גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקדמיית אנגלית תעזור לצעירים בפריפריה להשתלב בהייטק

היזמים חנה רדו, ליהיא פינטו ואביתר שורש מקימים בשדרות אקדמיה ללימודי אנגלית ● וגם: בראשל"צ מכניסים קורקינטים שיתופיים עם תוכנית בטיחות מתקדמת ● אירועים ומינויים

ליהיא פינטו / צילום: איליה מלינקוב
ליהיא פינטו / צילום: איליה מלינקוב

היזמים חנה רדו, ליהיא פינטו ואביתר שורש מקימים בשדרות אקדמיה ללימודי אנגלית. אקדמיית NES (Negev English School) תכשיר צעירים מהפריפריה לאנגלית מקצועית, במטרה להגדיל את ההזדמנויות שלהם להשתלב במקצועות ההייטק. הפעילות תחל כבר בספטמבר הקרוב, ובעתיד יתרחבו גם לגליל.

התוכנית מבוססת על לימודי אנגלית בשיטת Boot camp, והיא תימשך ארבעה חודשים. המורים יהיו מנטורים מהסיליקון ואלי, בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית, מורים מקצועיים וסטודנטים דוברי אנגלית. בנוסף ללימודי השפה, המשתתפים ילמדו לבנות מצגות באנגלית, לדבר מול קהל, לערוך סרטונים ולפעול באופן מלא באנגלית ברשתות החברתיות.

רדו היא יזמת חברתית-עסקית שאחראית בין היתר לקבוצת תשעשרה וסופרסונס. פינטו הייתה בין מייסדי הסטארט-אפ SYTE ועד לאחרונה אף כיהנה כמנכ"לית שלו, ושורש הוא מייסד משותף של Welly Box. "אני פועלת בפריפריה משנת 2011, וכבר בשנת הפעילות הראשונה זיהיתי כי השליטה באנגלית מהווה חסם משמעותי בקידום התעסוקה בפריפריה", אומרת רדו. "החזון שלנו הוא אולי יומרני, אבל אני מאמינה בפריפריה ובאנשיה".

"זה פרויקט שהוא מיסודו פילנתרופי. אנחנו משקיעים מהכסף האישי שלנו וגם מהזמן", אומרת פינטו. "הרעיון נולד מזה שחנה רצתה להראות לי את 'לב תשעשרה' שהיא בנתה בצפת. תוך כדי, שיתפנו אחת את השנייה בדברים, ואני אמרתי לה שאחד האתגרים הגדולים בהייטק הוא גיוס עובדים למקצועות המעטפת - שיווק, מכירות ו-Customer Success.

"סטארט-אפים מוציאים את המשרות האלה לחו"ל, למרות שלישראלים יש יכולת למכור וליצור קשרים, כי הפול של אנשים שיודעים לדבר אנגלית ברמה מקצועית הוא מאוד מצומצם בארץ. זה משהו שנתקלתי בו כיזמית, ואין יזם בתעשייה שלא יודע את זה.

"בעיניי להשאיר כאן את המשרות האלה זה אינטרס מדיני, ולכן חשבתי להקים בתל אביב משהו שיעסוק באנגלית מקצועית ויבצע פרויקטים להייטק. הצעתי את זה לחנה, והיא אמרה לי 'בואי נעשה את זה בפריפריה, ונייצר אדוות אמיתיות של שינוי'".

השתיים צירפו אליהן כשותף את שורש, יזם סדרתי, וגייסו כמנכ"לית את טללית קיצוני, שהיא בעלת ניסיון בפדגוגיה ובלימוד שפות. במסגרת עבודת ההכנה, הם פגשו לפני כחודשיים בשדרות כ-70 חיילים לפני שחרור. "ראיינו אותם, ושאלנו מי מהם היה רוצה להשתלב בהייטק. רק שניים הצביעו", מספרת פינטו. "שאלנו למה, ואחת אמרה שהייתה מוכנה גם לנקות. תחושת המסוגלות שלהם שאפה לאפס, וזה ממש פצע אותי. הפוטנציאל שלהם לא קיים בעיניהם, וזה זעזע אותנו".

אחרי שהביאו מהבית את ההון הראשוני, הם עובדים על גיוס עיריות שיתנו את המבנים והתשתית, וחברות הייטק גדולות שיעשו את המנטורינג. "הכול מבוסס על שיתופי פעולה עם אנשים שרוצים לחולל שינוי. אנחנו מזמינים לא רק צעירים לבוא ולהירשם, אלא גם את כל מי שהנושא חשוב לו - להצטרף למיזם", אומרת פינטו.

במחזור הראשון צפויים לקחת חלק 200 סטודנטים - ההרשמה עדיין בעיצומה, ובימים הקרובים יעלה לאוויר האתר של נס. העלות פר אדם היא כ-10,000 שקל, אך הסטודנט משלם 2,500 שקל והפער מסובסד על ידי משקיעים. הלימודים יהיו פרונטליים ברובם "כי יש משהו בחוויה של הדיבור ביחד", אולם יש היערכות גם ללימודים בזום.

איפה הייתם רוצים להיות בעוד שנה מהיום?
"הייתי רוצה שיהיו כמה מרכזים ייעודיים שיתעסקו במקצועות הרווניו בפריפריה, והם יהיו של חברות ההייטק הגדולות - שרובן ככולן יושבות במרכז. המטרה היא שאנשים יוכלו להשתלב בהייטק, ולהישאר לגור בפריפריה. אנגלית היא המפתח לכל אחד מהמקצועות הדרושים בענף הזה".

רוכבים בראשל"צ

לשימוש באופניים חשמליים ובקורקינטים עלול להיות מחיר פיזי אבל יש לו גם יתרונות, כפי שיעידו ישראלים רבים. מדובר בתחום שהולך (נוסע) ומתרחב, מה שהוביל גם את עיריית ראשון לציון להפעיל שירות קורקינטים שיתופיים - תוך מודעות לנושא הבטיחות.

את השירות מפעילה החל מהשבוע חברת Wind הבינלאומית, באמצעות 500 קורקינטים בתוך תחומי העיר. בעוד כחודש החברה כבר תאפשר גם מעברים בין הערים שבהן היא פועלת - ובהן אשדוד, רמת גן, בת ים, חולון, תל אביב ופתח תקווה.

הקורקינט החדש של WIND / צילום: יח''צ

ואיך מתכננים להתמודד בראשון לציון עם נושא התאונות הרבות שמייצרים כלי רכב חשמליים? בעירייה קבעו כללי בטיחות לרוכבים ולהולכי רגל, כמו האטת מהירות הנסיעה ליד מוסדות חינוך, וחניית קורקינטים במקומות המוקצים לכך ומסומנים במפת האפליקציה של החברה.

בנוסף, הוטמעו חידושים המאפשרים לאמת את גיל הרוכבים, וכן קסדות שיתופיות - כאשר דרך האפליקציה ניתן לראות לאיזה קורקינט מוצמדת כל קסדה. לתושבי העיר ייערכו הדרכות רכיבה נכונה, והשתתפות בהן תזכה ב-100 שקל שניתן יהיה להמיר לזמן רכיבה.

לפתח ולהתגבר

שגרירות ישראל ביפן תשיק ב-5 בספטמבר את האקתון I’m-Possible DisAbility: שיתוף פעולה עם ארגון Nippon, במטרה להגדיל את מספר הטכנולוגיות הקיימות בשוק לסיוע לאנשים החיים עם מוגבלות. הזוכים יקבלו פרסים כספיים והזדמנות להציג את הרעיון שלהם בכנס Zero Project הבינלאומי.

אירוע ההאקתון יונגש לשפת הסימנים בעזרת הסטארט-אפ הישראלי sign now, שפיתח אפליקציה המסייעת לאוכלוסיית החירשים בעולם, המונה כ-90 מיליון בני אדם, להתגבר על אתגרי היומיום.

בקיץ האחרון השתלבו בסטארט-אפ מתמחים מחו"ל, שסייעו לו להרחיב את הפעילות בזירה הבינלאומית, וזו אחת הדוגמאות לכך. המתמחים הגיעו דרך שיתוף הפעולה בין ארגון TAMID Group וארגון Onward Israel, ארגון הגג של תוכניות הביניים מחו"ל בישראל.

חדשות טובות

לקראת החג: כל מי שיקבע נסיעת מבחן בסוכנויות של פורד (דלק מוטורס) ב-29/8-2/9, יוכל לקחת בתא המטען חבילת מזון של ארגון "לתת", ולהביא אותה לכתובת הקרובה לאולם התצוגה שממנו הוא יוצא. כך, במקום סיבוב קצר נטול כיוון אמיתי, תהפוך נסיעת המבחן לפעילות חברתית עם תרומה לקהילה.

מאחורי המהלך נמצאת בעיה אמיתית: בכל שנה, עמותות הסיוע נתקלות בקשיים רבים בגיוס מתנדבים שיגיעו עם רכבם הפרטי, יעמיסו חבילות מזון ויחלקו אותן למשפחות הנזקקות. שיתוף הפעולה בין דלק מוטורס לארגון "לתת" נותן מענה לצורך הזה. החלוקה תתבצע מאולמות התצוגה של פורד בתל אביב, חיפה, ירושלים, אשדוד ובאר שבע, בתיאום מראש.

חדשות טובות 2

עיריית אשקלון בשיתוף מפעל הפיס יעניקו מלגות בשווי 4 מיליון שקל - כ-400 סטודנטים יקבלו 10,000 שקל כל אחד. זאת בתמורה ל-140-200 שעות התנדבות בשנת הלימודים הקרובה. ההרשמה למלגה היא עד ה-31.8.21. מתוך ה-400 שייבחרו, כ-40 יוכלו לקחת חלק בשתי תוכניות מנהיגות ויזמות.

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בריאיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם