גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח השכר בגופים הציבוריים: הרופאים בראש ועובדי הנמלים עדיין מככבים

הממונה על השכר באוצר מפרסם את הדוח השנתי ל-2019 ושוב מוכיח: המגזר הציבורי הוא מקום שכדאי לעבוד בו, עם עליות שכר שרק אפשר לחלום עליהן במגזר הפרטי שאינו הייטק ● השכר בחברות הממשלתיות ובתאגידים גבוה יחסית, אך יש בעיות ניהוליות וחוסר שוויון מובנה במערכת

תלוש משכורת / צילום: אוריה תדמור
תלוש משכורת / צילום: אוריה תדמור

גם ב-2019, למרות צעדי התייעלות, רפורמות ותוכניות פרישה בחברת החשמל, התעשייה האווירית, דואר ישראל ותע"ש, עובדי החברות הממשלתיות ממשיכים לככב ברשימת שיאני השכר בקרב הגופים הציבוריים. השכר הממוצע של עובד בחברות הממשלתיות עומד על 23,930 שקל ברוטו, לעומת שכר ממוצע של כ-13 אלף שקל ברוטו במשק.

עבור עובדים בגילאי 25-42 מדובר בשכר גבוה בכ-74% מהשכר במגזר הפרטי. את ממוצע השכר מושכים למעלה בין היתר עובדי הנמלים, אשר שכרם ממשיך לככב בתקרת שיאני השכר, ועומד על שכר ממוצע של 35,757 שקל ברוטו לעובד בנמל חיפה, 31,653 שקל ברוטו לעובד בנמל אשדוד ו-31,134 שקל ברוטו לעובד בחברת נמלי ישראל.

הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, קובי בר נתן, פרסם היום את דוח השכר בגופים הציבוריים לשנת 2019, אשר ממנו עולה כי השכר הממוצע בשנת 2019 בגופים המתוקצבים והנתמכים עמד על 16,365 שקל לעומת השכר הממוצע בשנת 2018 שעמד על 16,223 שקל, נתון המצביע על עלייה ריאלית של 0.3%. בעשור האחרון גדל השכר הריאלי הממוצע בגופים הציבוריים בשיעור של כ-14%.

קובי בר נתן, ממונה על השכר באוצר / צילום: איל יצהר

הדוח כולל התייחסות לחברות ממשלתיות (בהן חברת החשמל, הנמלים, רפאל, פי גלילות ועוד), שלטון מקומי, קופות החולים ותאגידי הבריאות, מערכת ההשכלה הגבוהה ולתאגידים הסטטוטוריים. בנוסף כולל הדוח השנה העמקה בשכרם של הרוקחים, הסייעות והסגל הבכיר באוניברסיטאות.

על פי הדוח, 410 אלף עובדי הגופים הציבוריים מועסקים ב-793 גופים ומהווים כ-56% מכלל עובדי המגזר הציבורי (יחד עם עובדי שירות המדינה ושירותי הביטחון שלגביהם פורסם דוח נפרד בחודש שעבר).

סך עלות ההעסקה בגופים הציבוריים מוערכת בכ-83 מיליארד שקל, ומהווה כמחצית מהוצאות השכר במגזר הציבורי - 31% מהסכום יוצא על שכרם של עובדי השלטון המקומי, 28% שכר של עובדים בגופים ציבוריים במערכת הבריאות, 23% - שכרם של העובדים בחברות הממשלתיות, 12% - שכרם של עובדי הגופים הציבוריים במערכת ההשכלה הגבוהה ועוד 6% של עובדי התאגידים הציבוריים.

"המשבר הבריאותי זימן הזדמנויות"

הדוח אינו כולל התייחסות לקורונה, שכן הנתונים בו מתייחסים לשנת 2019 ואולם הממונה על השכר, קובי בר נתן, מתייחס כעת גם למשבר ולעובדה כי הוא מהווה הזדמנות לתקן את הליקויים שעולים במודל ההעסקה במגזר הציבורי.

לדברי בר נתן, "המגזר הציבורי, ככלל המשק, התמודד עם שנה קשה ומאתגרת שדרשה מעובדים רבים במגזר הציבורי שינויים וגמישויות רבות, ומכאן נדרש מאגף השכר מתן פתרונות מורכבים בתנאי אי וודאות. המשבר הבריאותי זימן לנו גם הזדמנויות חדשות כשתקופה זו אפשרה לבחון מודלים חדשים של הסדרי העסקה גמישים, דוגמת ניוד עובדים ושינוי הגדרת תפקיד לפי צרכי המערכת, האיצה שיפורים טכנולוגיים ודיגיטציה, ויצרה תרבות עבודה חדשה הכוללת עבודה מהבית.

"כעת עם דעיכת המגיפה, חובתנו ללמוד ככל הניתן מניסוי זה, להפיק את הלקחים, וליישם ביחד עם השותפים הטבעיים שלנו את התמורות הנדרשות במגזר הציבורי. שינויים אלו חיוניים לטובת התאמת המגזר הציבורי לשוק העבודה העתידי מתוך מחויבותנו לשיפור הפריון במגזר הציבורי ולמתן שירות מיטיבי לאזרחי ישראל".

חברות ממשלתיות

הגם שבחברות הממשלתיות, בהן הנמלים, חברת החשמל, דואר ישראל והתעשיות הביטחוניות, מועסקים רק 13% מהעובדים המועסקים בגופים הציבוריים (כ-54.5 אלף עובדים) - 23% מעלויות השכר, בסך 19.2 מיליארד שקל, מושתתות עליהם.

בעשור האחרון עלה שכרם של עובדי החברות הממשלתיות ב-21%. מגמת העלייה נמשכה גם ב-2019, כאשר רק בקרב עובדי חברת החשמל נרשמה ירידה קלה בשכר הממוצע לעומת שנת 2018, אך לא מדובר בירידה אמיתית בשכר אלא בנתון שהושפע מהטבות שקיבלו עובדי החברה במסגרת ההסכם הקיבוצי שנחתם ב-2018.

במסגרת ההסכם קיבלו העובדים מענק חד פעמי בגובה 10,000-30,000 שקל, שגרם לזינוק בשכר העובדים במונופולים בשנה זו. בשנת 2019 לא ניתן מענק דומה.

עליית השכר הגבוהה ביותר נצפתה בקרב עובדי הנמלים, שם עלה בעשור האחרון ממוצע השכר הריאלי ב-24%, לעומת השכר הריאלי במשק עלה ב-20%.

99% מהמנכ"לים בחברות הממשלתיות הם גברים

מדוח הממונה על השכר עולה כי שכר הברוטו הממוצע למשרה מלאה לאישה בחברות הממשלתיות נמוך בכ-27% מהנתון המקביל לגבר.

מעבר לכך, עולה כי בעשור האחרון שיעור הנשים המועסקות כבעלות תפקיד או בעלות שכר גבוה בחברות הממשלתיות נותר ללא שינוי. 99% מהמנכ"לים בחברות הממשלתיות הם גברים, 94% מיושבי ראש הדירקטוריונים, 82% ממבקרי הפנים ו-79% ממנהלי האגף. למעשה, שני התפקידים שבהם יותר מ-50% מהמשרות מאוישות ע"י נשים הם מזכיר/ה ויועץ/ת משפטי/ת. ברובם המוחלט של תפקידי הניהול מועסקים יותר גברים מנשים.

הממונה על השכר מעיר בדוח, כי "לא מעט חברות מאופיינות במנגנונים 'מיושנים' אשר אינם מותאמים למציאות המשתנה. קביעת השכר מבוססת על נתוני העובד ולאו דווקא על תפקידו, קידום השכר אוטומטי ומתגמל בעיקר ותק. השכר ההתחלתי מתקשה להיות תחרותי, ואילו שיעורי קידום השכר מהירים ומובילים לשכר גבוה (ולעיתים גבוה מהרמה התחרותית) של עובדים ותיקים באופן המטיל מחויבות פיננסית ניכרת על החברות".

בר נתן מציין כי התנהלות היסטורית זו פוגעת בתחרותיות של החברות הממשלתיות.

הממונה מוסיף, כי הסכמי השכר החלים על רוב עובדי החברות מעוררים קושי בגיוס עובדים מוכשרים בתחילת דרכם; התקדמות שכר אוטומטית גבוהה, אשר מייצרת "ניתוק" בין תגמול העובדים ביחס לתפקידם, מיומנותם וביצועיהם (תשלום יתר); עלויות שכר גבוהות; וכן גמישות ניהולית מוגבלת, המקשה על הביצוע של התאמות הנדרשות למציאות העסקית הדינמית שבה "חיות" החברות.

נתון מעניין נוסף שעולה מהדוח מראה כי ההכנסה הממוצעת בחברות הממשלתיות גבוהה הרבה יותר מאשר במגזר הפרטי (74% יותר), אך הפער קטן משמעותית בקרב עובדים בעלי השכלה אקדמית לכאלה ללא השכלה אקדמית (26%).

במגזר הפרטי הפער בין שכרם הממוצע של עובדים בעלי השכלה אקדמית לעובדים חסרי השכלה אקדמית הוא 116%, ואילו בקרב עובדי החברות הממשלתיות הפער נמוך בהרבה ועומד על כ-56%.

כלומר, שוב מראים הנתונים כי בניגוד לשוק הפרטי אין קשר בין יכולת, השכלה וכישורים במגזר הציבורי - לשכר.

מערכת הבריאות

בקרב הגופים הציבוריים במערכת הבריאות בישראל ותאגידי הבריאות נרשמה עלייה משמעותית בשכר הממוצע - 24%. זהו המגזר בו השכר עלה בשיעור הגבוה ביותר מבין כלל הגופים הציבוריים. מדוח הממונה עולה כי השכר הממוצע של עובדת מערכת הבריאות הציבורית עומד על כ-24.4 אלף שקל למשרה מלאה, כאשר שכרו הממוצע של רופא עומד כיום על 39,930 שקל לחודש במשרה מלאה.

טבלת השכר של העובדים במערכת הבריאות הציבורית מציגה תמונה של פערים משמעותיים בין העובדים. כך, בעוד ששכר הסגל האקדמי הבכיר עומד על כ-60 אלף שקל בחודש ושכרו של רופא עומד על כ-40 אלף שקל בחודש, שכרם של הסטאז'רים הנו 8,570 שקל.

השנה התמקד בר נתן גם בסקטור הרוקחים במערכת הבריאות, ומצא כי סקטור זה מאופיין בפערי שכר משמעותיים עוד יותר בין ותיקים לצעירים, בין גברים לנשים, בין בתי חולים לקהילה ובין אזורים שונים בארץ. בקרב רוקחים בגופים הציבוריים קיים פער שכר מגדרי של כ-12%. סיבה אחת לכך היא שהמקצוע מאויש כיום על ידי יותר נשים מגברים, בעוד שקיים ייצוג גבוה יותר של גברים בתפקידי הניהול.

הממונה מזהיר כי בעקבות ירידה במספר רישיונות הרוקחות הניתנים מדי שנה ביחס לגידול באוכלוסייה, עלול להיווצר בקרוב מחסור חמור ברוקחים בישראל.

השכלה גבוהה: שליש מהכספים לפעילות מדעית בינ"ל אינם מנוצלים

השכר הממוצע למשרה מלאה בקרב עובדי הגופים הציבוריים במערכת ההשכלה הגבוהה עומד על כ-17,309 שקל. עם זאת, שכרם הממוצע של עובדי הסגל האקדמי הבכיר, המהווים כ-23% מעובדי המערכת, גבוה משמעותית ועומד על כ-30,555 שקל.

הדוח סוקר את רכיבי השכר ואופן הוצאת התקציב של האוניברסיטאות בארץ ומגלה מספר נתונים בעייתיים, ביניהם העובדה כי כשליש מהכספים המיועדים לפעילות מדעית בינלאומית אינם מנוצלים, כיוון שלחברי הסגל יש תמריץ שלילי לנצל אותם דווקא בעת יציאתם לפנסיה.

נתון נוסף שעולה מהדוח הוא כי האוניברסיטאות מוציאות כ-145 מיליון שקל בשנה לכיסוי הוצאות נסיעה לכנסים בחו"ל. לפי הנתונים, הסכום הממוצע שנותר לניצול בעת הפרישה עומד על כ-260 אלף שקל, סכום שעלול להוות תמריץ שלילי לפעילות מדעית במהלך הקריירה.

עוד נתון בעייתי שמציין הממונה על השכר הנה העובדה כי רוב האוניברסיטאות מעניקות "סלי קליטה" במטרה לגייס חברי סגל חדשים, ללא קשר למטרת הסל - גיוס מרצים בעלי שיעור קומה שקשה לגייסם. גובהו הממוצע של סל קליטה עומד על כ-240 אלף שקל ואף יכול להגיע ל-330 אלף שקל בחלק מהאוניברסיטאות, אך במקום להעניקם למרצים בודדים, הסלים ניתנים באופן אחיד מבלי להתחשב בקשיי הגיוס במערכת.

שלטון מקומי

עובדי הרשויות המקומיות מהווים כ-40% מכלל עובדי הגופים הציבוריים וכרבע מכלל עובדי המגזר הציבורי. השכר הממוצע למשרה מלאה בשלטון המקומי עומד על 11,073 שקל. עם זאת, השכר הממוצע הגבוה ביותר לעובדי דירוג בשלטון המקומי שולם לעובדי דירוג הרופאים הווטרינרים שהרוויחו כ- 31,842 שקל.

הממונה על השכר מציין בדוח כי חלק מהרשויות המקומיות מתמודדות עם תופעות של היעדרות, אי החתמת שעון וקושי בגיוס סייעות חדשות.

שיעור מקבלי השכר הגבוה בתאגיד נמוך פי 3 מברשות השידור

השכר הממוצע למשרה מלאה בקרב עובדי התאגידים הציבוריים - ביניהם רשות שדות התעופה, המוסד לביטוח לאומי מד"א, בנק ישראל ואחרים - עומד על כ-19,400 שקל, ועלה בשיעור ריאלי של כ-15% בעשור האחרון, מהם כ-2% בלבד בשנת 2019. עם זאת, שכרם הריאלי של עובדי רשות שדות התעופה עלה בכ-26% בעשור האחרון.

בנוסף, מדוח הממונה עולה כי כ-73% ממקבלי השכר הגבוה בקרב התאגידים הציבוריים, בשיעור של כ-44 אלף שקל לחודש, הם עובדי רשות שדות התעופה. בעלי תפקיד ברשות שדות התעופה מגיעים לשכר ממוצע ברוטו לחודש בסך כ-82 אלף שקל ובעלי שכר גבוה יכולים להגיע לכ-50 אלף שקל.

השנה ערך הממונה על השכר השוואה בין מודל ונתוני השכר שאפיינו את רשות השידור לאלה של תאגיד השידור כאן, ומצא כי מספר העובדים, עלות ההעסקה, השכר הממוצע ופערי השכר המגדריים נמוכים משמעותית בתאגיד מכפי שהיו ברשות השידור. בנוסף, שיעור מקבלי השכר הגבוה נמוך פי 3 בתאגיד השידור לעומת רשות השידור.

עוד כתבות

צוות המייסדים של מנטי רובוטיקס / צילום: Mentee Robotics

ישטוף כלים ויעשה כביסה? אמנון שעשוע משיק רובוט דמוי אדם

הרובוט המכונה "מנטיבוט", פותח במסגרת חברה שהקים שעשוע לפני כשנתיים עם פרופ' ליאור וולף, שבעבר היה חוקר בינה מלאכותית במטא ● מדובר ברובוט דמוי אדם המיועד לבצע מטלות בסיסיות במשקי הבית או במחסנים תעשייתיים

עסקים ברמת גן / צילום: טלי בוגדנובסקי

תביעה ייצוגית נגד מילואימניק העלתה מחלוקת ישנה. האם נמצא לה פתרון?

תובעים ייצוגים מתנגדים זה שנים לרצון לחייב אותם להתריע בפני עסקים טרם הגשת תביעה נגדם ● אולם כעת, סיפורו של בעל עסק שחזר מעזה וגילה שהוא נתבע ב־2.5 מיליון שקל, עשוי לגרום לזה לקרות ● מומחים חלוקים לגבי ההשלכות

אוקראינה עברה מהצלחה צבאית לכישלון. זה יכול לקרות גם לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: המציאות העגומה של ההגנה האווירית באוקראינה עלולה לקרות גם לישראל, סין הולכת על קו דק במזרח התיכון ואפל מבצעת עדכון למערכת אחרי סערת האימוג'י של דגל פלסטין ● כותרות העיתונים בעולם 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

בארה"ב מדווחים: ישראל לא תתקוף באיראן לפני פסח

צה"ל תקף במהלך הלילה מטרות טרור בדרום לבנון ● דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האירני נחת בניו יורק, מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • מתאם פעולות הממשלה בשטחים: יותר מ-300 משאיות סיוע נכנסו לרצועה, כ-100 משלוחים הוצנחו • עדכונים שוטפים 

חברת ארמיס / צילום: שלומי יוסף

ארמיס רוכשת חברת סייבר ישראלית ב-150 מיליון דולר

סילק מפתחת פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחת מידע לזהות ולתעדף שלל חולשות ואף לתקן אותן ● לאחר הרכישה, ארמיס תטמיע את הפלטפורמה של החברה בתוך המערכות והפלטפורמה שלה

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

מדפי דבש בסופר / צילום: טלי בוגדנובסקי

בשמן זית, בדבש ובקרוב ביין: המותג ישראלי, התוצרת - אירופית

החיבה לתוצרת מקומית, לובי חקלאי חזק וחסמי יבוא, מציפה את המדפים במותגים ותיקים שמשווקים "בלנד": ערבוב מותג ישראל עם תוצרת אירופית, מבלי לחשוף מאיזו מדינה הוא מגיע ● את השיטה הפופולרית שעובדת בעיקר בשמן ובדבש, רוצה הממשלה להרחיב כעת גם ליין

ד''ר משה כהן / צילום: תמונה פרטית

האם בקרוב יוקם בית ספר נוסף לרפואה במיקום מפתיע?

ד"ר משה כהן פועל בימים אלה מול המל"ג להגשמת החזון שלו -  בית ספר בינלאומי לרפואה באילת, בהשקעה של 250 מיליון שקל ● התוכנית כוללת שיתוף־פעולה הדוק עם אוניברסיטאות בעולם וחיזוק לבית החולים יוספטל ● האם יצליח היכן שרייכמן נתקל בהתנגדות, ומי המלונאי שרתם לגיוס הכסף?

המדינה מאפשרת יבוא הולך וגובר של חומרי מחצבה ממחצבות פלסטיניות / צילום: Shutterstock

"סכנה של ממש": מה נחשף בתביעה של מפעילת מחצבה ישראלית?

תביעה של מפעילת מחצבה באזור בית שאן חשפה כי היקף חומרי המחצבה שנכנסו לישראל דרך מעבר ג'למה שבצפון זינק בשנתיים האחרונות ● על פי ההערכות, 15% מכלל החצץ המשמש בישראל מגיע מהרשות - שיעור שצפוי עוד לגדול

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

סודות מתוך ועדת ההשקעות: כך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

בנק דיסקונט ובנק לאומי

הריבית במשק נשארת גבוהה, המינוס לא השתנה, והבנקים מקזזים הטבות

בנק לאומי הודיע כי הוא מעלה את הריבית המקסימלית לחשבונות שנמצאים במשיכת יתר ● דיסקונט הודיע לפני כמה שבועות על ביטול ההטבה על אוברדאפט עד 2,000 שקל

רצפת המסחר בבורסות וול סטריט בניו יורק. זו לא בועה, אבל יש סיבה לדאגה / צילום: ap, Seth Wenig

תגובת השוק למתקפה באיראן מוכיחה שהמניות אינן בבועה

העליות והמורדות בימי שישי ושני בוול סטריט הקלו זמנית על החששות לגבי היווצרות בועה אפשרית ● המשקיעים אולי נותנים הערכות שווי גבוהות על מניות, אבל הם עדיין מסוגלים לקבל החלטות מנומקות

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

מסילות רכבת בחדרה, באזור מתחם 27 / צילום: תמר מצפי

המאבק שתוקע הכפלת מסילת הרכבת ופיתוח קרקע ביותר ממיליארד שקל

הוועדה לתשתיות לאומיות רוצה להפקיע כ-400 דונם במערב חדרה ● בעלי הקרקעות עתרו לבג"ץ והזהירו: ההפקעה, הפיצויים וביטול אזור התעסוקה יגרמו נזק של יותר ממיליארד שקל

שירי הייסר ואסף גריס, מנכ''לים משותפים בראובני-פרידן

תקציב הפרסום של ישראכרט, בהיקף 25 מיליון שקל, עובר לראובני-פרידן

ב-12 השנים האחרונות טופל תקציב ישראכרט בקבוצת פובליסיס ● זהו התקציב הראשון בעידן המנכ"לים החדשים בראובני-פרידן, שירי הייסר ואסף גריס

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

בנייה חדשה. האם ההצעה תשפיע על המחסור בפועלי בניין? / צילום: טלי בוגדנובסקי

הממשלה מתכננת: הבאת עובדים זרים לישראל ישירות ולא דרך חברות כוח אדם. לא כולם מרוצים

הממשלה דנה באופן מפתיע בסעיף שלא היה על סדר יומה שיכול להקל על הבאת פועלי בניין מחו"ל לארץ ● לפי ההצעה, קבלנים יוכלו להביא עובדים מחו"ל באופן זמני בהעסקה ישירה על ידם, בכפוף להבאת מינימום של 50 עובדים על ידי אותו מעסיק ● שר הבינוי והשיכון: "מייתרת את המשרד מכלל הליכי קבלת החלטות"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

האם זה מה שיעצור את הנשק האיראני?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן