גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה חדש במסעדת סטייקים בת 25 שנה? כלום, וטוב שכך

מה כבר אפשר לחדש בתפריט שכמעט לא השתנה כבר רבע מאה, ומרכיב בעיקר סטייקים, המבורגרים וצ’יפס? כלום, האמת. וטוב שכך

קרפצ’יו בקר עם פרמזן / צילום: ספיר קוסא
קרפצ’יו בקר עם פרמזן / צילום: ספיר קוסא

איזו סיבה יש למבקר מסעדות לכתוב על מיטבר ב-2021? מסעדה שנפתחה ב-1994, שמגישה בערך את אותו תפריט מאז ושכל מי שאוכל במסעדות בתל אביב ולא רק בה כנראה כבר מכיר. בעצם, איזו סיבה יש בכלל ללכת למיטבר בימינו, כן או לא ביקורת. ובכן, הסיבה היא בדיוק הנ"ל.

מסעדה שנפתחה לפני יותר מרבע מאה ומגישה את אותו תפריט ושאתה מכיר אותה כמו את כף ידך. תראו לי בבקשה עוד חמש מסעדות כאלה, שאינן מסעדות פועלים. לצערי, גם מסעדות פועלים ותיקות המצליחות לשרוד ולשמור על רמה גבוהה אינן חיזיון נפרץ.

וכן, הנה אני מסגיר, כבר בתחילת הכתבה, את העובדה שמדובר, עדיין, ביופי של מסעדה. אבל בעצם, הרי גם זה היה ברור, לפחות לכל מי שאכל שם. אבל תרשו לי להתעכב על הנקודה הזו עוד קצת. בעצם עוד הרבה. כי אתם יודעים לבד מה אוכלים במיטבר: בשר. סטייקים והמבורגרים וצ'יפס. אולי איזה סלט קטן ליד ואיזו כוס יין או בירה.

המבורגר עם צ’יפס / צילום: מיטל סולומון

כשנוסעים לפריז, מי שנוסע, או יותר נכון נסע, יודעים, אם יודעים, שיש מסעדות כאלה שבהן אתה יכול לאכול את אותו דבר בדיוק, 25 שנה ולפעמים גם מאה. אגב, נדמה לי שגם בפריז כבר אין הרבה כאלה. לא כמו פעם. וגם פריזאים, ואורחיהם שמעבר לים, מחפשים כנראה את החדש והנוצץ. לא רק אבל גם.

אין שום דבר חדש או נוצץ במיטבר. זה לא אומר שלא נקי אגב. נקי מאוד. אבל על הכול מרוח כבר שנים אותו מעטה דק של היסטוריה. כן, במונחים מקומיים, 27 שנים זה כבר היסטוריה. פטינה קוראים לזה?

אז לא, אין כאן ירוקת על משטחי הנירוסטה. ממש לא. הכול מבריק ומצוחצח. אבל איכשהו אתה מרגיש את הזמן שחלף. וזה עושה רק טוב. גם אם אינך מזהה את המלצר הזקן. טוב, אין באמת מלצרים זקנים בתל אביב, כמו בפריז למשל. אל תגזימו.
אבל יש איזו תחושה של מקצוענות ונינוחות שרק במקום כמו המיטבר, ועוד איזה שניים-שלושה, אפשר לקבל.

זה מאוד מועיל ומשרה ביטחון כשמדובר במסעדה שעניינה הוא סטייקים. או דגים. כלומר כזו שאינה ממציאה את הגלגל אלא רק מגלגלת אותו. כשאתה הולך למסעדת שף, יהיה מה שיהיה הדבר הזה, אתה רוצה להרגיש את רוחות הקידמה. כשאתה הולך לתקוע אנטרקוט, אין לך שום עניין בקידמה, וזמן וסבלנות הם עסק מבורך. אחרי הכול, גם סטייק טוב צריך את הזמן שלו.

"הסטייק הרגיל" / צילום: ספיר קוסא

לוקח עשרות שנים לדעת להכין סטייק כהלכתו. מניסיון אני מדבר. גם דג על האש. מניסיון. וכמובן, לוקח עשרות שנים להרגיש שאתה בבית. ובמיטבר, אתה בבית. אתה בבית כי אתה יודע מה יוגש, ויש סיכוי גבוה, מאוד, שהוא יוגש כמו שאתה זוכר אותו. הכי טוב שאפשר.

אז נכון, יש עוד כמה בתי סטייקים לא רעים בכלל בישראל (הדסון, מו ומו, נווה צדק מקום של בשר) שיודעים את המלאכה לא פחות טוב. אבל לאיש מהם, וסליחה מראש, אין את התחושה הזו של בית.

לפני 27 שנים, כשנפתחה מסעדת המיטבר, היא הייתה כמעט סנסציה. בית סטייקים שאינו סטיקייה מהדור הישן סטייל מי ומי ופונדק אסא, אלא משהו שמתחיל להזכיר את בתי הסטייקים של ניו יורק. מקומות כמו ל'אנטרקוט בפריז כבר היו כאן (היה מקום באותו שם ברחוב בן יהודה, והיה את היפופוטם של שאבי).

גם היום, אין לנו בתי סטייקים כמו בפריז או ניו יורק (יעני, פיטר לוגר או סמית' אנד וולנסקי משלנו, אם להידרש לדוגמה הניו יורקית) ואת מוסדות הבשר שלנו אפשר לספור על יד אחת. ספרתי כאן את רובם הרגע.

אנחנו יותר טובים כשזה מגיע לשיפודים ובטח שיותר מקוריים. שיפודי אולגה (סימו ודובי), בן חמו באור עקיבא, מוריס בירושלים וג'סמינו והברברי הם יצירות מופת מקוריות שאינן מעתיקות דבר. בטח לא כשזה בפיתה. אבל מיטבר (והדסון, ומו ומו הרחובותית ועוד כמה כאמור) מקרבות אותנו קצת לעולם.

אה, מה אכלנו אני ובני הצעיר בצהריים הגבריים ראש בראש שלנו? המבורגר עם צ'יפס, סינטה עם שעועית ירוקה, קרפצ'יו בקר עם פרמזן וקינוח שטרויזל תותים. היה נהדר. לא פחות. כמו שקיווינו. כמו שציפינו. כמו שידענו. ואגב, בדקתי, מתברר שבפעם האחרונה שכתבתי כאן על מיטבר, אי שם בשנת 2015, כתבתי את אותם דברים בדיוק, פחות או יותר ולא פחות מפתיע, או ממש לא, אכלתי גם את אותם דברים, פחות או יותר. מה שמוכיח את מה שהיה להוכיח.

שטרויזל לקינוח / צילום: ספיר קוסא

מיטבר היא המסעדה האהובה על בני הצעיר. עמוק בלב קיוויתי שיהיה לי מאיפה לקחת אותו לשם כל שבוע. אני יודע שזה לא יקרה. בעצם, למה לא? אפשר אולי לוותר על דברים אחרים. זה שווה את ההשקעה.

המחירון:
סינטה עם שעועית ירוקה - 179 שקל
המבורגר עם צ'יפס - 82 שקל
קינוח תותים - 48 שקל
קרפצ'יו בקר -כלול בעסקית הצהריים. בערב מחירו 64 שקל

מיטבר, שדרות ח"ן 52, תל אביב, 03-6956276, א'-ש' 12:00-00:00

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון