גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסתערת על וול סטריט: היפו נחתה בניו יורק וכבר מאתגרת את למונייד

חברת הביטוח הדיגיטלי היפו, שמוזגה ל-SPAC בבורסת ניו יורק לפי שווי של 5 מיליארד דולר, צופה לעצמה שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 124% - לעומת 65% בלמונייד

אסף וונד, מנכ"ל היפו / צילום: איל יצהר
אסף וונד, מנכ"ל היפו / צילום: איל יצהר

החברות הישראליות ממשיכות לגייס כסף בוול סטריט, למרות החששות שעלו מפני התקררות השווקים. בסוף השבוע דיווחה חברת הביטוח הדיגיטלי Hippo על מיזוגה לחברת SPAC בבורסת ניו יורק לפי שווי של 5 מיליארד דולר, ובמקביל חברת הגיימינג פלייטיקה, שרק לאחרונה השלימה הנפקה ראשונית שבה גייסה 500 מיליון דולר, הודיעה על גיוס של 600 מיליון דולר בהנפקת איגרות חוב.

היפו, שהוקמה בשנת 2015 על-ידי המנכ"ל אסף וונד ואייל נבון, מתמקדת בתחום ביטוחי הבתים בארה"ב. החברה מתמזגת עם חברת ה-SPAC האמריקאית Reinvent Technology Partners Z, שהקימו שני יזמים בעלי שם: ריד הופמן, שהקים את לינקדאין, ומארק פינקוס, שהקים את Zynga. חברות SPAC הן חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף מהציבור במטרה למזג לתוכן חברה קיימת תוך פרק זמן מוגדר מראש, לרוב 18-24 חודשים.

המיזוג של היפו ל-Reinvent כולל הזרמה של 230 מיליון דולר מכספי ה-SPAC להיפו, וכן הנפקה פרטית (PIPE) בסך 550 מיליון דולר בהובלת המשקיעים הקיימים בהיפו, קרנות נאמנות וה-SPAC עצמו. לאחר השלמת המיזוג יחזיקו בעלי המניות הקיימים של היפו ב-87% ממניות החברה הממוזגת, ובקופת החברה יהיו יתרות מזומנים בסך כ-1.2 מיליארד דולר. לפני המיזוג, היפו גייסה 710 מיליון דולר ובין המשקיעים בה לאורך השנים ניתן לציין את Mitsui Sumitomo, FinTLV וכן גופים מוסדיים מישראל - כלל ביטוח, פסגות ופועלים שוקי הון.

העסקה עם Reinvent כוללת הסכם שחוסם את היזמים ממכירת מניות לתקופה של שנתיים. הנהלת היפו תישאר בתפקיד לאחר המיזוג, שצפוי להיסגר באמצע השנה הנוכחית. היועצים במיזוג היו מורגן סטנלי וגולדמן זאקס מהצד של היפו, וברקליס מהצד של Reinvent.

מהנתונים שפרסמו החברות עולה כי הפרמיה השנתית הממוצעת בהיפו היא 1,200 דולר וה-retention rate הוא 87%. לפי הנתונים, היקף הפרמיות השנתי בשוק ביטוחי הבתים הוא כ-105 מיליארד דולר והוא צומח ב-5% בשנה. היפו פועלת כיום ב-32 מדינות בארה"ב שבהן מעל 70% מאוכלוסיית ארה"ב, ומתכננת להגיע לכיסוי של 95% מהאוכלוסייה עד סוף השנה.

ההפסד התפעולי יעמיק השנה

ב-2020 היה היקף הפרמיות של היפו 405 מיליון דולר, ההכנסות הסתכמו ב-63 מיליון דולר וההפסד התפעולי הסתכם ב-89 מיליון דולר. מדובר בצמיחה של 33% בפרמיות ושל כ-29% בהכנסות לעומת 2019, אך גם בגידול של 68% בהפסד התפעולי. ההפסד הנקי בשנה זו היה כ-142 מיליון דולר וה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) היה שלילי, בסך 99.2 מיליון דולר.

ב-2021 הצפי הוא לצמיחה של 73.6% בהכנסות לרמה של 87 מיליון דולר, והן ימשיכו לצמוח בשנים הקרובות עד לכ-789 מיליון דולר ב-2025. במקביל, ההפסד התפעולי יעמיק השנה ל-146 מיליון דולר, ויתחיל להצטמצם לפי התחזית החל מ-2022, אך יהפוך לרווח תפעולי רק ב-2025.

במצגת שפרסמה היפו למשקיעים, היא מספקת נתונים להשוואה בינה ובין חברות אחרות מהתחום, שאחת מהן היא למונייד מישראל. למונייד הונפקה בבורסת ניו יורק ביולי 2020 לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר אחרי הכסף, והיא נסחרת כיום בשווי של 5.3 מיליארד דולר - עלייה של 220% מההנפקה וירידה של כ-50% מהשיא.

 

לפי נתוני היפו, היקף הפרמיות שלה ב-2023 יגיע ליותר מ-1.1 מיליארד דולר, בעוד זה של למונייד יהיה 778 מיליון דולר. שיעור הצמיחה השנתי הממוצע ב-2021-2023 שהיפו צופה לעצמה יהיה 124%, לעומת 65% בלמונייד. הפרמיה הממוצעת לפוליסה עומדת לפי המצגת על כ-1,200 דולר בהיפו, ו-213 דולר בלמונייד. היפו מציינת שהמכפיל שלפיו נסחרת למונייד (AV/Adjusted Gross Profit) הוא 41.8 לרווח החזוי ב-2023, בעוד שאצל היפו מדובר על מכפיל 25.1.

וונד מסר כי החזון של היפו היה להעביר את הפוקוס בתעשיית ביטוחי הבתים ללקוח הקצה - בעל הבית. "בתעשייה שהתייחסה מסורתית ללקוחות שלה כ'בעלי הפוליסה', היפו סללה את הדרך לעצמה. בנינו מוצרים ושירותים עם מגע אישי כדי להרחיב את ההגנה על הבית. באמצעות השותפות האסטרטגית עם Reinvent והצוות הנפלא של יזמים, משקיעים ועובדים בה, אנחנו לא יכולים לחכות לייצר טרנספורמציה לחוויה של בעלי הבתים ולהאיץ את הצמיחה שלנו".

פלייטיקה: 600 מיליון דולר באג"ח

כאמור, בסוף השבוע הבטיחה פלייטיקה גיוס של 600 מיליון דולר בהנפקת אג"ח המיועדות לפירעון בשנת 2029 ונושאות ריבית קבועה שנתית של 4.25%. פלייטיקה עדכנה כי בכוונתה להשתמש בכספי הגיוס, יחד עם הלוואה שהיא מקבלת, לצורכי החזר הלוואה קודמת. בסוף 2020, היקף החוב של פלייטיקה היה 745 מיליון דולר, רובו חוב לטווח ארוך.

פלייטיקה מפתחת ומשווקת משחקי קזינו ומשחקים אחרים למובייל. היא הונפקה לראשונה בנאסד"ק בינואר לפי מחיר של 27 דולר למניה, ששיקף לה שווי של 11.1 מיליארד דולר, ולאחר עלייה לשיא של כ-34.3 דולר המניה נחלשה, והיא נסחרת כיום במחיר 28.1 דולר, הגבוה ב-4% בלבד ממחיר ההנפקה ומשקף לחברה שווי שוק של 11.5 מיליארד דולר.

לצד ההנפקה הראשונית, בעל השליטה בחברה, קונסורציום סיני בשם Alpha frontier, מכר מניות בהיקף כולל של 1.66 מיליארד דולר.

עוד כתבות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?