גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד יוניקורן נולד: פאפאיה גלובל של עינת גז גייס 100 מיליון דולר

הסטארט-אפ שמפתח תוכנה לניהול כוח אדם ושכר לעובדים במדינות אחרות, גייס לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר ● המנכ"לית עינת גז: "אנחנו יקרים מדי לרכישה. בתסריט האופטימי נצא להנפקה תוך שנתיים"

מימין: ראובן דרונג, עינת גז, עופר הרמן, מייסדי פאפאיה גלובל / צילום: Ira Prokhorov
מימין: ראובן דרונג, עינת גז, עופר הרמן, מייסדי פאפאיה גלובל / צילום: Ira Prokhorov

בחודשים האחרונים, בהשפעת הכסף האדיר שזורם למגזר הטכנולוגיה בעולם, מספר שיא של חברות הייטק ישראליות גייסו מימון חדש לפי שווי של מעל מיליארד דולר והפכו לחדי קרן. לרשימה המתארכת הזו מצטרף היום גם הסטארט-אפ פאפאיה גלובל, שמפתח תוכנה לניהול כוח אדם ושכר לעובדים במדינות אחרות.

פאפאיה גלובל הודיעה היום (ה') על גיוס 100 מיליון דולר במסגרת סבב C, כשכל המימון ילך לתוך החברה. רק בספטמבר הכריזה פאפאיה על גיוס 40 מיליון דולר וכעת היא מגייסת סכום גבוה פי 2.5 בהובלת קרן גרינאוקס קפיטל (GreenOaks Capital) לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר (אחרי הכסף).

כמו שקורה לא מעט בשוק השורי הנוכחי, גם מנכ"לית פאפאיה גלובל עינת גז מספרת כי לא התכוונה בכלל לצאת לגיוס נוסף. "המטרה שלי היא להגדיל את החברה ולהתעסק בביזנס, לא לחפש משקיעים ולגייס כסף", אומרת גז. "אבל פנו אלינו מגרינאוקס, הם עשו עלינו מחקר שוק שמאוד אהבתי, שהתייחס לחשיבות של התחום שלנו בעולם העבודה החדש והציג אותנו כמובילי השוק. הם גם נתנו לנו הצעה שהיה קשה להגיד לה לא".

עובדי פאפאיה גלובל בישראל / צילום: Ira Prokhorov

בגיוס השתתפו עוד שני משקיעים חדשים - IVP ונצ'רס ו-Alkeon קפיטל - לצד המשקיעים הקיימים כולל הקרנות אינסייט, בסמר וגרופ 11. עד היום גייסה פאפאיה 195 מיליון דולר בסך הכול. פאפאיה מעסיקה כיום 200 עובדים, מתוכם 110 בארץ, ומצפה להקפיץ את המספר בעקבות הגיוס ל-500 עובדים עד לסוף השנה.

האקרים שפורצים לחשבי שכר

פאפאיה גלובל נוסדה ב-2016 על ידי גז, שהקימה וניהלה חברות קודמות בתחום רילוקיישן, יחד עם ראובן דרונג (סמנכ"ל מוצר) ועופר הרמן (סמנכ"ל טכנולוגיות). מדובר בחד-קרן בהובלה נשית, מה שהופך אותו לייחודי מאוד בקהילת ההייטק הישראלית. למעשה קדם לו רק חד-קרן אחד בהובלה נשית, האוזז של היזמית והמנכ"לית עדי טטרקו, שמפתח אפליקצייה לשיפוץ הבית ופועל בארה"ב ובישראל.

פאפאיה, שנבחרה לאחד מעשרת הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס ב-2019, מפתחת מערכת שמאפשרת לחברות עם נוכחות גלובלית לנהל ולשלם לעובדים המועסקים במדינות אחרות על פי חוקי העבודה המקומיים.

כיום ארגונים משתמשים בספקים מקומיים שונים כדי להעסיק ולשלם לעובדים מרוחקים. הקשר עם הספקים נעשה באמצעות טבלאות אקסל ומיילים בלי מערכת ניהול מסודרת, כך שקשה לעקוב ולנהל את כל המידע באופן שוטף.

"יש פה גם את העניין של פרטיות ואבטחה. כשאתה עובד בצורה ידנית, אז כל המידע לא מאובטח ואתה חשוף לגניבות שכר, שזה נושא שנמצא בעלייה מדי שנה בארה"ב", אומרת גז. "יושבים האקרים על מערכת המיילים של חשבי השכר וכאשר מגיע קובץ עם רשימת העובדים שצריך לשלם להם, אז הם משנים את פרטי הבנק הרשומים וגונבים מיליוני דולרים".

לפאפאיה יש כ-400 לקוחות, ביניהם שמות מוכרים כמו מיקרוסופט, טיוטה, WIX ואינטל, להם היא מציעה חבילה שמשלבת תוכנה ושירות יחדיו. הלקוחות יכולים לבחור בין מסלול שבו פאפאיה מנהלת את כל התשלומים לעובד, תמורת 70-100 דולר לחודש פר עובד, או מסלול שבו פאפאיה יחד עם שותף מקומי משמשת גם כמעסיק של העובד המרוחק, תמורת 770-1,000 דולר לחודש לעובד.

נכון לעכשיו המערכת של פאפאיה היא עדיין מוצר משני בתוך הארגון לצד מערכות השכר וניהול כוח האדם הראשיות, שמטפלות במסת העובדים במטה, כמו למשל מערכת ADP האמריקאית.

אולם גז אומרת שהיעד הסופי הוא להפוך למערכת הראשית בעתיד. "לפני שנה-שנתיים 25% מהעובדים בארגון עבדו במדינות אחרות והיום המספר הזה גדל כבר ל-30%-40% מהעובדים", היא אומרת. "בעתיד אני חושבת שיהיה פחות ברור איפה נמצא המטה של הארגון והחברות יהיו מבוזרות יותר, עם עובדים שיחליטו למשל לעבוד מהמלדיבים, לכן אנחנו רוצים לבנות מערכת בסיס שתהיה הסיילספורס של כל המסע של העובד מהקליטה עד לסיום ההעסקה.

"בניגוד לחברות אחרות בשוק שבנו מערכת בסיס ומנסות למקסם את הרווח ממנה, אנחנו רוצים להמשיך ולהביא את הטכנולוגיה הכי מתקדמת".

"אני לא אדם נוימן"

ריבוי חדי הקרן הישראלים והגיוסים הענקיים בחודשים האחרונים שבים ומציפים את התחושה שאנחנו נמצאים בבועה, שמתנפחת בעקבות העליות במניות הטכנולוגיה בבורסות, מהריבית האפסית וממדיניות הדפסת הכסף בארה"ב. בועה, כדרכה של בועה, אמורה להתפוצץ בשלב מסוים. האם במגוון השיקולים של פאפאיה עמד גם רצון לגייס עוד מימון עכשיו, לפני שהאקלים בשוק משתנה?

"אני חושבת שהתקופה הזאת טובה ואי אפשר לדעת מה יהיה הלאה. גם בספטמבר חשבנו שהשוק הגיע לשיא ומאז הוא המשיך לעלות", אומרת גז. "לדעתי יש הבדל בין לגייס כסף על בסיס התוצאות לבין לרכב על השוק. אנחנו לא רוכבים על השוק אלא בונים חברה לטווח הארוך.

"כשאתה מגייס כזה סכום, יש פה גם הצהרה לכל המתחרים שבאת להוביל את השוק ולהישאר עצמאי. אנחנו לא מועמדים לרכישה כי אנחנו כבר יקרים מדי".

במקום אקזיט, גז מסמנת את היעד כהנפקה בעתיד הלא רחוק. "בתסריט האופטימי נוכל לצאת להנפקה בתוך שנתיים ובתסריט היותר שמרני תוך 3-4 שנים".

ובכל זאת, את לא מרגישה שהשווי שחברות מקבלות גבוה מדי?
"בתור מנכ"לית וגם בתור משקיעה אין לי ספק שהרבה דברים מנופחים בשוק, אבל כשמסכלים עלינו בצורה שקולה, רואים שכל הנתונים של החברה הכפילו או שילשו את עצמם בשנה האחרונה ואנחנו נמצאים בשוק שגדל מאוד. ב-2020 הגענו לקצב הכנסות שנתיות של 25 מיליון דולר (במונחי ARR), מה שהיה מעבר לציפיות שלנו, לכן אני מרגישה נוח לומר שאנחנו לא חלק מבועה".

את לא פוחדת שההצפה הזאת במזומנים תפגע בכם? זה קרה לחברות כמו Wework.
"Wework שרפו הרבה כסף באופן שלא היה מחובר לביזנס, מתוך ציפייה שהשווי שלהם כל הזמן ימשיך לעלות והם יגייסו יותר. אנחנו עובדים בצורה הרבה יותר ריאלית. אני לא אדם נוימן, לא קניתי מטוס פרטי, יש לי חדרון במשרד ואנחנו בונים עסק שלא בנוי על שריפת דולרים".

מה האתגר הכי גדול שלך כרגע?
"לנהל ארגון גלובלי עם עובדים שפזורים בכל העולם בלי אפשרות להיפגש פנים מול פנים ומבלי לאבד את ה-DNA שלנו. אני זוכרת שעזבתי את ארה"ב בפעם אחרונה לפני שנה והיינו רק 100 עובדים בחברה לעומת 200 היום. יש לנו עובדים רבים שלא פגשו בכלל את הקולגות שלהם פנים מול פנים.

"אנחנו מנסים לגשר על זה בכל מיני מפגשי זום אבל זה לא אותו דבר. עכשיו אנחנו משקיעים יותר בבניית מאגר ידע פנימי טוב יותר למשל, כי אפשר לסמוך פחות על עובדים שחופפים אחד את השני כשהכול נעשה מרחוק. אם לא היה לי סטארט-אפ כבר, הייתי בטח מקימה חברה שתעסוק בניסיון לגשר על המרחק באמצעים וירטואליים".

עוד כתבות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה