גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחירי הכרטיסים נחתכים: חברות התעופה רוצות שתחזרו לטוס

החיסונים לקורונה עשויים להוות זריקת מרץ לענף התעופה, ולכך מתווספת ההנחה שהחברות יורידו מחירים כדי למשוך את הקהל האבוד ולעמוד בתחרות ● אלא שלא רק הנוסעים סובלים ממצוקת מזומנים כתוצאה מהמשבר, וגם החברות יצטרכו למצוא דרך למימון ● אז כמה נשלם על כרטיס טיסה?

נתב"ג בימי קורונה / צילום: מיכל רז-חיימוביץ'
נתב"ג בימי קורונה / צילום: מיכל רז-חיימוביץ'

לקראת הפתיחה המחודשת והצפויה של שדה התעופה בן גוריון, האם זהו דווקא הזמן לשריין חופשה עתידית במחיר משתלם? חברות התעופה ממש רוצות שנחזור לטוס והן עושות את זה דרך המחיר. האם משתלם להזמין חופשה עכשיו, והאם החברות שבינתיים מעמיסות על עצמן הלוואות יוכלו להמשיך להציע טיסות במחירי הפסד?

לפני מספר שבועות הציעה חברת הלואו קוסט ההונגרית וויז אייר טיסה מיוון (מאתונה או מסלוניקי) לאבו דאבי ב-0.19 אירו לכיוון. המחיר, כלומר הגימיק היה תקף ליומיים וכצפוי המלאי אזל במהרה. לוויז אייר יש האב (בסיס) באבו דאבי עם שלושה מטוסים, והממשלה המקומית מחזיקה ב-51% מהחברה.

כמה ימים לאחר מכן הכריזה וייז אייר על השקת קו לתל אביב. המחיר ההתחלתי לטיסה עמד על 49 שקל לחברי מועדון, ומ-89 שקל לכלל הנוסעים (כולל תיק יד בלבד), כך שבמחיר של ארוחה עסקית אפשר גם לטוס. המגמה יצאה מגבולות הלואו קוסט כשטורקיש איירליינס הציעה 40% על טיסות לכלל יעדיה. גם המבצע הזה היה תקף עבור מהירי החלטה, וכך יכלה טורקיש להזרים כסף לקופתה בזמן שתנועת הנוסעים עדיין רחוקה מימי השגרה.

"בשנה-שנתיים הקרובות המגמה של מחירים מוזלים תימשך", אומרת אורלי פלג-מזרחי, מנהלת פיתוח עסקי בסטארט-אפ Fetcherr, שפיתח מערכות תמחור וחיזוי ביקושים בענף התעופה. לדבריה, "חברות הלואו קוסט, שנכנסו למשבר יחסית חזקות בזכות ההתנהלות הרזה שלהן, יוכלו להמשיך להציע מחירים זולים ולככב. ואילו חברות הלגאסי (חברות תעופה מסורתיות), שנושאות על גבן מנגנוני התנהלות מגושמים, לא יוכלו להמשיך במתודה שלהן. הן יצטרכו למצוא את הדרך להציע מחירים תחרותיים".

פלג-מזרחי מזכירה כי "גם אם וויז אייר תציע טיסה בכמה סנטים או שקלים, בפועל הנוסע ישלם גם 100 דולר ויותר - על כבודה, הושבה וכד'. למי שיש כסף בקופה (באופן יחסי) דוגמת חברות הלואו קוסט, מחירים זולים יאפשרו להגדיל את נתח השוק. חברות הלגאסי נמצאות במלכוד, שבו מצד אחד הן ירצו להגדיל את ההכנסות, ומצד שני לא יוכלו לשחוק את המחירים עד כדי פגיעה במותג או במוניטין".

הענף צריך ריסטארט

גם מומחה התעופה והתיירות יוסי פישר סבור שגרף המחירים ישקף ירידה, אלא שלדבריו זו תגובה שתהיה בסבסוד ממשלתי. "התיירות העולמית נמצאת היום 30 שנה לאחור עם צניחה של 75% במספר התיירים שטיילו במדינות אחרות. זה ענף שצריך לעשות ריסטארט. בתרחיש אופטימי, המספר של 1.45 מיליארד תיירים ב-2019 יחזור תוך שנתיים וחצי, ובתרחיש פחות אופטימי תוך ארבע שנים.

"מחירי הטיסות הם חלק בלתי נפרד מהצורך בהתנעת התיירות, והטיסות יהיו זולות כדי שמדינות יוכלו להחיות את התיירות. לציבור יש היום פחות כסף, ופחות כסף משמעו נסיעות ליעדים קרובים. בתוך כך, קצב ההתחסנות בעולם הוא איטי, ולכן התיירות תהיה מקומית וקרובה לבית. אלא שחברות התעופה לא יוכלו לאפשר לעצמן להשאיר את המטוסים שלהן עומדים על הקרקע. גם חברות הליסינג, שרוב הצי העולמי בבעלותן, דוחפות אותן כשהן רוצות לראות מטוסים פעילים".

במחקר שערך בנק אוף אמריקה ושהתפרסם באחרונה במדור זה, התחזית היא שמחירי הטיסות ב-2021 יהיו נמוכים ב-12% ביחס למחירי 2019, זאת על אף הצפי להתייקרות במחירי הדלק. הכול כדי שמדינות יקלו על כניסת תיירים, והביקוש לטוס יעלה.

מטוסים עובדים ומפסידים זו משוואה בעייתית לאורך זמן.
פישר: "נכון, אבל פה נכנסות לתמונה הממשלות. ראינו את זה בארה"ב, שדרך מענקים והלוואות הלאימה את חברות התעופה שנתונות לחסדיה. התיירות הוא תחום גדול מהתעופה והיא אינטרס של מדינות. בתי מלון ותשתיות תיירותיות לא יכולים להמשיך לעמוד ריקים וכדי להביא תיירים המדינות יסבסדו את חברות התעופה שהן רק מרכיב אחד בתוך השרשרת גדולה שקוראים לה תיירות. במדינות כמו טורקיה או תאילנד שתיירות מהווה נגזרת משמעותית מהתל"ג ושם יעשו הכול כדי להחזיר תיירים והתחרות לא פשוטה: מדינה כמו סין שייצאה תיירות מסיבית לתאילנד תנסה להשאיר את התיירים הסינים אצלה ותאילנד תנסה למשוך אותם אליה. איך זה ייעשה? דרך טיסות זולות".

האם מחיר זול ישחרר את החשש של הנוסעים?
פישר: "זה תלוי תרבות. התייר הישראלי יכול לשים בצד את הטראומה בשביל מחיר זול ולעומתו הסקנדינבי או הגרמני פחות. עם זאת, בעידן הפוסט-קורונה האנושות כולה, בדגש על הנוסעים והתיירים סובלת מהפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD). הריתוק הארוך לבתים, הריחוק החברתי והפחד לצאת מהסביבה המוכרת והמוגנת ישפיעו על הרצון לטוס ליעדים רחוקים ולא מוכרים. הצעירים יחזרו לטוס מהר יותר ולמלא את יצר ההרפתקנות וגם המבוגרים, כי הם חוסנו. התיירות העסקית תהיה פחות דומיננטית והדגש של החברות יהיה להתמקד בחלק האחורי של המטוסים, כלומר למכור במחיר כמה שיותר זול".

פלג-מזרחי מוסיפה: "החברות ייקחו בחשבון גם את המציאות הכלכלית החדשה וההכנסה הפנויה שנשחקה. כדי להגיע מנקודה לנקודה נוסעים יתפשרו על הנוחות, יזלגו מחברות לגאסי ללואו קוסט בגלל המחיר, וחברות הלגאסי יידרשו להגיב. גם הן יבינו את מה שחברות הלואו קוסט כבר הבינו מזמן: עדיף מטוס מלא בנוסעים ששילמו מחיר זול מאשר מעט נוסעים ששילמו יותר. מוצר הצריכה שהן מציעות הוא המושב במטוס ואותו הן יצטרכו להציע בכל רמת המחיר תוך דגש על צרכנים מוטי מחיר. המגמה הזו התחילה עם ויתור על מחלקות היוקרה עוד לפני המשבר".

פישר מחזק את עמדתה "את השירות ואת חוויית הטיסה שמים בצד. גם חברות שחרטו על דגלן מוצר מצטיין כמו קטאר, ימצאו את הדרך להציע מוצר זול, פשוט כי הן חייבות. אין מספיק נוסעים למחלקות הפרמיום ולסגמנט הזה ייקח יותר זמן להתאושש. גם חברות וגם מדינות יצטרכו למחול על האגו. חברות ענק כמו לופטהנזה שפיטרה 30% מהעובדים שלה וצמצמה את הצי שלה תהיה צנועה יותר והגבולות בין הלואו קוסט והלגאסי ילכו ויטשטשו. מיזוגים עם חברות לואו קוסט יהיו בלתי נמענים. בטווח הקצר והבינוני יעשו הכול על מנת להחזיר את הנוסעים למטוס, וזה אומר - מחיר".

העיניים נשואות לדרכון הירוק

לא כולם מסכימים עם הגישה שהחברות "יעשו הכול" ובעיקר ככל שההשקפה היא לטווח רחוק. לצד הרצון למלא מטוסים ובתי מלון קיימת גם מגבלת הזהירות והמלאי המוגבל, שכן לא כל בתי המלון התעוררו לתחייה. באתר הקופונים GROO מדווחים על זינוק בחיפושים לחופשה ובעיקר אחר דילים ליעדים קרובים ביוון וקפריסין. "מתוך ציפייה שהשמיים ייפתחו ודילים שיוצעו אז יחטפו במהרה", תומי שנפלד מנכ"ל האתר מעריך שהמחירים ישקפו עלייה של 5%-10% לעומת 2019 לאור היצע שיהיה מוגבל משום שספקים ישראלים (סיטונאי תיירות) "יחששו להתחייבות מסיבית מול המלונות בחו"ל".

לצד הרצון למלא מטוסים ובתי מלון קיימת גם מגבלת הזהירות והמלאי המוגבל שכן לא כל בתי המלון התעוררו לתחייה. באתר הקופונים GROO מדווחים על זינוק בחיפושים לחופשה ובעיקר אחר דילים ליעדים קרובים ביוון וקפריסין. "מתוך ציפייה שהשמיים ייפתחו ודילים שיוצעו אז יחטפו במהרה". תומי שנפלד מנכ"ל האתר מעריך שהמחירים ישקפו עלייה של 5%-10% לעומת 2019 לאור היצע שיהיה מוגבל משום שספקים ישראלים (סיטונאי תיירות) "יחששו להתחייבות מסיבית מול המלונות בחו"ל".

אנדי ריקובר, מומחה תעופה עולמי המייעץ לחברות תעופה מובילות בכל העולם משרטט מציאות אחרת ביום שאחרי המגפה: "יהיו פחות חברות תעופה ויהיה יקר יותר לטוס. הסיבה לכך היא ששיעורי התפוסה ירדו וההוצאות של החברות גדלו. יש גבול לכמה שאפשר יהיה להמשיך להטיס מטוסים ריקים ולהפסיד על כל נוסע. בהתחלה אולי נראה מלחמת מחירים, אבל בסופו של דבר ההוצאות של החברות הן כבדות ואליהן מתווספים החזרים של הלוואות לגופי מימון ולנוסעים על טיסות שבוטלו, גם שוברים שהחברות נותנות לנוסעים על טיסות שבוטלו מוגדרות כהלוואה כך שעל נוסעים רבים שיהיו במטוס החברות לא יכניסו דולר. בנוסף, ספקים, נמלי תעופה וגופים מממנים שהחברות הגיעו איתם להסכמים בתקופה שהן לא טסו - ירצו לקבל את החוב שלהם חזרה ברגע שהחברות ישובו לפעול. זו תהיה תקופה שנראה בה חברות מדממות וחברות שרק אז יגלו שאין להם איך לשרוד".

וכיצד ישפיע הדרכון הירוק על מחירי הטיסות? עיני ענף התעופה נשואות לדרכון הירוק שלא במקרה מעסיק במיוחד את הציבור הישראלי. עם כ-3.3 מיליון מתחסנים בחיסון שני שרבים מהם מחכים לקבל את שהובטח להם: גרין קארד לתיירות. התו הירוק פוטר את המחוסנים מבידוד בחזור לישראל (בכפוף לביצוע של שתי בדיקות) אבל כדי שהוא ישלים את הייעוד שלו נדרשים הסכמים בינלאומיים עם מדינות שיאפשרו למתחסנים גם להיכנס למדינות ללא בידוד. אמנם, ישראל הכריזה על הסכם עם יוון אלא שבינתיים סעיפיו לא פורטו וברקע יוון הכריזה כי תקבל גם תיירים מחוסנים מבריטניה. קפריסין הכריזה כי היא רוצה את התייר הישראלי המחוסן וכמוה גיאורגיה ואיי סיישל. אבל עוד חזון למועד בעיקר לאור קצב ההתחסנות הנמוך יחסית במדינות העולם ועל רקע אי הבהירות למדיניות שתגובש באשר לילדים שלא חוסנו (וכנראה יידרשו לבידוד עם שובם ארצה). על רקע זה סבורה פלג-מזרחי כי נוצר חלון הזדמנויות מעניין "עד שייכרתו הסכמים והביקוש לטוס יעלה נפתחת בפני הנוסעים הישראלים הזדמנות ליהנות ממחירי טיסות זולים שהחברות מציעות כיום. מי שיכול לתכנן נסיעה עתידית כעת - ירוויח". לזה נוסיף כי בכל רכישה של כרטיס טיסה יש לוודא את אופציית הביטול וההחזר הכספי. גם זה כחלק מהמציאות החדשה שנכפתה על כולנו.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-0.5%, הדולר התחזק

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיקה על הבורסה ● השקל שהתחזק הבוקר, נחלש עתה ונסחר ב-3.77 שקלים ● אלארום זינקה ב-20%, נובה ב-4% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות