גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מלונות בראון יבנו את המלון הראשון בנתב"ג בהשקעה של יותר מ-100 מיליון שקל

המלון, שבנייתו צפויה להתחיל ב-2022 ולהימשך כשנתיים, יהיה ממוקם בצד המערבי של טרמינל 3 ויכלול 400 חדרים ● וגם: נייקי ישראל הודיעה לכ-65 קמעונאים כי היא מפסיקה לעבוד עמם ● אירועים ומינויים

שי דיעי ויפעת אקסל מקבוצת סימבה-לוי, יורם שפירא מרש''ת, וליאון אביגד מקבוצת מלונות בראון / צילום: שחף סגל
שי דיעי ויפעת אקסל מקבוצת סימבה-לוי, יורם שפירא מרש''ת, וליאון אביגד מקבוצת מלונות בראון / צילום: שחף סגל

קבוצת מלונות בראון, בשיתוף קבוצת סימבה-לוי, יקימו את המלון הראשון בנתב"ג. המלון יהיה ממוקם בצד המערבי של טרמינל 3, ישתרע על שטח של 7.5 דונם, ויכלול 400 חדרים. היקף ההשקעה בפרויקט מוערך ביותר מ-100 מיליון שקל. הבנייה צפויה להתחיל במהלך 2022, ולהימשך כשנתיים.

קבוצות בראון וסימבה-לוי יהיו שותפות בתכנון והקמת המלון. הוא יופעל על ידי מלונות בראון, המחזיקה כיום 21 מלונות בישראל ומלונות נוספים באירופה (הצפי הוא להגיע ב-2023 לכ-60 מלונות), וכן מפעילה את מתחם הספא בטרקלין המלך דוד. הקבוצה נמצאת בבעלות ליאון אביגד, ניצן פרי וניר ויצמן.

חוזה השכירות הוא ל-25 שנים, שבסיומן יעבור המלון לידי רש"ת, זאת במסגרת הסכם הקומבינציה שהבטיח למלון בלעדיות בשדה לעשור הראשון, וכן הטבות נוספות כמו הטבות מס ומענקים בהתאם להחלטת ממשלה.

רשות שדות התעופה יצאה למכרז על המלון כבר לפני כשש שנים, אולם במשך זמן רב לא נמצאה אף רשת מלונאית שהייתה מעוניינת בפרויקט. לאחר ששונו תנאי המכרז, בדצמבר 2019 הוחלט כי קבוצת מלונות בראון תקים את המלון בשיתוף קבוצת אמן שבראשה עומד בן פסטרנק. על פי הצהרות, הוא היה אמור לכלול 200 חדרים, ואילו כעת כאמור הוכפל מספרם ל-400.

אלא שהשותפות עם קבוצת אמן לא צלחה, והפרויקט התעכב. בסופו של דבר נמצאה שותפה חדשה, קבוצת היזמות סימבה-לוי, המורכבת ממיזוג של שתי חברות. הראשונה היא קבוצת סימבה, המבצעת בעשור האחרון השקעות משמעותיות בתשתיות אנרגיה, מים, חקלאות וסייבר בעיקר באפריקה, מזרח אירופה, אמריקה הלטינית והודו; והשנייה היא קבוצת יהודה לוי, המשקיעה 70 שנה בנדל"ן מניב ברחבי הארץ, לרבות בתחום התיירות.

"חלמנו את הפרויקט במשך 15 שנים, ומצאנו את האנשים הכי מצוינים לעבוד איתם", אמר סמנכ"ל רשות שדות התעופה, יורם שפירא, באירוע שנערך לרגל חתימת החוזה. "פוטנציאל העסקים בנתב"ג הוא הגדול ביותר במדינת ישראל, ומלון כזה יעמיד אותנו בשורה אחת עם הנמלים המובילים בעולם".

לדברי המייסד והבעלים המשותף של בראון, ליאון אביגד, ויפעת אקסל, שותפה ומנכ"לית סימבה-לוי, בכוונתם להקים "מלון אייקוני, שיבלוט בנוף של נתב"ג וימשוך אליו לא רק אנשי עסקים וצוותי אוויר, אלא נופשים של ממש, שיבואו ליהנות מהעיצוב, הבריכה על הגג, אולם הכנסים, מתחם הספא והנוף הפנורמי עוצר הנשימה של ההמראות והנחיתות".

פרשת נייקי: לאן הולכים מכאן

לפני כארבע שנים הודיעה חברת נייקי כי היא משנה את מיקוד המכירות שלה, ותהיה פחות סיטונאית ויותר "ישירות לצרכן". השבוע המדיניות הזו הגיעה גם לארץ, כאשר נייקי ישראל הודיעה לכ-65 קמעונאים כי היא מפסיקה לעבוד עמם. חלקם מיהרו להאשים את קבוצת פוקס שתרוויח מהמהלך, בהיותה בעלת הזיכיון של חנויות נייקי בישראל (וכן חנויות פוט לוקר), אולם ראוי לשים לב כי היא לא היחידה - גם רשתות כמו מגה ספורט או המשביר ימשיכו להציע את המותג.

אחד הפתרונות לקמעונאים שנפגעו מהמהלך הוא לא לעבוד ישירות מול המפיץ הראשי, כלומר נייקי ישראל. "לפני חמש שנים, כשהיינו בתחילת דרכנו, גם אנחנו נאלצנו להתמודד עם מה שהחנויות הקטנות נאלצות להתמודד איתו כרגע - ריג'קט משיווק והפצת נייקי דרך היבואן הראשי", נזכר דקל סטולרו, מנכ"ל ובעלי אתר Shoesonline.

דקל סטולרו / צילום: יח''צ

הפתרון שלו היה לא לרכוש דרך היבואן בארץ אלא דרך חברות בחו"ל שעובדות עם נייקי העולמית. "כיום המערכות שלנו מחוברות למערכות של המחסנים והספקים הכי גדולים בענף הספורט בעולם, אשר עובדים ישירות עם נייקי העולמית. "הפתרון הזה גרם לעשרות חנויות ואפילו רשתות בארץ לקנות מאיתנו נייקי באופן שוטף, ואני צופה שלאור הסערה נגדיל משמעותית את כמות החנויות שיקנו מאיתנו".

אתר Shoesonline מוכר כיום לכ-30-40 חנויות את המותג נייקי. "ביום רגיל אנחנו מקבלים פניות בודדות מחנויות חדשות שטרם עובדות איתנו, אבל ביומיים האחרונים קיבלנו יותר מ-20 פניות ביום בנושא. אני מאמין שיש לנו בהחלט את הבסיס הטכני והיכולת לעבוד עם כל אותן חנויות שהמותג בחר לוותר עליהן".

נציין כי מהלך דומה מובילה חברת אדידס, ובשני המקרים, הצרכן הישראלי הוא שעלול להפסיד - ככל שפחות חנויות ימכרו את המותג, כך תהיה פחות תחרות והמחירים עלולים לעלות.

האם תרצו לקבל התראת בולשיט

מאות מייקרים, גיקים ויזמים בילו את סוף השבוע האחרון במרכז הימי בקיסריה, שם התקיים כנס גיקון GeekCon 2021. במרתון בן 52 שעות הם בנו יותר מ-46 פרויקטים לא שימושיים (!), מתוך מחשבה שבכך יש לעודד חדשנות ויצירתיות ללא גבולות ומסגרות.

בין המיזמים ניתן היה למצוא את "גיקון נינג'ה", מין הומאז' משעשע למשחק הארקייד פרוט נינג'ה; "טאמאגו'קי" - בוט שמבוסס על משחק הטמגוצ'י המוכר אשר הורג ג'וקים; פרויקט שמאפשר לבני אדם לשחות עם דגים בתוך האקווריום; וברביקיו לזמנים של מרחק חברתי - לוחצים על כפתור, ונקניקייה חמה ולוהטת "עפה" ישירות מהמנגל היישר לצלחת.

שני מיזמים נוספים הם טלפון סלולרי שמחייג עם חוגה; ו-Bullshit Detector - מכשיר חכם לניתוח קול, שקובע על פי התוכן של הדובר שיושב מולו, כמה בולשיט הוא מדבר. בהתאם, המכשיר פולט, אוטומטית, "גושי בולשיט", שגודלם בהתאם לכמות השטויות היוצאות מפיו של הדובר.

מצנח הזהב

עדו אהרוני, לשעבר הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק, מצטרף לוועדה המייעצת של מעבדת החדשנות של מאסטרקארד ו-Enel X. אהרוני הוא מומחה ליחסים בינלאומיים ומיתוג מדינות , והוא יסייע למעבדה הן באיתור סטארט-אפים רלוונטיים והן בייעוץ אסטרטגי. 

עדו אהרוני / צילום: יח''צ

מורן קירשנר גולדברג, 35, מונתה לסמנכ"ל שיווק, פיתוח עסקי וחדשנות בדואר ישראל. גיא רוב, 44, מונה לסמנכ"ל הסחר של הדואר.

גיא רוב / צילום: רמי זרנגר

פרופ' יורם בלשר, מומחה ברפואת ילדים, מונה לדיקן הפקולטה למנהל מערכות בריאות במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן.

הפסיכולוג ד"ר גיא וינש מונה לסמנכ"ל אסטרטגיה ב-Circles, שפיתחה פלטפורמה לתמיכה קבוצתית על מנת שאנשים לא יצטרכו להתמודד לבד עם מצוקות רגשיות.

רחל נוימן תכהן כסמנכ"לית השיווק של חברת הפודטק הישראלית ביומילק. קודם לכן שימשה כראש אגף התקשורת בחברת הפארמה Roche Latam.

רחל נוימן / צילום: אלי מגרם

עו"ד ענבל נבות-אייזנטל הצטרפה כשותפה למשרד לוצאטו עורכי דין מקבוצת לוצאטו.

עו''ד ענבל נבות-אייזנטל / צילום: מיכל לוצאטו

גל קפלן מונה לסמנכ"ל נכסים מניבים בחברת הנדל"ן פרשקובסקי, ואילן שם טוב מונה לסמנכ"ל התכנון בחברה.

האדריכל נתנאל אלפסי יעמוד בראש המחלקה לאדריכלות של המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. אלפסי הוא מומחה בחדשנות טכנולוגית באדריכלות, הציג תערוכות רבות בארץ ובעולם וזכה בפרסים.

חדשות טובות

ווסטרן דיגיטל ישראל סיימה מחזור רביעי של הבוטקאמפ לנשים חרדיות. במחזור השתתפו 25 נשים, ויותר ממחציתן נקלטו בצוותי הפיתוח של החברה. התוכנית מתקיימת בשיתוף עם עמותת קאמ-טק, מתוך רצון לשלב נשים חרדיות בתעשיית ההייטק, לקדם את הגיוון והרב-תרבותיות, וכמענה למחסור בעובדים.

קמא-טק, מיזם שמטרתו לקדם חרדים וחרדיות בעולם ההייטק החרדי, מצליח מדי שנה לשלב מאות צעירות חרדיות בחברות המובילות במשק, ומסייע להן לממש את הפוטנציאל הטכנולוגי. לתוכנית מתקבלות בוגרות סמינרים מצטיינות, שעוברות קורס למידה המשלב למידה עצמאית עם הנחייה פדגוגית צמודה במשך שלושה חודשים.

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים