גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמה עלה הבית החדש של שלמה ארצי?

כמה שילם ארצי על 125 מ"ר בנוי בשכונת צהלה בתל אביב? ● וגם: קרן בירד תשקיע 1.5 מיליון דולר בשני פרויקטים משותפים לחברות ישראליות ואמריקאיות, המפתחות טכנולוגיות מתקדמות בתחום ביטחון הפנים ● אירועים ומינויים

שלמה ארצי / צילום: אביב חופי
שלמה ארצי / צילום: אביב חופי

הזמר שלמה ארצי רכש לאחרונה בית בשכונת צהלה בתל אביב, בשווי 14 מיליון שקל. מדובר ב-125 מ"ר בנוי על מגרש בשטח 750 מ"ר ברחוב הפרסה. העסקה נעשתה על ידי המתווך רפי קלינה (קלינה סירב לאשר את הפרטים).

בין העסקאות שנרשמו בשנה האחרונה בשכונה, שנבנתה בשנות ה50, נמנית מכירת בית תמורת כ-8.5 מיליון שקל ברחוב צה"ל, וב-2020 נמכר בית ב-12 מיליון שקל ברחוב אמנון ותמר (על פי נתוני אתר מדלן).

בין השכנים החדשים של ארצי נמנים ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, שלמה כהן, ובכירי משק רבים. גם נשיא המדינה, יצחק הרצוג, שמחזיק בית פרטי בשכונה.

מקורות מרחיבה את השת"פ באמירויות

מנכ"ל חברת המים מקורות, אלי כהן, לקח חלק במשלחת של שר החוץ יאיר לפיד שטסה בשבוע שעבר לבחריין. בביקורו אשרר כהן בחתימה שנייה את ההסכם שנחתם במרץ השנה, לפיתוח ושדרוג משק המים בממלכה, מול נציגי רשות המים והחשמל המקומית.

מדובר בהסכם ראשון מסוגו עבור חברת תשתית ממשלתית ישראלית. כחלק מההסכם, מקורות מעניקה זה מספר חודשים שירותי ייעוץ, תכנון וליווי בשורת תחומים, לרבות בתחום התפלת מי ים ומים מליחים, כמו גם ניהול משאבי המים ואספקתם לאוכלוסיית ממלכת בחריין.

חתימת ההסכם בבחריין / צילום: מקורות

בהודעה הראשונה על ההסכם דובר על מסגרת תקציבית של כ-11 מיליון שקל, אלא שכעת נודע כי היקף ההתקשרות הכולל עשוי להגיע לעד כ-35 מיליון שקל - בין היתר, באמצעות הרחבת יכולות ההתפלה עבור משקי הבית וענף החקלאות. בפגישה בין הצדדים עלו גם נושאים חדשים, לרבות ניהול משאבי המים, צמצום פחת וחיזוק אמינות האספקה לכלל האזורים. נושא נוסף שעלה, וייבחן לאחר קבלת אישורים מתאימים בישראל, הוא ניהול הגנות סייבר למתקני תשתית.

גיא ליברמן

מיהם הזוכים החדשים של קרן בירד?

קרן בירד, הקרן הדו-לאומית ישראל-ארה"ב למחקר ולפיתוח תעשייתיים, תשקיע 1.5 מיליון דולר בשני פרויקטים משותפים לחברות ישראליות ואמריקאיות, המפתחות טכנולוגיות מתקדמות בתחום ביטחון הפנים. הפרויקטים נבחרו על-ידי המשרד האמריקאי לביטחון המולדת והמשרד לביטחון הפנים של ישראל, במסגרת תוכניתBIRD HLS . בנוסף למענקים מקרן בירד יזכו הפרויקטים למימון מהמגזר הפרטי, כך שסך ההשקעה עשוי להגיע ל-3.5 מיליון דולר.

הפרויקט הראשון שייך לחברת Ciconia מנס ציונה ולחברתSagetech Avionics ממדינת וושינגטון. השתיים יפתחו מערכת לניהול קונפליקטים ומניעת התנגשות בין כלי טיס עבור מטוסים, מסוקים ורחפנים, לשירות מערכות אוויריות של כוחות החירום וההצלה.

הפרויקט השני שייך לחברת Carbyne מתל אביב ולחברת Central Square Technologies מפלורידה. השתיים יפתחו יכולת העברת מידע מולטימדיה בזמן אמת בעת תקשורת חירום (911) לטובת בטיחות הציבור וכוחות החירום וההצלה.

קרן בירד פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים לצורך פיתוח של מוצרים משותפים. בנוסף למימון (עד מיליון דולר לפרויקט), הקרן מסייעת באיתור ובחיבור לשותפים אסטרטגיים משתי המדינות.

הקרן תומכת בפרויקטים מבלי לקבל אחזקות בחברות השותפות בפרויקט. כספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים, לאחר שהמוצר מגיע לשלב המכירות. מימון הקרן מוגבל לעד 50% מתקציב הפרויקט, החל משלב המחקר והפיתוח ועד לשלבים הראשונים של המכירות והשיווק. הקרן אינה דורשת תמורה במידה והפרויקט אינו מגיע לשלב המכירה.

לדברי ד"ר איתן יודילביץ, מנכ"ל קרן בירד, "הפרויקטים הזוכים יאפשרו פעולות אוויריות בטוחות יותר ומענה יעיל יותר של כוחות החירום. שיתוף הפעולה הפורה בין קרן בירד למשרד לביטחון פנים, יחד עם מחלקת ביטחון המולדת האמריקאית, כבר הניבו פרויקטים מוצלחים ופתרונות חדשניים שמשמשים 'מגיבים ראשונים', ומשפרים את ביטחון הציבור".

גלית חתן

סימנס משתפת פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי סיראז'

שיתוף פעולה טכנולוגי מעניין נרשם בין סיראג' (Siraj) לחטיבת האלקטרוניקה של סימנס תוכנה (Siemens DISW), המספקת כלי סימולציה לתכנון ולייצור מעגלים אלקטרוניים. שתי החברות עבדו יחד כדי להציע את פתרונותיה של Siraj ללקוחות סימנס, במטרה לחבר מכונות ייצור לענן המפעלי, ולחסוך למפעלים זמן יקר ערך ומשאבים רבים, ולאפשר להם לקבל מהר יותר נתונים מרצפת הייצור.

הטכנולוגיה של סיראג’ מאפשרת קבלת נתונים מכל אחת מהמכונות למאגר נתונים אחד, תוך ייצור אחידות של מבנה הנתונים שיהיה ניתן לעיבוד. הוכחת היתכנות (POC) שנערכה בסוף 2020 על ידי ואלור, חברת בת של סימנס, הצביעה כי שימוש בכלי שפיתחה סיראג’ מאפשר לחסוך עד 50% מהזמן והמאמץ של חיבור למקורות נתונים כמו מכונות ייצור, וכי פוטנציאל החיסכון מגיע עד ל-90% מהמשאבים.

ואלור (Valor) הישראלית הפכה לחלק מחטיבת סימנס תוכנה לאחר שנמכרה לחברת מנטור גרפיקס (Mentor Graphics), וזו בתורה נרכשה ב-2016 על ידי סימנס העולמית תמורת כ-4.5 מיליארד דולר. ואלור מספקת פתרונות תוכנה עבור שלושת שלבי הפיתוח של מעגל אלקטרוני, החל משלב התכנון (Design), דרך שלב הייצור (Fabrication) ועד שלב ההרכבה (Assembly).

סיראג’ פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך שמתבססת על למידה עמוקה (Deep Learning). הטכנולוגיה מצליחה לאחד מבנה של זרמי נתונים שמגיעים ממכשירים שונים, ולשפר את התקשורת ביניהם ובין מערכות שליטה ובקרה מרכזיות על תהליך הייצור. "האתגר באוטומציה של תהליכי הייצור במפעלים ואתרי ייצור הוא עצום. קיים קושי לקשר בין מספר רב של מכונות ויצרנים, וליצור תיאום וסנכרון בין כל הנתונים שמתקבלים, ובין הפרוטוקולים הפורמטים השונים של כל דגם, יצרן ומוצר", מסביר מנכ"ל החברה, עותמאן אלשיך.

עותמאן אלשיך / צילום: Helena Bros

"הטכנולוגיה שפיתחנו היא אחד הפתרונות לאתגרים אלה, הנובעים מהיעדר אחידות במבנה של נתונים עבור מי שמשתמשים ב-IOT. בדיקת ההיתכנות עם ואלור אפשר לנו לקבל פידבק על הצרכים של תעשיית האלקטרוניקה".

בין מייסדי סיראז' נמנה ד"ר גיורא ירון, מהאבות המייסדים של ההייטק הישראלי, והסטארט-אפ מנוהל על-ידי עותמאן אלשייך ויוסף אלסאנע.

מצנח הזהב

יעקב דור מונה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע. בשנים האחרונות כיהן כמשנה למנכ"ל המכללה.

שירלי גוטשטט, 48, מונתה למנכ"לית K & Care organics, חברת טואלטיקה וקוסמטיקה בתחום הטבעי והאורגני. בשנה וחצי האחרונות כיהנה כסמנכ"לית בחברה.

קובי ברדה, 47, מונה למשנה למנכ"ל משרד התיירות. קודם לכן כיהן כדובר מנהלת הליגות.

קובי ברדה / צילום: טל גבעוני

אל"מ במיל' אלכס מלייב, 49, מונה למנכ"ל חברת התשתיות החדשה של קבוצת הייעוץ הבינלאומית Tefen. בעבר כיהן מלייב כסמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת דן תחבורה.

מעוז אלמגור יוביל את הפעילות של מותג הרכב החשמלי Skywell בישראל. בתפקידו האחרון כמנהל חטיבת המכירות של קבוצת UMI (יבואנית קדילק, שברולט ואיסוזו) וכמנהל פעילות קדילק בישראל.

מעוז אלמגור / צילום: אסף ספקטור

עו"ד יעל מינא-וייס מונתה לסמנכ"לית השירות והתפעול של Partners & co, המפעילה מתחמי עבודה יוקרתיים לעורכי דין בתל אביב.

שיר כהן, 29, מונתה לראש מערך התקשורת וקשרי החוץ של קבוצת מכבי שירותי בריאות. עד לאחרונה כיהנה כראש מערך התקשורת והדוברות של משרד ראש הממשלה.

ציון בכר מונה לסמנכ"ל של חטיבת Tornado Systems בקבוצת טורנדו.

אריק גלעד מונה למנכ"ל משותף בקבוצת תצפית, העוסקת בנדל"ן. בעשור האחרון מילא תפקידי ניהול בכירים בחברות א.פ.י. נתיב פיתוח וקבוצת א. דורי.

יפתח פריזדה, 34, מונה למנהל פעילות ה-Force5 של חברת ההפצה ושירותי הענן זברה טכנולוגיות. מדובר בפעילות שמספקת שירותים מתקדמים למגוון מוצרים בתחום אבטחת היישומים.

קרן אופק, 43, נבחרה לקדנציה נוספת כיו"ר ועד עובדי פרטנר.

קרן אופק / צילום: רמי זרנגר

חדשות טובות

חברת התעופה קתאי פסיפיק, המפעילה טיסות גם בישראל, מתחייבת לשימוש בדלק תעופה בר קיימא ב-10% מסך צריכת הדלק שלה עד שנת 2030.

עוד כתבות

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

החברה הסינית שסוגרת את חטיבת הענן בישראל - 60 איש יפוטרו

חברת Huawei, שפועלת בארץ באמצעות מרכז הפיתוח טוגה נטוורקס, מודיעה על סגירת פעילות הענן ופיטורי כ־60 עובדים, זאת לאחר שבסוף 2023 סגרה גם את פעילות האחסון וצמצמה עשרות משרות בעקבות המלחמה

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

בעקבות הורדת הריבית, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

טראמפ. הפסד במחוז טקסני שהיה רפובליקני 50 שנה / צילום: ap, John Locher

מבחן על סטרואידים: מתקרב רגע ההכרעה לכהונתו של טראמפ

בהתחשב בכך שהנשיא עצמו העיד "אנחנו חייבים לנצח, כי אם לא הם ידיחו אותי", בחירות האמצע הן מבחן על סטרואידים לכהונת טראמפ ● מעבר למהמורה הזו יש לו שלל אתגרים, החל מהתמודדות עם ענקיות הטק והשלכות הבינה המלאכותית, וכלה בחזית מול סין

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

לעבוד בהייטק / צילום: Shutterstock, dotshock

משבר הג'וניורים כבר כאן? מעל 16 אלף מובטלים בהייטק, והשכר עולה

בדוח חדש של שירות התעסוקה עולה כי מגמת העלייה בכמות דורשי העבודה בהייטק מתייצבת ● למרות שמספר המשרות הפנויות בתחומי ההייטק הולך ועולה, הן דורשות ניסיון שאין לרבים מדורשי העבודה בתחום ● פערי השכר בהייטק לעומת האוכלוסייה הכללית התרחב בכ-20% לעומת תחילת 2022

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

ההשקעה החדשה של לאומי פרטנרס

לאומי פרטנרס ממשיכה בגל ההשקעות: רוכשת 17% מחברת הנדל"ן אבני דרך לפי שווי של 460 מיליון שקל אחרי הכסף

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

עם 36 שעות טיסה: המל"ט הישראלי שנקנה למטרה מפתיעה

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

כריכת הספר ''אף פעם''. בעיגול: נורית זרחי / צילום: תמר מצפי

הקומיקס החדש של נורית זרחי מתפרץ לנושא הנפיץ ביותר שספרי ילדים מדלגים מעליו

ממלכת הילדים של נורית זרחי אף פעם לא פחדה לארח היבדלות ואפילו אכזריות אנושית ● הפעם, בעשור התשיעי לחייה, סופרת הילדים מפציעה עם קומיקס על המוות, הכתוב בהומור שירכך את לבם של קוראים צעירים ומבוגרים כאחד

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביהמ"ש הכריע: מתי חוב ארנונה בן 15 שנה מתיישן?

בית המשפט קבע: חוב ארנונה ישן לא נמחק אם נעשו ניסיונות גבייה ● אשת קבלן שקרס תחויב בהחזר הלוואות של 2.3 מיליון שקל בשל שיתוף בחובות ● וביטול חבילת נופש יום אחרי הרכישה בקבוצת וואטסאפ הוכר כ"עסקה מרחוק" המזכה בהחזר חלקי ● 3 פסקי דין בשבוע

מטוס קרב עם מערכת SPICE של רפאל / צילום: רפאל

נחשף: ישראל מוכרת להודו נשק ב-8.6 מיליארד דולר

ניו דלהי מרחיבה את שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל בעסקת ענק הכוללת חימושים מדויקים, טילים לטווח ארוך ומערכות תקיפה אוטונומיות ● הודו מבססת את מעמדה כלקוחה הביטחונית המרכזית של התעשיות הישראליות וזאת על רקע המרוץ האזורי

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?