר מוכן להמתין לכל היותר יומיים-שלושה

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המבצע באיראן יפגוש את השווקים: מה צפוי היום במסחר?

המבצע הצבאי נגד איראן יעמוד במרכז תשומת לבם של המשקיעים ● הכלכלנים מעריכים: הבורסה תחווה תנודתיות בטווח הזמן הקצר, ותזכה לזריקת עידוד בטווח היותר ארוך ● המערכה מול איראן תופסת את וול סטריט בנקודה רגישה במיוחד ● וגם: תנועת הספינות במיצרי הורמוז נחתכה בחדות, ומה עלול לקרות למחיר הנפט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● תשעה הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הרמטכ"ל הכריז: "פתחנו במערכה התקפית נגד חיזבאללה"

אחרי הירי: מדינת לבנון מנסה למנוע הסלמה ● הרמטכ"ל: "פתחנו במערכה התקפית, להיערך ליממות רבות של לחימה" ● דיווח סעודי: חוסל מוחמד רעד - ראש סיעת חיזבאללה בפרלמנט ● טראמפ: המלחמה באיראן עשויה להימשך עד חמישה שבועות ● הרמטכ"ל: חיזבאללה פתח במערכה, כל אויב שיאיים על ביטחוננו ישלם מחיר כבד ● עדכונים שוטפים

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון