גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טרמפ עם טראמפ: הקאדילק שהגיעה לפני ה"עידן הירוק" של אמריקה

הקרוס-אובר המשפחתי הגדול של קאדילק תוכנן לפני העידן הירוק של ביידן אבל הוא מציע סטטוס בשפע, מנוע חזק ונעים, שלדה מהודקת, תא נוסעים ידידותי למשפחות במסעות ארוכים ותמחור אגרסיבי

קאדילק XT6 / צילום: יח"צ
קאדילק XT6 / צילום: יח"צ

הכישורים הנדרשים כיום ממקבלי החלטות בכירים בתעשיית הרכב הם רבים ומגוונים. הם צריכים להבין בהנדסה, פיננסים, לוגיסטיקה, עתידנות וכמובן בשיווק. אבל אם אתם מנהלים בתעשיית הרכב האמריקאית אז כדאי מאוד שגם יהיה לכם תואר ו/או ניסיון בפוליטיקה וקשרי ממשל.

דוגמה טובה הוא הזיגזג הפוליטי שביצעה GM בחודשים האחרונים. עד לפני שנה ניהלה החברה ניהלה רומן סוער עם ממשל טראמפ, שפעל להקל על הדרישות הסביבתיות מתעשיית הרכב ותמך בקידום ופיתוח רכבי בנזין מסורתיים וזולים להמונים. את הפירות של הרומן הזה קוטפת החברה בימים אלה לאחר שסיימה את אחד הרבעונים הרווחיים בתולדותיה, עם רווח נקי של יותר מ-3 מיליארד דולר, תודות למכירות מאסיביות של טנדרים ורכבי SUV גדולים, צמאים ורווחיים.

אבל טראמפ כבר לא בשלטון כידוע ומוושינגטון נושבות כיום רוחות חדשות ושונות מאוד. לפיכך הופכת GM כמעט בן לילה ללוחמת סביבתית אמיצה. החודש למשל, היא הודיעה כי קאדילק, חטיבת הדגל שלה, עתידה להיות חשמלית לחלוטין עד סוף העשור. היא הקדימה את ההשקה של קאדילק "ליריק", הפרימיום SUV החשמלי הראשון שלה, והרבתה בהכרזות על טכנולוגיה אוטונומית, סוללות חדשות ומה לא.

עד שזה יקרה - בהנחה שהממשל בארצות הברית לא יתחלף שוב - ממשיכה GM להרוויח את לחמה מדגמים שתוכננו בעידן הממשל הקודם ואחד מהם הוא ה-XT6, "מוביל המשפחות" היוקרתי של קאדילק.

 

מאיים בכביש הישראלי

לא צריך מבט נוסף כדי לדעת לאיזו אסכולה הוא משתייך. הוא נמתח לאורך של קצת יותר מ-5 מ' ולרוחב של כמעט 2 מ', מתנשא לגובה מכובד של 1.78 מ' וניצב על חישוקי 20 אינץ' מאסיביים עם צמיגים ענקיים. הוסיפו לכך חרטום עתיר פנסי לד מעוצבים עם גריל בגודל של ברביקיו מנברסקה ופרופיל, שמאוד מזכיר את ב.מ.וו X5, המתחרה הצמוד בשוק האמריקאי, וקיבלתם רכב שיכול להרגיש בבית בפרברים מבוססים של יוסטון או דאלאס. מקומות בהם לא מדברים על התחממות גלובאלית (או על קורונה). ברחוב הישראלי הרכב מקבל את קרדיט הסטטוס הצפוי ומראהו המאיים, שמתקרב במראה האחורית, יפנה לכם את הדרך ביעילות על הכביש המהיר.

הכניסה לרכב דורשת דילוג קל מעל המפתן ומציבה את הנהג והנוסעים בגובה מכובד ונוסך ביטחון עם תצפית טובה לעבר האופק. האמריקאים אמנם מכנים את הקטגוריה הזו "מיד סייז" אבל מרחב הפנים נדיב לא פחות, ואולי יותר, מרוב רכבי הפנאי שהאירופאים מכנים "פול סייז". המושבים הקדמיים מספקים שפע של מרחב לראש ולכתפיים, שורת המושבים השנייה יכולה לספק מרחב ישיבה ותנועה לשלושה מבוגרים גדולי גוף ואפילו השורה השלישית יכולה לאכלס מבוגרים אם כי הגישה אליה קצת מגושמת והנוף הנשקף ממנה די מוגבל. אפשר להתנחם במערכת מיזוג יעילה נפרדת גם לנוסעים מאחור. מרחב המטען כאשר כל המושבים פתוחים יכול לאכלס רק שתיים-שלוש מזוודות אך קיפול השורה השלישית כבר מפנה חלל אכסון ראוי למכונית מארץ הקניות הבלתי מוגבלות.

מערך הפיקוד די שמרני ומלבד מסך המולטימדיה הגדול והאיכותי הוא כולל בעיקר לוח מחוונים אנלוגי בעיצוב מסורתי. הנדסת האנוש ברורה, שמרנית ונוחה לתפעול אינטואיטיבי עם כל המתגים הפיזיים הנדרשים. גם מוט ההילוכים שומר על העיצוב הקלאסי וניכרת בו השפעה של ב.מ.וו.

מנגד, באלקטרוניקה שפועלת מאחורי הקלעים אין שום דבר שמרני או מסורתי. לרכב יש מערך מרשים מאוד של עזרי בטיחות, כולל מצלמה היקפית שמסוגלת אפילו להזהיר אתכם מבעלי חיים בגודל חתול או עורב שנמצאים בסמוך. אמנם בינתיים אין אישור לייבא לישראל את מערכת הנהיגה הכמעט-אוטונומית של קאדילק, שפותחה במרכז הפיתוח של GM בישראל ומשווקת בארה"ב, אבל אפשר להתנחם בבקרת שיוט אקטיבית שדורשת מעט מאוד התערבות מהנהג על הכביש המהיר. איכות הייצור וההרכבה סולידית ומכובדת עם חומרי דיפון רכים ויוקרתיים אבל היא עדיין קצת מתחת לרף הגבוה מאוד, שמציבות כיום המתחרות הגרמניות מהדור האחרון ולקסוס.

קסם מיוחד של מנוע אמריקאי

ה-XT6 מגיע אלינו רק עם מנוע ה-V6 המסורתי ונטול הטורבו של קאדילק עם נפח בריא של 3.6 ליטר והספק של 310 כ"ס. אנחנו לא רוצים לנקוט כאן עמדה סביבתית-פוליטית ובוודאי שלא להרגיז את האוהדים הפנאטים של טסלה, אבל למנועים אמריקאים גדולים ועתירי צילינדרים יש קסם מיוחד, ששום מנוע רזה ומתוח או מנוע חשמלי לא יכולים להציע.

ה-V6 הזה, שמשודך לתיבה בת 9 מהירויות, מעביר את הכוח בצורה זורמת וחלקה עם דחף לינארי ומהנה. המנוע הזה מכויל כברירת המחדל לשיוט רגוע ועצל אבל במצב התכנות הספורטיבי הוא יודע גם לחשוף שיניים ולייצר דחף מאסיבי. המחיר הוא כמובן בצריכת דלק, שהייתה גורמת לכל ממשלה באירופה לבטל את הוויזה שלכם. נהיגה בתנאי אמת מגוונים בישראל תניב לכם בסביבות 8 קילומטרים לליטר.

השלדה מצטיינת בנסיעה מהירה על כבישים פתוחים ואחרי מסלול של מאות קילומטרים, רובם על הכביש הפתוח, לא נרשמו נזקים פיזיולוגיים ארוכי טווח לנהג ולנוסעים. תחושת ההיגוי שודרגה מאוד בשנים האחרונות והיא שומרת על הקשר בין הכביש לנהג וההנעה הכפולה, שמשתלבת אוטומטית במצב הספורטיבי, מספקת שפע של אחיזה ומשיכה. גם נטיית הגוף בפניות מרוסנת יחסית לכלי כל כך גבוה ובסך הכל זה רכב שמשאיר את הנהג בתמונה. נוחות הנסיעה טובה מאוד ורק מהמורות גדולות ואיטיות יכולות להכניע את בולמי הזעזועים.

המחיר של XT6 מתחיל בכ-400 אלף שקל כאשר כ-40 אלף שקל נוספים עולה גרסת ה"ספורט", שבנוסף לעוד שלל עזרים קוסמטיים וחישוקים (עוד) יותר גדולים תעניק לכם גם כיול יותר ספורטיבי ונמרץ של ההיגוי והשלדה. כל הגרסאות מגיעות עם רמת אבזור נדיבה מאוד, שעבור חלקה המתחרים גובים תוספת מחיר נכבדה בשורה התחתונה זהו כלי, שעדיין יש לו לא מעט להציע גם בעידן המחושמל של היום. הוא ייצוגי, נוח, יסיע משפחה מורחבת למרחקים ארוכים ללא תלונות ואפילו מציע מנוע חלק עם צליל נעים וערב לאוזן. כן, נהגי טסלה, צליל מנוע נעים. זוכרים את זה?

חלק מהמתחרות

לקסוס RX-450 לונג

480 אלף שקל עולה הגרסה הארוכה של לקסוס RX מהדור החדש. הרכב נמתח לאורך 5 מ' ולרוחב 2 מ' וגובהו 1.7 מ'. יש לו תא נוסעים מפואר ואיכותי ושבעה מקומות ישיבה ב-3 שורות. מערכת ההנעה ההיברידית משלבת מנוע V6 בנפח 3.5 ליטר עם מנוע חשמלי וסוללה בהספק כולל של 313 כ"ס. תיבת ההילוכים רציפה.

לקסוס RX-450 לונג / צילום: יח"צ

אינפיניטי QX60

במחיר של 360 עד 430 אלף שקל מציעה אינפיניטי את מוביל המשפחות המפואר שלה, עם שבעה מושבים בשלוש שורות. המנוע הוא V6 בנפח 3.5 ליטר שמייצר 295 כ"ס ו-37 קג"מ ומשודך לתיבה רציפה. ההנעה היא כפולה ותא הנוסעים מרווח ומאובזר היטב עם מערכות בטיחות מתקדמות.

אינפיניטי QX60 / צילום: יח"צ

יונדאי פליסייד

350 אלף שקל עולה הגרסה המפוארת וכפולת ההנעה של ספינת הדגל של יונדאי. תא הנוסעים מרווח מאד ומאפשר לאכלס מבוגרים גם בשורה השלישית ומנוע V6 בנפח 3.7 ליטר מייצר 291 כ"ס ו-36 קג"מ וההנעה היא כפולה. רמת האבזור בגרסה הבכירה מקיפה וכוללת כל פיצ'ר אפשרי.

יונדאי פליסייד / צילום: יח"צ

עוד כתבות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00